Seuraa 
Viestejä45973

Aloin miettimään: Onko järkevää, että ministereiksi ministeriöiden johtoon nimitetään poliitikkoja, joilla ei välttämättä ole kokemusta/koulutusta kyseiseltä alalta. Ministereiden paikat täytetään eduskuntavaalien jälkeen suurimpien puolueiden kovimmilla ääniharavilla. Politiikka ja osaaminenhan ovat kaksi täysin eri asiaa. Oliko Elisabeth Rehn muka puolueensa pätevin maanpuolustuksen asiantuntija ollessaan puolustusministeri? Entäpä Tanja Karpela Keskusta-puolueen ylivertainen kulttuuriasiantuntija? Ei tainnut Jan-Erik Enestamkaan olla ympäristöministerinä mikään kala vedessä.

Mikseivät puolueet kouli ja valitse omista riveistään kunkin ministeripaikan huippuosaajaa, joka puolueen saadessa kulloisenkin ministeripaikan, täyttäisi tuon pestin? Kokoomuksella, Vihreillä ja SDP:llä kullakin olisi oma ässänsä valtiovarainministeriksi, kulttuuriministeriksi, puolustusministeriksi jne., jotka ottaisivat puolueeltaan vastaan poliittisia linjauksia ja yhdistäisivät ne järkevällä tavalla omaan osaamiseensa.

Mitä mieltä olette? Jääkö tässä jokin tärkeä seikka näkemättä?

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllähän itsenäisen Suomen historia tuntee useitakin virkamieshallituksia, jotka presidentti nimittää siinä tilanteessa, jossa poliittista hallitusta ei saada suosiolla aikaan. Mutta virkamieshallitus, vaikka täyttääkin kaikki asiantuntijuusvaatimukset, ei välttämättä ole kansan tahdon eli demokratian mukainen. That`s the point.
Ministeri on jo niin korkea-arvoinen "instituutio", että hänen ympärillään pyörii melkoinen hovi; asiantuntemusta on kyllä tarjolla, vaikka ministeri itse olisi jostakin asiasta pihalla kuin lumiukko. Tavallaan ministeri on kuin mannekiini, joka esittelee muiden taiteilijoiden luomuksia. Toki on kokeneita ja asiansa osaaviakin ministereitä, mutta vahva kompetenssi ei ole poliittisessa pelissä niin tärkeä argumentti kuin äkkiseltään luulisi.

tiäremiäs
Ministerit voi perusteet lukea oppikirjoista ja kysyä asiantuntijoilta apua jos ei muuten tajua.

Just näin. Varjelkoon meitä ministeriltä, joka on jonkin alan huippu. Pääasia, että tunnistaa hyvät ja luotettavat asiantuntijat. Muuten sitten voikin olla koko ajan juovuksissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat