Seuraa 
Viestejä50

Jos ihminen on kehittynyt jo näin paljon miksi emme kehity enään, vai kehitymmekö? Jos miljoonia vuosia sitten kehitysprosessimme oli jo täydessä menossa, mihin se jäi? Onko kehittymisemme jo vai lähteekö se takaperin kunnes koko maailma häviää? Elämmekö enään vuonna 3000? Vai tuleeko maailmanloppu ennen sitä? Jos tämä kehitys suoras
taan romahtaa. Jos ensiksi luut heikkenisivät tai nahka? Mitä sitten kävisi? Vai pysymmekö maailmassa lopullisesti? Tätä ei voi kukaan tietää, ainakaan vielä. Jos tämä ilmastonmuutos tuhoaa maapallon, ehdimmekö jo kehittyä niin että pääsemme pakoon jollekkin muulle planeetalle?

Erilaisuus on ominaisuus :)

Sivut

Kommentit (52)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Kehitys kai jatkuu niin kauan kun olosuhteet muuttuvat. Joko parempaan tai huonompaan. Sitten kun olosuhteet jämähtävät paikalleen, mukaanlukien itseaiheutetut kuten kulttuuri ja yhteiskunta, kehitys pysähtyy kun laji on saavuttanut ihanneolemuksensa. Moni lajihan ei olekaan muuttunut enää miljooniin vuosiin.

Ihmisen elinympäristö muuttuu hurjaa vauhtia, joten olisi loogista että ihminenkin muuttuisi koko ajan. Sen jälkeen kun lähdettiin Afrikasta ihan uusiin maisemiin, on tapahtunut paljonkin muutoksia, enkä tiedä ovatko nekään vielä ohi.

Tämä aihe puhuttelee ihmisiä koko maailmassa. Se herättää kiinnostusta, kauhua ja erilaisia tunteita. Asiaa on tutkittu, ja yritetään tutkia, mutta on mahdotonta ennustaa tulevaa, kas kun ei ole sellaisia laitteita. Olen tutustunut aiheeseen, ja mielestäni tämä aihe on todella kiintoisa.
En niin usko kehitykseen, mutta silti JOS olisi mahdollista, listaan tähän vastauksia näihin kiperiin kysymyksiisi.

Kehittymiseen on vaikea vastata. Voi olla, että ihminen kehittyy todella hitaasti. Spiraalinen kehitys on jokseenkin mahdollista. Sitten herää kysymys, mitä sitten. Mitä sitten tuhannen vuoden kuluttua kun evoluutio pysähtyy uudelleen. Tuleeko pyrähdys?
Nämä asiat ovat vain arvailun varassa.

Kehitysprosessimme jatkuvuus on myös todella haastava aihe.
Voi olettaa että kehityksemme loppui miljoonia vuosia sitten. Se vain tyssähti paikoilleen. Tai sitten kehitymme todella hitaasti, sillä tämänpäiväiset olosuhteet eivät salli niin hurjaa kehitystä.

Voi olettaa että kehittyminen ei lähde taaksepäin. Jo mahdollinen evoluutio on niin ihmeellinen asia, että jos kehittyisimme taaksepäin, tarvittaisiin toinen ihme. Kehomme ei vain yksinkertaisesti kestäisi sitä rasitetta.

Elämmekö enää vuonna 3000?
Voi olla hyvinkin mahdollista että ihmiskunta on vielä pystyssä, kuka tietää.

Jos kehitys romahtaisi, luut ja nahka hupenisivat, ja kaiken järjen mukaan muuttuisimme apinoiksi. Ensin homosapienssapienseiksi ja siitä alaspäin. Meille kasvaisi karvaa, ja varpaamme muokkautuisivat erilaisiksi, apinan jaloiksi. Tällaista takaperin tapahtuvaa kutsutaan brustaaliseksi evoluutioksi.

On miltei mahdotonta, että pysymme maailmankaikkeudessa lopullisesti.
Kaikki ihmiset ovat kuolevaisia, ja kuolevat joskus. Suvut kuolevat, sukupolvet, taas sukupolvet ja taas sukupolvet. Kun tarpeeksi aikaa kuluu, ei ole enää välttämättä mahdollisuutta elää, ja viimeinenkin sukupolvi romahtaa ja katoaa.

Ilmastonmuutos ei ole tässä mittakaavassa pitkä prosessi. Voi olettaa, että jo 50 vuoden kuluttua ilmasto on lämmennyt reilusti. Vesi on noussut, kaupunkeja tuhoutunut. Jos kehittyisimme tällaisessa, sanotaan 50-200 vuodessa, se olisi ihme. Se olisi todella pyrähtävää kehitystä.
Miksi emme ole sitten kehittyneet viimeisenä 200 vuoden aikana todella paljon? Mutta on olemassa mahdollisuus, että ilmastonmuutos saadaan torjuttua. Silloin asia on täysin erilainen. Nähtäväksi jää.

Nämä asiat ovat todellakin kiintoisia. Niitä on hauska pohtia itsekseen, ja niistä on hyvä keskustella. Tulevaisuutta ei voi ennustaa, eikä kaukaiseen menneisyyteen voi nähdä. Kaikki universumissamme tapahtuva on olettamatonta, sitä ei voi ennustaa. Jos Jumala suo, elämme vielä huomenna, ylihuomenna, tai vuodenkin päästä.

-Treme

tyhmäkö sä oot. tietenki kehitytään. kemikaalit tuhoo ihmiset ja oikeasti alienitki on vaan tulevaisuuden ihmisiä ja ne on vihamielisiä meille nykyisille ihmisille just siks ko me ollaan niin piittaamattomia ja tehään tulevaisuudesta täysin lohduton kaiken maailman jätteillä/öljypäästöillä/kaikella muulla paskalla.

Häikäilemättömin porukka menestyy. Niin opetettiin ainakin evoluution tunnilla ylä-asteella.

Kovinta sakkia taitaa olla resistentit bakteerit. Monien mielestä he ovat jo voittaneet. Tässä vaan odotetaan lopullista iskua, joka olisi tappava ilmassa leviävä, pitkän itämisajan tauti.

Niitä on kasvatettu pikkuhiljaa tyhmyyksissään. Siat, lampaat, kanat jne eläimet saa rehun seassa valtavasti antibiootteja.

Ei tarvine odottaa öljyn loppumista tai murehtia radioaktiivisista jätteistä. Voi tulla isompiakin ongelmia. Kasvihuoneilmiötä en laske ongelmaksi, koska sehän on vain hyvä asia.

Paljonko tekniikka on muuttunut esim.2 000 vuodessa?

Paljonko ihminen on mielestäsi muuttunut 2000 vuodessa?

Ennen ihmisillä oli keihäs viisaassa kädessään.
Nyt joillakin ihmisillä on ydinase " viisaassa kädesään".

Kuka / mikä meitä hallitsee????????

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Saivarrellaan nyt sen verran, että ihminen ei kehity, vaan ainoastaan sellaiset ominaisuudet, jotka tuottavat maksimimäärän lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä, voimistuvat.

väläys
Tiede -lehden artikkelin mukaan eri mantereiden ihmisten geneettinen erilaistuminen jatkuu yhä tänäkin päivänä, siis ihmiskunta kehittyy.
Denzil Dexter
Saivarrellaan nyt sen verran, että ihminen ei kehity, vaan ainoastaan sellaiset ominaisuudet, jotka tuottavat maksimimäärän lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä, voimistuvat.

väläys
Tiede -lehden artikkelin mukaan eri mantereiden ihmisten geneettinen erilaistuminen jatkuu yhä tänäkin päivänä, siis ihmiskunta kehittyy.

Mikä sitten olisi kehitystä, kuka sen määrittelee?
Ihminen muuttuu, sopeutuu olosuhteisiin, niinkuin kaikki muukin elämänmuoto, mutta onko sopeutuminen kehitystä?

Jos kehityksenä pitää, ihmisen teknologista, tietämyksen lisääntymistä, niin se varmaankin lisääntyy. Pystytään siis rakentamaan parempia joukkotuhoaseita, ja hallitsemaan, alistamaan toisia ihmisiä, ja ryöväämään heidän maansa, jos nyt sattuvat asumaan öljylähteiden päällä.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Denzil Dexter
Saivarrellaan nyt sen verran, että ihminen ei kehity, vaan ainoastaan sellaiset ominaisuudet, jotka tuottavat maksimimäärän lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä, voimistuvat.

Tarkoitatko, että kehitystä voi tapahtua vain geenimutaatioiden kautta? Että olemassaolevien hyödyllisten geenien rikastuminen ei olisi kehitystä?

Kiinnostaisi tietää, että millaisia yhdistelmiä voitaisiin saada aikaan pelkästään nyt olemassaolevista geenestä. Millaisia superihmisiä olisi mahdollista tuottaa risteyttämällä? Onhan joillain ihmisillä esimerkiksi laajentunut värinäkökin josta täällä on jo puhuttu; entä jos sellainen tulisi kaikille, eikö se olisi kehitystä?

Ding Ding
Onhan joillain ihmisillä esimerkiksi laajentunut värinäkökin josta täällä on jo puhuttu; entä jos sellainen tulisi kaikille, eikö se olisi kehitystä?

Ei olisi. Näkevät hämärässä huonommin. Ei silmää voi parantaa.

Silmät (2kpl) on pareto-optimaalinen nyt.

Koon, sijainnin, lukumäärän, dynamiikan, herkkyyden tms muutos huonontaa kokonaisuutta.

Pitää nähdä jatkossakin sekä lähelle että kauas, pimeässä ja auringonpaisteessa, nopeasti ja tarkasti, ja stereona.


Jos ihminen on kehittynyt jo näin paljon miksi emme kehity
enää?

Kyllä sekä biologiset että muutkin kehitysprosessit jatkuvat hitaasti; joskus nopeammin mutaatioitten kautta:

Evoluutioprosessi jatkuu tällä planeetalla yhä aktiivisena ja mukautumiseen pyrkivänä!

Urantia Book Page-737:
The continuation of such biologic adjustments is illustrated by the
evolution of teeth in the higher Urantia mammals; these attained to thirty-six
in man's remote ancestors, and then began an adaptative readjustment toward
thirty-two in the dawn man and his near relatives. Now the human species is
slowly gravitating toward twenty-eight. The process of evolution is still
actively and adaptatively in progress on this planet.

Käännös:
”Siitä, että tällaiset biologiset mukautumiset ovat
jatkuvia, on esimerkkinä Urantian korkeampien nisäkkäiden hampaiston
kehitys. Ihmisen kaukaisten esi-isien hampaiden lukumäärä nousi
kolmeenkymmeneenkuuteen, ja sitten alkoi hampaiston mukautuva
uudelleenjärjestyminen kohti alkuihmisen ja tämän lähisukulaisten
kolmeakymmentäkahta hammasta. Nyt ihmislaji on hitaasti kulkeutumassa
kohti kahdenkymmenenkahdeksan hampaan hampaistoa. Evoluutioprosessi
jatkuu tällä planeetalla yhä aktiivisena ja mukautumiseen pyrkivänä.

Mutta monet arvoituksellisilta näyttävät elävien
organismien sopeutumisilmiöt ovat puhtaasti kemiallisia, täysin
fysikaalisia. Minä hetkenä hyvänsä kenen tahansa ihmisen verenkierron
piirissä on mahdollisuus yli 15.000.000 kemialliseen reaktioon
kymmenkunnan umpirauhasen erittämien hormonien välillä.”

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Kyllähän niistä vaikka mitä saisi jalostettua, jos Mengele olisi, mutta tällä hetkellä mitään sellaista mitä voisi sanoa kehitykseksi, ei tapahdu, koska ei ole luonnonvalintaakaan. Esimerkiksi älykkyydestä ei ole enää suvunjatkamisen kannalta mitään hyötyä; se päinvastoin haittaa mahdollisuuksia, koska se yleensä estää teiniraskaudet ja johtaa pitkään opiskeluaikaan.

Olemassaolevat geenit eivät rikastu sen vuoksi, että yleensä kaikkein eniten jälkeläisiä tuottavat yksilöt ovat joko jonkun kehitysmaan asukkaita jotka lisääntyvät naapurikylän asukin kanssa, tai vaihtoehtoisesti jonkun kiinteän uskonnollisen yhteisön jäseniä (yleensä vielä pienempi geenikanta).

Ding Ding
Denzil Dexter
Saivarrellaan nyt sen verran, että ihminen ei kehity, vaan ainoastaan sellaiset ominaisuudet, jotka tuottavat maksimimäärän lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä, voimistuvat.

Tarkoitatko, että kehitystä voi tapahtua vain geenimutaatioiden kautta? Että olemassaolevien hyödyllisten geenien rikastuminen ei olisi kehitystä?

Kiinnostaisi tietää, että millaisia yhdistelmiä voitaisiin saada aikaan pelkästään nyt olemassaolevista geenestä. Millaisia superihmisiä olisi mahdollista tuottaa risteyttämällä? Onhan joillain ihmisillä esimerkiksi laajentunut värinäkökin josta täällä on jo puhuttu; entä jos sellainen tulisi kaikille, eikö se olisi kehitystä?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat