Seuraa 
Viestejä45973

Itse uskon sen syntyneen samalla tavalla kuin filosofia. Filosofia syntyi, kun kreikkalaisten ei tarvinnut rynniä ruoan perässä, vaan alkoivat ajatella.

Uskon että juutalaisuus (josta tietenkin johtuu kristinusko) on syntynyt samoin. Ihminen on juuri keksinyt maanviljelyn ja katsookin vaihteeksi ylös. Hän näkee siellä tuikkivat tähdet, ehkä tähtisumut ja sen sellaiset. Hän kysyy, miten ne ovat syntyneet.

Ja voimme olettaa, ettei hänelle tule ensimmäiseksi mieleen kvanttifluktuaatiota, alkuräjähdystä, supernovia jne. Juutalaisuuden syntymisestä on niin paljon aikaa, että tämä voi olla helpostikin totta.

Miten te uskotte juutalaisuuden syntyneen? Älkää sanoko "Mooseksen ansiota kaikki tyynni."

Sivut

Kommentit (43)

Tämä alkaa olla lopullisesti "Kreationismi ja uskonnot" foorumi.

No onhan toisaalta "Historia, kulttuurit ja yhteiskunta" jo pitkään ollut "Ryssät, islam ja mamut" foorumi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ahteri

Miten te uskotte juutalaisuuden syntyneen? Älkää sanoko "Mooseksen ansiota kaikki tyynni."

Vanhempien uskontojen ja uskomusten pohjalta. Tarinoita kulkeutui paimentolaisheimojen mukana, niitä vaihdettiin ja funtsittiin uutta. Sitten syntyivät heimoliittoutumat, ja yhteisen identiteetin rakentamiseksi kehitettiin myös luvatun maan strategia - pakkosiirtolaisuus Babyloniassa sinetöi tämän. Joskus 400-luvulla ennen ajanlaskun alkua tarinoita ruvettiin kokoamaan yhteen.

Toope
Seuraa 
Viestejä25584

Juutalaisuus, kuten muutkin uskonnot, ovat pitkälti vanhempien uskontojen jälkeläisiä. Ne ovat omaksuneet vanhaa ja lisänneet siihen omiaan.

Uskonnot ovat syntyneet hyvin kauan ennen maanviljelystä. Kyllä ihmisillä on vapaa-aikaa ollut ennen maanviljelyksen keksimistäkin. Ilmeisesti neanderthalilaisillakin oli jonkinlaista uskonnonharjoittamista.

Mitä tulee juutalaisuuteen, raamatussa on tekstejä hyvin erilaisilta ajoilta. Vanhimmat tekstit kertovat heprealaisten paimentolaisajasta, myöhäisemmät vakiintuneeseen maanviljelykseen perustuvasta kaudesta.

Ahteri
Filosofia syntyi, kun kreikkalaisten ei tarvinnut rynniä ruoan perässä, vaan alkoivat ajatella.

Kai tuo periaatteessa pitää paikkansa. Aina kun ravinnonsaanti on kehittynyt, on se vapauttanut työvoimaa muille aloille. Antiikin Kreikka oli niin kehittynyt, ettei se tarvinnut likimainkaan kaikkea väkeä tuottamaan ravintoa. Ylijäämäväestöä oli niin paljon, että jopa filosofeille oli ruokaa tarjolla.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Ahteri
Eikö sinulla olekaan käsitystä? Se tämän aiheen nimenäkin on. Vai huokailetko jokaiselle uudelle aiheelle, joka tälle foorumille tulee?

Eikö sinulla olekaan käsitystä mitä tarkoittavat sanat evoluutio ja fossiilit? Se tämän alueen nimenäkin on. Vai huokailetko jokaiselle uudelle sanalle, joka vastaan tulee?

SAMAEL
Tämä alkaa olla lopullisesti "Kreationismi ja uskonnot" foorumi.

No onhan toisaalta "Historia, kulttuurit ja yhteiskunta" jo pitkään ollut "Ryssät, islam ja mamut" foorumi...

Kerrankin Samael puhuu asiaa, johon voin täysin yhtyä.

Tuo forumien aihevalinta ei ole kovinkaan ortogonaalinen todellisten otsikoiden kanssa.

Voisi olla ryhmät: "Homous", "mamut", "nationalismi", "verot", "Erkki Tuomioja", "Juumala" jne

Toope
Antiikin Kreikka oli niin kehittynyt, ettei se tarvinnut likimainkaan kaikkea väkeä tuottamaan ravintoa. Ylijäämäväestöä oli niin paljon, että jopa filosofeille oli ruokaa tarjolla.

Ja siksipä onnistuivat torjumaan persialaisten hyökkäykset, kuten näemme elokuvasta "300".

Mosse, alunperin innokas historian-ja uskonnontutkija, vetäs vähän liikaa jazztupakkaa ja muita hallusinogeenejä kerralla, sekosi sen verran, ettei erottanut halluja todesta, teki hitlerit eli sai hieman enemmän egyptiläisiltä vïttuilua kohdalleen saaneen kansan puolelleen, kekkerit jatkuivat ja kas näin sitä alkoi tulla uusia ideoita ja muistaen naapurikansojen uskonnolliset kirjoitukset Mooses alkoi sitten väsäämään omaansa vedettyään ensin överit siihen pisteeseen, että alkoi samaistamaan itseään näissä legendoissa mainittuihin setiin.
Kansalle tietty myös kunnon paukut niin johan sitä alkoi meret halkeilemaan ja pensaat palamaan.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Uskonnot ovat yleensäkin väärin ymmäretyn muinaisen tieteen tulosta.
Kristinusko on alkujaan Intiasta tulleitten Bramiiniheimojen kertomuksien
tuloksesta syntynyt sekasotku, josta kuitenkin kaikki Veda kirjallisuuden
hienouvet paistavat läpi.

Egyptiläiset vanhat heimot koptit ja monet muutkin, ovat alunperin lähtöisin
intiasta, siinä teille selityksiä.
Onhan jopa roomalaiskatolisen kirkon piispojen hiipat jäljennöksiä , vastaavista Intialaisista. Samoin kuin myöskin oppi kolminaisuudesta, maailman seitsenjako, ynnä muut juutalaiseen ja kristilliseen parinteeseen kuuluvat opit ja menot.
Jopa Juutalaisten lehtimajajuhlakin on jäljitelmä muinais-intialaisesta
Nilan juhlasta. ( Nila = alkukesä niinkuin suomessakin sattuu " Nilan -aika"
alkukesään ). Mitä asiaa tahansa tutkimmekaan kristinuskossa, löytyy
sille vastineensa muinaisesta intiasta.

Evoluutio ja fossiilit? Juutalaisuus ja kristinusko kuitenkin yhä ovat voimissaan, joten fossiileista puhuminen on vähän liioittelua.

Vastaus ketjunavauksen varsinaiseen kysymykseen on jo tullut...

Jeesuksen aikana juutalaiset uskonnolliset johtajat olivat niin turmeltuneita että Jeesus paljasti niiden olevan Panettelijan(Saatanan) lapsia. Sitten ne surmauttivat Jeesuksen Roomalaisilla. Kristinuskoon alkoi sitten tulla luopio-opetuksia joiden kautta syntyi nykyinen luopiokristikunta.

teijoster
Jeesuksen aikana juutalaiset uskonnolliset johtajat olivat niin turmeltuneita että Jeesus paljasti niiden olevan Panettelijan(Saatanan) lapsia. Sitten ne surmauttivat Jeesuksen Roomalaisilla. Kristinuskoon alkoi sitten tulla luopio-opetuksia joiden kautta syntyi nykyinen luopiokristikunta.

Ja täten asetat itsesi kaikkien muiden nykyisten kristittyjen yläpuolelle?

Ja Isossa Kirjassa sanotaan:

YLPEYS KÄY LANKEEMUKSEN EELLÄ!

On se niin hauskaa kun tekopyhät yrittävät selittää maailmaa Jumalalla, joka ( siis jos olisi olemassa ) ei mitenkään hyväksyisi näitten toimintaa.

Löytyyhän noita selityksiä. Pannaanpa parit näkyviin.

Ensin vastavänkä niille, joiden mielestä uskonto ja filosoohvia kuuluvat muualle. "Evoluutio voi olla myös henkistä, mikä ei tarkoita pelkkää edistystä kuten kreationistit ynnä muut pösilöt ovat osoittaneet."

1. vaihtoehto. Yhteen aikaan lähi-idässä kuului sodankäyntiin temppelien ja jumalankuvien ryöstäminen. Koska jumalat olivat tavallaan kunkin heimon identiteetti, oli temppu paha. Kun valloitettu oli tarpeeksi nöyrtynyt saatettiin jumala luovuttaa takaisin. Tietenkin suurin juhlallisuuksin.
Juutalaiset hokasivat vastalääkkeen. Keksivät abstraktin jumalan. Kyllä babyloonialaisia vitutti kun jumalankuvaa ei löytynytkään.

2. vaihtoehto. Palestiina kuului pitkiä aikoja Egyptiin ja kunkku oli siis silloisen tavan mukaan jumala. Nähtiin kuitenkin harvoin, mutta verot kerättiin. Näkymätön jumala voi olla myös aikansa poliittista pottuilua.

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246

Israelilaiset saattoivat olla pilvessä hallusinaatioita aiheuttavan kasvin syömisen vuoksi silloin kun Mooses toi kymmenen käskyä alas Siinai-vuorelta.

Näin väittää israelilainen psykologian professori Benny Shanon Jerusalemin heprealaisesta yliopistosta.

Brittilehteen Time and Mind kirjoittanut Shanon sanoo Siinain autiomaassa olevan kaksi kasvia, joissa on samoja psykoaktiivisia geenejä kuin Amazonin alueen kasveissa, joista valmistetaan hallusinogeenistä ainetta nimeltä ayahuasca.

Raamatun Toisessa Mooseksen kirjassa kuvatut ukkonen, salamat ja soivat vaskisoittimet voivat siis professorin mukaan olla peruja tajuntaa laajentavien aineiden nauttimisesta.

Reuters/Jerusalem

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
kuningas
Israelilaiset saattoivat olla pilvessä hallusinaatioita aiheuttavan kasvin syömisen vuoksi silloin kun Mooses toi kymmenen käskyä alas Siinai-vuorelta.

Sillä ei ole merkitystä, olivatko he pilvessä kun Mooses esitteli heille ne kivitaulut. Juutalaiset ovat sen jälkeen olleet yleensä selvänä, mutta ovat edelleen pitäneet niitä tauluja Jumalan kirjoittamina. Jumalallisiin ilmoituksiin uskoakseen ei täydy olla pilvessä. Tarvitaan vain vakuuttava profeetta.

Oleellista on, uskoiko Mooses itse, että ne taulut olivat Jumalalta. Hän kuitenkin itse ne hakkasi, joten hän tiesi kyllä tehneensä ne. En tiedä saako jokin huume aikaan sen, että ihminen kuvittelee omia ajatuksiaan Jumalalta tulleiksi. Mooseksen kirjaamat noin 600 käskyä ovat kyllä hyvin järkeviä ja johdonmukaisia pilviveikon tekemiksi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat