Seuraa 
Viestejä266

Mikähän mahtaa olla lakipykälien sanoma erilaisten julkisten foorumien ja keskustelupalstojen moderointiin? Tarkemmin kysyttynä saako julkista keskustelupalstaa ylläpitävä sivusto moderoida viestejä täysin oman halunsa mukaan?

Käsittääkseni esim. lehtien mielipidepalstoilla on jokin velvollisuus julkaista vastine itseään koskeneelle kirjoitukselle (esim. joku ruotii jotain poliitikkoa, niin lehden tulee julkasita poliitikon tekemä vastine), vai muistanko ihan väärin?

Rupesin pohtimaan tätä, koska iltasanomien 100 % moderoitu keskustelupalsta on ruvennut blokkaamaan minut täysin. En ole sinne erityisen aktiivisesti kirjoittanut, mutta kuitenkin ajoittain.

Viime aikoina homma on kärjistynyt. Jokunen kuukausi sitten oli keskustelua asevelvollisuudesta ja puollustuskyvystä. Jossain vaiheessa päädyttiin pyörittelemään IRAKin ja erityisesti IRANin tilannetta ja mahdollista hyökkäystä sinne. Rupesin lyömään pöytään aika vahvoja arvioita näiden poliittisista taustoista ja monista muista asioista. Aluksi siin äkesksutelussa kaikki juttuni julkaistiin, mikä kertoo siitä, etteivät ne mitenkään olleet asiattomia, tai pahasti aiheen sivusta. Kun menin yksityiskohtaisempaan kritiikkiin USA:n tarkoitusperistä alkoi joitain lausahduksia puuttua julkaistuista versioista. Kitisin siitä toimitukselle uusien vieestien kohdalla, koska nämä yksityiskohdat olivat mielestäni tärkeitä. Ne muuttivat kokonaisuutta merkittävästi. Sitten alkoi hiljalleen vanhojen viestieni muokkaus ja osa niistä jopa opistettiin jälkikäteen kokonaan.

Missään vaiheessa ole siellä kirjoittanut mitään asiattomuuksia, vain ajoittain voimakkaita mielipiteitä ja joissain asioissa (erityisesti ydinvoima) laajempaa tietämystä edellyttävää juttua. Viestejäni on siellä jatkuvasti muokattu ja myöhemmin poistettu ilman mitään järkevää syytä. Ja mikäpä sen ärsyttävämpää kuin muuttaa minun sanomisteni asiasisältöä leikkaamalla ja positamalla ja muokkaamalla viestejäni ja yleensä veilä jälkikäteen.

Nyt pitkästä aikaa kokeilin laittaa aivan neutraalin viestin ja sitä ei julkaistu ollenkaan.

Onko muilla vastaavia kokemuksia iltasanomien moderoinnista, vai olenko joutunut silmätikuksi? Kait heillä periaatteessa on oikeus blokata kokonaan, tai muokata asiattomuuksia, mutta ei kait kärkkäiden, mutta asialliseten ja totuudenmukaisten viestien mielivaltainen muokkaus ole enää ihan lain kirjaimen mukaista. Ei edes nimimerkillä kirjoitettavalla palstalla?

Vuosien varrella olen erehtynyt parikymmentä kertaa iltasanomat ostamaan, mutta sitä virhettä en enää elämässäni toista.

Kommentit (2)

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
jiitu
Tarkemmin kysyttynä saako julkista keskustelupalstaa ylläpitävä sivusto moderoida viestejä täysin oman halunsa mukaan?

Saa.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Keskustelupalstan ylläpitäjä/omistajaa saa moderoida viestejä miten itse haluaa. Hänhän se päättää mitä hänen palstalla saa kirjoittaa ja mitä ei. Valitettavasti asia on niin. Se ei tietenkään ole toivottua, mutta jotkut foorumit toimii siten, siin diktaattorimaisesti.

Itselläni on kokemusta yhdestä ruotsalaisesta isosta foorumista, jossa tiukennettiin sananvapautta sen takia että media luki myös foorumia ja foorumin ylläpitäjällä on mainoksia sillä foorumilla mistä hän saa rahaa. Hän pelkäsi kaiketi menettävänsä rahaa jos hän ei saa mainksia foorumilleen suuren sananvapauden takia. Nyt foorumi on huono. Raha näkyy merkitsevän enemmän mitä ihmisten sananvapaus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat