Seuraa 
Viestejä45973

Se uutinen venäjäkielisissä lehdissä vie ennemaan tila ja siellä kerrotaan tarkemmin, mistä Saksasta puhui Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan.
Siellä kerrotaan myös, että hän syyti ja loukkasi Saksan.
Suomessa uutisista kerrotan vain lyhyesti ja rauhallisesti.
Missä on totus?
Turkin pääministeri ehdotti tavatessaan perjantaina Saksan liittokanslerin, että Saksaan pitäisi voida perustaa vapaasti turkinkielisiä oppilaitoksia, koska Saksan kielen opiskelu ei onnistu ilman vahvaa oman kielen hallintaa.

Heille, jotka hallitsevat venäjäkielen
http://www.expert.ru/articles/2008/02/13/erdogan/

-Turkki ehdottaa turkinkielisiä yliopistoja ja kouluja Saksaan-
ttp://tinyurl.com/2rvjae

Recep Tayyip Erdogan myös varoitti sunnuntaina pitämässään puheessa Saksassa eläviä yli 2.5 miljoonaa turkkilaista, että nämä eivät menettäisi omaa etnisyyttänsä, mutta pyysi heitä kuitenkin opiskelemaan Saksan kieltä.

“Sulautuminen on yhtä kuin rikos ihmiskuntaa vastaan”, Erdogan kertoi noin 20,000 vahvuiselle turkkilaiselle yleisölle Saksan neljänneksi suurimmassa kaupungissa Colognessa.

Liittokansleri Angela Merkel kehui maanantaina Erdoganin ilmoittamaa omistautumista integraatiolle ja Saksan kielen opiskelulle, mutta sanoi, että pitkällä aikavälillä elämä Saksassa tarkoittaa vahvempaa paikallisten tapojen hyväksymistä.

Ali Kizilkaya, Saksalaisen muslimiryhmän Islamratin johtaja kertoi Tagesspiegel -lehdelle, että Erdoganin puhe kosketti monia turkkilaisia.

“Monet turkkilaiset viimeinkin tunsivat, että joku hallituksen johtaja kuunteli heitä”, Kizilkaya sanoi Erdoganin vierailusta. “Se on jotain mitä Merkel voisi tehdä myös.”

Asiasta kertoi Deutsche Welle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat