Seuraa 
Viestejä45973

Juuri kun herrat ovat suuressa viisaudessaan hävittäneet maanviljelyksen Suomesta, loppuu ruoka?

-

Kommentit (16)

oho, mikä pompsaus kurssissa..! Niin, eihän suomi saa olla omavarainen ruuan/maanviljelyn suhteen, parempi olla riippuvainen glopaalista markkinataloudesta
Ja muutoinkin, tältä pallolta alkaa kohta loppuu safka kaikkien vajaan 7 mrd. asukin ruokkimiseen,.. millonkohan se todellinen usean miljoonan/miljardin nälänhätä alkaa,.. pikkuhiljaa..

Nälkä on tulevaisuudessa (eikä kovin kaukaisessa) Suomessakin todellinen uhka. Ilmastonmuutos häiritsee maataloutta ja ruuan tuotantoa, öljy kallistuu vähetessään, öljyriippuvainen koneellinen maatalous ja kuljetukset kallistuvat. Maatalousmaa vähenee aavikoitumisen, eroosion rakentamisen ja pian merenpinnan nousunkin takia.
Joku sanoo että kasvukausi pitenee. Eipä sekään paljoa hyödytä jos säiden ääri-ilmiöt, milloin kuivuus, milloin liiallinen kosteus, pilaavat sadon.

Samalla väestö vaan lisääntyy.

Hyvin lyhytnäköistä poliitiikkaa on pyrkiä lisäämään Suomen väkilukua esim. maahanmuutolla.

Että siinä piruja seinille.

Eikä maataloutta onneksi vielä ole onnistuttu Suomesta hävittämään. Tilojen määrä on vähentynyt mutta tilakoko on kasvanut.

Tulevaisuutta ajatellen: kotimaisella "polttoaineella" toimiva suomenhevonen (muutkin työhevosrodut käy) voi olla taas joskus arvossaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Helsingin sanomat ennusti ruuan hinnan nousevan. Uutisen jälkeen vehnän hinta on kaksinkertaistunut..

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Ruuan ... 5230224616

Ruuan hinta uhkaa nousta rajusti

Julkaistu: 11.9.2007 20:56

Kristiina Yli-Kovero

helsingin sanomat
Ruuan hinta uhkaa nousta rajusti

Ruuan hintaan on odotettavissa jo vuodenvaihteessa reippaita korotuksia. Kotimaisen lihan ja lihatuotteiden hinta nousee todennäköisesti kymmenen prosenttia.

Maitotuotteiden, etenkin juustojen, hinnannousu voi hipoa jopa kahtakymmentä prosenttia, leivän hinnan uskotaan nousevan lähivuosina yhtä paljon. Keski-Euroopassa leipä on jo kallistunut noin kymmenen prosenttia.

Hinnankorotusten syynä on viljan voimakas hinnannousu maailman viljapörsseissä. Suomessa hinta hypähti ylöspäin elokuussa. Suomalaisesta mallasohrasta tarjotaan nyt 110, vehnästä lähes 90 ja rukiista yli 60 euroa tonnilta enemmän kuin vuoden alussa.

Suomessa korotuspaineita lisää myös se, ettei elintarviketeollisuus ole päässyt pitkään aikaan korottamaan hintojaan vaikka energian hinta ja työvoimakustannukset ovat nousseet.

Vilja on öljyn kaltainen raaka-aine, jolla käydään maailmankauppaa. Huonot sadot, pienet varastot ja lihapainotteisemmaksi muuttunut ruokavalio Aasiassa, etenkin Kiinassa, ovat nostaneet viljan hintaa maailmalla.

Myös valtava kiinnostus pelloilla kasvatettavaan bioenergiaan näkyy markkinahinnassa.

Joku Toinen

Juuri kun herrat ovat suuressa viisaudessaan hävittäneet maanviljelyksen Suomesta, loppuu ruoka?

-


Kannattako kansan oppia taas itse tuottamaan ruoka, edes puutarhassa, maapalstalla/kesämökillä? Mitä Suomessa onnistuisi kasvattamaan avomaalla ? Mielestäni kasvihuoneen perustaminen on aika hyvä juttu.
=Ruoka+mukava terveellinen työ/liikunta/mukava harrastus+rahan säästö+tieto/taito/hengissä selviämisen mahdollisuus...

pagus
Seuraa 
Viestejä358

Ei ole aikaa kun pitää tehdä duunii, duunii, ja duunii. Vapaa-aika menee kaljaa juodessa ja paskaa puhuessa. Tietysti päivän saippuasarja kiintiö pitää saada TV:stä ammennettua.

Maaperä kun on pelkkää savea, sitä on kiva kuokkia. Pitäisi ne rikkaruohotkin kitkeä.

pagus
Ei ole aikaa kun pitää tehdä duunii, duunii, ja duunii. Vapaa-aika menee kaljaa juodessa ja paskaa puhuessa. Tietysti päivän saippuasarja kiintiö pitää saada TV:stä ammennettua.

Maaperä kun on pelkkää savea, sitä on kiva kuokkia. Pitäisi ne rikkaruohotkin kitkeä.


Gi!
Sinä et ole asunut koskaan in the USSR!
Siellä kansa käy työssä, kuten kaikki ja siten viikonloppuna kesämökille perheineen (varsinkin kun on pienet/kouluikäiset lapset) tekemään työtä, kasvattamaan kaikkea mitä sitten syödään pitkin kylmä talvea. Huh! Luomu ruoka! Omilla käsillä kasvatettu-maistu paremmalta.
Kaikennäköisiä omatekoisia säilykkeitä: suolatut tomaatit, kurkut; hapankaali, munakoiso,sienet, marjahillot.
Omassa varastossa syksyllä ilmesty: perunoita, punajuuri, porkkanoita, sipulit ja jne...
Kalankin suolavat esim.lohta ja mätiä.

Dredex
Halvemmaksi tulee ostaa ruoka kaupasta kuin omakotitalo pellon pientareelta. Mutta jos ruuasta tulee pulaa, niin minkäs teet.

Surin osa ihmisistä asuu kerrostalossa ja kesämökki jossain luonnossa kaukaa, joten sinne vielä matka, mutta mökin ei ole pakko hieno...
Nyt ajoissa vois aloittaa pienestä harrastuksesta ja sitten kun ISO ruokapula tulee, niin osat siemenistä kasvattaa taimen ja sitten saaman sato.

Jos ruuasta tulee pula, niin sen hinnalla ei sitten ole mitään ylärajaa.

Myös iskulause "Suomi elää metsästä" joutuu ruokapulassa uuteen valoon. Lopultakaan metsästä ei elä Suomessa kukaan. Noin 99% maailman ihmisistä elää maataloudesta. Ruuan alkutuottajia (maanviljelijöitä) ei pitäisi pilkata. Ainakaan leipä suussa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat