Seuraa 
Viestejä45973

Tälläkin keskustelupalstalla on mahdollista, että keskustelijoiden joukossa on yksi tai useampi muiden keskustelijoiden IP-osoiteurkkija. Se on mahdollista mm. siten, että urkkija sijoittaa viesteihinsä kuvia (vaikka ihan tavallisen näköisiä hymiöitä) omalta serveriltään. Kun luet sellaisen viestin, serverille tallentuu IP-osoite, josta kuva luettiin. Kun vielä välittömästi vastaat viestiin jotain, onkin IP-osoitteesi jo erittäin todennäköisesti urkkijan tiedossa ilman uusintaurkintojakin.

Jatkossa käytän kuvatunlaisesta toiminnasta nimitystä IP-urkinta. Se tulee selkeästi erottaa sopimussuhteisista verkkoyhteyden IP-osoitetaltionnista. Minkään saitin ylläpitäjän tietosuojalausekkeen mukaiset IP-osoitetallennukset ei siis ole tämän äänestyksen eikä keskustelun aihe.

Tiede.fi-keskustelupalstan tietosuojalauseke on käsittääkseni osoitteessa http://www.sanomamagazines.fi/lista.asp ... 157&d=833&
"TIETOSUOJA

Sanoma Magazines Finland on sitoutunut suojaamaan asiakkaidensa yksityisyyttä.
...
"

Koska tälle keskustelupalstalle rekisteröityminen ei vaadi henkilötietojen luovuttamista, yksityisyyteen viittaavat tiedot ovat käsittääkseni vain sähköpostiosoite ja palveluun kytkeytymisen yhteyden tiedot, mukaan lukien siihen tarvittavien ohjelmien tiedot, sekä käyntiajat. Vertaamalla yhteystietoja mahdollisiin keskustelijan muihin Sanoman palveluihin henkilötiedot voi löytyä, ja nekin on siis tietosuojalausekkeen mukaisesti suojattuja.

IP-urkkija ei tietenkään helpolla voi antaa minkäänlaista tietosuojalauseketta, koska paljastaisi samalla tekemisiään.

Mitä IP-urkkija sitten urkkimallaan tiedolla sitten tekee, on ihan oma juttunsa. Nyt kysytään vain urkinnan moraalista. Tässä ei ole kysymyksessä mikään yksittäistapaus, vaan yleinen kannanotto kuvatunlaiseen IP-urkintaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat