Seuraa 
Viestejä519

Uusia keinoja äänestämisen lisäämiseksi on löydyttävä!

Kansa omistaa Suomen valtion ja sen omaisuuden. Kansalaiset päättävät mihin ja miten sitä omaisuutta käytetään. Eduskunta hoitaa tätä tehtävää kansan puolesta.

Lähes 40 % kansalaisista ei enää äänestä ja siihen on selvät syyt. Luetelkoon joku rehellinen tutkija tai rehellinen media vihdoinkin julkisesti nämä syyt. Jokaisen kansalaisen on hyvä nähdä ne ja mennä itseensä ja monien on myös hyvä ottaa itseensä näiden syiden johdosta.

Eduskunta ei ole edes pystynyt julkisesti kertomaan äänestämättömyyden syitä, vaikka ne siellä ovat taatusti tiedossa. Se on sitä avoimuutta. Eduskunnalla ei ole ollut myöskään minkäänlaista todellista halua tai tahtoa lähteä korjaamaan äänestysaktiivisuutta millään konkreettisilla keinoilla. Vuodet ja vuosikymmenet saavat kulua, äänestysprosentit saavat rauhassa jatkaa tippumistaan, mutta mitään ei eduskunta asian eteen tee tai ole saanut tehtyä. Heillä on käytössään lait ja kaikki oikeudet - ja jos se on laista kiinni, niin heillä on myös oikeus muuttaa näitä lakeja.

Nyt puhaltaa uudet tuulet ja äänestysaktiivisuuden nousuun saamiseksi on otettava käyttöön myös uusia keinoja. Yksi keino on, että äänestämällä voi voittaa jotain konkreettista. Nyt moni äänestää tyhjien lupauksien takia, joita ei koskaan täytetä. Äänestäjä pettyy ja viisaasti tajuaa jättää vuorostaan äänestämättä ensi kerralla. Miksi ehdoin tahdoin hankkia lisää pettymyksen kokemuksia elämäänsä? Myös katteettomilla mielikuvilla ratsastaminen äänestysvoittoon, on täysin moraalitonta, vaikka joillekin puolueille se on vain politiikkaa. Tavallinen kansa ei ole vielä onneksi yhtä kieroutunutta kuin osa joidenkin puolueiden porukasta. Kansalaiset eivät välttämättä tajua kuinka mielikuvilla voidaan manipuloida ihmisen mieltä. Se ei taas ole mikään häpeän aihe kansalaiselle, jos joku niin yrittää väittää.

Ehdotan, että seuraavissa vaaleissa viisi äänensä antanutta voittavat henkilöauton, autokansaa kun Suomesta löytyy. Ulkomaan matka Kaukoitään kolmelle äänestäneelle sopii toiseksi palkinnoksi ja ajan henkeen, reissaamisestakin iso osa meistä unelmoi ja pitää. Kolmanneksi palkinnoksi 100 kappaletta kannettavia äänestämiseen osallistuneille, joilla voi sitten vaikka pelata lisää, pelikansaa kun olemme.

Tämä on vain yksi ehdotus äänestyslukujen ylöspäin saamiseksi. Tämä ehdotus on helppo toteuttaa. Älkää vain perkele väittäkö muuta tai sanoko sitä kalliiksi!

Eduskunnan tehtävä on nyt etsiä lisää uusia keinoja äänestysaktiivisuuden lisäämiseksi. Katsotaan saatteko aikaiseksi mitään vai onko se kansan tehtävä. Toreilla ja turuilla kahvinjuonti ja pullat mainosläpysköineen ja keskusteluineen ovat ok, mutta nyt on myös uusien ja tehokkaiden, raikkaiden ja tuoreiden ajatusten ja tekojen aika. Lisää demokratiaa!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat