Seuraa 
Viestejä45973

Tiede on käsitteenä melko nuori varmaan jonkinverran nuorempi kuin uskonto.

Alussa tiede ja uskonto olivat yhtä, silloin kun Babylonialaiset tekivät tähdistä merkintöjä ja Egyptiläiset tekivät myös kalentereitaan.

Kreikassa Leukippos ja hänen jälkeensä tullut Demokritos loivat käsitteen jakamattomista osista maailmankaikkeuden rakenteessa: syntyi ATOMITEORIA! Eräät muut Kreikan filosofit, kuten Anaksimenes ja Anaksimandros pitivät maailmankaikkeuden rakennetta jakamattomana - ei kvantittuneena - kuten nykyisin sanottaisiin...

Itse asiassa Atomiteorian näkee helpommin, onhan kaikki objektit ympäristössämmekin tietyn kokoisia!

Eräs kreikan filosofeista esitti taivaanmallin, jossa aurinko, kuu ja tähdet näkyvät Taivaassa olevien reikien kautta. Klassisen Kreikan kenties merkittävin matemaatikko ja filosofi oli Pythagoras, joka uskoi sielunvaellukseen ja maan pallonmuotoisuuteen.

Aristoteles teki jo tieteen teon perusteet, ja Hänen Taivaanmallinsa, jossa tähtiä ja planeettoja kannattelevat pallokuoret - pysyi tuhansia vuosia kirkon hyväksymänä mallina. Ptolemaios lisäsi hiukan ennustavuutta episykleillään...

Descartes ja monet renesanssin jälkeiset matemattikot ja filosofit tekivät tärkeitä löytöjä maailmankaikkeuden rakenteesta. Ilmeisesti juuri Descartes loi analyyttisen geometrian euroopassa(koordinaatisto).

Galileo Galilei usko maan pyörivän akselinsa ympäri ja Kopernikus puolestaan uskoi maan ja planeettojen kiertävän aurinkoa. Agisonin mielestä molemmat kiertävät toisiaan(aurinko kiertää maan noin 577 vuodessa)

Kepler tajusi aurinkoa kierrettäessä hyvän menetelmän ennustamiseen: ELLIPTISET RADAT! Ja määritteli jo jotenkin gravitaatiovakiota.

Mutta todellinen nykyaikaisen tieteen läpimurto tapahtui, kun Isaac Newton julkaisi Mekanistiset tutkielmansa maailmankaikkeuden luonteesta. Gravitaatio ja ympyrä- ja keskeisliikkeet - joita Christian Hyguens ja Hän olivat kehitelleet - näkivät päivänvalon.

Sitten mentiinkin 1900-luvun puolelle...
Lorenz teki muunnoskaavansa valonnopeutta kulkeville kohteille ja Einstein julkaisi suhteellisuusteoriansa...

Niels Bohr ja Max Planck tekivät havaintoja aineen pienempien osasten käyttäytymisessä. Syntyi nykyaikainen ATOMIMALLI!

Sitten eräät kehittelivät aineen ydinten käyttäytymisen tutkimusta edelleen... Oppenhaimer oli fyysikko ja kehitteli käytännön ratkaisuja aineessa olevan suuren voiman valjastamiseksi...

Nykyaikana eräs suuren henkilökohtaisen tragedian läpikäynyt Stephen Hawkings loi uutta kuvaa Kosmoksesta, kaikki näytti tulevan samasta pisteestä! Alkuräjähdys! Ja mustat aukot, joita näkyvä valokaan ei pääse pakoon(lähettävät tosin gammasäteitä, jotta painovoima edelleen vaikuttaisi) Hawkings sairasti/-taa harvinaista lihasrappeumatautia, joka vei hänet pian pyörätuoliin, ja erilaisten apuvälineiden käyttöön...

Taustasäteilyn ja puna-, sinisiirtymän keksiminen johti näihin päätelmiin kaikista galakseista alussa samassa pisteestä olemisesta.

Uskonto on myös kehittynyt siinä sivussa. Usko Jumalaan tai jumaliin ei ole kadonnut vaikka sitäkin monet yrittävät... KUKAAN EI VOI ESTÄÄ MINÄ OLEN-ENTITEETIN MURTAUTUMISTA KAIKKIIN KUVITELTAVISSA OLEVIIN ASIOHIN KIINNI! Siis turhaa on ateistien sitkeät yritykset Jumaluuden poiskitemiseksi esimerkiksi tieteestä. Evoluutio näennäisesti esittää kuinka kaikki olisi voinut kehittyä ilman Juumalaa miljardien vuosien kuluessa, muttei ota kantaa siihen kuinka kaikki elämä sitten lopulta olisi kehtittynyt, sillä pieninkin olemassaoleva elollisuuden yksikkö - solu - vaatii suuren määrän informaatiota toimiakseen! Puhumattakaan siitä, että tilaulottuvuuksien tarkka järjestely toimivaan 3D muotoon on ollut vaikeasti kuviteltavissa ollut prosessi. Ja miksi aika kulkee aina vain eteenpäin? Miksei olennot vipellä takaperin kuten videon kelauksessa?

Tässä Viisaat näkevät Olevaisen ja Näkymättömän Sana- ja Logos-Juumalan suuren taidonnäytteen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat