Seuraa 
Viestejä1783

Irakin sota on tuhonnut kymmenien tuhansien sotilaiden mielenterveyden. Kotona he ovat jääneet heitteille. Sodasta voi selvitä hengissä, mutta selviääkö siitä koskaan henkisesti?

http://www.telkku.com/tiedot?oid=2008030622351

Marlboro Marine
http://www.latimes.com/news/nationworld ... oromarine/

Kommentit (6)

Samasta teemasta tuli joku klassikkodokari aiemmin WWII ajoilta ja sekin oli ollut sensuroituna kauan.

Eiköhän se ole kolmijako johon voi jakaa ne jotka selviävät ongelmitta, pienin ongelmin ja suurin ongelmin.

Olen tavannut veteraanin joka kertoi tyynesti kuin teerijahdista, kun se kertoi sodassa tappamistaan kolmesta vihollisesta, joista yhden silmäkkäin "nopein vetäjä" tyyliin.

Sitä arvostettavampi on sotilaiden uhraus.

Kyllähän useimmat tietää asiat jo lähtiessä, kun näkevät yksijalkaisia, yksikätisiä, sokeita, kuuroja ja seonneita jo kotikulmillaan.

Olisi aika arveluttavaa laittaa presidentiksi joku sodan käynyt, kuten Mauno Koivisto tai John Kerry.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
asdf
Seuraa 
Viestejä12086
oge
Olisi aika arveluttavaa laittaa presidentiksi joku sodan käynyt, kuten Mauno Koivisto tai John Kerry.

Se on ihan totta, ei tulisi uusia sotiakaan niin helposti. Sodan käyneet kun tapaavat usein kaikin mahdollisin tavoin välttää uusia sotia. Sodasta jollain kepulikonstilla luistaneet on paljon parempia johtajia maalle, joka haluaa sotia.

Pertinax
Seuraa 
Viestejä1783

Varmaankin tulee elävään arkistoon katseltavaksi.

http://www.yle.fi/silminnakija/seuraava.php

- Joka päivä viisi sotilasta yrittää tehdä itsemurhan. Se on kauhistuttavaa, sanoo Canyon Porter. Hän palveli Irakissa sodan alussa. Hänen palveluspaikkansa oli surullisen kuuluisa Abu Ghraibin vankila, joka kohahdutti vankien kohtelun julmuudella.

Canyon näki paljon sellaistakin, joka ei koskaan päätynyt kansainväliseen mediaan. Julmuuden takana on hänen mielestään suuri ahdistus. Kun ei tiedä omaa rooliaan sodassa, kun tunteita ja kuolemaa ei käsitellä, ja kun ohjaus on puutteellista, ihmisen alhaisimmat vaistot nousevat pinnalle.

Kun Canyon palasi takaisin, hänellä kesti pitkään ennen kuin hän uskalsi ajaa autolla normaalisti – ilman että olisi pelännyt pommeja. Unettomuus vaivaa edelleen. Silti hän on onnekas. Hän pääsi kokemustensa yli ja on nyt vankkumaton sodan vastustaja.

Jeffrey Lucey ei ollut yhtä onnekas. Hän ei päässyt kotiutumisensa jälkeen eroon masennuksesta. Vaikka hänellä todettiin posttraumaattinen stressireaktio, hänet päästettiin kotiin hautomaan itsemurhaa. Lopulta hän myös teki sen.

- Heidän tunne-elämänsä tuhotaan ja sitten heidät heitetään kotiin ja sanotaan, että pärjätkää omillanne, sanoo Jeffreyn äiti Joyce Lucey.

Sodasta palanneista huolehtii valtion veteraanihallinto. Se on jättänyt osan sotilaista käytännössä heitteille, lataa entinen sotilas ja nykyinen veteraanien oikeuksien puolustaja Paul Sullivan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat