Seuraa 
Viestejä45973

Tätä olen suuresti ihmetellyt. Kaikki tuntuvat ajattelevan, että hyvän ja vaivalla tehdyn musiikin nauttijat ovat jotenkin satanisteja ja/tai päästään vialla. Mistä johtuu tämä harhaluulo?

Vaikka saattaa asiaan vihkiytymättömästä toisin tuntua, on örinä itseasiassa todella vaikea laji, jota harjoitellaan paljon (tai ainakin jos tahtoo soittaa kunnollista musaa). Kaikki instrumentit sulautuvat hyvässä kappaleessa yhteen, tuottaen klassiseen musiikkiin verrattavan harmonian.

Np: Torture Killer - Strangulation
Np;Torture Killer - Flesh Breaks to Open Wounds

Edit: typoa

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (77)

Torture Killer - Strangulation
Torture Killer - Flesh Breaks to Open Wounds

Eivätköhän nuokin jo osaltaan selitä metallin huonoa mainetta; sekopäät ihannoivat sadistista silpomista ja murhaamista. Ovatpa monet suorittaneet rituaalimaisia kidutusmurhiakin nimenomaan black metalin innoittamina. Ja mitä "musiikkiin" tulee, vaikuttaisi metallisteille desibelien määrä olevan tärkeämpää kuin harmonia tai melodian kauneus.

Tuohan kuuluu asiaan. En siis tarkoita tuota silpomista ym. mutta tietynlainen imago on ollut deathissa aina mukana. Eihän nuo bändit ole todellakaan silpomassa ketään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Andúril

Ja mitä "musiikkiin" tulee, vaikuttaisi metallisteille desibelien määrä olevan tärkeämpää kuin harmonia tai melodian kauneus.

Uskoisin että metallimusiikki on vain vaikeammin lähestyttävää sen sisältämän suuren informaatiomäärän vuoksi. Monimutkaiset rummut ja kitarat yhdistettynä raskaaseen soundiin ja lauluun täyttävät suurimman osan ihmisen kuulemasta ääniasta jatkuvalla vyörytyksellä. Mikäli kuuntelee metallia hyvillä laitteilla ja tarpeeksi, pääsee "sisälle" ja alkaa kuulla pienimmätkin nyanssit. Veikkaankin että olet kuullut death metallia korkeintaan 10 sekuntia naapurin ikkunasta?

Vastapuolena pop-muusiikki on loppujen lopuksi todella laihaa soossia jossa eri instrumentit on miksattu selkeästi erilleen. Ei sillä että siinä sinänsä olisi mitään vikaa, se on vaan erilaista musiikkia.

Mitä sanoituksiin tulee, ei niillä ole mitään tekemistä todellisten tekojen kanssa ja jos on, ovat ne teot jo jonkun kuuluisan sekopään tekemiä. Itse otan death-sanoitukset hurttina huumorina, joku saattaa ottaa ne enemmän tosissaan mutta se on kiistaton seikka että musiikki sinänsä EI saa ketään sekoamaan ja tappamaan. Silloin on vikaa jossain muualla ja paljon.

Metallifestivaaleilla loistavat järjestyshairiöt poissaolollaan verrattuna johonkin tangomarkkinoihin missä poliisia tarvitaan kellon ympäri. Mistä tämä kertoo?

Vierailija
Andúril
Ja mitä "musiikkiin" tulee, vaikuttaisi metallisteille desibelien määrä olevan tärkeämpää kuin harmonia tai melodian kauneus.

Ja paskat.

Andúril
Ja mitä "musiikkiin" tulee, vaikuttaisi metallisteille desibelien määrä olevan tärkeämpää kuin harmonia tai melodian kauneus.

Noh, eihän nyt vain olisi yleistystä ilmassa, eihän?
Saattaahan se rankka sanoitustaso ja bändin ulkonäkö ja asenne heikoimpia hirvittää mutta kysehän on viihteestä.

Ja kun kuuntelee radiopoppia, lähinnä hissimusiikki tulee siitä mieleeen. mutta sekin johtuu listojen tekijöistä ja kanavien "hittihakuisuudesta"

Esim: progemetallissa saattaa olla todella monimutkaisia sävellyskulkuja ja erittäin kauniita melodioita. "Kauniista" metallimusiikista esimerkkinä voisi olla muunmuassa nightwish, ei progea mutta sinfoniallisia elementtejä
uusimmilla levyillä.

Itse kuntelelen "pehmempää" metallia laidasta laitaan mutta ymmärrän myös death/black-metallin tarpeen. Jokaiselle jotain, sehän on vain hyvä asia.

ps: Joku on pitänyt äänestyksessä blackia ja deathia saatanapalvontana!
Vastaisitko rohkeasti että miksi?

Perikristillisestä näkökulmasta katsottuna kaikki missä ihannoidaan kuolemaa ja tuskaa on negatiivista ja saatananpalvontaa.

Jos kappaleessa mainitaan saatana, niin se on suoraan saatananpalvontaa, samaan tapaan kuin että "Älä turhaan mainitse herran, sinun Jumalasi nimeä".

Sitäpaitsi, taas sotketaan keskenään La Veyn satanismi ja saatananpalvonta. Ensimmäinen on lähinnä narsistinen koulukunta johon liitetään paljon mystiikkaa ja vähän faktaa. Jälkimmäinen on tyhmien ihmisten kirkonpolttamiskultti.

Kun satanismin esiintyminen populaatiossa ylittää 50 %,
niin kysymyksen kohdat a) ja b) ovat sama asia.

asijan tuntia
Andúril

Ja mitä "musiikkiin" tulee, vaikuttaisi metallisteille desibelien määrä olevan tärkeämpää kuin harmonia tai melodian kauneus.Uskoisin että metallimusiikki on vain vaikeammin lähestyttävää sen sisältämän suuren informaatiomäärän vuoksi. Monimutkaiset rummut ja kitarat yhdistettynä raskaaseen soundiin ja lauluun täyttävät suurimman osan ihmisen kuulemasta ääniasta jatkuvalla vyörytyksellä."Informaatiomäärä?" No, johonkin purkkapoppiin verrattuna metallissa saattaakin olla enemmän "informaatiota", mutta (myös) tuolla tavalla mitattuna pari kitaraa ja rumpusetti häviävät murskaavasti eräille muille musiikinlajeille. Henkilökohtaisesti edellä mainitut musiikinlajit eivät sisällä minulle tarpeeksi henkistä haastetta sen lisäksi, että niiden "biisit" ovat useimmiten helvetillisen ärsyttäviä (olenkin huomannut erään asian, joka on käytännössä sääntö; mitä ärsyttävämpi poppikappale, sitä enemmän hörhöt sitä radioasemilla soittavat ja ylistävät.).

Mutta normaali täyskokoonpano sinfoniaorkesterissa on n. 40 viulua, 12 alttoviulua, 12 selloa, 10 bassoviulua, 4 huilua, oboeta, fagottia, klarinettia, trumpettia, käyrätorvea, pasuunaa ja tuubaa sekä suuret määrät lyömäsoittimia, kuten patarumpuja, tavallisia rumpuja, lautasia ja ksylofoneja. Teoksesta riippuen soitinäärää voidaan myös kasvattaa (Berliozin ihanneorkesterissa olisi ollut 465 soittajaa). Informaatiomäärän huomioiden onkin siis aivan ymmärrettävää, että poppareiden, rokkareiden ja metallimiesten synapsit poksahtavat...

Mikäli kuuntelee metallia hyvillä laitteilla ja tarpeeksi, pääsee "sisälle" ja alkaa kuulla pienimmätkin nyanssit. Veikkaankin että olet kuullut death metallia korkeintaan 10 sekuntia naapurin ikkunasta?Kiitos, olen sitä kyllä (valitettavasti) joutunut aina silloin tällöin kuulemaan enemmänkin, esim. kavereiden luona käydessä tai autokyydissä. Kunhan volyymit pysyvät sellaisina, että keskustelu sujuu ääntä korottamatta, se vielä menettelee, mutta omassa kodissani en siedä sen enempää metallia kuin muutakaan poppia. Ja eiköhän noita nyanssejakin löydy kenen tahansa "klassisen" säveltäjän teoksista (myös elokuvamusiikista) enemmän kuin mistään metallista. Nykymusiikissa ainoat nyanssit tuntuvat olevan välillä ff-fff tai muuten yhtä suppealla välillä.

Vastapuolena pop-muusiikki on loppujen lopuksi todella laihaa soossia jossa eri instrumentit on miksattu selkeästi erilleen.

Tästä sentään olemme samaa mieltä.

Ei sillä että siinä sinänsä olisi mitään vikaa, se on vaan erilaista musiikkia.Mutta tästä olemme kyllä eri mieltä...

Metallifestivaaleilla loistavat järjestyshairiöt poissaolollaan verrattuna johonkin tangomarkkinoihin missä poliisia tarvitaan kellon ympäri. Mistä tämä kertoo?

Wienissä alkuvuonna 2004 järjestettyyn Eurooppa-ulkoilmakonserttiin oli saapunut yli 100 000 ihmistä, eikä minkäänlaisia järjestyshäiriöitä syntynyt. Ilmeisesti klassinen ja metalli ovat samankaltaisia ääripäitä, joista vain tietty väki pitää ja jotka siis tulevat yhteen kokoontuessaan toimeen toistensa kanssa. Oopperassa Nibelungin Sormuksen jokaikinen näytös oli loppuunmyyty, sali oli tupaten täynnä, eikä kukaan riehunut; sama juttu Aurajoen rannassa Lentävän Hollantilaisen suhteen muutama viikko sitten. Yleisö olikin tullut sinne musiikin vuoksi. Tangomarkkinat taas ovat halpaa jokamiehenviihdettä, joihin monet tulevat enemmänkin juomaan tai muuten aikaa tappamaan kuin musiikkia kuuntelemaan.

np. Hypocrisy - Stillborn

Kuuntelen 90-prosenttisesti metallia, loppu on klassista, pehmeämpää rokkia ja konemusiikkia. Olen samaa mieltä siitä, että metalli on monelle vaikeaa musiikkia, mutta toisaalta siitä voidaan tehdä myös älyttömän helppoa. Metalli on genrenä niin laaja, että sinne mahtuu kaikkea kahden soinnun suhinablackista Nightwish-tyyppiseen oopperaheviin ja kansanmusiikkimetalliin. Huonoa metallia en kuuntele, ja yleensä liian yksinkertainen on sitä huonoa.

Hyvin soittimensa hallitsevat ja taitavia kappaleita säveltävät metallistit tekevät kyllä musiikkia, jota ei mikään sinfoniaorkesteri hakkaa.

np. Arcturus - Fall of man

Esimerkiksi tämä Black metaliin luettava kappale on vaan niin kaunis, nerokas ja harmoninen, että moukka on jos ei siitä pidä. ;)

Andúril

sen lisäksi, että niiden "biisit" ovat useimmiten helvetillisen ärsyttäviä (olenkin huomannut erään asian, joka on käytännössä sääntö; mitä ärsyttävämpi poppikappale, sitä enemmän hörhöt sitä radioasemilla soittavat ja ylistävät.).

Tämähän onkin sitten taas makuasia. Huomio toki kuitenkin, että metallibiisit eivät ole niitä radiossa soivia ärsyttäviä poppikappaleita. Ikävä kyllä Suomesta puuttuu pelkkää metallia soittava radiokanava kokonaan, mikä on sääli koska täällä taitaa metalli myydä enemmän kuin missään muualla.


Teoksesta riippuen soitinäärää voidaan myös kasvattaa (Berliozin ihanneorkesterissa olisi ollut 465 soittajaa). Informaatiomäärän huomioiden onkin siis aivan ymmärrettävää, että poppareiden, rokkareiden ja metallimiesten synapsit poksahtavat...

Noh noh. Tuskinpa nuo 465 soittajaa paukuttavat levyllä 45 minuuttia putkeen niin että useimmat ihmiset sanovat sen olevan meteliä!


Mikäli kuuntelee metallia hyvillä laitteilla ja tarpeeksi, pääsee "sisälle" ja alkaa kuulla pienimmätkin nyanssit. Veikkaankin että olet kuullut death metallia korkeintaan 10 sekuntia naapurin ikkunasta?

Kiitos, olen sitä kyllä (valitettavasti) joutunut aina silloin tällöin kuulemaan enemmänkin, esim. kavereiden luona käydessä tai autokyydissä. Kunhan volyymit pysyvät sellaisina, että keskustelu sujuu ääntä korottamatta, se vielä menettelee, mutta omassa kodissani en siedä sen enempää metallia kuin muutakaan poppia.

Eli et ole syventynyt aiheeseen. Tosin taitaa sormensa pelissä olla myös musiikkimaulla (jota muuten mielestäni pystyy halutessaan laajentamaan huomattavasti).

Voisin muuten sanoa, että klassiset teokset ovat aika helvetin tylsiä, mutta enpäs sano kun en ole tarpeeksi kuunnellut.


Metallifestivaaleilla loistavat järjestyshairiöt poissaolollaan verrattuna johonkin tangomarkkinoihin missä poliisia tarvitaan kellon ympäri. Mistä tämä kertoo?

Wienissä alkuvuonna 2004 järjestettyyn Eurooppa-ulkoilmakonserttiin oli saapunut yli 100 000 ihmistä, eikä minkäänlaisia järjestyshäiriöitä syntynyt. Ilmeisesti klassinen ja metalli ovat samankaltaisia ääripäitä, joista vain tietty väki pitää ja jotka siis tulevat yhteen kokoontuessaan toimeen toistensa kanssa.

Näinhän se taitaa olla. Metallistit eivät siis ole sekopäisiä murhaajia. Tämähän meidän pitikin todistaa...

Aikani nuorempana raskasta metallia kuunneltuani voin vain todeta death metallin ja muun agressiivisen mätön herättävän ihmisessä vihan, raivon, suuttumuksen ja pettymyksen tunteita! En hyvällä sydämelläkään voisi väittää synkän jyristyksen tuottavan ihmiskorvalle luonnostaan sopivia säveliä, sillä niitä ei death metallissa todellakaan ole! Turha väittää, että death metallin "harrastajat"löytäisivät k.o. musiikista omia musiikillisia tarpeitaan vastaavia nyansseja.
Kaikenlainen "mättö", jolla kyseenalaisia joutavia musiikin mariginaali-ilmiöitä kutsuisin on vain luotu sopimaan lähinnä esipuberteettiseen mielentilaan sopivaksi, raivoa herättäväksi ääniaaltomassaksi, joka on omiaan aktivoimaan kuulijoissaan agressiivisia ja mielentilan normaalia tasapainoa järkyttäviä tuntemuksia. MAAILMA ON VIHOLLINEN, OLI SE MITÄ OLI! Kuulijat, tuntuuko tutulta?
nouskaa jo aikuisuuden vastuulliseen olotilaan ja unohtakaa nuoruuden raivo. "Jos maapallossa olisi kahvat se kyllä kääntyisi. ""
Voi voi..!

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Kyllä ne on ne norjalaiset doom metallistit kun ton maineen ainakin Suomessa aiheutti... polttivat kirkot, tekivät parit itsarit ja iltalehdet lööpitti...

Vaan eipä haittaa. Metallin ystävänä totean kuitenkin, että 99% nimenomaan näistä syvimmän Manalan örinäbändeistä on ihan paskoja myös metallimusiikin normistossa.

Oikeasti.

Gravity sucks.

Tässä on yksi idiootti, joka tahrasi metallimaailmaa: http://en.wikipedia.org/wiki/Varg_Vikernes

Parasta ihmisen tekemää musiikkia on Metalli ja Klassinen musiikki. Molemmat sisältävät monia "jippoja" ja varsinkin metallissa on tunnetta mukana. Ja molemmissa sentään soitetaan oikeasti.
Huom. SuomiRock tms. on myös hyvää, oikeasti soitettua musiikkia.

Metalli on mahtavaa, muutamaa alalajia lukuunottamatta. Hardcore ja "rankemmasta" päästä oleva dödis on kauheaa. Biisi koostuu näissä alalajeissa lähinnä kahdesta riffistä, jotka koostuvat mielettömästä jatkuvasta rumpujen BlastPitistä ja kitarat ovat särötetty övereksi, jolloin niistä ei todellakaan saa mitään selvää. Kaiken kaikkiaan hyvin monotomista pörinää.
Myös kaikenmaailman "kikkelihevi"/80-luku on hirveätä, pahimpina esimerkkeinä on Teräsbetoni ja King Diamond.

MINUN mielestäni hyviä bändejä:

Dimmu Borgir (kaikki "True BlackMetal" fanit hiljaa )
Hypocrisy
SixFeetUnder
Old Man's Child
jne...

P.S Örinä kuuluu asiaan.

Andúril

"Informaatiomäärä?" No, johonkin purkkapoppiin verrattuna metallissa saattaakin olla enemmän "informaatiota", mutta (myös) tuolla tavalla mitattuna pari kitaraa ja rumpusetti häviävät murskaavasti eräille muille musiikinlajeille. Henkilökohtaisesti edellä mainitut musiikinlajit eivät sisällä minulle tarpeeksi henkistä haastetta sen lisäksi, että niiden "biisit" ovat useimmiten helvetillisen ärsyttäviä (olenkin huomannut erään asian, joka on käytännössä sääntö; mitä ärsyttävämpi poppikappale, sitä enemmän hörhöt sitä radioasemilla soittavat ja ylistävät.).

Mutta normaali täyskokoonpano sinfoniaorkesterissa on n. 40 viulua, 12 alttoviulua, 12 selloa, 10 bassoviulua, 4 huilua, oboeta, fagottia, klarinettia, trumpettia, käyrätorvea, pasuunaa ja tuubaa sekä suuret määrät lyömäsoittimia, kuten patarumpuja, tavallisia rumpuja, lautasia ja ksylofoneja. Teoksesta riippuen soitinäärää voidaan myös kasvattaa (Berliozin ihanneorkesterissa olisi ollut 465 soittajaa). Informaatiomäärän huomioiden onkin siis aivan ymmärrettävää, että poppareiden, rokkareiden ja metallimiesten synapsit poksahtavat...

Nighwish levytti uusimman levynsä täyden ja ammattitaitoisen orkesterin kanssa, eikä napsahtanut yhdenkään metallimiehen synapsit. Tosin jokin bändi, kuten Suomalainen Stam1na pystyy sijoittamaan musiikkiinsa niin paljon positiivista latausta, että se näkyy ihmisissä etenkin keikoilla. Uskaltaisin väittää, että se "tunteiden herättäminen" musiikissa tärkeintä onkin, joten eikö suoritus ole sitä parempi, mitä vähemmän soittimia siihen tarvitset?

Otsikon Satanismi/Saatananpalvonta meni taas metsään. Muutenkin vaihtoehdot olivat vähän outoja.

DominusEtDeus
Tuohan kuuluu asiaan. En siis tarkoita tuota silpomista ym. mutta tietynlainen imago on ollut deathissa aina mukana. Eihän nuo bändit ole todellakaan silpomassa ketään.

Imagon ollessa tuollainen, miksi vielä ihmettelet death/black metallin huonoa mainetta? Kyllä mieleltään terveelle ihmiselle muodostuu inhoreaktio ainakin tiettyjen black/death metallibändien äärimmäistä anti-humanistista sanomaa kohtaan, jossa on mm. tuskan, vihan, kuoleman, fasismin ja/tai pahuuden ihannointiin liittyviä piirteitä.

Ihan vitun sairasta musiikkia esim. tuo Torture Killer. Katsokaa vaikka tuon biisin Flesh breaks to open wounds lyriikoita:

Guts splattered, body scattered
I cut the flesh and kill
Disfigured, I stab Your face
Flesh breaks to open wounds
I strike the knife into Your eyes
And carve them out, I carve them out
Eyes taken, Your skull is bleeding
Sockets hanging as blood is dripping

Face severed, corpse dismembered
I am the god of gore
Head chopped, hacked up
Blood covers the remains of the body
Can´t stop, I won´t stop killing
I love it as you crawl before me
A vicious murder, a vicious murderer
I need to hurt her

Dissection, mutilation
Butchery, insanity

http://www.kolumbus.fi/antti_salminen/a ... ases_1.htm

Vai onko tuo joku huumoribändi? Toivottavasti.

Ramon ehkä ymmärsi tuon minun tarkoitukseni hiukan väärin. Oli tarkoitus sanoa, että vaikka kaikenmoiset bändit pitivät yllä tietynlaista imagoa, eivät kaikki metallin soittajat ole pohjimmiltaan mitään kavereitaan lihoiksi pistäjiä.

Mitenkäs kaikki popparit ja räppärit? Heilläkin on julkisuudessa oma tyylinsä. Ei kukaan voi oikeasti olla niin tyhmä.

Oletko sitäpaitsi ikinä nähnyt/lukenut yhdenkään bändin haastetteluja tai tavannut heitä? Suomalainen Ajattarakin kertoi yhdessa haastattelussa hiukan huvittuneena haluavansa vain soittaa musiikkia,eivätkä heidän joskus karutkin sanoituksen merkitse mitään "...Kaunis on laulu, laulu murtuvan luun.."

Eivätpä nuo Torture Killerin pojatkaan aivan sekaisin kait ole, ihan suht. normaaleilta vaikuttavat Tuo on vain sen tyyppistä musiikkia, joka ei ensikertalaisen korvissa kuullosta kuin epämääräiseltä mölinältä, mutta genreen perehtyneelle se on puhdasta ownausta \,,/

Edit: Ainii voisi soittaa välillä vähän kevyempää Np: Illnath - Frozen Constellations

DominusEtDeus
Ramon ehkä ymmärsi tuon minun tarkoitukseni hiukan väärin. Oli tarkoitus sanoa, että vaikka kaikenmoiset bändit pitivät yllä tietynlaista imagoa, eivät kaikki metallin soittajat ole pohjimmiltaan mitään kavereitaan lihoiksi pistäjiä.

Mutta jos on tuollainen imago(oli sitten pohjimmiltaan imagon mukainen tai ei), ei tarvitse ihmetellä huonoa mainetta ja ennakkoluuloja. Jos ei muuta, niin ovatpa he ruvenneet sairasta teatteria näyttelemään. Vaarallista myöskin, sillä jotkut toiset saattavat ottaa tuollaisen musiikin todesta. Ei varmasti ole sattumaa, että black/death metalli on soinut taustalla kun moni saatanpalvoja on viillellyt itsensä hengiltä tai tehnyt rituaalimurhan kaverilleen tms.

Kyllähän kaikki tietää että Metalli on stanasta!

Ei vaiskaan - Metallin huono maine johtuu siitä, että se yleensä tekee kuuntelijoistaan amiksia tai vaihtoehtoisesti kuuroja amiksia : )

Vitsi vitsinä - itse olen enemmän proge metallimiehiä kuin D/B metallisteja.

NP: Zao - Autopsy.

p.s.

Eiköhän tuo maine ole vähän itse tienattua, kun aikanaan nämä GlamRock bändit (kiss, wasp yms) mainostivat olevansa NIIN pahoja ja Ozzykin pureskeli kyyhkyksiä.. Sitten tuli D/B metalli ja oli vieeeelä paaljon synkempää joten sen täytyi olla syvältä.

-ADW-

Taas on kyse ainoastaan siitä, että jos jostain asiasta ei satuta pitämään ei siinä suostuta myöskään näkemään MITÄÄN positiivista, vaan kaikki pahuus ja huonous on sälytettävä siihen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat