Seuraa 
Viestejä14152

Suomi vuonna 2050, emme mahtaneet enään luonnonmuutoksille

Kioto- tai jokin muu järjestely, niin joka tapauksessa ilmasto muuttuu. Ihminen on sormeillut niin runsaasti materiaalista virtaa omassa kulutuksessaan, että "jalanjälkemme" ovat pitkäkestoisia. Maapallolla on myös muita syklejä ilmastollemme, joista emme välttämättä edes tiedä mitään. Eräs skenaario kuivuttaa eteläisen Euroopan maanviljelykselle epäsuotuisaksi.

Suomi on saamassa sateisemmat kesät ja leudommat talvet. Saamme myös meille vieraita tuhohyönteisiä (tosin nekin ovat osa luontoa). Suomessa on runsaasti hyvin kelvollista asuinympäristöä, samoin meillä on peltoviljelylle suuret maa-alueet tuottamaan runsaasti lisää elintarvikkeita. Vuotuisen keskilämpötilan noustessa kasvuraja siirtyy pohjoisemmaksi ja näin saadaan entistä enemmän lisää viljelymaata.

Mikäli Etelä-Eurooppa kuivuu pitkällä aikavälillä, voi se saada aikaiseksi "kansainvaellusta" liittovaltioksi muuttuneessa Euroopan Yhdysvalloissa. Suomi on tällöin hyvin otollinen muuton vastaanottaja. Itäinen naapurimme omaa rajan takana hyvät viljelyspellot menetetyssä Karjalassa. Karjala luontaisena Suomen osana voisi olla ratkaiseva vilja-aitta lisääntyvälle väestölle. On laskettu, että Suomi uudessa ilmastollisessa tilanteessa, mihin olemme ilmeisestikin menossa, kykynee elättämään n. 40-60 miljoonan väestön. Muistettakoon, että Japanissa asuu pienemmällä elinkelpoisella pinta-alalla n. 110 miljoonaa ihmistä.

Mitä me sitten teemme tulevaisuudessa 50 vuoden päästä, kun "liukuhihnat" ja paperinvalmistus on lopetettu tai siirretty kannattamattomina suuren kustannustason vuoksi? Ehkä me muutamme koko koulujärjestelmämme kannustavaksi ja menestyviä suosivaksi, jotta saamme niihin kolmeen jäljelle jääneeseen yliopistoon huippusuoriutujia keksimään ja innovoimaan sellaista, mitä maailman liukuhihnamaat tarvitsevat.

Tulevaisuudessa olemme myös motivoineet ihmisen luontaisen uteliaisuuden maassamme niin suureksi, että se houkuttelee ulkomailta terävä-älyisiä opiskelijoita kiintymään Suomeen ja tuomaan tarvitsemaamme geenitäydennystä.

Suurin osa väestöstä palvelee toinen toisiaan automaation hoitaessa fuusioenergialla kaikki arkiset tyhjänpäiväisyydet, jolloin lisääntynyt vapaa-aika juoksuttaa meitä joka päiväisillä lenkkimaratoneilla välttääksemme aikaisemman liikalihavuuskriisin, joka 2010-luvulla nosti elintasokuolleisuuden huippulukemiin.

Tavarallinen ulkomaankauppa on tyrehtynyt pieneksi, koska turha tavaroiden ja ihmisten liikuttelu paikasta toiseen on poliittisin toimin rajoitettu minimiin (ihmisten virtuaalimatkat ovatkin arkipäivää). Ulkomaankauppaa käydään tiedosta, sen soveltamisesta ja turvallisesta varastoinnista. Etätyötäkään ei enää ole, koska väestö osasi hajaantua 30 suurkuntaan ympäri maan. Palvelusektori kukoistaa ja sosiaalinen kanssakäyminen on sen myötä aktiivisimmillaan. Ihminen on alkanut arvostamaan ajatusta, mielentyyneyttä, pohdintaa sekä toisen kuuntelemista, sillä huomasimme 2020-luvulla, että toisen kuuntelu oli oiva taito ja se hyödynsi vastuullisen ajattelun kehittymistä.

Suomi 2050-luvulla on suurvaltio 50-60 miljoonan kansalaisellaan. Suomeen muutti Etelä-Euroopasta ja kaukoidästä runsaasti uutta elin- ja työvoimaa ja saimme väestöpyramidimme vinoutumat korjatuiksi. Karjalan laulumaat tuottavat pelloillaan koko Suomelle merkittävän osan elintarvikkeistamme. Teimme Venäjän kanssa oivan vaihtokaupan; Saimme Karjalan ja Petsamon, annoimme "Nokia-infran" vapaaehtoisella insinööriväestösiirrolla. "Nokia-insinöörit" ottivatkin merkittävän yhteiskunta-aseman rakentamalla koko Venäjän langattoman infran palvelemaan tavara- ja ihmisvirtojen luonnontasapainoista logistiikkaa hyödyntäen maan jättiläismäiset luonnonvarat koko muun maailman käyttöön.

Golf-virta ei kääntynyt, eikä Englanti jäätynyt, koska USA:kin ymmärsi vähentää kulutustaan keskimääräiselle tasolle ja suuret nousumaat Kiina ja Intia ohjasivat kulutustottumuksen vanhakantaisesta markkinamekanismimentaliteetista uuteen luontoharmoniseen kierrätysjärjestelmään voimakkaiden keskushallintojensa ohjaksissa.

Me suomalaiset sulauduimme ilman rasismia uuteen toimeliaisuuskulttuuriin rikastaen näkemyksiämme ja tottumuksiamme. Suomessa syntyi 2050-luvulla vain tummahiuksisia lapsia; vaalea geeni kapseloitui historiaan myöhempää käyttöä varten.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (19)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46636
Ilkka Luoma

elättämään n. 40-60 miljoonan väestön. Muistettakoon, että Japanissa asuu pienemmällä elinkelpoisella pinta-alalla n. 110 miljoonaa ihmistä.Älä pelottele. Jos noin on, pitää varmaan alkaa katsella mukavaa ja rauhallista tonttia Antarktikselta. Tai syödä sen verran silavaa, ettei elä vuoteen 2050.

Ehkä me muutamme koko koulujärjestelmämme kannustavaksi ja menestyviä suosivaksi, jotta saamme niihin kolmeen jäljelle jääneeseen yliopistoon huippusuoriutujia keksimään ja innovoimaan sellaista, mitä maailman liukuhihnamaat tarvitsevat.Kyllä mikä tahansa järjestelmä suosii menestyjäluonnetta. Kunnianhimoista ihmistä, joka saa hyvillä sosiaalisilla kyvyillä ympärillään oleva ihmiset uskomaan asiaansa. Vapaassa markkinataloudessa tuollaisista ihmisistä tulee rikkaita liikemiehiä tai johtajia, muunlaisessa systeemissä he päätyvät erilaisiin asemiin, mutta jokaisessa systeemissä on menestyjänsä. Olivat he sitten mafiapomoja, uskonnollisia johtajia, diktaattorin lähipiiriä tai mitä tahansa. Ei tuosta ihmisryhmästä tarvitse olla huolissaan.

Sen sijaan mitä aiot järjestää sille 98 %:lle, joilla ei edellytyksiä huippumenestyjiksi ole? Sille porukalle tulevaisuus tuonee suurimma tappiot. Globalisaatio tasaa väkisinkin oloja kehitysmaiden ja länsimaiden välillä, ja se on länsimaiden keskiluokalta vääjäämättä pois. Toivon, että tilanteeseen saadaan ratkaisu ilman sotimista, mutta en jaksa siihen uskoa.


Suurin osa väestöstä palvelee toinen toisiaan automaation hoitaessa fuusioenergialla kaikki arkiset tyhjänpäiväisyydet, jolloin lisääntynyt vapaa-aika juoksuttaaÄlä viitsi, iso mies. Reaalimaailma on reaalimaailma ja lasten satujen mielikuvitusmaailma jotain ihan muuta. Lienet kopioinut tuon jutun suoraan jostain 1800-luvun lopulla utopian hengessä kirjoitetusta 1950-luvun oloja kuvaavasta teoksesta.

Ihminen on alkanut arvostamaan ajatusta, mielentyyneyttä, pohdintaa sekä toisen kuuntelemista, sillä huomasimme 2020-luvulla, että toisen kuuntelu oli oiva taito ja se hyödynsi vastuullisen ajattelun kehittymistä.

Ihminen, joka on koko tunnetun vuosituhansien mittaisen historiansa aikana arvostanut voimankäyttöä, sotaa ja muiden häikäilemätöntä hyväksikäyttöä omien päämääriensä ajamiseksi, muuttaa perusluonnettaan seuraavan 50 vuoden aikana täysin toisenlaiseksi. Kuulostaa kerrassaan realistiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Eihän tuommonen kehitys mikhän ihme ny ole.
Varsinki jos siittä lähivuosina puhkeavasta suursovasta, joku raukka
hengissä selviää. Jo vain se saattaa ihminenki alkaa toisia kuuntelemhan.
Ja onse tuoki ehkä mehollista ,että paperia ei ennää tehhä.
Oikeinko ajattellee son nyt jo nuo paperiset sanomalehet tarphettomia.
Mieki lujen iltasanomat tästä helskutin masiinasta. Säästyy joku karhakka
joka vielä sattuu kairassa kukkimhan.
Mie tiijjä tuota virtuaali matkailua, ei se ikinä tule korvaamhan oikeaa
matkailua, mutta tavaroitten rahtaus paikasta toishen on tietenki turhuus.
Sitte se lipsahtaaki tuo alotus höpinän puolelle.
Piruako me tekisimmä petsamolla ja karjalalla ?
Ja puhheet Nokiasta, ei se mejän hallussa ennää ole, sitäki puulaakia
johtavat kokonhan muut asukhat ko suomalaiset.
Mutta jo vain ruskit saattavat kehittää teknologian joka se mahollistaa sen, että ei niitten tartte ko yks nokialainen ostaa, kopioivat sen täyvellisesti.
Ja eikö myymään vain ehkä jollaki ruski puski nimellä.
Samonko autoteollisuuski, saattaapa olla että niitä ferrareja saapi tulevaisuuvessa vennään maalta ja kiinasta, jos ny ei ihan Ladan
hinnalla , niin halvemmalla ko mersuja saksasta.
Niin tai vuonna 2050 hypimmä puunuijjat kourassa,pyytäen evhäksi
niitä otuksia mitä se siihen aikhan satuu vielä elelemhän.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152

Ilmastonmuutoksen vaikutukset nykytiedon mukaan mahdollisesti kuivattavat Etelä-Eurooppaa voimakkaasti, tästä saattaa seurata tunkua mm. Suomeen, jonka pinta-ala on miltei kokonaisuudessaan asumiskelpoista myös lämpenemisen jälkeenkin. Suomi onkin sopivasti EU:ssa, jossa vapaa työvoiman liikkuvuus onkin jo valmiiksi säädetty

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Ilmastonmuutoksen vaikutukset nykytiedon mukaan mahdollisesti kuivattavat Etelä-Eurooppaa voimakkaasti, tästä saattaa seurata tunkua mm. Suomeen, jonka pinta-ala on miltei kokonaisuudessaan asumiskelpoista myös lämpenemisen jälkeenkin. Suomi onkin sopivasti EU:ssa, jossa vapaa työvoiman liikkuvuus onkin jo valmiiksi säädetty

Eli tarkoitatko, että Suomen pitää radikaalisti lisätä puolustusbudjettiaan?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152
sfinksi
Ilkka Luoma
Ilmastonmuutoksen vaikutukset nykytiedon mukaan mahdollisesti kuivattavat Etelä-Eurooppaa voimakkaasti, tästä saattaa seurata tunkua mm. Suomeen, jonka pinta-ala on miltei kokonaisuudessaan asumiskelpoista myös lämpenemisen jälkeenkin. Suomi onkin sopivasti EU:ssa, jossa vapaa työvoiman liikkuvuus onkin jo valmiiksi säädettyEli tarkoitatko, että Suomen pitää radikaalisti lisätä puolustusbudjettiaan?

.................

Heh, heh ...

Suomen tulee aina pitää huolen itsestään liittoutumatta kenenkään kanssa. Meillä on erityinen suhde idän ja lännen välimaastossa, voisimme olla koko EU:lle yksi todellinen asiantuntija Venäjä-kysymyksissä. Lisäksi meillä voi olla kaupallisia erityissuhteita nimenomaan huomisen vetureihin Kiinaan, Venäjälle, Saksaan ja tietysti Ruotsiin sen "läheisyyden" vuoksi.

Lisäksi meillä pitää olla aina varusmiesarmeija, sekä riittävä puolustustahto kaikkia ilmansuuntia kohtaan.

Rahaa nykyinen armeijamme tarvitsee lisää ja ne sille annettakoon, koska aseet maksavat enemmän ja tarvitsemme myös erikoisjoukkoja ja alueellista maanpuolustusta.

Suomeen tulee tunkua ja pyrkyä seuraavien 50 vuoden aikana, meillä on erinomaiset edellytykset elättää jopa 50 miljoonaa ihmistä, ja tämän tietävät muutkin ....

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152

ilmastonmuutoksen edetessä tehdään Brysselin kammareissa jo muuttosuunnitelmia, mihin Etelä-Euroopan asukkaat "majoitetaan" --- ?!

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

On järkyttävää, että todistamattomasta "ilmastonmuutoksesta", ainakin
antropogeenisestä eli ihmislähtöisestä, puhutaan kuin tosiasiasta, ja mikä
vielä pelottavampaa, estetään kriitikoiden pääsy mediaan. Tulee pakos-
takin mieleen Mauno Koiviston "sopulit".

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152
Dr_Strangelove
On järkyttävää, että todistamattomasta "ilmastonmuutoksesta", ainakin
antropogeenisestä eli ihmislähtöisestä, puhutaan kuin tosiasiasta, ja mikä
vielä pelottavampaa, estetään kriitikoiden pääsy mediaan. Tulee pakos-
takin mieleen Mauno Koiviston "sopulit".

...................

Tulee pakostakin mieleen, että ilmasto muuttuu ihmisillä ja ilman meitäkin --- mutta käytämme ylivoimaisesti eniten "lainaenergiaa" muilta...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

"Alarmisteja" riittää. Sillä kas irtoaa tuhdisti tutkimusmäärärahoja.
Mitä siitä, jos viiden vuoden päästä huomataan, että humppaa oli, ei
rahoja takaisin pyydetä. IL on erinomainen esimerkki, ei kuulemma
yhtään kriitikkoa ... tieteessä tuon pitäisi herättää pelkoa ...

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152
Dr_Strangelove
"Alarmisteja" riittää. Sillä kas irtoaa tuhdisti tutkimusmäärärahoja.
Mitä siitä, jos viiden vuoden päästä huomataan, että humppaa oli, ei
rahoja takaisin pyydetä. IL on erinomainen esimerkki, ei kuulemma
yhtään kriitikkoa ... tieteessä tuon pitäisi herättää pelkoa ...

.......

Ei ole varoittavia sormia, on vain tapahtumia, jotka vääjäämättä muuttavat ympäristöämme - meille olisikin säpinän paikat kun 30 miljoonaa italialaista, espanjalaista, kreikkalaista ja vieläpä albaaniakin tänne meille muuttaa tupsahtaisi...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152
Dr_Strangelove
Ei lasketa niitä.

.......

Mutta kun Brysselin pojat niin jo laskevat, ehkä albaanit jää pois - tai Mikkelin mies haalii heidätkin EU:hun....

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152
Dr_Strangelove
Olli Rehn saa palkkaa siitä.

.....

Ollinkin olisi ymmärrettävä, että ylihuomenna Suomeen ei Mikkeliinkään oteta 50.000 "albaania" enempää

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152

olipa "pakko" tätä talvea kokiessani nostaa historiasta arvio mitä huomisen Suomi joskus on ... mikähän menee pieleen? Vai onko se pieleen menoa, jos luonto poistaa "haitalliset" ilmiöt eloperäisyydestä?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152

Suomalaiset tutkijat avasivat pelin.

ilmoittavat olevan kaukoviisasta varautua suuriin maahanmuuttoihin, kun Etelä-Eurooppa kuivuu 50 vuoden kuluessa (hiukan kärjistäen) --- ennustaminen on vaikeaa, koska muuttujia on liikaa ... toistaiseksi.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14152

Iltalehti kirjoittaa James Lovelock´in tylyistä sanoista. Vain pohjoisessa ihminen voi elää vajaan sadan vuoden päästä, kts. linkki:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200805 ... 3_ul.shtml

aikaisempi avaus sattuu tähän liiankin kohdalleen, mutta onko Lovelock oikeassa, onko muutos jo myöhäistä - ja tuleeko Suomesta "väkisin" 50-60 miljoonan ihmisen kansakunta?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat