Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tällainen juttu Iltalehden verkkosivuilla tänään otsikolla "Eläinoikeusjärjestön syytöksistä lähes kaikki aiheettomia".
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200803037336040_uu.shtml

Iltalehti
Oikeutta eläimille -järjestön syytökset eläinsuojelurikoksista ovat lähes kaikki osoittautuneet aiheettomiksi.

Poliisi selvitti järjestön tekemän rikosilmoituksen perusteella 73 tilan oloja, mutta käynnisti lopulta esitutkinnan vain kahdeksalla tilalla.

Näistä kahdeksasta yksi tila sai huomautuksen lievästä eläinsuojelurikoksesta. Kolmen osalta syyttäjä harkitsee parhaillaan, nostaako syytteen vai ei. Lopun neljän osalta esitutkinta on käytännöllisesti katsoen rauennut.


Mitä mieltä olette? Järsiikö tällainen juttu järjestön uskottavuutta? Vai onko se voitto Oikeutta eläimille -järjestölle kun edes kolme tilaa EHKÄ voisi saada syytteen? Eli yli 90 prosentissa kaikki hyvin ja alle 10 prosentissa huomauttamista.
Millaisena näette Oikeutta Eläimille -järjestön tämän asian puitteissa? Ja jos vaikka rajoitetaan keskustelua vain tähän syytösjuttuun.

Nimimerkkiä 'tuc' ei ole vähään aikaan tällä palstalla näkynyt; saapuuko hän puolustamaan?

Kommentit (10)

Jaa tekikö ne rikosilmoituksenkin asiasta??

Joka tapauksessa, jos edes eläinsuojelulakia (joka sekin sallii varsin paljon) katsotaan, niin kyllä monet niistä tiloista varmasti lain kirjainta rikkovat (esim. kaikki broileritilat, koska niissä eläimillä ei ole mahdollisuutta yksilölliseen hoitoon). Eri asia on, että lakia tulkitaan vielä löysemmin, koska suurilla tuotantomäärillä sen toteuttaminen on hyvin vaikeaa.

Kampanjan pääpointtina varmaan eivät kuitenkaan olleet laittomuudet, vaan se että kyseisenlaisen eläinten käytön pitäisi olla laitonta.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Tuossahan tuli nyt sitten kuvien kera todistettua, että eläinten julma rääkkääminen on laillista. Tämän toteennäytetyn havainnon pohjalta pitäisi nyt aktiivisesti synnyttää keskustelua.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Lain tiukentaminen tulisi tapahtua maailmanlaajuisest koska tavara liikkuu vapaasti ja kuluttaja ostaa sitä mitä halvimmalla saa.Eli siellä missä on löysimmät lait niin tuottaminen on halvinta laadusta ja eläinten kärsimyksistä viis.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007

Eivät kai kuvat ole "syytöksiä" ? Nehän vain näyttävät, mitä kameran toisella puolella on.

Vakuuttavampaa olisi todistaa, että kuvat ovat väärennöksiä.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Lisää valistusta, lisää kuvia. Pitäisi varmistaa, että peruskuluttajalla juuttuu pihvi kurkkuun.

Onko kiva syödä jauhelihaa, kun sen on jauhettu eläimestä, jonka saparon paikalla on pelkkä tulehtunut ja märkivä reikä?

Kai se on jees, kun se maksoi vain 4 euroa kilo?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Ainakin keskustelua heräs ja julkisuuteen tuli paljon infoa siitä, miten se liha kasvaa häkeissä meidän mahaan. Eli selkee voitto.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat