Seuraa 
Viestejä45973

Kirjoitan tässä isäni puolesta.

Isäni käytti viime kesänä kahden kuukauden ajan simvastatiinia, ja ihmetteli väsymystään, lihaskramppeja ja -kipuja sekä monia muita muutoksia terveydessään. Huomasimme muiden samanlaisiin kokemuksiin perustuen, että oireet johtuivat statiinien käytöstä - isäni lopetti käytön heti. Oireet helpottivat hieman ensialkuun, mutta alkoivat pahentua muutaman kuukauden kuluttua. Lääkäreistä ei tässä vaiheessa ollut mitään apua - jono siätautien erikoislääkärille oli jotakuinkin kolme kuukautta. Oireet säilyivät pahoina pakottaen isäni sairaslomalle (tähän mennessä 6 kk ja jatkuu edelleen). Pitkän odotuksen jälkeen koitti lääkärin tapaaminen, mutta hän ei uskonut oireiden johtuvan statiinien käytöstä vaan rupesi tutkimaan sydäntä - lisää odotusta tiedossa ja oireet ei helpota. Löysimme netistä sivuston: http://www.spacedoc.net/board/, jossa tuhannet statiineja käyttäneet kertovat huonoista, täysin isäni kaltaisista oireista! Kovat lihaskivut ovat todella yleisiä (varsinkin jaloissa) ja pakottavat monet sängyn pohjalle. Muita yleisiä oireita ovat hengästyneisyys, voimattomuus ja "korvien väliin" väliin vaikuttavat oireet.

Seuraavaksi seuraa ikävä mutta: Kukaan ei suoranaisesti osaa kertoa miten ja kuinka nopeasti tälläisestä "statiinimyrkytyksestä" toipuu? Jollain menee muutama kuukausi, joillain vuosi. Olisi kovin mukavaa jos täältä löytyisi joku joka uskaltaisi/osaisi auttaa asiassa. "Uhrien" keräämien tietojen perusteella lihaskivut, ja pahimmassa tapauksessa sydänlihaksen rappeutuminen, johtuu koentsyymi Q10 vähenemisestä elimistössä. Monet syövätkin tätä lisäravintona korjatakseen statiinien aiheuttamat vahingot, niin myös isäni. Q10 syömisen jälkeen tapahtui isäni tilassa selvä kohennus, joka kuitenkin jäi lyhytaikaiseksi. Nyt isäni on aloittanut syömään myös L-karnitiinia, jonka pitäisi auttaa samaan asiaan . Osaisiko joku kertoa mitä muuta pitäisi mahdollisesti popsia? Ja jos joku osaa nimetä "lääkärin" joka tietää tästä asiasta jotain ja "uskaltaa" auttaa, olisi sekin mukavaa...

Mukavia nuo statiinit..

Kommentit (1)

Tuntemallani vanhemmalla mieshenkilöllä varsinkin nuo "korvien väliin" vaikuttaneet muutokset ovat jääneet pysyviksi. Lääkkeiden käytöstä on jo kolme vuotta. Työkyvyttömyyseläke rapsahti ennen niin terävälle miehelle.

Lisätietoa kaivattaisiin tännekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat