Seuraa 
Viestejä41238
  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Minulla on langaton optinen hiiri, joka ei tarvitse paristoja. Melkein taianomaiselta tuntuu tuo patterittomuus, vaikka tavallinen induktio siinä onkin vain taustalla.

Lithium
Veikko
Minulla on ainakin radiopaikannukseen perustuva kynä. Sitä kun painaa alustaa vasten, niin se syynää radioaalloilla että missä paikkaa se kynä nyt on. Sitten minulla on myös sellainen pieni hiiri, joka käy sen kynän tilalle siihen alustan päälle.Miten se sitten toimii? Vaikuttaa vähän omituiselta.

Kynässä on pieni kela joka vastaanottaa alustan lähettämän radiotaajuuden. Kynä lähettää siis "kaiun" takaisin mattoon. Matossa puolestaan on useita mittauspisteitä, joista havaitaan tämän kaiun voimakkuus ja näin päätellään missä päin mattoa kynä on.

Kynä lähettää jokaisen kaiun jälkeen kelaa käyttäen radiotaajuisen signaalin joka kertoo, kuinka kovaa kynää on painettu ja onko käyttäjä painanut kynän kyljessä olevaa nappulaa, joka toimii hiiren toisena ja kolmantena painikkeena.

Kalliimmissa kynissä on jopa pieni gyroskooppi, joka mittaa missä asennossa kynää pidetään ja tietokone osaa tästä laskea täsmälleen missä pisteessä kynän kärki milloinkin on, joten arvio kärjen sijainnista ei heitä vaikka kynää pitää kallellaan.

Piirto-ohjelmat osaavat myös hyödyntää tätä informaatiota ja laittaa kynän käyttäytymään aivan kuin se olisi sivellin tai tussi, jossa on suorakaiteen muotoinen kärki. Näin piirtäjä voi piirtää sillä aivan kuin käyttäisi oikeata sivellintä yms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kehittynein hiiri tällä hetkellä on varmaan MX1000, eli ainoa laser tekniikkaa käyttävä, vaikka onkin tarkka se jää silti jälkeen. Fujitusn hiiret on ihan onettomia ja lähes kaikki jotka tulevat koneen mukana, mutta peruskäyttäjälle ihan tarpeeksi hyviä.

Parhaat Hiirimatot ovat mustia ja tasaisia, metalli on myös yleinen materiaali.
https://www.steelpad.com/
http://www.ulti-mat.com/v3/index.php?p= ... =mousepads

Semi-offtopic, saisikohan jostain sellaista noin 80x80cm Hiiri-ovimattoa, siis hiirimaton näköistä ovimattoa, vaikkapa Linux tms. logolla. Itämaisen lattiamaton näköisiä hiirimattoja ainakin on. Miniatyyri hiirimattopiiska hiirimaton tamppaukseen olisi myös mukava nimipäivälahja tms. nörtille, jolla on mukamas jo kaikki vimpaimet.

salai
Seuraa 
Viestejä9178

Ontopic: Miten olisi sellainen aidolla nahkalla päällystetty hiiri. Olisi käteen paljon mukavampi kuin tuo muovinen.

Voisi olla hiirennahka liian pieni, eli joku rotta, myyrä tai metsäsopuli olisi ehkä sopivampi?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat