Seuraa 
Viestejä45973

"Puukko on haluttu lahjaesine, mutta kannattaa muistaa myös meidän vanha ”taikauskoinen” perimämme, sillä monet eivät uskalla ottaa puukkoa lahjaksi. Silloin se on syytä ”myydä” lahjan saajalle parilla kolikolla, jolloin myös saaja vapautuu paineista."

Ylläoleva teksti on http://www.taistokuortti.com -sivulta.

Kysymykseni on: 1. miksi ei sitä uskalla ottaa vastaan lahjaksi puukkoa?
2. mitä paineita sitä saa jos ottaa vastaan lahjan=puukon?

Kommentit (5)

bluebird

1. miksi ei sitä uskalla ottaa vastaan lahjaksi puukkoa?
2. mitä paineita sitä saa jos ottaa vastaan lahjan=puukon?

1. En ottaisi, jos tarjottaisiin terä edellä.
2. Onhan se noloa, kun oma Mora ei ole niin vakuuttava, että joku haluaa lahjoittaa paremman tilalle.

Koristepuukot ovat todella näyttäviä. Niitä mielelläni otan lahjoituksella vastaan. (tupissa toimitettuna) Laittakaa yv, niin kerron toimitusosoitteen.

joissain kulttuureissa/maissa (useissa) se meinaa tietynlaista pahaa ja epäonnea, suorastaan kuolemantoivetta annettavalle: "täs puukko, tapa ittes sillä" -tyyliin En tiedä miksi tuollainen uskomus on vallalla, typerää.

Mielestäni puukko on hieno/käytännöllinen lahja, viisveisata tarvii tollasesta taikauskosta Mutta noin kuitenkin useimmiten, varsinkin ulkosuomalainen, asiaan voi suhtautua. Japanissa/Kiinassa tota ei ainakaan kannata koittaa, voisvat pahottaa kovastikin mielensä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen nyt vaan utelias tietämään.

"...mutta kannattaa muistaa myös meidän vanha ”taikauskoinen” perimämme, sillä monet eivät uskalla ottaa puukkoa lahjaksi."

Ja tää on siis meijän suomalaisten perimää.

No toivottavasti joku tietää miks ja kertoo sen mullekkin.

kyllä sillä suomessa on ihan tällanen samanlainen negatiivinen kaiku kans, koska sama uskomus jotta antaja haluaa jotain pahaa/negatiivista sille, kelle leukun lahjoittaa, on käsittääkseni vallalla. Jokin taikauskonen perinne käsittääkseni kyseessä siis

Puukko on mitä parhaimpia lahjoja mitä keksiä voi. Perinteinen työkalu joka sopii moneen käyttöön, metsälle leireilemään lähtiessä puukko on ensimmäinen mitä mukaan pakkaan, ja pojalleni ensimmäisen puukon ostin syntymälahjaksi, tosin käyttöönotto ajankohtaista opetuksen myötä. Harjoitteluun myydään puukkoja joista kärki on katkaistu, vahinkojen välttämiseksi varmaan...
Puukkoa vain ikävä kyllä ei moni enää osaa käyttää, veistotaito ei enää siirry isältä pojalle, kun puukosta on tehty demoni jolla vain ihmisiä tuikitaan kännipäissään kylillä. Monille puukko on juuri se Mora, mikä tylsyttyään lentää roskiin. Aito sepän valmistama hiiliteräspuukko on jo harvinaisuus ja jos sellainen talosta löytyy, se yleensä on koristeena eikä käytössä.
Itse katson velvollisuudekseni opettaa pojalleni veistotaito jo pienestä pitäen, taito karttuu sitä mukaa kun työtä työstää ja lastua lentää. Käsityöt ovat parasta terapiaa mitä tiedän, eikä maksa paljoa. Käsityön lahja on annettu veressämme esi-isiltämme, vaikka harvinaiseksi taito on käynyt.
Kannattaa muistaa että eniten onnettomuuksia sattuu tylsällä puukolla!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat