Seuraa 
Viestejä45973

Elämme aikaa jossa ulkonäköä on alettu pitämään yhä merkittävämpänä tekijänä yhteiskunnassa. Median kauniit ja komeat mallit asettavat valtavat ulkonäköpaineet kansan keskuuteen. Paineet vaikuttavat toistaiseksi huomattavasti enemmän naisiin, mutta jatkuva yleistyminen on kasvattanut myös miesten ulkonäköpaineita alati kiihtyvään tahtiin. Kauniista kasvoista ja hoikasta sopusuhtaisesta kehosta on alkanut olemaan yhä suurempi merkitys parisuhteiden ja ystäväpiirien lisäksi myös työmarkkinoilla. Huoliteltu ihminen antaa helpommin vaikutelman ahkerammasta ja älykkäämmästä luonteesta, kuin lihava ja ruma.

Mutta kuinka saada itselleen ihanteita vastaava ulkonäkö? Tehokkaita keinoja ovat esimerkiksi liikunta, ruokavalio ja iloinen elämänasenne. Myös markkinoille on tullut monipuolisia kauneudenhoitotuotteita, kuten erilaiset ihonhoitotuotteet. Kaikesta huolimatta nämäkään keinot eivät välttämättä auta, kun aika ja yksilön geenit asettavat rajat vastaan. Jotkut eivät saa kovallakaan treenaamisella pois rasvakertymiä tietyistä paikoista ja hörökorvat eivät lähde pitämällä pipoa päässä. Tässä astuu kehiin kosmeettinen kirurgia eli kauneuskirurgia.

Viime aikoina mallimaailmassa ovat erilaiset kauneuskirurgisten menetelmien käyttö yleistynyt räjähdysmäisesti. Suosio on levinnyt myös peruskansalaisten keskuuteen, jonka on mahdollistanut kehittynyt tekniikka ja yhä edullisemmat hinnat. Kauhutarinat kammottavasti epäonnistuneista leikkausoperaatioista vaikuttavat yhä vähemmän ihmisiin, kun menetelmät ja tekniikka kehittyvät jatkuvasti ja näkee onnistuneita tuloksia ympärillään.

Ihmisten suhtautuminen plastiikkakirurgiaan vaihtelee. Monet pitävät leikkauksia hyväksyttävinä, johtuen kohtuuttomista ulkonäköpaineista. Jotkut taasen eivät hyväksy leikkauksia paitsi niille, joilla on esimerkiksi onnettomuudesta tulleita vammoja tai synnynnäisiä epämuodostumia. Myös kateudella saattaa olla osuutensa asiaan. Jos ystävä ollut huonomman näköinen ja itse ollut huomion keskipisteenä ihmissuhteissa, kunnes hän on saanut onnistuneen kauneusleikkauksen, jonka johdosta hän näyttää paremmalta ja loistaa taas vuorostaan. Tämä panee mahdollisesti katkeraksi tai miettimään itsekin samanlaista hoitoa. Eli on mahdollista saada upeat kasvot ja vartalon ilman treenaamista ja geenien asettamista esteistä huolimatta. Erilaiset komplikaatiot saa minimoitua esim. turvautumalla asiantuntevaan ammattitaitoon.

Tulevatko lapsemme tai lapsenlapsemme jne. elämään maailmassa, jossa ulkonäöstä kilpaillaan veitsen alla suuressa mittakaavassa sen merkittävän yhteiskunnallisen statuksen vuoksi ja jossa geeneillä on yhä vähäisempi merkitys ulkonäköön, että yleensäkin elämään?

Pan is one of many students in China getting plastic surgery over the summer break when a three-month vacation gives time for bandages to come off and bruises to heal before school resumes.

"There is definitely a trend in students having operations," said Dr Liu Yanqun, EverCare's director. His hospital gives students 20 percent discounts on plastic surgery procedures.Like cars and mobile phones, plastic surgery is no longer considered a luxury, Liu said.

"It has become a need for ordinary people," he said
For China's graduating students, cosmetic surgery offers a skin of protection in an increasingly brutal job market where women often come second.

While the nation's economy charges full-steam ahead, millions of university graduates are finding the jobs promised when they began their degrees simply don't exist.

This year, 4.13 million students are entering the workforce -- 22 percent more than in 2005. Many are reluctant or ill-qualified to work in the heavy industries fueling China's growth and face a service industry too small to absorb them.

With media reports of this year's graduates taking jobs as cleaners and domestic helpers for rich families, it's no wonder that students and their parents are seeking an edge in looks, said Yang Chun, a 32-year-old TV anchor.

"Many parents fully support their kids getting these procedures, particularly high school kids going to university," she said.

"They'll say 'It's a new environment, no one will know you. Why not enter it with confidence and a fresh, new outlook," she said, speaking after receiving a collagen injection for her lips.
http://www.chinadaily.com.cn/china/2006 ... 674158.htm

Operaatioista pysytään Suomessa toistaiseksi vaiti, mutta muualla maailmassa miesten kauneusleikkaukset ovat jo arkipäiväisempiä. Amerikassa pojille voidaan auton sijaan tarjota nenäleikkausta kuusitoistavuotislahjaksi.
Facialplasticsurgery.netin keskustelupalstalla kauneusleikkauksista puhutaan avoimesti jopa kuvan kanssa. Esimerkiksi 20-vuotias Kevin on jo käynyt nenäleikkauksessa. Hän esittelee kasvokuvaansa ja pyytää foorumin muilta kävijöiltä vinkkejä seuraavaksi leikkaukseksi. Ja neuvoja satelee: ensin rasvaimulla ylimääräiset pois ja viimeiseksi silaukseksi leukaimplantti.
"Ranskassakin tavalliset virkamiehet ja meklarit kertovat tekemistään pienistä operaatioista avoimesti. Ei havitella ikuista nuoruutta vaan huolitellun näköistä, oman ikäistä ulkonäköä", kertoo Modelboomin johtaja Jaana Ukkola.
Miehet tuskin kirivät naisia kiinni leikkausmäärissä, mutta komeusleikkausten suosio jatkuu.
"Kymmenessä vuodessa miespotilaiden määrä voi jopa tuplaantua. Ala kehittyy huimalla tahdilla ja uusia menetelmiä saadaan nopeasti", Nordström sanoo. Nousevina trendeinä miesten kauneuskirurgiassa ovat langat, joilla kiristetään löystynyttä ihoa tai nostetaan kulmakarvoille ilmettä.
Myös nenäleikkaukset yleistyvät. Tulevaisuudessa kasvonkohotuksia tehdään yhä nuoremmille, alle nelikymppisillekin ja uusien rasvansiirtomenetelmien ansiosta six-packin voi pian tilata kirurgilta.

http://www.city.fi/artikkeli/Kauneuslei ... ehet/2018/

Kommentit (12)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
päkäpää
Näyttää paljon länsimaalaisemmalta tuo oikeamman puoleinen versio.

Aikamoinen ero myös meikissä, valaistuksessa ja kampauksessa. Plastiikkakirurgian tuomat erot näyttävät kovin pieniltä. En ole edes varma mitä hänelle on tehty? Silmäluomet ja nenä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuten Petteri Espoosta.. itsellenikin osui ensimmäisenä silmään voimakas meikki, ammattitaitoinen stailaus sekä ammattimuotokuvaajan kuvaustyyli: valaistus, ilmeet, olemus otoksessa.. ennenkaikkea esteettisen kontrastin tietoinen luominen. Rehellisesti sanottuna, tuo uusi kampaus ei istu hänellä ollenkaan - katsokaa nyt itse! Kerran tuuli puhaltaa Mekong-joelta -- niin kampaus hajoaa!

Plastiikkakirurgian osa onkin sitten lopulta tässä pienempi kuin terveyshyödyt Rohtokauppias Mölösen ihmeIHMEkapseleissa.

Totta, stailauksella on merkittävä osa kuvien eroavaisuudella. Mutta kirurgisen toimenpiteen tekemä ero on kuitenkin nähtävissä.

Hänelle on tehty artikkelin mukaan korjauksia nenälle ja kasvoille, jossa luulen "liftauksella" ja rasvojen poistolla olevan osansa asiaan.

Otinkin tämän vain esimerkkinä. Yksi pointeista oli kuitenkin se, että ihmiset käyttävät kauneuskirurgisia palveluja yhä kasvanevissa määrin. Varsin huolestuttavaa tässä on myös se, että nuorten(jopa kasvuiässä olevien) keskuudessa suosio on ollut kovasti kasvussa.

Samasta artikkelista:

EverCare performed over 1,000 operations last year. Around 95 percent of the patients were women and over 20 percent were aged under 25.

Suomessa buumi ei vielä ole kovinkaan yleinen, mutta tosin kasvanemaan päin etenkin pääkaupunkiseudulla.

Suunta on selvä. Kauneusihanteisiin pyritään millä keinolla hyvänsä.

PeterH
päkäpää
Näyttää paljon länsimaalaisemmalta tuo oikeamman puoleinen versio.

Aikamoinen ero myös meikissä, valaistuksessa ja kampauksessa. Plastiikkakirurgian tuomat erot näyttävät kovin pieniltä. En ole edes varma mitä hänelle on tehty? Silmäluomet ja nenä?

Ihan selvästi kapeammat kasvot.

Mitkä kauneusleikkaukset ovat mielestänne järkeviä? Minä ymmärrän plasitiikkakirurgian tarpeen, jos vaikka silmäluomet roikkuu niin että se haittaa lukemista, tai jos rintasyöpäpotilaalle tehdään uusi rinta. Mutta terveen rinnan korvaaminen silikoniproteesilla on yhtä älytöntä, kuin jos leikkaisi terveen jalan pois ja laittaisi muovijalan tilalle.

Huijarilääkäri pilasi kasvot

Kaliforniassa asuvat Katrina Kalanick ja Tiffany Barton olivat kumpainenkin menossa uusiin naimisiin, kun he päättivät hieman kaunistautua tutussa salongissa häitään varten.

Kalanick halusi silikoniruiskeen otsansa ryppyjä tasoittamaan ja Barton taas muhevammat huulet. Heille kerrottiin, että salongissa vieraileva kalifornialaislääkäri laittaisi heille silikonipistokset sadan taalan hintaan.

Naisten mukaan "lääkäri" vaikutti luotettavalta, hyvin pukeutuneelta ja sanavalmiilta.

- Hän näytti meille nettisivunsa. Hän oli hyvin vakuuttava, Barton sanoi ABCNewsille.

Naiset suostuivat lääkärin potilaiksi, ja kaikki meni hyvin. Muutaman päivän jälkeen alkoi tapahtua.

- Pystyin hädin tuskin avaamaan silmäni. Olin turvonnut poskipäistä lähtien, Kalanick selitti.

Bartonin ongelmat alkoivat hääyönä. Iho huulten ympärillä muuttui kirjavaksi. Sitten huulet turposivat muodottomiksi.

Kumpikin miettii nyt, miksi lähti ylipäätään muokkaamaan kasvojaan, kun lopputulos oli lähtöä monin verroin huonompi.

Teollista silikonia

Kalanick ja Barton eivät vielä tänäkään päivänä tiedä, mitä tekolääkäri heihin pisti. Ihotautilääkärien mukaan kyseessä saattaa olla teollinen silikoni, joka ei poistu koskaan naisten kehoista.

Kasvopulmien lisäksi naisilla on kipuja. He ovatkin syöneet särkylääkkeitä niin paljon, että heidän elimistönsä on alkanut jo oireilla.

ABCNewsin mukaan Yhdysvaltain poliisi on nyt pidättänyt tekolääkärin Mario Nieves Perezin, joka ei ollut edes lääkäri.

Hän on tullut Meksikosta ja tehnyt ruiskekeikkojaan. Kalanickin ja Bartonin lisäksi tekolääkäri ehti pilata 16 muun naisen kasvot.

Amerikkalaiset käyttävät vuosittain yli seitsemän miljardia euroa kosmeettisiin operaatiohin, kuten Botox-ruiskeisiin, kemialliseen kuorintaan ja silikoniruiskeisiin.

Operaatioita tehdään entistä useammin salongeissa, kylpylöissä ja jopa juhlissa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200803 ... 9_ul.shtml

Mahtaa hajottaa...

Mielestäni vanhenevan ihmisen reippaus ja iloisuus korvaa paremmin rapistuvan ulkokuoren kuin leikkaus. Liikunta ja ruokavalio ovat paljon parempia kauneudenhoitokeinoja kuin silpominen.

On hiukan eri asia esiintyvien artistien ulkonäöstään huolehtiminen, koska heilläkin on sama eläkeikä kuin muilla. Kuitenkin teeveessä näkee siloposkia, mutta kaula onkin aivan kuin eri vuosikymmeneltä. Ei näytä hyvältä.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
päkäpää
Ihan selvästi kapeammat kasvot.

Oletko varma ettei se johdu kampauksesta ja laajakulmaisemmasta linssistä? Lähelle zoomaus usein "levittää" kasvot.

väläys
Mutta terveen rinnan korvaaminen silikoniproteesilla on yhtä älytöntä, kuin jos leikkaisi terveen jalan pois ja laittaisi muovijalan tilalle.

No eihän sitä korvata vaan sitä niiq isonnetaan. Vähän kuin jos terveen jalan sääri- ja reisiluuta pidentäisi muutamalla sentillä.

PeterH
päkäpää
Ihan selvästi kapeammat kasvot.

Oletko varma ettei se johdu kampauksesta ja laajakulmaisemmasta linssistä? Lähelle zoomaus usein "levittää" kasvot.

väläys
Mutta terveen rinnan korvaaminen silikoniproteesilla on yhtä älytöntä, kuin jos leikkaisi terveen jalan pois ja laittaisi muovijalan tilalle.

No eihän sitä korvata vaan sitä niiq isonnetaan. Vähän kuin jos terveen jalan sääri- ja reisiluuta pidentäisi muutamalla sentillä.

Nykyaikana voi kuvia muokata aivan kuinka haluaa. Minusta silmät näyttävät suuremmilta toisessa kuvassa. On kohtalaisen tavallista, että japanilaiset leikkauttavat luomipoimunsa. Se on pieni leikkaus. Saman teki Esko Aho.

Amerikkalaiset käyttävät vuosittain yli seitsemän miljardia euroa kosmeettisiin operaatiohin, kuten Botox-ruiskeisiin, kemialliseen kuorintaan ja silikoniruiskeisiin.

Operaatioita tehdään entistä useammin salongeissa, kylpylöissä ja jopa juhlissa.

Ja Eurooppa tulee perässä...

rita
Seuraa 
Viestejä65

Katsoin televisiosta kauneuskirurgian tuloksia, joissa ihmisiä ylisteltiin paljon kauniimmiksi kuin ennen kirurgiaa. Vaatteita, hampaita, meikkiä ja itsetuntoa kohennettiin. Kuitenkin kaiken tuon jälkeen, kun kaiken piti olla kohdallaan, nämä ihmiset näyttivät kaikki paljon kokeneimmilta ulkomuodoltaan. Ilme oli ikään kuin jo kaiken nähnyt ja kokenut. Poissa oli jonkinlainen viattomuudesta kertova ulkonäköpiirre. Ryppyjä oli kyllä vähemmän, mutta joillakin kasvot olivat vanhan, paljon elämään nähneen ihmisen kasvot. Kauneuskirurgiassa käynyt mies näytti jotenkin kierommalta ja epäluotettavammalta kuin ennen kirurgiaa. Ehkä rypyt sittenkin kertovat jotain hyvää ihmisen luonteesta ja persoonallisuudesta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat