Seuraa 
Viestejä266

Mikähän mahtaa olla lakipykälien sanoma erilaisten julkisten foorumien ja keskustelupalstojen moderointiin? Tarkemmin kysyttynä saako julkista keskustelupalstaa ylläpitävä sivusto moderoida viestejä täysin oman halunsa mukaan?

Käsittääkseni esim. lehtien mielipidepalstoilla on jokin velvollisuus julkaista vastine itseään koskeneelle kirjoitukselle (esim. joku ruotii jotain poliitikkoa, niin lehden tulee julkasita poliitikon tekemä vastine), vai muistanko ihan väärin?

Rupesin pohtimaan tätä, koska iltasanomien 100 % moderoitu keskustelupalsta on ruvennut blokkaamaan minut täysin. En ole sinne erityisen aktiivisesti kirjoittanut, mutta kuitenkin ajoittain.

Viime aikoina homma on kärjistynyt. Jokunen kuukausi sitten oli keskustelua asevelvollisuudesta ja puollustuskyvystä. Jossain vaiheessa päädyttiin pyörittelemään IRAKin ja erityisesti IRANin tilannetta ja mahdollista hyökkäystä sinne. Rupesin lyömään pöytään aika vahvoja arvioita näiden poliittisista taustoista ja monista muista asioista. Aluksi siin äkesksutelussa kaikki juttuni julkaistiin, mikä kertoo siitä, etteivät ne mitenkään olleet asiattomia, tai pahasti aiheen sivusta. Kun menin yksityiskohtaisempaan kritiikkiin USA:n tarkoitusperistä alkoi joitain lausahduksia puuttua julkaistuista versioista. Kitisin siitä toimitukselle uusien vieestien kohdalla, koska nämä yksityiskohdat olivat mielestäni tärkeitä. Ne muuttivat kokonaisuutta merkittävästi. Sitten alkoi hiljalleen vanhojen viestieni muokkaus ja osa niistä jopa opistettiin jälkikäteen kokonaan.

Missään vaiheessa ole siellä kirjoittanut mitään asiattomuuksia, vain ajoittain voimakkaita mielipiteitä ja joissain asioissa (erityisesti ydinvoima) laajempaa tietämystä edellyttävää juttua. Viestejäni on siellä jatkuvasti muokattu ja myöhemmin poistettu ilman mitään järkevää syytä. Ja mikäpä sen ärsyttävämpää kuin muuttaa minun sanomisteni asiasisältöä leikkaamalla ja positamalla ja muokkaamalla viestejäni ja yleensä veilä jälkikäteen.

Nyt pitkästä aikaa kokeilin laittaa aivan neutraalin viestin ja sitä ei julkaistu ollenkaan.

Onko muilla vastaavia kokemuksia iltasanomien moderoinnista, vai olenko joutunut silmätikuksi? Kait heillä periaatteessa on oikeus blokata kokonaan, tai muokata asiattomuuksia, mutta ei kait kärkkäiden, mutta asialliseten ja totuudenmukaisten viestien mielivaltainen muokkaus ole enää ihan lain kirjaimen mukaista. Ei edes nimimerkillä kirjoitettavalla palstalla?

Vuosien varrella olen erehtynyt parikymmentä kertaa iltasanomat ostamaan, mutta sitä virhettä en enää elämässäni toista.

Kommentit (6)

Palsta on tavallaan sitä ylläpitävän tahon omaisuutta. Ja omalle omaisuudelle saa tehdä mitä lystää. Naurettavaa jos moderointi kiellettäisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämän(kin) keskustelupalstan omistajalle palsta on keino tukea muuta liiketoimintaa. Taustalla lienee lehtitalo Sanoma. Yleensä palstan omistajalla on oikeus kaikkiin kirjoituksiin, ainakin niiden käyttöön tutkimuksissa.

Omistaja siis moderoi palstaa myös sen perusteella, minkä katsoo olevan liiketoiminnalleen eduksi.

Vastaaja_s24fi
Omistaja siis moderoi palstaa myös sen perusteella, minkä katsoo olevan liiketoiminnalleen eduksi.

Siksi Teräs Nalle on mode. Aina hidenä, mutta silti hyvää kakkaa sataa.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Olli V
Vastaaja_s24fi
Omistaja siis moderoi palstaa myös sen perusteella, minkä katsoo olevan liiketoiminnalleen eduksi.Siksi Teräs Nalle on mode. Aina hidenä, mutta silti hyvää kakkaa sataa.

Niin olenkin.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat