Seuraa 
Viestejä9265

Onko salmiakki tosiaan myrkyllistä? Kemianopettaja kertoi jutun että kaksi poikaa olivat käyneet päivittäin koulun jälkeen ostamassa apteekista salmiakkia. Molemmat kuolivat joidenkin kuukausien tai vuosien kuluttua, kai johonkin sydänkohtaukseen. Miten myrkyllistä salmiakki on, jos se on? Voiko itsensä myrkyttää normaaleilla salmiakkimakeisilla vai täytyykö sen olla puhtaampaa ammoniumkloridia, jotain apteekista saatavaa?

くそっ!

Kommentit (16)

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639

Wiki:
Elintarvikelainsäädännön mukaan salmiakin ammoniumkloridipitoisuus ei saisi ylittää seitsemää prosenttia. Merirosvorahoissa on ammoniumkloridia juuri tämän verran. Alankomaissa ovat kuitenkin sallittuja salmiakkimakeiset, joiden ammoniumkloridipitoisuus on jopa 13 prosenttia. Runsas ja säännöllinen salmiakin nauttiminen voi kohottaa verenpainetta.

Ei hätää, turkkaria huuleen.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Turkinpippuri originaalin tulisuus on 3/3 liekkiä. Mielestäni ne eivät ole tulisia. Yhtään. Sitten ne muut turkkariversiot ovat vielä miedompia, jotain 2/3 liekkiä, käytännössä niistä ei kykene enää erottamaan onko niihin laitettu jotain chiliä ollenkaan vai ei. Miksei ne tee tulisempia versioita? Muuttaisi asteikkoa että original olisi 2/10 ja sitten olisi sellaisia 10/10 voimakkuuksisia. Vituttaa kun kaikki tuotteet kaupoissa tehdään vauvoille. Ettei kellään vaan tule pipi suuhun  

Onneksi on jotain chilikauppoja netissä missä ne laittaa sitä chiliä edes kohtuullisesti niihin tuotteisiin. Täytyy kokeilla synkkää salmiakkia.

くそっ!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä36154
Ronron

Turkinpippuri originaalin tulisuus on 3/3 liekkiä. Mielestäni ne eivät ole tulisia. Yhtään. Sitten ne muut turkkariversiot ovat vielä miedompia, jotain 2/3 liekkiä, käytännössä niistä ei kykene enää erottamaan onko niihin laitettu jotain chiliä ollenkaan vai ei. Miksei ne tee tulisempia versioita? Muuttaisi asteikkoa että original olisi 2/10 ja sitten olisi sellaisia 10/10 voimakkuuksisia. Vituttaa kun kaikki tuotteet kaupoissa tehdään vauvoille. Ettei kellään vaan tule pipi suuhun  

Onneksi on jotain chilikauppoja netissä missä ne laittaa sitä chiliä edes kohtuullisesti niihin tuotteisiin. Täytyy kokeilla synkkää salmiakkia.

 

Talouden lainalaisuudet ovat usein ikäviä, mutta se ei haittaa oikeaa tee se itse -miestä. Hommaa apteekista ammoniumkloridijauhoa. Sekoita sitä sokeriin noin 7-10 % massasta, lisää vähän vettä ja reippaasti Nagajauhoa, tai mitä supertulista sinulla sattuu olemaan. Keitä vesi pois (niin, että se alkaa juuri ruskettua). Anna jäähtyä ja nauti hyvästä mausta ja isosta pipistä suussa. Tuo jää hyvin paksua siirappia muistuttavaksi tahmaksi, mutta on erittäin hyvää. Tärkkelyssiirapilla sen saisi kai jotenkin kovaksi, mutta en ole kokeillut sitä.

Vaihdokas
Seuraa 
Viestejä2332

Joo, ei Turkinpippurit olekaan yhtään tulisia. Tykkään niistä tosi paljon, ne on muuten hyviä, mutta ei ne tulisia ole. Sama juttu chilisuklaan kanssa. Tavalliset chilisuklaat ei ole ikinä yhtään tulisia, vaikka ne niitä miten mainostaisi. Poppamiehen chilisuklaissa maistuu chili ja ne on minusta hyviä. Ja se Synkkä salmiakki on tulista ja lisäksi tosi hyvänmakuista. :)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Ronron

Onko salmiakki tosiaan myrkyllistä? Kemianopettaja kertoi jutun että kaksi poikaa olivat käyneet päivittäin koulun jälkeen ostamassa apteekista salmiakkia. Molemmat kuolivat joidenkin kuukausien tai vuosien kuluttua, kai johonkin sydänkohtaukseen. Miten myrkyllistä salmiakki on, jos se on? Voiko itsensä myrkyttää normaaleilla salmiakkimakeisilla vai täytyykö sen olla puhtaampaa ammoniumkloridia, jotain apteekista saatavaa?

Hivenen epäilen että apteekista myytäisiin sellaista salmiakkia mihin lapsi saa vapaasti kuolla. Myöskin epäilisin sitä että opettaja on yhteyksissä ex-koulupoikaan vuosienkin päästä ja tietää että tämä on vielä aikuisenakin (sydänkohtausiässä) napsinut salmiakkia jokaikinen päivä.

Vaihdokas
Seuraa 
Viestejä2332
Neutroni

Tuo jää hyvin paksua siirappia muistuttavaksi tahmaksi, mutta on erittäin hyvää. Tärkkelyssiirapilla sen saisi kai jotenkin kovaksi, mutta en ole kokeillut sitä.

Saako sitä mihinkään järkevään muotoon, niin kuin makeisiksi tai jotain? Vai onko se sellaista kattilasta kauhottavaa mömmöä?

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Vaihdokas
Neutroni
Tuo jää hyvin paksua siirappia muistuttavaksi tahmaksi, mutta on erittäin hyvää. Tärkkelyssiirapilla sen saisi kai jotenkin kovaksi, mutta en ole kokeillut sitä.
Saako sitä mihinkään järkevään muotoon, niin kuin makeisiksi tai jotain? Vai onko se sellaista kattilasta kauhottavaa mömmöä?

Tehkää tällä reseptillä mutta korvatkaa mantelirouhe ammoniumkloridilla ja chilillä. Tuon voi myös valaa mihin muottiin tahansa, säilyy kovana myös huoneenlämmössä kerran jähmetyttyään. http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/nekut-fi.aspx

Hämmentää.

Vaihdokas
Seuraa 
Viestejä2332

Onko tuota testattu kanssa? Nekutkin on kyllä ihania. Ja ihan sellainenkin, kun sulattaa pannulla sokeria ja mantelirouheen kanssa ja jäähdyttää levyksi. Tai itsetehty daim. <3 Mutta sellainen tulinen salmiakkinekku olisi kyllä hauska.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Ostin joskus pussillisen jotain nagasalmiakkeja netistä. Syömättä jäi. Tulisuus oli sinällään ihan ok, mutta kun eivät ne maistuneet salmiakilta vaan enemmänkin siltä nagalta. Eli kun alkoi tehdä mieli salmiakkia, ei tehnyt mieli noita, ja kun teki mieli nagaa, söin mieluummin tuoretta nagaa ruuan kera.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Mutta joo, on totta, että jos syö puhdasta ammoniumkloridia, niin muutaman vuoden kuluttua kuolee. Voi olla että menee vuosikymmeniäkin, mutta lopulta kuolee.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Neutroni
Seuraa 
Viestejä36154

Testasin nyt salmiakin tekemistä. Käytin suunnilleen tätä kovien karamellien reseptiä. Laitoin 90 g sokeria, 34 g Dansukkerin glukkoosisiirappia ja tilkan vettä. Keittelin, kunnes lämpömittari näytti 150 C. Otin kattilan liedeltä ja sekoittelin massaa, kunnes lämpötila oli alle 120 C ja massa alkoi selvästi paksuuntua. Sekoitin joukkoon 11 g ammoniumkloridia ja viitisen noin 15 mm pitkää ja 2 mm paksua mentolikidettä. Sekoitin huolellisesti ja kaadoin uunipellille leivinpaperin päälle kokkareiksi. Lopputulos on loistavaa kovaa salmiakkia, joka aiheuttaa rajua riippuvuutta.

Onnistuneen lopputuloksen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että kattilassa kuumennetaan pelkkä sokeri ja makuaineet lisätään vasta kun seos on hieman jäähtynyt. Sekoitin ensimmäisessä satsissa salmiakin ennen kuumennusta ja seos paloi noin 130 C:n lämpötilassa mustaksi palaneen sokerin hajuiseksi.

Minuakin häiritsi kaupallisen Nagasalmiakin sivumaku, samoin itse tehdyn, kun kokelin joskus. Niiden, joilla on taito ja välineet rikastaa kapsaisiinia, kannattanee käyttää salmiakkiin mahdollisimman puhdasta rikastetta sivumakujen välttämiseksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat