Seuraa 
Viestejä45973
VAPAA HELSINKI: Kutsu osallistua yhteiseen taisteluun kaupunkitilasta

"Kukaan ei tarvitse kaupunkia, jossa ihmiset eivät voi eivätkä halua elää."

Haluamme nostaa esiin taistelun siitä, tuotetaanko ja käytetäänkö kaupunkitilaa kaupunkilaisten vai yritysten voittojen ehdoilla. Haluamme puolustaa kaupunkitilan yhteistä käyttöä sen yksityistämistä ja kaupallista haltuunottoa vastaan.

Joukkoliikenteen lippujen hintoja korotetaan jatkuvasti, kun pitäisi päinvastoin ottaa käyttöön ilmainen joukkoliikenne. Vuokra-asuminen on kalliimpaa kuin koskaan. Nollatoleranssi graffiteja ja muita urbaanin elämän merkkejä kohtaan on jatkunut kymmenen vuotta. Sosiaalikeskukselle ei löydy tiloja, mutta kauppakeskuksia voidaan tukea loputtomiin.

Me haluamme järjestäytyä ja toimia yhdessä rakentaaksemme meidän tarpeidemme ja halujemme mukaista kaupunkia. Emme jää odottamaan almuja päättäjiltä, vaan alamme tuottaa vapaata kaupunkitilaa tässä ja nyt. Valtaamme tiloja omiin tarpeisiimme, otamme joukkoliikenteen haltuun, jaamme tietoa poliisin, vartijoiden ja työnantajien mielivallasta.

Vapaa Helsinki -kampanja kokoontuu ensimmäisen kerran Uuden ylioppilastalon kokoushuone Cajsassa (Mannerheimintie 5, B-rappu, 4.krs) 1.3.2007 klo 13-16. Tilaisuudessa esitellään kampanjan lähtökohtia ja suunnitellaan sitä yhdessä eteenpäin. Kaikki ovat tervetulleita!

Helsingin rikkaus syntyy erilaisten ihmisten kanssakäymisestä ja elämästä kaupungissa. Kuitenkin kaupunkiamme rakennetaan nyt vain pääoman tarpeita ja rajoittuneella tavalla käsitettyä rikkautta varten. Meidän rikkautemme on yhteistä onnellisuutta ja elämän mahdollisuuksien kasvattamista, eikä sosiaalisen, henkisen ja fyysisen ympäristömme mielipuolista tuhoamista.

Helsinki on taloudellisesti yksi maailman tuottavimmista, arvokkaimmista ja rikkaimmista kaupunkiympäristöistä, joka tarjoaa valtavia voittoja niin it-alan yrityksille kuin matkailubisnekselle. Yritykset ovat velkaa meille elävästä kaupunkitilasta, mutta me joudumme ottamaan velkaa ja tekemään loputtomasti töitä surkeilla palkoilla voidaksemme kustantaa kaupungissa elämisemme.

Monelle siirtolaiselle kaupungissa eläminen puolestaan tarkoittaa matalapalkkaista työtä kehnoissa oloissa ja kehdoin ehdoin. Kuka siivoaa kaupungin öisin ja ajaa ihmiset aamun ruuhkabussissa työpaikoillensa? Useimmiten juuri maahanmuuttaja. Maahanmuuttajat työskentelevät kaupungille elintärkeissä palveluammateissa kuten siivous- ja ravintola-alalla samaan aikaan, kun heidän mahdollisuutensa saada jäädä Suomeen on epävarma.

Vaadimme kaikille kaupunkilaisille oikeutta elää Helsingissä ilman pakkoa tehdä mitä tahansa työtä ja velkaantua järjettömästi säilyäkseen hengissä. Vaadimme ilmaista joukkoliikennettä, tilaa ihmisten kanssakäymiselle ja urbaanille viestinnälle. Vaadimme Stop Töhryille -kampanjan lopettamista välittömästi. Vaadimme kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja - pankit eivät saa kiskoa valtavia korkoja ihmisten välttämättömimmistä tarpeista.

Me teemme Helsingistä elävän ja kuitenkin me joudumme maksamaan eniten asumisesta, liikkumisesta, elämisestä ja oleskelusta kaupungissamme. Siksi kutsumme kaikki kiinnostuneet avoimeen kokoukseen aloittamaan laajan ja jatkuvan toimintakampanjan vapaan ja

yhteisen Helsingin puolesta.

Kukaan ei tarvitse kaupunkia, jossa ihmiset eivät voi eivätkä halua elää. Kukaan ei halua pelkkiä sairaalloisesti valvottuja luksusasuntoja, joissa huippuosaajat voivat mädäntyä tuijottamassa laajakuvatelevisioitaan ja juomassa netistä tilattua samppanjaa. Kukaan ei halua kaupunkia, jossa autot tukkivat kadut ja saastuttavat hengitysilman.

Aloitteen takana on joukko ihmisiä, jotka toimivat tai ovat toimineet Helsingin talonvaltausliikkeessä, prekariaatti.org-ryhmässä, Vapaa Liikkuvuus-verkostossa, Autonomisissa Opiskelijoissa ja verkkolehti Megafonin toimituksessa.

Lisätietoja:
vapaahelsinki -ät- gmail.com

minkälaista yhteiskuntaa tässä nyt halutaan...
siis oikeasti ...

kertokaa... ken tiedätte...

mielenkiintoinen pohdinta oli se että jos
taloa valtaa samaan aikaan kaksi porukkaa
niin kumpi sen saa vallata ?
vahvempi.. se kellä on enempi porukkaa takanaan.. ?

ja esim:
yleiset pitäisi olla ilmaisia ja kuitenkin töhritään
juuri niitä kulkuneuvoja eli tehdään lisäkustannuksia
myös lippujen hintoihin...
jne yms...

tämmöisen näköinenkö pitää kaupungin olla ?

Sivut

Kommentit (65)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä vitt hullujakin riittää... "Ei tarvitse tehdä töitä ja velkaantua hirveästi"
hah, muuttakaa sitten muualle Helsingistä, ei oo pakko asua jos ei tahdo, jos *bisnesmaailma* on niin ahdistavaa.
Pennut taas säveltämässä, pitäs olla nyt ilmainen maailma että saavat elää herroiksi tekemättä tikkuakaan ristiin, voi muuttaa viidakkoon jos ei tahti kiinnosta.

Sitähän tää nykyajan kermapersenulikkasukupolvi on, odotellaan ja istuskellaan kuin neekerit konsanaan että punanen risti tiputtaa avustukset ajallaan eikä mitään tarvitse tehdä asioiden eteen.

Rappeutukaa rauhassa.

Asiallinen keskustelunavaushan tuo on. Heit vääristellään, että sanottaisiin "ei tarvitse tehdä töitä ja velkaantua", kun sanottiin, että mitä tahansa töitä, paskalla palkalla, paskoilla ehdoilla ja samanaikaisesti velkaantua. Ymmärrättekö, että se on aika perseestä ? Ja "pois, jos bisnesmaailma ei miellytä". Sinäkö nyt sitten päätät, kuka Helsingissä saa asua ja millainen sen tulee olla ? Entä nämä tyypit, jotka kanssa asuvat Helsingissä, jotka elävät sen kulttuurissa ? Miksei heillä olisi sananvaltaa siihen, millainen paikka Helsingin tulee olla ?

Helsingin rakentaa ne joilla on valtaa, bisnesihmisillä sitä on ja niillä jotka osaa käydä äännestämässä, tuskin tämä porukka lukeutuu siihen.

Suomen laki + työliitot takaa iha hyvät työehdot & sopimukset, jos tuota ei osaa soveltaa niin oma on syynsä... Palkat on mitä on, samaa palkkaa saa muuallakin.
Ongelma on myös se että nuoret ei osaa mennä työliittoihin, kaikki haihattelee että *no eihä sitä nyt tarvi* ja sitten tehdään työtä jollaki aliarvosella sopimuksella.. itseään ei tietenkään osata syyttää.

Asiallinen avaus? "Stop Töhryille -kampanjan lopettamista välittömästi".
Just.
Ainoa asia missä olen samaa mieltä on toi että joukkoliikenne vois olla ilmasta, rahaa ei tietysti ole mut oishan se kiva.

Minkäs teet? Demokraattinen maa, näiden nuorten pitäs saaha edustajia Helsingin kunnanvaltuustoon. Mutta että saisit asioita läpi niin tarvitset ääniä niiden taakse, kuka helvetti antaa ääniä porukalle joka tahtoo graffitteja pitkin kaupunkia?! ei ainakaan ne vanhukset jotka istuu valtuustossa, tuskin asukkaatkaan.

siouxeyesighed legion
Asiallinen keskustelunavaushan tuo on. Heit vääristellään, että sanottaisiin "ei tarvitse tehdä töitä ja velkaantua", kun sanottiin, että mitä tahansa töitä, paskalla palkalla, paskoilla ehdoilla ja samanaikaisesti velkaantua. Ymmärrättekö, että se on aika perseestä ? Ja "pois, jos bisnesmaailma ei miellytä". Sinäkö nyt sitten päätät, kuka Helsingissä saa asua ja millainen sen tulee olla ? Entä nämä tyypit, jotka kanssa asuvat Helsingissä, jotka elävät sen kulttuurissa ? Miksei heillä olisi sananvaltaa siihen, millainen paikka Helsingin tulee olla ?

Syvempi Helsingin kulttuuri poljetaan jalkoihin. On väärin että muualta muuttaa pinnallisia arvoja kannattavia ihmisiä, jotka vääristävät (ehkä) Helsinkiläisyyttä, eivät kunnioita alkuperäistä kulttuuria. Pohdin yksi päivä mm. etnisestä kultturista tullutta katusoittajaa, joka soittaa oman kulttuurinsa "hedelmiä" ehkä jopa melurajan ylittäen, kuinka Afrikkalaiset suhtauvat jos esim. Suomalainen menisi soittamaan kannelta heidän julkiseen keskukseen.

Samoin IT-alalla mielestäni saattaa painottua raha suurinpana päämääränä.
Mielestäni alkuperäisten Helsinkiläisten tulisi saada asua juurillaan, eikä heidän elintason alhaisuuden takia pitäisi muuttaa muualle, korkeampi tuloisten muualta tulleiden tieltä.

Toope
Seuraa 
Viestejä28462
White-Dove
[Syvempi Helsingin kulttuuri poljetaan jalkoihin. On väärin että muualta muuttaa pinnallisia arvoja kannattavia ihmisiä, jotka vääristävät (ehkä) Helsinkiläisyyttä, eivät kunnioita alkuperäistä kulttuuria.

Muualta muuttavat ovat pinnallisempia kuin helsinkiläiset?
Heko heko.

En ole juuri tavannut Helsingissä suojelemisen arvoista kulttuuria, ellei vittuilua siksi lasketa.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
Toope
White-Dove
[Syvempi Helsingin kulttuuri poljetaan jalkoihin. On väärin että muualta muuttaa pinnallisia arvoja kannattavia ihmisiä, jotka vääristävät (ehkä) Helsinkiläisyyttä, eivät kunnioita alkuperäistä kulttuuria.Muualta muuttavat ovat pinnallisempia kuin helsinkiläiset?
Heko heko.

En ole juuri tavannut Helsingissä suojelemisen arvoista kulttuuria, ellei vittuilua siksi lasketa.

Kateellista panettelua.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

White-Dove

Syvempi Helsingin kulttuuri poljetaan jalkoihin..

tässä muuten on pointtia...

ihmettelen muutenkin miksi juuri helsinki...
kallis ja täynnä...
eikö olisi fiksumpaa kaikkien näiden hakeuta
vaikka kolariin tai muualle missä vuokratkin on
puoli ilmaisia...

en siis ymmärrä tätä pohjinmaista pointtia tästä..
AWEBin lihan syönnin fanittamisen tajuan ihan helposti...
(ehkä johtuu siitä että on samanlaisten ympäröimä ollut aina)
ja siinä on sentään joku syy miksi pitäsi ja miten pitäisi jatkaa...

mutta tätä pre pre predikaattien hommaa en ymmärrä...
mitä tällä haetaan.. ilkivalta nostaa kustannuksia kaikkialla...
ostat vaikka luomu porkkanoita k kaupasta niin siinä on
joku osa ilkivallan kustannuksia...
kun ilkivaltaa tehdään niin siinäkin itseasiassa vain kulutetaan...

mitä ennemmän on ilkivaltaa sen enemmän saa puhdistus ja vartiointi
firmat massia...
ja kun niille tulee massia niille tulee paremmat vehkeet ja
enemmän henkilökuntaa...
ja kuka tämän tulon siirron on aiheuttanut...
nämä jotka vastustavat töhryjen putsausta...

pikku kunta eteläsuomessa...
jokaisen kuntalaisen taskusta lähti 17e yhdessä
vuodessa ilkivaltaan...
tuntuu järjettömältä...

jos talonvaltaukseen osallistuu paljonkin porukkaa
niin miksi nämä ei tee vaikka paska duunia
ja vuokraa itselleen "sosiaalikeskusta" ?

ja kun "sosiaalikeskus" on saatu pyörimään
paskaDuunin ansioista niin voivat tyypit siten alkaa
pyörittää semmosta systeemiä "sosiaalikeskuksessa"
mistä myöhemmin tulee rahat ilman sitä paskaduunii....

noh en vaan sisäistä tätä ideologiaa...

Toope

En ole juuri tavannut Helsingissä suojelemisen arvoista kulttuuria, ellei vittuilua siksi lasketa.

nyt on pakko kysyä...
montako oikeasti helsinkiläistä tunnet ?

olen usein kuulut tämän "ne on niin koppavia"
ja kun alkaa tarkemmin kyselee selviikin ettei
asiasta ole mitään tietoa...
"niin no se muutti perniöstä 4 vuotta sitten"

stadilainen usein seuraa sivusta kun "srtadilainen ja hersalainen"
ottaa päähänlyöntikilpailua nakkikioskilla...
taksijonossa stadilainen antaa sen srtadilaisen kiilata...
"joo mee sää vaan kuu oot paakallisa.."

Toope
Seuraa 
Viestejä28462
omena
nyt on pakko kysyä...
montako oikeasti helsinkiläistä tunnet ?

Tämä nyt menee näihin ikuisuusaiheisiin, mutta menköön.

Omasta mielestäni helsinkiläinen kotiseutuylpeys, jota sinänsä toki esiintyy joka paikassa, on hyvin hyökkäävää. Turkulaiset ja tamperelaiset osaavat kehua itseään ja nostaa omaa identiteettiään halventamatta muunpaikkakuntalaisia, helsinkiläiset eivät sitä osaa.

Tuo on rankkaa yleistämistä, minullakin on ajan mittaan monenlaisia kokemuksia, ihmisistähän se on aina kiinni.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Toope

Omasta mielestäni helsinkiläinen kotiseutuylpeys, jota sinänsä toki esiintyy joka paikassa, on hyvin hyökkäävää. Turkulaiset ja tamperelaiset osaavat kehua itseään ja nostaa omaa identiteettiään halventamatta muunpaikkakuntalaisia, helsinkiläiset eivät sitä osaa.

wtf!?!? Helsinki nyt on varmaankin Suomen suvaitsevaisin paikkakunta. Ketään ei kiinnosta oletko jostain muualta, kun aika paljon porukkaa on jostain muualta kotoisin.

Toope

Omasta mielestäni helsinkiläinen kotiseutuylpeys, jota sinänsä toki esiintyy joka paikassa, on hyvin hyökkäävää. Turkulaiset ja tamperelaiset osaavat kehua itseään ja nostaa omaa identiteettiään halventamatta muunpaikkakuntalaisia, helsinkiläiset eivät sitä osaa.

"mikä sie luulet olevas..!"

niinpä..
ei helsinkiläiset halvenna maalaisia...
vaan maaliset tuntevat niin itse..
ne kuulevat puheessä aina sen vähättelevän sävyn.. jos haluavat...

stadilainen ei saa esim unohtaa puheessaan jotain
normaalia sanaa...
esim kun stadilainen sanoo "glitsus.."
niin sallalainen kysyy "mitä?"
ja kun stadilainen hakee sekunnin liikaa
"siis.. öö.. vittu.. toi.. mikä se nyt oli.. niin kellarissa"
niin sallalainen kattoo kaveriinsa ja ne miettii yhessä
"ollaan sitä nyt niin hesalaista että"

mutta kun ootkin kymenlaaksossa ja sulle sanotaan
"mulla on tänään yö löysi"
ja kysyt et mit vit...
niin sulle nauretaan...
"et tiiä mikä ön löysi.."
stadilainen nauraa mukana...
"no en tosiaankaan.. löysit yön ?"

tunnen ympäri suomen porukkaa
ollut siis kuukausia monella eri paikkakunnalla
ja tutustunut paikallisiin...
päänpäält'ä - hankoon
ja yksi yhteinen piirre näissä paikossa on
he sanovat...

"helsinkiläiset on
- laiskoja
- saamattomia
- tyhmiä
- turhamaisia"

muutaman kerran olen kuullut saman tarinan
"oli meillä helsingistä yks tyyppi mutta eihän se jaksanut...
eikä mitään osannut.."

samat tyypit selittää mulle että olen
ihan erinlainen helsinkiläinen...
ku ne urpot mihin on törmännyt...

yhdellä paikkakunnalla tuli isolla huudolla
stadilainen yhteismajoitukseen...
"terve mä oon "pena" mä oon STADISTA...
eiks täällä oo mitään kauppaa.. .
vittu miten pieni telkkari.. vittu.. rafla...
hä ei muijii..."

ja kun kysäsin että
" onks fyrkas gillaa et pääsee fledaa eldaa ? ..."
niin tää "stadilainen" oli hiukan epävarma...
ja sano sitten..
"joo mennään röökille"
no tää kaveri ei ollut ihan "keskustasta"...
vaan etelä suomesta...

siouxeyesighed legion

wtf!?!? Helsinki nyt on varmaankin Suomen suvaitsevaisin paikkakunta. Ketään ei kiinnosta oletko jostain muualta, kun aika paljon porukkaa on jostain muualta kotoisin.

*vetää viivaa seinään*
ollaan ihan samaa mieltä..

Toope
Seuraa 
Viestejä28462
omena
Toope

Omasta mielestäni helsinkiläinen kotiseutuylpeys, jota sinänsä toki esiintyy joka paikassa, on hyvin hyökkäävää. Turkulaiset ja tamperelaiset osaavat kehua itseään ja nostaa omaa identiteettiään halventamatta muunpaikkakuntalaisia, helsinkiläiset eivät sitä osaa."mikä sie luulet olevas..!"

niinpä..
...

Jos tuo huomautukseni saa aikaan tuollaisen reaktion, taitaa kommenteissani olla jotain perää...

Kuten sanoin, ihmisistä se aina on kiinni, enkä ole juurikaan kärsinyt olostani Helsingissä, päinvastoin olen siitä nauttinut suuresti. Pidän Helsingistä paljon, vaikken ole täällä kasvanut. Allekirjoitan silti edelleen tuon edelllisen viestini, minusta helsinkiläisyys korostuu liiaksi muiden haukkumisena ja "maalaistamisena". Turkulainen ja tamperelainen käyttää energiansa itsensä kehumiseen, siinä missä helsinkiläinen haukkuu "järvenpääläisiä" sun muita "maalaisia". Tämä toki on vain oma näkemykseni.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

TUHOTKAA SOSIALISMI! HÄVITTÄKÄÄ KÖYHYYS, TUHOTKAA SOSIALISMI!

Let The War On Socialism And Terror begin!

-Tee päivän hyvä työ ja monota sossu päivässä!

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19204

Toope. Ootkos ottanu nyt huomioon sen, että turkulaisista ja tamperelaisista suurin on on sieltä kotosin, mutta stadilaisia on Helsingin väestöstä vain noin 10-15 %.

Tiedätkös miltä tuntuu olla työpaikkansa ainoa stadilainen, kun sudeetit innostuu stadilaisia joukkomollaamaan? Avaudun kyllä moisissa tilanteissa aika avoimesti tyyliin: Kiitos kannustavasta työyhteisöstä. Naamat sitten helottaa ku hillonuija.

Tai juhlaesiintyjä sattuu vetäseen jonkun stadilaisen rallin, niin sudeetit alkaa kuorossa kiljua esiintyjää vaihtamaan biisiä - jotain kalakukkoa ja muuta vastaavaa. Reilu meininki.

Jos stadilainen menee kehumaan itteensä, ni se saa joltain mamu tai sudeettijengiltä turpaansa jotta paukkuu.

Kyllä kuule alkaa tuollaisten käytöksen helmien jälkeen oleen aika selkeet ajatukset kehä kolmosen takaisten sivistyksen laadusta. Ja silti sitä kelaa, et hitot - ihminen kerrallaan.

Et täs vois kyl stadilainen friidu kysellä, et miks landet luulee, et täällä pitää vetää jotain toista roolii ku siel himakonnuil? Vai käyttäytyyks väki himassaki ku euroopan omistajat ja pullopersesiat?
(Ei tietty kaikki, mut valitettavan moni.)

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Toope
Seuraa 
Viestejä28462
DedMoroz
mutta stadilaisia on Helsingin väestöstä vain noin 10-15 %.Kiitos siitä.

DedMoroz
Et täs vois kyl stadilainen friidu kysellä, et miks landet luulee, et täällä pitää vetää jotain toista roolii ku siel himakonnuil? Vai käyttäytyyks väki himassaki ku euroopan omistajat ja pullopersesiat?
(Ei tietty kaikki, mut valitettavan moni.)

Mitkä v***n landet? Ei Helsinki ole koskaan ollut ainoa "kaupunki" täälläpäin Eurooppaa.

Tuotahan minä juuri tarkoitin.

Miksei helsinkiläinen osaa kehua itseään haukkumatta muita?

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat