Seuraa 
Viestejä8692

Pitäisikö pääministeriä vaihtaa tässä tilanteessa?

Kommentit (14)

Dresden
Seuraa 
Viestejä1191

Heinäseiväs on puusta tehty, noin 2,5 metriä korkea ja noin 7-9 cm halkaisijaltaan oleva nolemmista päistään teroitettu seiväs. Seipääseen on ennen vanhaan ja vielä nykyäänkin joissakin paikoissa kesän aikana nosteltu heinähangolla heiniä kuivattavaksi. Kun puimakoneet yleistyivät samoja seipäitä tuvetiin käyttämään myös niitetyn viljan kuivatukseen. Heinäseipäät ilmaantuivat Suomeen Skandinaviasta 1900-luvun alussa ja yleistyivät koko maahan toisen maailmansodan jälkeen. Heinä- ja viljaseipäiden käytöstä luovuttiin yleisesti 1980-luvun alkuun mennessä.
Heinäseipäässä on puolen metrin välein noin tuuman (2,5 cm) laajuisia tapinreikiä. Reikiä on yleensä kolme kappaletta, joista alin on noin metrin korkeudella tyvestä, seuraavat vajaan puolen metrin välein. Ylimmästä tapinreiästä seipään kärkeen on kuitenkin noin 60-70 sentin matka. Reikiin asetetaan puisia tappeja eli nauloja t. palikoita. Tappien tarkoitus on kannattaa heiniä, jotta väliin jäisi ilmavia kerroksia ja heinät kuivuisivat paremmin. Tappeja alaitetaan heinäseipääseen heinien ollessa märkiä, kun heinän pinta seipäässä ulottuu noin 10 cm tapinkohdasta alaspäin. Poudalla ja puolikuivien heinien ollessa kyseessä tapilla voi kevyesti painaa heiniä alas. Heinäseipään tappi on noin kahden sentin paksuinen ja noin 20 sentin pituinen kuusen tai koivun oksa
Näin siis Wikipedia.

Die Lust zur Zerstörung ist eine schaffende Lust. - Jules Elysard

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuskinpa se siitä vaihtamalla paranee.

Yleensäkin aivan sama kuka siellä istuu. Kunhan ei vihreät koskaan. Ne siat tuhoaisivat Suomen ennätysnopeasti.

Niinhän se piti EU liitoksen myötä vähetä turhat kansanelätit, mutta ne vaan lisääntyvät! Lisärakennuksia tarvitaan ja erityisavustajia pitää palkata verorahoilla, tietty sukulaisia ja omien firmojen kautta. Kansa maksaa synttärit ja pelit, eikä muuta tapahdu kun pienituloiset vain joutuvat entistä tiukemmalle. Rikkaille vaan verohelpotuksia ja rahaa ei löydy koskaan mihinkään tärkeään. Pääministeri ei pidä oman maan puolia lainkaan vaan nöyristelee tuppisuuna järjettömällä palkalla!
Kaukana hyvinvointi yhteiskunta! Ei ihmisen kannata yritystä perustaa, jos kuuluu tavan kansaan, menee vaan vähätkin mitä on ja töitä joutuu raatamaan niska limassa ja papereiden täyttöpakosta tulee jännetuppitulehdus! Jos ei vaimon läheiset kaikki täällä olisi, olisin nostanut kytkintä jo kauan sitten!

Pätevämpi kuin edellinen. Olen tosin keskustalainen joten mielipiteeni voi olla puolueellinen Vanhasen huonona puolena on sovitteleva asenne. EU:ta vastaan tarvittaisiin jämäkkyyttä. Sisäiset asiat Vanhanen on hoitanut hyvin. Tuo agressiivisuuden puute aihettaa myös sen, että pahoja virheitä hän ei ole tehnyt.

Itse olisin tehnyt muutaman asian toisin, mutta jotkut asiat huomattavasti huonommin.

Vierailija
Dresden
Heinäseipäät ilmaantuivat Suomeen Skandinaviasta 1900-luvun alussa ja yleistyivät koko maahan toisen maailmansodan jälkeen. Heinä- ja viljaseipäiden käytöstä luovuttiin yleisesti 1980-luvun alkuun mennessä.

Ei ollut mitään tietoa tuosta, että seipäiden käyttöaika suomessa oli noinkin lyhyt. Kaikesta päätellen suomalainen yhteiskunta on kehittynyt nopeasti monien välivaiheiden ohi moderniksi jälkiteolliseksi kansalaisyhteiskunnaksi . thnx

Murva
Tuskinpa se siitä vaihtamalla paranee.

Yleensäkin aivan sama kuka siellä istuu. Kunhan ei vihreät koskaan. Ne siat tuhoaisivat Suomen ennätysnopeasti.

Aivan. Meidän tulee lisätä ydinvoimaa ahvenanmaalla ja tukea Kiinan, Yhdysvaltain, Venäjän ja Intian vihreitä. Se on oikea vastaus kysymykseen miten pitäisi toimia.

HUOM! Lisäksi perämeri pitäisi padota.

sigfrid
Dresden
Heinäseipäät ilmaantuivat Suomeen Skandinaviasta 1900-luvun alussa ja yleistyivät koko maahan toisen maailmansodan jälkeen. Heinä- ja viljaseipäiden käytöstä luovuttiin yleisesti 1980-luvun alkuun mennessä.Ei ollut mitään tietoa tuosta, että seipäiden käyttöaika suomessa oli noinkin lyhyt. Kaikesta päätellen suomalainen yhteiskunta on kehittynyt nopeasti monien välivaiheiden ohi moderniksi jälkiteolliseksi kansalaisyhteiskunnaksi . thnx

Suomalaiset ovat maailman nopein kansa.

Haapapuusta kasvaa oksat, vaikka olisi aidan seipäiksi katkottu.

Olisi niitä muitakin parempia pääministeriehdokkaita.

.

Suomi ei lopu etelärannikolle.

Vanhanen voisi siirtyä syrjään päivänpolitiikasta ja keskittyä oikeudenkäyntiinsä lähivuosiksi. Prosessihan tietysti jatkuu ylimpiin asteisiin saakka ja sen jälkeen Haagiin. Talokaupatkin ovat pahasti kesken ja vaativat huomiota.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat