Seuraa 
Viestejä45973

author="<a href="http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/72934.shtml">Aamulenti</a>" kirjoitti:
Britannia nopeuttaa ydinvoimaloiden rakentamista

Britannia nopeuttaa uusien ydinvoimaloiden rakennusohjelmaa. Maan ydinvoimaviranomainen NDA julkisti torstaina uusille voimalaitoksille 18 uutta sijoituspaikkaa eri puolilla maata.

Voimayhtiöiden on kuukauden kuluessa ilmoitettava NDA:lle kiinnostuksesta paikkojen varaamiseen. British Energyllä on jo uusille ydinvoimaloille kahdeksan mahdollista rakennuspaikkaa. Se neuvottelee yhteistyöstä muun muassa Centrican, E.ONin ja EDF:n kanssa.

Britannian hallitus hyväksyi ydinvoiman lisärakentamisen tammikuussa. Elinkeinoministeri John Huttonin mukaan tavoitteena on nostaa ydinvoiman osuutta sähkön tuotannosta tuntuvasti nykyistä 19 prosenttia korkeammaksi.

- Tarvitsemme mahdollisimman paljon uutta ydinvoimaa 10-15 vuoden kuluessa, Hutton sanoi. Hänen mukaansa hallitus yrittää nopeuttaa ydinvoiman rakennusohjelmaa käytettävissään olevin keinoin.

Kerrankin tulee tuulipuistoille riittävästi säätövoimaa.

Kommentit (10)

Paitsi että ydinvoiman käyttö tuulivoiman säätövoimana on kyllä aika älytön idea. Parempi käyttö ydinvoimalle on kattaa sillä tasaisesti perusvoiman tarpeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hommaan on otettu mallia Tanskasta.

Tuulivoima vaatii nopeaa säätövoimaa. Nopein säätövoima on jo valmiiksi pyörivä.

Ongelma on tietysti että silloin kun tuulee niin yhtäkkiä on ylimääräistä ydinsähköä. Se ei tosin ole tuulivoiman onelma. Joku ilkeämielinen voisi jopa sanoa että se on ydinvoiman ongelma.

Gradientti
Missä tuossa säätövoimasta puhutaan?

Asiantuntijan älykkyyttä voi arvioida hänen nykyisestä allekirjoituksestaan. Sen synty, tosi nolo juttu hänelle, on kerrottu viestissä http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... 735#724735

Siinäpähän tyyppi mainostaa nolouttaan.

Mutta itse asiasta vielä. Täysin selvä asia on, että niin kauan, kun briteillä on ydinaseita, ei ydinvoimastakaan luovuta, mutta sen osuuden ei tarvitse nousta nykyisestä ollenkaan riittääkseen tukemaan ydinaseiden tuotantoa ja ylläpitoa.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Vastaaja_s24fi

Mutta itse asiasta vielä. Täysin selvä asia on, että niin kauan, kun briteillä on ydinaseita, ei ydinvoimastakaan luovuta, mutta sen osuuden ei tarvitse nousta nykyisestä ollenkaan riittääkseen tukemaan ydinaseiden tuotantoa ja ylläpitoa.

Eli britit eivät tarvitsekkaan lisäydinvoimaa aseisiinsa joten uudet voimalat tulevat puhtaasti lisäenergian tuottamiseksi? Toisinsanoen ydinaseista ei tarvitse keskustella uusien voimaloiden kohdalla.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Anteeksipyyntöni palstan tosikoille ja uusille lukijoille. Viestini liittyy [size=150:o1r864rw]tähän[/size:o1r864rw] viestiketjun avausviestiin tällä samalla foorumilla

Viestin on kirjoittanut nimimerkki Vastaaja_s24fi (Lähetetty: Tii Jou 19, 2006 6:14 pm), ja kuten kaikki ovat jo varmaan huomanneet Vastaaja_s24fi pyrkii dissaamaan kaikkia muita kirjoittajia floodauksellaan ja viestien sisällöllä tai oikeammin sisällöttömyydellään.

Vastaaja_s24fi
[size=75:o1r864rw]EDIT: muita brittien tuulivoimalaprojekteja

Triton Knoll 1200MW merelle
Isle of Lewis 500 myllyä, maalle
Whitelee 322MW maalle
Gywnt y Mor 750MW merelle [/size:o1r864rw]
http://environment.guardian.co.uk/energ ... e_continue

---------- Alkuperäinen viesti ------------

Britit saa lisää tuulivoimaa:

YLE
Britannian rannikon edustalle maailman suurin tuulivoimala
Julkaistu 19.12.2006, klo 16.24

Britannian edustalle, Thames-joen suistoon rakennetaan maailman suurin tuulivoimala. Maan hallitus on antanut projektille hyväksyntänsä.
Tuulivoimapuisto koostuu kahdesta osasta. Suurempi niistä, nimeltään London Array project, on laajuudeltaan 232 neliökilometriä ja sisältää 341 turbiinia. Puisto sijoitetaan 20 kilometrin päähän Kentin ja Essexin rannikosta.

Puisto tuottaa sähköä noin miljoonalle ihmiselle.

Pienempi puisto, nimeltään Thanet schene, sisältää 100 tuuliturbiinia, jotka tuottavat sähkön 240 000 ihmisen tarpeisiin.

Yhteensä sähköntuotanto vastaa noin yhtä prosenttia maan koko sähköntarpeesta.
...


http://www.yle.fi/uutiset/ymparisto/id49631.html

Tekniset tiedot jää vielä haettavaksi.

Suurin tuulivoimala on tietääkseni jenkeissä, yli 700MW.

Vastaajan tapaan ketjun avausviestiä on sen kirjoittamisen jälkeen muokattu (Viimeinen muokkaaja, Vastaaja_s24fi pvm Tor Jou 21, 2006 7:13 pm, muokattu 2 kertaa).

Tuota viestiä on muokattu vain kaksi kertaa, joka on Vastaajan tietäen pieni määrä.

Avausviestin tarkoituksena oli toki osoittaa, että vaikka Britanniassakin jotkut haihattelevat tuulivoiman perään, niin vakavasti otettavat tahot kyllä tietävät miten mahdollinen (väistämätön) tuleva energiapula sielläkin katetaan.

Ei kaikkea tarvitse ottaa aina haudanvakavasti. Minulta taas kerran epäonnistunut sarkasmin yritys täällä...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat