Seuraa 
Viestejä45973

Hommasin mustavalolampun siinä toivossa että sen pitäisi saada tietyt värit sen lähellä loistamaan hienosti. Kävikin niin että lamppu hohkaa kyllä hieman violettia valoa mutta mikään fluorisoiva pinta ei reagoi tuon lampun valoon. Eden valkoinen paperi aivan lampun vieressä ei hohda ei sitten yhtään!

Mahtaako olla lainkaan "oikea" mustavalo? Lamppu on tosin melko tehoton mutta kyllä sen nyt vierestä pitäisi saada edes se paperi loistamaan..
Saako edes hehkulamppukantaan kunnon mustavaloa (eikös kunnon mustavalo vaadi aikas paljon voltteja?) vai pitääkö hommata usean sadan euron mustavalotykki että saa jotain näkyvää aikaan?

Kommentit (12)

no ei hohkaa edes pesuaineet valkopyykissä kuule :/

tuollaisen lampun hommasin ja on kyllä aivan mitätön!

http://www.qnet.fi/casmi/merchant.ihtml?pid=3783&step=4

olisi varmaan kannattanut ostaa kerralla vähän kalliimpi, esim.

http://www.qnet.fi/casmi/merchant.ihtml?pid=792&step=4

..mutta minkäs teet kun pitää aina ostaa ensin se halpa :/
Mutta outoa silti ettei tosiaan tuon ostamani lampun valossa hohda yhtään mikään. Sama ilmiö kun olisin tussilla värittänyt lampun vähän violetiksi..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja ihan varmaan hohkaa. Etkö muista aikoja tanssipaikoissa. Joskus 60-70 luvulta. Aivan varmaan hohkaa. Silloinhan käytettiin mm. lippuleimoissa samaa juttua, jota sitten väärennettiin perunaleimalla
Siinä ovella nähtiin helposti, että onko valkoinen kauluspaita pesty, ja arveltiin, että milloin viimeksi.

Joo-o, kyllä sen PITÄISI hohkata..
Samoin kuin nuo kirkkaat yliviivauskynätkin pitäisi näkyä mutta ei sitten mitään vaikutusta!
Jopa tuollainen pattereilla toimiva "setelintunnistinvalo" pistää paikat hehkumaan tätä paremmin

Juu ei nuo mustavalohehkulamput muuta kun lähinnä kuumenee aivan helvetisti. Hommaa loisteputki.

A black light may also be formed by simply using Wood's glass instead of clear glass as the envelope for a common incandescent bulb. This was the method used to create the very first black light sources. Though it remains a cheaper alternative to the fluorescent method, it is exceptionally inefficient at producing UV light (a mere few lumens per watt) owing to the black body nature of the incandescent light source. Incandescent UV bulbs, due to their inefficiency, may also become dangerously hot during use.

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_light

Ja sen hehkuvalomustan kanssa joutuu oikeasti olla varovainen, se aiheuttaa palovammoja vielä hetken aikaa sammuttuaankin. Loisteputki on turvallisempi.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä36154

Tuo on ilmeisesti hehkulamppu, jossa on mustavalolampun suodattava kuori. Niissä on sellainen vakava ongelma, ettei hehkulanka säteile mainittavia määriä UV-säteilyä, joka aiheuttaa oikealle mustavalolampulle tyypilliset efektit.

Elohopealamppuja saa mustavalokuorella (valaisinliikkeistä, voi joutua tilaamaan ja maksaa taatusti mansikoita). 125 W:n elohopealamppu sopii E27-kantaan, mutta vaatii sarjaan kuristimen (ehdottoman välttämätön, lamppu hajoaa millisekunneissa, jos sen kytkee suoraan verkkoon), ja sen teho on liikaa useimmille normaaleille valaisimille. Tuollainen mustavalolamppu kuumenee erittäin kuumaksi, koska suurin osa säteilystä absorboituu kuoreen. On kyllä toimiva peli. Perhosten kerääminen tuollaisen valossa öisellä pihalla näyttää sangen hämärältä hommalta, mutta on sikäli ongelmallista, että kaikki perhoset näyttävät pikimustilta.

Elohopealamppua kätevämpi, edullisempi ja helpommin hyllystä löytyvä ratkaisu lienee kuitenkin mustavaloloisteputki ja sille sopiva valaisin. Kysy paikkakuntasi sähkö- tai valaisinliikkeestä.

Minullakin on hehkulangalla, eikä se aiheuta muuta kuin enemmän lämpösäteilyä ja violettiä valoa hieman. Se on vain hieman valaiseva lämpölamppu.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Aijaa mä luulin että ajatus mustasta valosta on typerä, mutta näköjään sellasia onkin. Semmoinen olisi tuolla pihalla kätevä kesällä ja aurinkoisilla lumikeleillä kun ei meinaa nähä mitään kun on niin kirkasta.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä36154
TERÄS NALLEPUH
Aijaa mä luulin että ajatus mustasta valosta on typerä, mutta näköjään sellasia onkin. Semmoinen olisi tuolla pihalla kätevä kesällä ja aurinkoisilla lumikeleillä kun ei meinaa nähä mitään kun on niin kirkasta.

Ei mustavalo ole mitään valon kumoavaa negatiivista valoa, vaan "kauppanimi" lähiultraviolettisäteilylle. Se saa monen materiaalin fluoresoimaan. Olet varmaan viihdetilaisuuksissa nähnyt niitä violetinvärisiä loisteputkia, jotka saavat monet materaalit (esim. kankaat) loistamaan.

Tein pikaisen vilkaisun nettiin ja esim. UV LED:ejä saa alle 10€. Jos siis haluaa leikkiä "mustalla valolla"

Mustan valon, elikkäs UV-valon energia on hieman näkyvän valon yläpuolella. Ja efekti fluoresoivien aineiden kanssa johtuu atomin tai molekyylin virittymisestä ja virittymisen purkautumisesta...

Mutta, jos haluaa valaista suurempia kohteita (yli 1 m^2) kannattaa hankkia loisteputki tai monta lediä =D

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat