Seuraa 
Viestejä45973

Kirjoitin tässä muutama päivä sitten huumeidenvastaista sotaa kritisoivan kirjoituksen. Se on luettavissa osoitteesta

http://genesinister.livejournal.com/#6395

Keskustelu aiheesta on sallittua, jopa suotavaa.

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Tiukemmaksi ehdottomasti. On tosi hienoa lukea kun huumehörhöt käyvät puukottamassa sivullisia kaduilla.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

TERÄS NALLEPUH
Tiukemmaksi ehdottomasti. On tosi hienoa lukea kun huumehörhöt käyvät puukottamassa sivullisia kaduilla.

Se on ihan oikein että komuja puukotetaan, eikö...?

CE-hyväksytty
Päihdepolitiikka on aika laaja käsite. Joiltain osin sitä pitäisi tiukentaa ja joiltain osin löysätä.

Miltä osin päihdepolitiikkaa tulisi tiukentaa ja miltä osin taas löysätä?

TERÄS NALLEPUH
Tiukemmaksi ehdottomasti. On tosi hienoa lukea kun huumehörhöt käyvät puukottamassa sivullisia kaduilla.

Pari kritisoivaa kommenttia tähän:

a) Media kirjoittaa aina väritteleviä huumetarinoita yleisen huumevastaisuuden nimissä. Huumeille on tarkoituksenmukaisesti aiheutettu sosiaalinen polttomerkki. Se myy.

b) Miksi luulet, että entistä tiukempi päihdepolitiikka estää näitä tapauksia?

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Guttersniper
TERÄS NALLEPUH
Tiukemmaksi ehdottomasti. On tosi hienoa lukea kun huumehörhöt käyvät puukottamassa sivullisia kaduilla.Pari kritisoivaa kommenttia tähän:

Guttersniper

a) Media kirjoittaa aina väritteleviä huumetarinoita yleisen huumevastaisuuden nimissä. Huumeille on tarkoituksenmukaisesti aiheutettu sosiaalinen polttomerkki. Se myy.

Niin varmaan. Huumeiden käyttäjäthän eivät koskaan tee rikoksia..

Guttersniper

b) Miksi luulet, että entistä tiukempi päihdepolitiikka estää näitä tapauksia?

Vaikeampi saada huumeita= Vaikeampi jäädä koukkuun niihin! Se on niin yksinkertaista.

Taas tollainen huumeiden puollustaja..mistä niitä oikein sikiää..

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

TERÄS NALLEPUH
Niin varmaan. Huumeiden käyttäjäthän eivät koskaan tee rikoksia..Olenko väittänyt näin? Jos olen, niin voisit toki mainita, missä kohdassa.

Esim. heroiiniin linkitettävät rikokset tapahtuvat lähinnä sen takia, että pimeässä kaupassa olevan kaman hinta voi olla kovakin perittäessä, ja jostain ne suuret summat onkin yhtäkkiä saatava, tai muuten lähtee pikkurilli rikollisille -> rikollisuutta syntyy. Ongelma ratkeaisi aineen laillistamisella.

Aiheesta ei uskalleta kertoa poliisille, koska diilerit usein mainitsevat tappavansa huumeidenkäyttäjän sukulaisia, jos tämä kertoo asiasta koppalakeille. Kukaan ei lisäksi uskalla tunnustautua käyttäjäksi, koska siitähän voisi joutua vankilaan pitkäksi aikaa, menettää työpaikkansa yms. vaikka olisikin vastuullinen ja hyvä työntekijä. Huumeilla on suuri sosiaalinen stigma.

TERÄS NALLEPUH
Vaikeampi saada huumeita= Vaikeampi jäädä koukkuun niihin! Se on niin yksinkertaista.Eli et edes lukenut kirjoitustani. Noh, koska on ilmeisesti huikean vaikea perehtyä asiaan muista linkeistä, niin teen tämän sinulle helpoksi ja kopioin tekstiä kirjoituksestani tähän:

"Katsotaanpa, mitä asioita tämä (alkoholin) kieltolaki toi sekä Yhdysvalloille että Suomelle:

- Kieltolaki ei onnistunut vähentämään alkoholin kulutusta, vaan jopa pahensi sitä. Kun laillisia alkoholijuomia ei ollut saatavilla, kansa siirtyi väkevämpiin, laittomiin vaihtoehtoihin. Kieltolaki saikin Suomessa aikaan ennen näkemättömän viinan salakuljetuksen aikakauden, jota osuvasti on kutsuttu myös pirtuajaksi. Kieltolakia on tämän vuoksi kutsuttu usein ivallisesti nimityksellä ”Kiertolaki”.

- Laiton ja valvomaton viinantuotanto aiheutti salakuljetuksen lisäksi lukuisia muita ongelmia. Hämäräperäisissä olosuhteissa huolimattomasti valmistettu viina saattoi sisältää metanolia, joka voi aiheuttaa jo pieninä annoksina sokeuden tai kuoleman.

- Väkeviin siirtyminen lisäsi alkoholismiin sairastumisen yleistymisen lisäksi maksavaivoja ja muita terveysongelmia.

- Poliisia kieltolaki työllisti runsaasti. Korruptio, salakuljetus ja laittomat markkinat aiheuttivat poliisille huomattavan resurssipulan. Väkevän viinan juominen näkyi myös lisääntyneinä väkivaltarikoksina, joiden selvittelyyn tarvittiin poliisin apua.

- Järjestäytynyt rikollisuus hyötyi salakuljetuksesta valtavasti. Yhdysvaltain nykyinen järjestäytyneen rikollisuuden ongelma on saanut alkunsa tai ainakin merkittävästi pahentunut kieltolain takia.

Kieltolakia on usein käytetty esimerkkinä laista, joka toimii hyvältä kuulostavaa tarkoitustaan vastaan. Tällä hetkellä alkoholi ja tupakka on laillistettu, mutta samaa politiikkaa sovelletaan vielä tänäkin päivänä laittomiin huumausaineisiin. Voisiko huumeidenvastainen sota aiheittaa samanlaisia ongelmia kuin alkoholin kieltolaki aikoinaan? Mutta eihän se ole mahdollista, sota huumeita vastaan on vielä tänäkin päivänä voimassa! Kyseenalaistakaa asioita, hyvät lukijat."

Sama asia pätee tällä hetkellä mm. heroiiniin. Heroiinin ollessa laitonta:

- Pitoisuus voi vaihdella kymmenillä prosenteilla -> annostelu lähes mahdotonta -> kuolleisuus kasvaa

- Jokainen heroiiniannos tukee pimeätä kauppaa

- Huumerahojen periminen koroilla diilereiden toimesta
-> väkivaltaa ja kuolleisuutta TAI...
-> ...ryöstöjä huumeidenkäyttäjien toimesta, koska jostain ne huikeat summat on saatava.

- Epäpuhtaat piikit, joita diilerit jakavat ja ystävät kierrättävät keskenään -> HIV, tulehdukset ja muut taudit leviävät -> kuolleisuus kasvaa

- Diilerit voivat sekoittaa aineeseen mitä tahansa, mikä on hyödyksi heidän tarkoitusperilleen -> lisää rikollisuutta ja kuolleisuutta.

- Heroiinin kerta-annoksen hinta on 70-luvulta asti jatkuvasti laskenut ja prosenttipitoisuus noussut!

Tässä vain pari esimerkkiä kriminalisoinnin huonoista puolista. En minä haluaisi heroiinia käyttää, ei ole oma lehmä ojassa siis tässä. En kuitenkaan halua estää ihmisten perustuslaillista oikeutta käyttää mitä tahansa ainetta haluavat, ja haluan heille turvallisimman mahdollisen käyttöympäristön. Alla vielä taulukkoa siitä, että kevyemmän päihdepolitiikan omaava maa saa lievempiä tuloksia kuin tiukemman päihdepolitiikan omaava. Maiden asukaslukujen erolla saattaa olla merkitystä, mutta yksin sen varassa ei kukaan voisi selittää näin tyrmistyttäviä eroja:

Marijuanan käyttö (yli 12-vuotiaat):
36.9% - USA
17.0% - Hollanti

Käyttänyt marijuanaa viime kuukauden sisällä (yli 12-vuotiaat):
5,4% - USA
3,0%- Hollanti

Heroiinin käyttö (yli 12-vuotiaat):
1,4% - USA
0,4% - Hollanti

Pidempi rustaushan tästä tuli, mutta yritinpähän selittää sinulle, miksi päättelysi sotii todistusaineistoa vastaan.

TERÄS NALLEPUH
Taas tollainen huumeiden puollustaja..mistä niitä oikein sikiää..

Huumeiden puolustaja? Otat välittömästi oletusarvoksi myös sen, että minulla olisi asian suhteen oma lehmä ojassa. Itse en mitä luultavammin olisi edes huumeita käyttämässä, joten tämä tarkoitushakuisuus tekstistä näin ollen puuttuu. Tekstin tarkoitus onkin tuoda ilmi huumeidenvastaisen sodan epäkohtia ja esittää vaihtoehtoratkaisu, jota todistusaineisto tukee. Sinun päähäsi ei vaan taida mennä se, että pitäisi pyrkiä niihin ratkaisuihin, joiden on havaittu vähentävän murhia, kuolleisuutta ja muita negatiiviseksi määriteltyjä asioita. Tällä hetkellä depenalisointi (käytöstä ei rangaista) ja dekriminalisointi (käyttö sallittu) on auttanut ja kantanut hedelmää.

Jokainen tekstin kunnolla lukeva voi huomata tämän kohdan tekstistä: En tässä yritä väittää, etteivät huumeet olisi vaarallisia. Haluan vain sanoa, että näistä kauhutarinoista on totuus kaukana. Huumausaineista tulisi ehdottomasti kertoa realistisesti, koska valehtelulla on kohtalokkaat seuraukset. Kun ihmiset rupeavat ymmärtämään, että huumevalistus on valheellista, he laiminlyövät jopa totuudenmukaisimmat kohdat. On erittäin yleistä ajatella, että mihinkään kohtaan ei voi luottaa yhden kohdan osoittautuessa silkaksi demonisoinniksi. Huumausaineisiin kohdistuva kontrolli tulisi mitoittaa huumausaineiden haitallisuuden mukaisesti. Näin ei todellakaan nykypäivänä tapahdu. Tuntuu siltä, että oikein kerjäisimme lisää kuolonuhreja tällä nykypolitiikalla.

Lakimme ovat niin suuresti ajastaan jäljessä, että monasti menee lapsi pesuveden kanssa viemäriin. Kansamme suurin ongelma on alkoholi ja lääkkeiden sekakäyttö! Ikävä kyllä molemmat ovat "hiljaa hyväksyttyjä".
Ihminen tekee huumausaine rikoksen antaessaan 600mg buranan vaikkapa vaimolleen, jos resepti on miehen nimissä... Ja kaikki lääkkeet väärinkäytettyinä ovat huumeita!
Itse joudun syömään vahvoja särkylääkkeitä kroonisiin kipuihin, ja joudun kerran kuussa ne uusimaan, ja vuosien mittaan ilmennyt melkein poikkeuksetta jotain ongelmia asiassa. Lääkkeestä lukiessani tajusin miksi, samaa lääkeainetta käytetään huumeriippuvaisilla korvaus hoidossa, tosin yli kymmen kertaisella annostuksella... Oli aika nieleskeleminen kun asia selvisi...
Kipuklinikalla aikanaan lääkäri sanoi että suosittelisi kannabista, jos aine olisi laillista, kun kuulemma tuolla huumeella on havaittu olevan särkyyn huomattava apu. Nyky laki vaan sen kieltää, joten on sitten pakko syödä mitä apteekista saa. Mietin kyllä pahimpina aikoina rikkovani lakia ja laittavani puskat kaappiin kasvamaan, mutta kuitenkin silloin syyllistyisin rikokseen, pahimmassa tapauksessa hankkisin hankaluuksia perheelleni! Tästä syystä myös vastaisuudessa aion syödä vain noita apteekin myrkkyjä, ehkä vielä tulevaisuudessa suunta muuttuu, ja me kipupotilaat saamme vaihtoehdon helpottamaan tuskaamme.
En tuomitse muita, jotka toisin tekevät, sillä kipu hoito maassamme on niin retuperällään, että apua on todella vaikeata saada, itsekään en olisi yksin jaksanut käydä sitä helvettiä läpi, minkä oikean lääkityksen löytyminen vaati, jos ei olisi perhettä, olisin sitten luultavasti rikollinen!
Täytyy joskus kun Hollannissa käy, koittaa miten äijän käy, ja natustaa paikallista kuuluisaa koffee-shop kaakkua...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat