Seuraa 
Viestejä45973

Magnesium saattaa olla hyväksi alkoholistin maksalle
5.3.2008 10:46
Kansanterveyslaitoksen tutkijat uskovat, että magnesiumista olisi apua alkoholistin huonosti voivalle maksalle.

Tuoreen tutkimuksen mukaan magnesiumlääkitys nopeuttaa ASAT-entsyymin vähenemistä ja edistää näin maksan toipumista alkoholin vaikutuksista.

ASAT-arvo aleni enemmän magnesiumia saaneilla kuin vaikuttamattomia lumetabletteja saaneilla. Parempaan tulokseen pääsivät vain ne, jotka käyttivät lääkettä tutkimuksen loppuun asti.

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans
Koska saadaan magnesiumkossua?

Täsmälleen!

CE-hyväksytty
Ainakin netin health libraryssä tuosta on ollut mainintoja jo aiemmin. Sekä urbaanilegendoissa.

Sen sijaan että syytellään vitamiineja maksan tuhoutumisesta, nyt onkin tietoa, että ne onkin hyväksi maksalle?

"Läntisissä teollisuusmaissa ei nykyaikana saada ravinnosta riittävästi magnesiumia. Suomessa magnesiumin saanti on usein liian vähäistä... "
http://www.harmonialife.fi/index.php?mid=576

Maksa menee...

parantunut
Sen sijaan että syytellään vitamiineja maksan tuhoutumisesta, nyt onkin tietoa, että ne onkin hyväksi maksalle?

Eikö kyseessä ollut magnesium? Se on kivennäisaine.

Läntisissä teollisuusmaissa ei nykyaikana saada ravinnosta riittävästi magnesiumia. Suomessa magnesiumin saanti on usein liian vähäistä verrattuna runsaaseen kalsiumin saantiin. Naiset saavat magnesiumia vuorokaudessa keskimäärin 210 mg ja miehet 260 mg, kun suositus on naisilla 400 mg ja miehillä 350 mg. Yhdysvalloissa nuorten aikuisten suositus päiväannokseksi on 420 mg.

Suurin syy mataliin arvoihin on magnesiumköyhä ravinto. Syitä tähän ovat esimerkiksi teholannoitus, saastuminen ja eläinten rehuruokinta. Magnesiumia tuhoutuu raakaravinnosta myös teollisessa prosessoinnissa li liikakuumennuksessa, liian pitkässä säilytyksessä ja pakastamisessa. Esimerkiksi perunan magnesiumista häipyy 50 % keitettäessä. Tästä syystä vihannekset ja kasvikset olisi parempi syödä raakana kuin keitettyinä.

http://www.harmonialife.fi/index.php?mid=576

Vaihtaa leivän vaaleasta tummaan ja lakkaa wokkaamasta wihanneksia. Tällaiselle paistettujen ja keitettyjen vihannesten inhoajalle tuollainen muutos olisi varsin miellyttävä.

Tuo runsas kalsiumin saanti on naurettava väite. Saantisuositukset 800mg/per päivä tuskin tulee juuri kellään täytettyä, varsinkin jos omaa laktoosi-intoleranssin ja kun laktoosi-intoleranssia väitetään yleiseksi pohjoisilla alueilla. Muutenkin saisi juoda litran maitoa päivässä tai juoda puol litraa ja täydentää kalsiumin saanti muunlaisilla maitotuotteilla.

Laktoosi-intoleranssia ei voi pitää yleismaailmallisesti sairautena jo senkään vuoksi, että suurin osa maailman aikuisikäisistä ihmisistä ei siedä laktoosia. Laktoosi-toleranssi eli laktoosin sieto on suhteellisen harvinainen ominaisuus, joka on kuitenkin yleinen pohjoisilla alueilla, joissa talven yli selviäminen onnistuu paremmin maidon avulla.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Laktoosi-intoleranssi

Käsitinkin väärin tuon laktoosi-intoleranssin jutun, mutta siitä huolimatta kalsiumin runsas saanti, on minusta vähintäänkin kyseenalainen väite.

Alkoholistin kävely selvänäkin näyttää huteran pököttelevältä. Johtuu varmaan oikeiden ravintoaineiden, hivenaineiden ja vitamiinien vajauksesta. Sairaalassa piikittävätkin, kun on ollut pitkä juomaputki.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat