Seuraa 
Viestejä45973

Tällaisena laptoppien aikakautena meinaa kiukuttaa, kun suurinosa ihmisistä päätyy ostamaan läppärin, oli heidän käyttötarkoitus mikä tahansa. Kannettavia tietokoneita on ollut olemassa jo kauan. Ennen ne ovat kuitenkin olleet ominaisuuksiltaan sellaisia, että niistä ei ole ollut tavallinen käyttäjä kiinnostunut. Laptopissa on myös kysymys imagosta. Aivan samalla tavalla kuin kännykät aikoinaan, kannettavat tietokoneet luovat samankaltaista vaikutelmaa omistajastaan. Vähemmän nörtit henkilöt ostavat kannettavan, koska se on pieni. Heidän tekemisensä tietokoneiden parissa ei silloin näy muiden silmiin niin helposti, kun läppäri on esim. siirretty kirjahyllylle pölyttymään. Sitten kun joku kysyy tietokoneesta, niin voidaan jotenkin ylpeästi nostaa kannettava pienokainen esiin ja antaa vieraiden todeta että: "vau ompa kätevä! vau ompa pieni!" Silloin kun konetta kannetaan mukana matkalla, saa sillä helposti IT-alan expertin imagon, kun se liitetään mukaan sopivan siististi pukeutuneisuuteen. Onhan jossain määrin arvostettua olla töissä tietotekniikka-alalla.

Asiasta voi helposti rönsyillä myös konsolipelaamiseen, joka on nykyään suositumpaa kuin tietokoneella pelaaminen. Nykyään 'kunnon pojan' täytyy pelailla tietokonetta... jolla kuitenkin puheessa tarkoitetaan enemmän konsolia tai jotain typeriä webistä löytyviä pelejä. Enää ei tarvitse pelätä olevansa nörtti, kun on tekemisissä tietotekniikan kanssa. Siitä huolimatta tietotekniikkamörkö on edelleen kummittelemassa ihmisten mielissä ja siksi suositaan mm. laptoppeja.

En ole koskaan syttynyt Laptop-trendistä. Kokosin hiukan ominaisuuksia ja jaottelin ne. Olisiko sinulla jotain lisättävää? Jos on niin anna palaa.

Pöytätietokoneen

edut:
Parempi laajennettavuus.
Parempi käytettävyys, jos Laptoppiin ei hankita ulkoista hiirtä tai näppäimistöä.
Mahdollisuus suurempaan näyttöön kuin kannettavassa.

haitat:
Kooltaan isompi, ellei hanki mini tai micro ATX-koteloa.
Suurempi virrankulutus, jos käytössä paljon lisäkomponentteja.

Laptopin

edut:
Siirrettävyys.
Pieni koko.
pöytäkoneita pienempi energiankulutus.

haitat:
tuottaa jätettä akkujen muodossa.
kuumenee.
huono käytettävyys.
mitä tehokkaampi kone, sen enempi virrankulutusta jolloin toiminta-aika on lyhempi.
Joitakin kannettavia ei edes olla suunniteltu siirrettävyyttä silmällä pitäen.

Väitöksiä:
Laptop on nätimpi, on mielestäni 'bullshittiä'. Jo ajat sitten on alettu panostamaan siihen, että valmistetaan yhä persoonallisempia koteloita pöytätietokoneisiin - liekkö juuri vastavedoksi kannettavien suosiolle? Pöytäkoneista voi räätälöidä helposti tosi hienoja kapistuksia, jolloin kannettavan eduksi jää ainoastaan pieni koko. Sekin on loppupeleissä mitätön ominaisuus, jos verrataan kannettavia micro atx-koneisiin.

Sivut

Kommentit (51)

Ah! Vihdoinkin kunnon nörttithread

Mielestäni tämä on käytännössä tietokone parhaimmillaan!

Tästä ei peli käytännössä parane, olisipa se sitten millä tahansa mittapuulla mitattuna! Fujitsu-Siemensin Amilo X Vain pakki puuttuu, eli tässä tapauksessa Wimax tuki, jonka pitäisi korjaantua jo tänä vuonna. Pöytäkoneet on minusta tosi hyvä ratkaisu sinällään, koska kannettavaa ei välttämättä kaikkialle edes voi raahata. Verkkoa ei ehkä ole saatavilla ja toisaalta, mihin kaikkialle sitä edes voi tietsikkaa viedä? Puistossa jos tuon kanssa alkaa heilumaan niin pian sattuu "vahinko" ja jollakin toisella on jo Amilo kainalossa. Silti hankkisin tuollaisen jos vain voisin ihan silkan TYYLIN vuoksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Läppärit ovat hyvä rahasampo kauppureille.
Ne ovat mahdottomia päivittää. Lisää kiertoa.
Helppoa kantaa huoltoon vaikkapa asetusten rukkaamiseen (vrt. Ruskamiehen ankstit).
Ne ovat kolhuille alttiita.
Akut ovat taattu tulonlähde ja käyttäjän riesa.
Niillä myydään mobiilimokkuloita, joille on kuitenkin heikot palvelut verkon kattavuuden osalta.
Logistisesti ne ovat edullisia: Halpatuontikonttiin mahtuu niitä enemmän kuin pöytäkoneita.
Niillä on hinnoissa statuslisä, jota pöytäkoneissa ei enää ole.

salai
Seuraa 
Viestejä7777

Käyttökelpoisuustarkastelu:
Meikäläisen normaalissa käytössä laptopilla ei tee mitään:
Keskusyksikkö lattialla ja monitori sängyn vieressä laatikon päällä sopivalla korkeudella. Erittäin ergonomista, kun voi käyttää langatonta hiirtä maatessa käsi suorana ja näppis on peiton päällä sylissä.

Energeettinen ja ekologinen tarkastelu: Hiljainen keskusyksikkö puhaltaa puhdasta sähkölämpöä huoneeseen, joten mitään ei mene hukkaan, koska talo lämpiää muutenkin sähköllä. Toisin kuin kerrostalossa asuvilla, joiden huone lämmitetään hyhhyhkakka hiililämmöllä, jolloin spämmikoneiden (tuulisähkön ostajille latautuu epävakaan sähkön takia yleensä spämmiohjelma koneeseen) koko energia hukkaantuu tarpeettoman lämmön tuottamiseen.

Kuulin muuten kerran eräässä keskustelussa akvaarioammattilaisen huutavan yleisön joukosta, että nuo spämmikoneet tappavat vuodessa miljoonia kaloja - tai ainakin joku miljoonakala oli akvaariosta kuollut. MOT.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Shriek käsittelee asiaa puhtaan käytännöllisesti (itse samalla linjalle menen), mutta laptopissa on yksi piirre miksi sitä kotiin hankitaan vaikka käytännönsyytä ei ole...Sisustaminen. Pöytätietokone vie enemmän tilaa ja koska sitä ei voi siirtä nopeasti piiloon esim. vieraiden saapumisen yhteydessä. Jos asunnosta ei löydy selkeää työskentely tilaa niin kyllä pöytätietokone on sisustamisen kannalta melkoinen painajainen.

Se on sitten arvokysymys, että kumpi on tärkeämpää: asunnon esteettisyys vai käytettävyys. Tilannetta yleensä kärjistää se, että tyypillisesti (nyt yleistän) nainen on asunnossa se joka sisustaa ja mies on se joka käyttää enemmän tietokonetta. Itsellä on pöytäkone sekä kannettava (kannettavan hankinta oli yhdessä vaiheessa järkevää sen liikuteltavuuden takia). Nykyisin kannettava on telkkarin vieressä hyvin vähällä käytöllä ja se vähäinenkin käyttö liittyy elokuvien katseluun. Pöytäkone on taas sitäkin kovemmassa käytössä.

Kyllä pöytäkone on se oikea. Toisaalta jos on businessmies tai tykkää matkustella paljon niin silloin on kätevä tuo läppäri mutta peruskäytöön en kyllä huolisi jotkut valittavat että pc vie tilaa. Itselläni on olohuoneessa toisaalta ei ole kyllä tvtä isompaa näyttöä olen kyllä haikaillut 40'' plus langaton näppis+hiiri ja sohvalle ei ihan sama kuin läppis

Sisustuspainajaisen hoidoksi käy minimi-mitoituksella oleva pyöräalustainen tiekkripöytä. Taulunäyttö kenentää laitteistoa paljon, kuten langattomuuskin näppiksessä ja hiiressä.
Laitteiston voi piilottaa vaikka verholla tai sermillä.

Projekti: Vie V***n tuo kuva että sivu olisi luettava.

project-bb
Tästä ei peli käytännössä parane, olisipa se sitten millä tahansa mittapuulla mitattuna!

Noin vaikeilla ohjaimilla kuolisit WOW:ssa taatusti, kun menisit raidaamaan jotain. Minä ainakin hakkaisin hermot kireenä ja savu päästä nousten ton näppiksen muusiksi, ennen kuin alkaisin jystämään jotain monsteria.

Ehkä offtopiccia: mikä on PIENIN käyttökelpoinen PC:n monitori? Ajatuksena on, että semmosen taskuun mahtuvan monitorin kanssa vois kulkea vaikka palvelinhuoneessa ja tökätä johonkin lähellä olevaan koneeseen kateltavaksi, kun aina ne keskitetyt monitoroinnit+muut ei toimi tai ole käytettävissä.

Voi tolla olla käyttöä kotitaloudessakin, jos on useampi kone hajasijoitettuna, tai vaikka sen läppärin varanäyttönä.

itselläni on mäkki..
ja sisustamis ongelmaa se ei tuonut mukanaan...
ainoa mikä häiritsee on tuon
"langattoman" modeemin johto koneeseen..
muutoinhan tämä konen on näppärä siirtää vaikka
toiseen huoneeseen jos semmosta tarvetta tulisi...

"Mahdollisuus suurempaan näyttöön kuin kannettavassa."

..ja pöh! Itselläni OLI läppärissä 37" "näyttö" ja sitten vielä langaton usb näppis ja hiiri. Vei vähän tilaa (siis itse kone, näyttö nyt on asia erikseen
) ja pystyi käyttämään kuten mitä tahansa pöytäkonetta

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Läppäreiden suurin miinus on niiden suuri integrointiaste. Esim. näytönohjain on emolla ja uutta parempaa ei pysty asentamaan.

Kiintolevyt ovat hitaita ja levytilan lisääminen onnistuu yleensä vain koko kiintolevyn vaihtamalla - jos suurempia levyjä löytyy.

Mutta lappari on hyvä reissussa. Siksi tarvitsee olla molemmat.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Minulla on molemmat. Pöytäkone työhuoneessa kunnon työskentelyyn, ja läppäri olohuoneessa viihdesurffailuun ja leffojen tiirailuun (VGA-liittimestä saa kuvan telkkariin ja kuulokeliitännästä stereoäänen vahvariin).

Läppäri seisoo rullaavalla pienellä sohvapöydällä, mutta se kävi sen verran kuumana että pöytälevyn viilutus alkoi kihartua. Teetin peltisepällä sinkitystä reikäteräksestä passiivisen jäähdytysalustan joka jättää läppärin alle noin tuuman verran ilmatilaa jäähtyä. Ilma soljuu kepeästi reikäteräksen läpi. Läppärin tuuletin huutaa huomattavasti harvemmin korkeilla kierroksilla nykyjään.

Teettämällä alusta tuli halvemmaksi kuin kaupasta ostettu, ja epäilin myös josko niiden alustojen tuulettimet puhaltavat väärään suuntaan, pelkäsin että ne jopa haittaavat läppärin omaa jäähdytystä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat