Pitäisikö alkaa dyykkaamaan ruuat?

Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005

Säästäisi rahaa. Ja maailmaa. Olisi lisäksi hyvä harrastus. Onko kokemuksia tahi vinkkejä? Mistähän löytyisi hyviä kauppoja.

Sivut

Kommentit (94)

Vierailija

Hyvä idea, täysin kelvollista, muoviin pakattua ruokaahan se on.

Suosittelen maahantuojien/tukkuliikkeiden roskiksia, sieltä löytyy ruokaa joka menee vanhaksi vasta päivien päästä. Kun eivät enää saa kaupaksi.

Vierailija

Jäteprässi teki hallaa tuolle uravalinnalle. Isoimmissa kaupoissa ne on. Pikkukauppojen takana voi vielä olla laatikoita, joihin tulevaa tavaraa voi koettaa ennakoida jo kaupassa merkintöjen perusteella. Tosin kaupat onnistuvat usein huomioimaan tämän ja eräpäivän alla niitä ei sitten olekkaan punaisella lapulla? Roskiksiinkaan niitä ei olisi tarvinnut vielä raijata.

Talvella ruokamyrekytyksen riski on hyvin pieni, mutta kesällä on oltava tarkkana ja vältettä eineksiä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
CE-hyväksytty
Säästäisi rahaa. Ja maailmaa. Olisi lisäksi hyvä harrastus. Onko kokemuksia tahi vinkkejä? Mistähän löytyisi hyviä kauppoja.

Jos on lahtoisin ns. "paremmista perheista" voi menna dyykkaamaan ravintola Kalastajatorpan tai muun vastaavan liepeille.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Vierailija

2 tunnissa 70 eurolla täysin hyvää tiukasti muoviin pakattua ruokaa. Dyykkaamisella pääsee lääkärin palkoille kun tietää mitä tekee.

Vierailija

Lähikauppojen roskikset ja mm. lidlit ovat yleensä melko hyviä dyykkimiskohteita. Kahta parempi aina, jos pääsee supermarketin lukittuihin roskiksiin, sillä niissä on lähes poikkeuksetta sadoilla euroilla täysin syömäkelpoista ruokaa matkalla kaatopaikalle.
Juu, siis kyllä ehdottomasti ainakin taloudellisesti kannattaa. Kuten mainittu, talvi on dyykkauksen kulta-aikaa, kun tuotteet vain siirretään sisätiloista ulkopakastimeen, jossa ne säilyvät ihan kuten kotona

Vierailija

Minkähänlaisia kokeiluja löytyy ylijäämän enemmän tai vähemmän organisoidusta jakelusta? Suomestakin löytyy varmasti porukkaa, joille ylimääräinen leipä kelpaisi, mutta ei vaan syystä tai toisesta kehtaa / uskalla / kykene sitä harrastamaan.

Vierailija
CE-hyväksytty
Säästäisi rahaa. Ja maailmaa. Olisi lisäksi hyvä harrastus. Onko kokemuksia tahi vinkkejä? Mistähän löytyisi hyviä kauppoja.

Dyykkaa sä faijas kaa.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
päkäpää
CE-hyväksytty
Säästäisi rahaa. Ja maailmaa. Olisi lisäksi hyvä harrastus. Onko kokemuksia tahi vinkkejä? Mistähän löytyisi hyviä kauppoja.



Dyykkaa sä faijas kaa.

Ei se lähde.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Sitä olen aina ihmetellyt, että eikö dyykkareilla ole makuaistia? Kyllähän vanhentunut ruoka maistuu vanhentuneelta, vaikkei ruoka vielä niin piloilla olisikaan, että siitä saisi myrkytyksen.

Eli 70 euron sapuskat eivät todellakaan enää ole 70 euron arvoiset.

Tämä huomio on siis kohdennettu siihen mekastukseen, jota dyykkarit pitävät ruokansa kulinaarisista arvoista. Käsittääkseni ne on menetetty. Ekologistahan touhu toki on, ja sellaisena arvostettavaa.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Vierailija

Ei sinua pitäisi kiinnostaa dyykkaus, vaan nollabudjetilla eläminen (mitä itsekin nykyään teen, kun tulot on pyöreä nolla).

Et tarvitse pilkkikairaa, tavallinen kaarisaha käy ihan hyvin. Tai kalasta paikassa missä ei ole jäätä. Jätä mato-onki tai verkko siihen, ei kukaan pakota jäämään siihen koko päiväksi.

Ammattimainen dyykkaus kannattaa hoitaa suhteilla, jolloin ohittaa prässin. Käytä tarvittaessa hyväksi seurakuntia, esim vapaiden suuntien (hellari, vapaakirkko, citysrk jne) papitkin elää tietääkseni tällä tavalla.

Pyri muuttamaan sinne missä sinulla on sukua, niin saat välillä remontti- / lapsenvahtimis/autonkorjauskeikkaa. Muuten kysyntä ja tarjonta ei kohtaa, koska ihmiset ei luota toisiinsa.

Nettiyhteys DNA mokkula kympin kuussa. Tai hommaa kunnon suuntaava wlan-antenni, niin saat yhteyden jostakin ilmaiseksi esim 5km päästä. Ennätys on 22km, mutta pitää olla molemmissa päissä suunta-antenni.

Vierailija
Aweb
Sitä olen aina ihmetellyt, että eikö dyykkareilla ole makuaistia? Kyllähän vanhentunut ruoka maistuu vanhentuneelta, vaikkei ruoka vielä niin piloilla olisikaan, että siitä saisi myrkytyksen.

Jos 5.4 2008 vanhentuva ruoka heitetään roskiin klo 21:05 samana päivänä, niin missä kohtaa se maku menee pilalle?

Esim. Tukut heittävät 5. 4 2008 vanhenevaa ruokaa roskiin jo 3.4 2008, koska kukaan ei sitä enää kaupan hyllyille ostaisi. Missä kohtaa se maku pilaantuu?

Taisit missata dyykkauksen pointin: Ilmaiseksi saa ihan yhtä hyvää ruokaa kuin kaupasta. Plussana vielä se, ettei täysin kelvollinen ruoka mene kaatopaikalle! SE vasta järjetöntä onkin.

Luojan kiitos jotkut kauppiaat kiikuttavat ruokansa pelastusarmeijalle.

Vierailija

Awebin huoli kulinarian kohtalosta on yliammuttua. Hän mättää ruokaansa ciliä, joka peittää makuja ja sitä varten on kehittynyt mausteeksi kuummissa maissa jossa pilaantunut liha saadaan alas peittämällä sen maku mausteilla.
Tosin siellä on tapana ostaa pieneläimiä elävänä ja teurastaa ne keittiössä.

Suomessa kaikki on ylihygieenistä. Jopa roskikset talvella ovat kylmyyden vuoksi useimmiten hyviä säilytyspaikkoja.

Vierailija

Busse pyytää aina baarissa eilispäivän pullan ja ostaa 30% alennetut
marketin tuoteet jotka vanhenee huomenna ... on pakko, 18 eeron
päivätuloilla ... !!!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat