Seuraa 
Viestejä45973

Fibromyalgiaa? Kipuja? Voi sen tehdä näinkin:
Manipulation Under Anesthesia
http://www.youtube.com/watch?v=OMnUOsGL ... re=related

Tässä lisää:
http://www.youtube.com/watch?v=PJOWMXztEtM

"Cervical spine manipulation with the patient under anesthesia has a place in the chiropractic arena. It is a useful tool for treating chronic discopathic disease complicated by cervical radiculopathy and cervicogenic headache syndrome. The beneficial results of this procedure are contingent on careful patient selection and proper training of qualified chiropractic physicians."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10220716

Ja lääketiede kovasti väittää, ettei manipulaatiosta ole mitään apua? Miksi? Siellä ei taideta ymmärtää siitä mitään...

The Lancet viime syksynä:
Chiropractors may be no use in treating back pain, study says
http://www.guardian.co.uk/science/2007/ ... alresearch

Kommentit (9)

LauriT
Pitäisi varmaan kysästä oikealta lääkäriltä toimiiko.

Mitä tarkoittaa "oikealta lääkäriltä"? Minkä alan lääkäriltä? Lääkärithän tuossa juuri toimenpidettä teki.

Tarkoitatko keneltä tahansa lääkäriltä? Vastaushan riippuu täysin siitä keneltä lääkäriltä kysyt. Kysehän on jälleen siitä, että mihin vastaaja uskoo, kuten lääketieteessä yleensäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nukutuksessa tehdään tänäkin päivänä esim. olkanivelen subluksaation korjausta, kun kivut ovat niin kovat ettei kipulääkkeet riitä (esim. halvauspotilaat ja kovat hermokivut). Myös paikallispuudutuksessa tehdään nivelten "käsittelyä". Ammattihenkilökunta josta ks. operaation tekijät koostuvat, ovat lääkäreitä ja fysioterapeutteja, mutta ei mielestäni kiropraktikkoja.

Usein hermokipuja ja nivelten dislokaatioista/subluksaatiosta aiheutuvia kipuja on vaikea hoitaa. Kuitenkin, niitä hoitavat "ihan oikeat lääkärit". Kun kysymyksessä on ns. riskialttiit toimenpiteet jossa kajotaan selkärankaan alias ruotoon, en haluasi että minua käsittelisi joku "joka ehkä tietää että tämä kansanomaisesti toimii". Siksi TEO:n rekisterissä olevat kiropraktikot ovat sellaisia, joihin uskaltaa luottaa (varmista siis, että kiropraktikollasi on asianmukainen koulutus!).
Kuitenkin, ennen asianmukaista lääkärin arviointia terveyden tilan puolesta, en kiropraktikolle ns. "suoralta kädeltä" menisi.

Toinen asia mitä jäin pohtimaan, on se, että anestesiassa on omat vaaransa. Tilannekohtaisesti on varmasti tarkkaan punnittava, onko riskit saavutettavaa hyötyä pienemmät ja mikä on potilaan yleistila/perussairaudet. Jopa akupunktiohoidossa on olemassa riskejä, puhumattakaan kun kajotaan nivelrakenteisiin.

Mutta hienoa on, että asiasta on keskustelua ja vielä parempi, kun siitä saa tutkimustuloksia. (asianmukaisia, siis.)

Neiti
Nukutuksessa tehdään tänäkin päivänä esim. olkanivelen subluksaation korjausta

Mikä ihmeen subluksaatio? Tuosta ei ole mainintaa missään? Sehän on kuppinivel, miten se voi olla "osittain pois paikaltaan" (= subluksaatio)? Sehän joko on kupissaan tai ei ole.

Neiti

Myös paikallispuudutuksessa tehdään nivelten "käsittelyä".

Mitä muita niveliä käsitellään kuin olkapäätä?

Neiti

Ammattihenkilökunta josta ks. operaation tekijät koostuvat, ovat lääkäreitä ja fysioterapeutteja, mutta ei mielestäni kiropraktikkoja.

Mutta vain kiropraktioillahan on kunnollinen anatomian koulutus?
Ihan samahan se on kuka niitä käsittelee, kunhan nyt joku edes sen osaisi tehdä.

Neiti

Usein hermokipuja ja nivelten dislokaatioista/subluksaatiosta aiheutuvia kipuja on vaikea hoitaa. Kuitenkin, niitä hoitavat "ihan oikeat lääkärit".

Osaatko nimetä Suomesta yhtäkään ihan oikeaa lääkäriä, joka niitä hoitaa? Siis manuaalisesti, ei lääkkeillä. Lääkkeillähän ei noita "subluxaatioita" hoideta...

Neiti antoi ihan hyvän selityksen.
Taasko ihmettelet näitä sinulle rakkaista asioita.
Lue vanhat viestisi vastaukset, sieltä löytyy vastaus kysymykseesi. Monta sataa kertaa olet noita kysellyt.

kujakatti
Neiti antoi ihan hyvän selityksen.

Itse taisit väittää aiemmin ettei olkapää voi subluksoitua. Nytkö muutit mieltäsi?

Esim. hemioireissa olkapään subluksaatio on mahdollista, koska silloin nivel menettää osan lihasten "koossapitävästä" vaikutuksesta, halvauksen myötä.

kyllä, kysy lääkäriltä, olkanivelen subluksaatio on aivan mahdollinen ja sitäkin todellisempi asia.

Lääkkeillä (kipu ja lihasrelaksantit) hoidetaan olkapään subluksaatiosta aiheutuvia hermokipuja. Ei itse subluksaatiota. Siihen on hoitona esim. olkaniveltä tukevia yläraajaortooseja. Jos olkanivelessä lihakset eivät niveltä paikalla pidä, siitä aiheutuu kipua -> ulkopuolisella "avulla" eli tuella saadaan olkaniveltä tuettua takaisin paikalleen -> vaihtoehtona myös leikkaushoito.

En nyt lähde jankkaamaan tätä, olen oman näkökulmani ilmaissut ja sillä hyvä!
Aurinkoisia talvipäiviä!

Neiti

kyllä, kysy lääkäriltä, olkanivelen subluksaatio on aivan mahdollinen ja sitäkin todellisempi asia.

Tiedän sen, mutta en usko lääkäreiden siitä paljoa tietävän. Täälläkin on moni väittänyt, ettei sellaista ole olemassa.
Olkapään subluksaatiot on helppo korjata manipulaatiolla ihan ilman nukutuksiakin. Mullekin se tehtiin. Mutta kyseessä on yleensä koko olkapään virheasento, ei ainoastaan olkanivelen.

Neiti
Lääkkeillä (kipu ja lihasrelaksantit) hoidetaan olkapään subluksaatiosta aiheutuvia hermokipuja. Ei itse subluksaatiota.

No luonnollisesti. Sehän se noiden lääkkeiden tehtävä aina on. Ihan kuten migreenilääkkeilläkin hoidetaan oireita, ei itse oireiden aiheuttajaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat