Seuraa 
Viestejä45973

Kävipä tänään hauska tapaus. Käydessäni Kaisaniemen kasvitieteellisessä, näin sen pihamaalla mustarastaan. Tässä ei ollut mitään kummallista, mutta se vain hyppelehti ja pyrähteli lyhyitä pyräyksiä, ei lentänyt.

Huomasin sen, mitä muut pihalla olijat eivät, että lintu oli lentokyvytön. Nopea säntäys, koppasin sen käteeni ja katsoin kummankin siiven- toinen on venähtänyt vähän, mutta kaikesta päätellen niin vähän että paranee kun saa lepoa ja hoitoa.

Otin linnun kiinni, toin kotia. laskin kylppäriin hyppimään siksi aikaa kun hain keltsusta vanhan jyrsijähäkkini, noin 50x50 cm.
Lintu sinne, sitten rauhoittelin sitä puhumalla hiljaisella äänellä- eläinhän ei tajua mitään puheesta, mutta sävy ja rastasmainen viheltely rauhoitti sitä.

Aloin nakella terraarioeläinteni eläväruokaa- jauhokuoriaisten toukkia ja kastematoja häkkiin... ja vähän aikaa pällisteltyään lintu söi ne hotkimalla. Lisäksi annoin vähän omenaa ja jauhelihaa teelusikallisen. ja vesikupin.

Söi aivan kaiken, joi ja koristeli häkin pohjan anteliaasti- piti putsata, mutta lintu ei hirveästi säikkynyt häkkiä pyyhkivää kättä.

nakkasin ison pyyhkeen häkin päälle siten että lepää hämärässä, ettei valo häiritse tai tunne olevansa uhattuna. Suurimman osan ajasta tuo on nukkunut ja syönyt. Mutta onko se tottumista vai mitä, kun eläin ei enää säiky niin paljon? Kuinka nopeasti se kesyyntyy? en halua kesyttää tuota, ei kiitos kotirastasta mulle kumminkaan.

Huomenna tai ylihuomenna- miten menoilta kerkiää- vien sen Korkeasaareen hoitoon. saavat luontouttaa sen sitten, vaikka Mustikkasaaren puskiin.

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

HEH, Voli nyt pysyy lestissään, mutta ovatko muut nälissään? Ainakin pari otsaketta näkökentässä: "Puun syöminen"; "Säteileviä viinirypäleitä, rapuja, kaloja .."

----------------

Se että rastas ei säiky kertoo sen älykkyydestä. Voithan pitää peittoa päällä niin paljon kuin kehtaat.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Volitans
Kannattaa myös huomioida, että rastaat ovat hyvän makuisia

Totta. Ja kyllä se ilo siitä vielä hyytyy kun saat lintuinfluenssan ja kuolet siihen.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

TERÄS NALLEPUH
Volitans
Kannattaa myös huomioida, että rastaat ovat hyvän makuisiaTotta. Ja kyllä se ilo siitä vielä hyytyy kun saat lintuinfluenssan ja kuolet siihen.

No haloo ehkä ei tuosta mitään lintuinfulensaa saa.
MUtta Taistelijatyypiltä hienohomma pelastaa lintu parka kuolemalta.

taiteilijatyyppi
Nuori urho:

Bufo marinus -> googlaa
ja Kaloula pulchra-> same again.

Tuommoisia. Kuvia ja tietoa llöytää vaikka kuinka.


Ahaa. Sammakoita siis. Itselläni taas kasvaa terraariossa hämähäkki

http://www.youtube.com/watch?v=HLacGTte-tY

No, ne Bufo marinukset eli jättikonnat- ne kasvavat eri mittaluokkaan kuin sammakot, ja muutenkin konnat ovat hyvin eri geenilinjaa. Anteeksi nyt vuan offtopic, mutta ketuttaa kun toads/ frogs tai Konnat ja sammakot sotketaan.

Noille konnille voisi syöttää tarantelloja, jotain kg 500g ja isompia kuin Chihuahuat.

taiteilijatyyppi

Noille konnille voisi syöttää tarantelloja, jotain kg 500g ja isompia kuin Chihuahuat.

Hurjia otuksia kyllä ovat. Oma Lasiodora Klugini saattaa aikuistuttuaan painaa jopa lähes 300 grammaa. Ruokavalioon kuuluu luonnossa mm. isot hyönteiset, liskot, pienet nisäkkäät, linnut(lähinnä poikasia se kiinni saa) ja jopa käärmeet.

Tarantelloja en suosittelisi ruuaksi, sillä vaikka niiden myrkky onkin ihmiselle melko vaaratonta(useimmilla lajeilla), niin luultavasti yksi purema tappaisi tuon kokoisen eläimen. Ovat myös pirun nopeita, vaikkei uskoisikaan.

Nopeudesta:
http://www.youtube.com/watch?v=hggEB-3rZ2E

Jep, se on keskenkasvuinen

Hiiri on tietysti vain välipala(näin en tule itse koskaan tekemään):
http://www.youtube.com/watch?v=B0USzAhqOP4

Vietiin tänään Korkeasaareen. Sanoivat että hoidin sitä todella hyvin, ja saa parin kk lepoloman koska siipi on parannettavissa.

Eli hyvin kävi!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat