Seuraa 
Viestejä45973

Onko tulella mitään olomuotoa? Jos on niin se on vissiin aika lähellä plasmaa, mutta wikipediasta sain sellasen käsityksen että tuli ei mahdu olomuotojen määrityksien raameihin. Kun tulihan ei taida muuttaa muotoaan lämpötilan muuttuessa? Vai voiko tulta edes määrittää mihinkään olomuotoon kun se liittyy tuohon palamiseen ja se on kai lämpötilasta ja paineesta riippuva "ilmiö"?

Olikohan minun aivotuksissa taas mitään järkee

Kommentit (13)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35887

Tuli on palokaasuja, pääasiassa ilman typpeä ja palamisessa syntynyttä vettä ja hiilidioksidia. Kaasun joukossa on usein hehkuvia hiilipienhiukkasia, joista monien normaalien polttoaineiden liekin keltainen hehku aiheutuu.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Hehkuvia nokihiukkasia ja palokaasuja.

Ionisaatiota tuskin suuremmassa määrin tapahtuu, mutta saatan toki olla väärässäkin... Palamistapahtumissa kuitenkin yleensä vain molekyylit pilkkoutuvat osiin ja ryhmittyvät uudelleen energiataloudellisesti alhaisemmalla tasolla olevaan muotoon.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meneekö ihan vikaan jos väitän tulen olevan fotoneita emittoivaa kaasua? Ainakin ihan lukion fyssan jutuissa kun puhuttiin LASER:sta, niin tuommoinen mielikuva jäi.

KKHS
Seuraa 
Viestejä368
Tetrafuran
Meneekö ihan vikaan jos väitän tulen olevan fotoneita emittoivaa kaasua?

Et varsinaisesti väärässä, mutta vähän epätarkka. Tuli ei ole kaasua, vaan kaasujen kemiallisessa reaktiossa syntyvää säteilyä. Tosin kaasut ovat merkittävässä osassa siinä, miltä tuli näyttää.

Täsmennetäänpä hieman sitä miten olen asian ymmärtänyt.

Eli tuli periaatteessa koostuu atomeista ja molekyyleistä, eli tavallisesta materiasta, joka sattuu olemaan kaasumuodossa. Muutenhan liekin ei tarvitsisi myötäillä fyysisiä esineitä. Jos vaikka kynttilän liekkiin asetetaan joku esine, eivät liekin kaasut kykene liikkumaan kiinteän kappaleen läpi. Mielestäni tämä osoittaa liekin koostuvan hiukkasista, jotka kokevat aika paljonkin vuorovaikutusta tavallisen materian kanssa.

Tämä materia on virittyneessä tilassa ja sen tilan laukeaminen vapauttaa fotoneita.

Tällöin siis liekin valoa tuottava komponentti on nimenomaan elektomagneettista säteilyä. Tämä siis havaitaan lämpönä ja valona. Esim metanoli palaa "liekillä", joka ei liiemmin tuota näkyviä allonpituuksia. Lämpöä ja muuta säteilyä luonnollisesti syntyy.

L2K2
Seuraa 
Viestejä150
Tetrafuran

kaasumuodossa

Pilkunviilaus, (yleensä) ei kaasumuodossa vaan savuna (kiinteitä hiukkasia kaasussa!) koska kaikki tapahtumaan osallistuvat aineet eivät kaasuunnu, eivätkä siten liukene kaasuuntuneisiin => heterogeeninen seos

Kun havainnoit tulta, havaitset muita atomeja nopeammin laajenevia atomeja.

Eli atomien ytimet räjähtävät koko ajan niin että räjähtävistä atomien ytimistä pursuaa koko ajan energiaa aaltoina ja näissä aalloissa on pieniä räjähtäviä energiakimppuja jne.

Kun puun atomit saadaan räjähtämään normaalia nopeammin, alkavat puun atomit tönimään toisiaan pois päin toisistaan itsestään pursuavilla energia-aalloilla (normaalia nopeammin), joilla on elektroni ja fotoniluonne. Nyt työntyminen pois päin Maapallon keskustasta kiihtyy ja sen takia tulen lieskat liikkuvat nopeammin pois päin Maapallon keskustasta kuin mitä maan pinta työntyy pois päin Maapallon keskustasta.

Mitä enemmän tulen atomien ytimet saavat toisensa räjähtämään energiaa toisiaan kohti aaltoina, sitä kirkkaampi liekki.

Ja näinhän tää nyt vaan menee.

Jos olisit havainnoimassa ympäristöäsi tulen atomin "pinnalla", havaitsisit miten kaikki ympärillä olevat kohteet loittonevat sinusta pois päin. Joku saattaisi kertoa sinulle että tila laajenee simsalapim, mutta sitä ei kannattaisi uskoa.

Rauhaa ja rakkautta

;):)

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
Savor
Eli atomien ytimet räjähtävät koko ajan niin että räjähtävistä atomien ytimistä pursuaa koko ajan energiaa aaltoina ja näissä aalloissa on pieniä räjähtäviä energiakimppuja jne.

Kun puun atomit saadaan räjähtämään normaalia nopeammin, alkavat puun atomit tönimään toisiaan pois päin toisistaan itsestään pursuavilla energia-aalloilla (normaalia nopeammin)..
..Ja näinhän tää nyt vaan menee.

Lainaus:
Eräänä päivänä työhuoneelleni CERNiin soitti henkilö, joka kertoi rakentaneensa fuusioreaktorin kellarissaan. Hän halusi puhua asiasta jollekulle CERNissä, mutta ei ollut varma, kehen ottaa yhteyttä.

On tavallista saada sähköpostia (toisinaan myös kirjeitä) tiedeyhteisön ulkopuolisilta henkilöiltä, jotka ovat mielestään yhdistäneet kvanttimekaniikan ja gravitaation, kumonneet suhteellisuusteorian ja niin edespäin. Ehdotuksia yhdistää se, että niiden esittäjät eivät lainkaan tunne niitä teorioita, joita he kuvittelevat olevansa kumoamassa tai kehittämässä eteenpäin.

http://www.tiede.fi/blog/?postID=44

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

"Asian voi ilmaista myös niin, että fysiikan tutkimukseen osallistuminen on todellisuudessa helpompaa kuin yllä mainittu harha antaa ymmärtää. Perustaltaan tilanne ei ole juuri erilainen kuin auton kunnossapidossa tai rakentamisessa. Jos ei tiedä autojen tekniikasta mitään, on mahdotonta tarjota neuvoja ammattilaiselle, tai keksiä yksin säkenöivällä älykkyydellään, miten moottorin toimintaa parannetaan. Mutta vaadittavien tietojen hankkiminen ei edellytä poikkeuksellisia kykyjä. Kenestä tahansa, joka käyttää tarvittavat 5-10 vuotta tarpeellisten menetelmien omaksumiseen, voi tulla hiukkasfyysikko tai kosmologi."

Mikäli sitten ei ole näitä 5-10:tä vuotta kuluttanut menetelmien ja teorioiden omaksumiseen, on henkilöllä mutu-tietoa enemmän kuin todellista faktaa. Puutteellisen tiedon ja suurien luulojen varassa eteneminen tuottaa usein hyvinkin hilpeitä lopputuloksia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat