Munkkien kypsennys kinkkurasvassa

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kannattaako vehnämunkkeja (sotkun resepti) paistaa joulusta ylijääneestä kinkun rasvalla?

Jos sekaan laittaa puolet rypsi-öljyä?

Miten suola vaikuttaa rasvassa uppopaistamisessa?

Kommentit (8)

Vierailija

Possumunkkeja sanan täydessä merkityksessä.

Muuten sama mitä rasvaa, mutta veden kanssa kannattaa varoa ja sammuttaa peittämällä.

Ohuet pötköt ei vaadi niin paljoa rasvaa.

Vierailija

Kyllä, toki voit, mutta saat luultavasti tulokseksi ihan kamalanmakuisia munkkeja. Jos olet lihapiirakoiden ystävä, niin idea toiminee paremmin niillä. En nyt keksi mitään syytä, miksi suola estäisi uppopaistamista onnistumasta, siis noin periaatteessa. Ainoa potentiaalinen ongelma jonka keksin, pahan maun lisäksi, saattaisi olla rasvan rakenne, mutta sen näet kokeilemalla. Jos siitä tulee kuumennettaessa juoksevaa, öljymäistä, niin sen luulisi toimivan uppopaistorasvana.

Henk. koht. suosittelen, että lopetat sen kinkun syöttämisen, heität rasvat menemään ja leivot munkkien sijasta pullia, vaikka sillä rypsiöljyllä, kelpaa ihan hyvin - ja niihin pulliinkin voi laittaa sisälle hilloa tms. jos niin haluaa.

tietää, sitä rasvaa ei kannata polttaa, ne munkit on tarkoitus paistaa kuumassa öljyssä, ei sen avulla sytytetyssä tulipalossa. Ohuet pötköt vaativat vähemmän aikaa, rasvan määrällä ei ole mitään muuta väliä, kuin että sitä on oltava tarpeeksi paljon, että munkit saavat täyden pinta-alan kosketuksen öljyyn.

Vierailija

Tuli retkimuistoja verestettyä:
Pari desiä vehnäjauhoja
Kaksi tl leivinjauhetta
Kananmuna
Suolaa
Kaksi dl öljyä
Pieni kattlila ja retkikeitin

Taikinasta sormenkokoisia pötköjä, jotka kovalla lämmöllä kypsyvät hyvin nopeasti. Sokeria päälle. Kaffetta kans.

Vierailija
tietää
Tuli retkimuistoja verestettyä:
Pari desiä vehnäjauhoja
Kaksi dl leivinjauhetta
Kananmuna
Suolaa
Kaksi dl öljyä
Pieni kattlila ja retkikeitin

Taikinasta sormenkokoisia pötköjä, jotka kovalla lämmöllä kypsyvät hyvin nopeasti. Sokeria päälle. Kaffetta kans.

Aika reilusti leivinjauhetta

Vierailija
Imperator
tietää
Tuli retkimuistoja verestettyä:
Pari desiä vehnäjauhoja
Kaksi dl leivinjauhetta
Kananmuna
Suolaa
Kaksi dl öljyä
Pieni kattlila ja retkikeitin

Taikinasta sormenkokoisia pötköjä, jotka kovalla lämmöllä kypsyvät hyvin nopeasti. Sokeria päälle. Kaffetta kans.




Aika reilusti leivinjauhetta
Hä, hää. Älysin korjata.

Sokerin voi panna taikinaankin. Kuohkeus ja maku muistuttaa sokerikakkua.

Uusimmat

Suosituimmat