Seuraa 
Viestejä465

Ei nukuttanut yöllä, joten laskeskelin kemian läksyjä ja katselin YLE Areenalta eduskunnan kyselytunnin nauhoituksia. Eräs asia noissa kyselytunneissa pisti merkille.

Useinhan sanotaan, että hallitus ei osaa hoitaa tehtäviään tai että joku ministeri on tekemäisillään järjettömiä päätöksiä. Ja muuta sellaista. Kun noita eduskunnan kyselytunteja seurailen, syntyy minulle vaikutelma, että ainakin tuossa yhteydessä valtiohallinto -- eli hallitus vähennettynä presidentillä -- on se osapuoli, joka on huomattavasti paremmin perillä valtion asioista kuin moni kysymyksiä esittävistä kansanedustajista. Hyvä tietämys asioiden tiloista vaikuttaa myös rentouttavan ministereitä, sillä puhe soljuu oikein mainiosti, kysyttiinpä mitä vain kunkin johtaman ministeriön asioihin liittyvää.

Monasti pääministeri tai joku muu ministeri joutuu myös korjaamaan kansanedustajaa, kansanedustajan puheeseensa sisällyttämästä virheellisestä tiedosta. Jostain syystä osa kansanedustajista on huonosti perillä luvuista, joita esittämänsä kysymyksen käsittelemään aiheeseen liittyy tai hän ei muista tai ole tietoinen valtioneuvoston ja aiemmin tekemistä päätöksistä. Pidemmän kansanedustajakokemuksen omaavat, kuten esim. Jaakonsaari, puhuvat mielestäni tavalla, joka on sekä asiallista, informatiivista ja kuuntelevaa. Valitettavasti mukana on myös niitä, joiden puheenvuoro korostuu lähinnä syytöksistä ja raflaavista ilmaisuista. Irtopisteiden kalastelua kansalta? Ja onkohan tuo Virtasen Velttokaan ihan oikeassa paikassa?

Kommentit (1)

smarko
Seuraa 
Viestejä465
smarko
Ja onkohan tuo Virtasen Velttokaan ihan oikeassa paikassa?

Joku kansanosa se on hänet sinne valinnut itseään edustamaan, joten kaipa hänen teoriassa pitäisi olla oikeassa paikassa, mutta ainakaan mielenosoitusyleisö -- eikä varmaan moni muukaan -- ymmärtänyt alkuunkaan mitä hän höpisee.

Ks. Pertti "Veltto" Virtasen puhe lp-sensuuria vastustaville mielenosoittajille: http://blogit.tietokone.fi/ykkosiajanollia/?p=47

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat