Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Näin lauloivat punakaartilaiset:

"
Valtikat, kruunut me pirstoiksi lyömme, orjuuden kahlehet katkomme me.
Kauhea joskin on puhdistustyömme, ihmisten onnen on ehtona se."

[size=150:34iniuk5]Lenin – häikäilemätön murhauttaja [/size:34iniuk5]

[size=75:34iniuk5]Pyöveli[/size:34iniuk5]

Leninistä se kaikki lähti...

Stalinin hirmutekojen paljastuttua moni on yrittänyt vierittää kaiken pahan hänen syykseen ja väittää Leniniä hyväksi ihmiseksi. Stalin kuitenkin sai oppinsa Leniniltä, joka vihasi demokratiaa ja ihmisoikeuksia ja häikäilemättä surmautti vihollisiaan ja kokonaisia ihmisryhmiä viattomat lapset muiden mukana. ”Tarkoitus pyhittää keinot” on leninismin todellinen sisältö.

Artikkeli käsittelee Leninin elämää ja vaiheita, vuoden 1917 vallankumouksia, marxismi-leninismiä, kommunismia ja stalinismia, esittelee lyhyesti mm. Trotskin ja Stalinin, sekä kertoo Leninin täydellisestä häikäilemättömyydestä, epädemokraattisuudesta ja piittaamattomuudesta inhimillisestä kärsimyksestä.

Artikkelin tiivistelmä

Sodan vuoksi Venäjän tsaari joutui epäsuosioon, ja ”Maaliskuun vallankumouksessa” 1917 duuma otti vallan ja muodosti väliaikaisen hallituksen liberaalien (Lvov ja Miljukov) johdolla ja sosialistien tukemana (Leninin bolshevikit eivät olleet merkittävä sosialistipuolue). Sen periaatteina olivat vapaus, ihmisoikeudet ja demokratia (kaiken tämän Lenin käänsi myöhemmin päälaelleen, suunnattoman paljon tsaarinvaltaakin pahemmaksi). Poliittiset vangit (myös bolshevikit) vapautettiin, sananvapaus vallitsi ja Suomessakin sortokausi päättyi. Väliaikainen hallitus kuitenkin jatkoi sotaa, tuli epäsuositummaksi ja vaihtui sosialistisemmaksi, Kerenskin johtoon.

Leninin johtama pieni ja vähän suosittu mutta pääkaupunki Pietariin keskittynyt ja lähes militaarisen organisoitu bolshevikkipuolue kaappasi vallan pienehköllä joukolla laukaustakaan ampumatta ”Lokakuun vallankumouksessa” 6.-7.11.1917 ehtiäkseen ennen kuin liberaali (joskin tuohon mennessä vähitellen Kerenskin ja muiden maltillisten sosialistien johtoon päätynyt) hallinto ehti saada demokraattisen legitimaation. Heikko hallitus ei saanut aikaan mitään vastarintaa. Tämän sekasorron myötä mm. Suomi ja Baltian maat saattoivat itsenäistyä, joskin [u]Lenin yllytti SDP:n punakaartit kapinaan vastoin SDP:n enemmistöpäätöstä ja lähetti sotilaita ja aseita tukemaan näitä tässä Suomen vapaussodassa, jonka valkoiset kuitenkin voittivat loppukeväästä 1918.

Kun Venäjällä demokraattinen kansalliskokous saatiin säätämään lakia tammikuussa 1918, Lenin lähetti punakaartit hajottamaan sen väkivalloin ja korvasi sen bolshevikkien epädemokraattisella kokouksella. Pian hän kielsi kaikki muut puolueet ja aloitti ”Punaisen terrorin” niitä vastaan. Lenin ammututti tai vangitutti vastustajansa ja käytti nälkää ja julmuuksia kylmän laskelmoivasti tuhotakseen jokaisen, joka kannatti demokratiaa tai ihmisoikeuksia tai muuten vaikeutti ”proletariaatin” eli bolshevikkien diktatuurin toimintaa. Bolshevikkeja vastaan aloitetut työläisten lakot tai kansannousut kukistettiin erittäin julmasti.

Kapinoivien talonpoikien kyliä pommitettiin ja heitä vastaan käytettiin kemiallisia aseita. Perheenjäsenet, kymmeniätuhansia ihmisiä, suljettiin keskitysleireille, lähinnä naisia, lapsia ja vanhuksia. Niissä olot olivat kammottavat ja kuolleisuus saattoi olla 15-20 % kuukaudessa.

Lenin teki pikkutarkkoja suunnitelmia siitä, miten älyköt, professorit ja kirjailijat karkotettaisiin ilman omaisuuttaan, liberaalit ja kilpailevat sosialistit saivat saman kohtalon - tai pahemman.

Liberaalien lakkauttaman kuolemantuomion Lenin palautti, ja bolshevikit teloittivat jo ensimmäisten neljän kuukauden aikana enemmän ihmisiä kuin tsaarien ”hirmuvalta” yhteensä vuosina 1825 – 1917. Tsaarinvallan teloituksissa oli sentään ollut melko oikeudenmukaiset oikeudenkäynnit toisin kuin kommunisteilla.

Kuten jo tsaarinvallan aikanakin, Lenin riemuitsi nälänhädistä ja pyrki edesauttamaan niitä, sillä ne tuhoaisivat vanhaa yhteiskuntarakennetta ja nopeuttaisivat sosialismin rakentamista.

”Kun nämä nälkiintyneet nyt syövät ihmislihaa, kun teiden varsilla makaa satoja ja tuhansia ruumiita, meillä on juuri nyt ja vain juuri nyt tilaisuus (ja meidän siis pitää) takavarikoida kirkon omaisuus raivokkaalla tarmolla, säälimättömästi. - - Voimme siis nyt hankkia käsiimme satojenmiljoonien kultaruplien aarteen. - - koska vain nälän synnyttämä epätoivo voi saada massat suhtautumaan toimiimme myötämielisesti tai ainakin puolueettomasti”.

Samassa kirjeessään Lenin ohjeisti syyttämään mahdollisimman suurta joukkoa syyttömiä ”porvareita ja kirkonmiehiä” kirkon omaisuuden sosialisoinnin vastustamisesta ja teloittamaan heidät esimerkiksi muille, jotta kukaan ei uskaltaisikaan ryhtyä vastustamaan häntä.

Ohjekirjeessä toisensa jälkeen Lenin vaati lisää hirttämisiä, panttivankeja, varoittavia esimerkkejä, vastarinnan murskaamista, terroria ym. Jos puheista olisi samanlaisia tallenteita, kuvamme Leninistä ja muista johtavista kommunisteista olisi varmaankin vieläkin synkempi.

Sortokausi päättyi Suomessa 20.3.1917 ja johti itsenäisyyteen 6.12.1917

Maaliskuun manifestissa 20.3.1917 (gr.?) väliaikainen hallitus peruutti Suomen vuodesta 1899 alkaen annetut (Mechelinin kannan mukaan) laittomat (sortotoimi)lait, vangitsi mm. kenraalikuvernöörin ja nimitti eduskunnan kokoonpanoa vastaavan senaatin.

Kesällä SDP yritti itsenäisyysmielisten porvarien tuella ottaa eduskunnalle sisäpoliittisen vallan, mutta väliaikainen hallitus hylkäsi ”valtalain”. Porvarit valmistelivat omaa valtalakiaan syksyllä, ja bolshevikkien kaapattua vallan 6.-7.11. SDP:n itsenäisyyshalut hieman lientyivät. 6.12.1917 eduskunta hyväksyi P.E. Svinhufvudin senaatin esityksen Suomen täydestä itsenäisyydestä äänin 100-88.

14.12.1917 Senaatti vaati venäläisiä joukkoja poistumaan maasta, mutta SDP vastusti,[/u] koska joukot tukisivat sitä kapinassa – näin kävikin, ja joukoilla oli keskeinen rooli Vapaussodassa, samoin Leninin lähettämillä täydennyksillä kuten latvialaisilla bolshevikkitarkka-ampujilla, tykeillä ja 10 000 kiväärillä. Muodollisesti SDP:kin tavoitteli Suomen itsenäisyyttä, koska sillä oli korkea kansansuosio. Myöhempää liittymistä sosialistiseen liittoon kuitenkin pohdittiin.

Punakaartit olivat mellakoineet ja ryöstelleet syksystä alkaen. Lenin yllytti SDP:tä vallankumoukseen, mutta puoluekokouksen enemmistö äänesti vastaan, vaikka Lenin lähetti Stalinin tukemaan vaatimuksiaan. 6.1.1918 punakaarti julistautui itsenäiseksi SDP:stä ja ryhtyi kapinaan omatoimisesti. Monet SDP:n johtohenkilöt antoivat aluksi ”huliganismin” tuomitsevia lausuntoja, mutta lopulta pakon edessä SDP asettui kapinan johtoon, jotta se eikä punakaartien johto saisi vallan tulevassa sosialistisessa Suomessa.

[size=75:34iniuk5]H.Kaljunen - terroristi.[/size:34iniuk5]

Muutama demari, mm. Väinö Tanner, yhä tuomitsi väkivallan ja jättäytyi punakapinan ulkopuolelle. Vapaussodan jälkeen he käynnistivät SDP:n toiminnan uudelleen ja saivat yhä lähes sata kansanedustajaa kuten ennenkin, tosin suunnilleen kaikki kansanedustajat olivat uusia. Sotaan osallistuneet demarit perustivat bolshevistista vallankumousta havittelevan Suomen kommunistisen puolueen Venäjällä, jonne he olivat paenneet. Suomessa se toimi maan alla vuoteen 1944 saakka; sen peitejärjestö sosialistinen työväenpuolue oli 20-luvulla jonkin aikaa sallittukin.

[size=75:34iniuk5]Tanner. Yritti puhua järkeä hulluille. Suuri suomalainen.[/size:34iniuk5]

Sivut

Kommentit (56)

ralf64

[size=75:19k0om1a]H.Kaljunen - terroristi.[/size:19k0om1a]

.[/size]

Kyseisessä kuvassa on kuitenkin runoilija Kasperi Tanttu. Kannattaisi ottaa asioista selvää.

Renet
ralf64

[size=75:2jeipssp]H.Kaljunen - terroristi.[/size:2jeipssp]

.[/size]
Kyseisessä kuvassa on kuitenkin runoilija Kasperi Tanttu. Kannattaisi ottaa asioista selvää.

Niin kannattaisi. Tuota kuvaa on saatu ihailla lähes jokaisessa aihetta sivuavassa keskustelussa.

EK-VALPO HM 1074 KALJUNEN[Kannessa "Arkistoon 3.9.1952"]

Heikki Herman Antinpoika, pituus 170 cm, hoikka, tummaverinen.
Vanhemmat: Kaljunen Antti ja Maria os. Seppänen
Synt. aika 2.7.1893 Sortavalan pitäjän Lopolan kylästä
Puoliso: Edla Montonen
Ammatti: Satulaseppä, punaupseeri, vakoilija
Kansallisuus: suomalainen
Kirjoilla: Sortavalan kaupungin srk
Asunto: Vuonna 1918 Terijoki, kotoisin Sortavalan pitäjän Lopolan kylästä
Puoluekanta: kommunisti, S.K.P:n jäsen
Merkintöjä toiminnasta: Vuoden 1918 kapinan aikuinen suurmurhaaja. PK:n Itäisen rintaman ylipäällikkö. Pakeni N.Venäjälle, jossa ollut v. 1921 Omskin Tshekan komissaarina y.m. Toimi v. 1924-1926 Moskovassa valtion urheilutehtaan johtajana ja urheiluohjaajana. Vang. 1937-1938 vaihteessa.

Asiakirja 41[Numero on merkitty pahvikorttiin lyijykynällä yläreunaan]
Kaljunen Heikki
Alkuaan Suomen kansalainen. Oleskeli 1935 Moskovassa suksitehtaassa (työssä?) Suomen kansalainen Uuno Adolf Harjanne maininnut K:n suosittajakseen, kun haki matkalupaa Neuvosto-Venäjälle urheilukilpailuihin. Ilm. no. 4212/3.12.41

40
Kaljunen Heikki Herman Antinpoika, synt 2.7.1893, satulaseppä, punaupseeri.
Kaljunen on vuoden 1918 kapinan aikuinen suurmurhaaja. PK:n itäisen rintaman ylipäällikkö, jona pakeni Venäjälle, jossa ollut v. 1921 Omskin Tshekassa komissaarina ym. Toimi 1924-1926 Moskovassa urheilutarviketehtaan johtajana ja urheiluohjaajana.
Ilm. 1932: Kaljunen toimi kuulustelijana rajavartioston kasarmissa, hänellä oli neljä suorakaidetta kauluksessa.
Ilm. 1934: Kaljunen kävi pitämässä haukkumapuheita loikkarien yhteisasunnolla syystä, että kun oli liian paljon anojia.
Ilm. 1938: Kaljunen Heikki, tunnettu kapinakenraali saanut 15 vuoden tuomion. 31.1.1940

Ptk no 379/1920 (liite)
PTK tehty [- -] 18.10. 1920 Sortavalan alaosastossa.
Noppe Johannes Fredrikinpoika sekatyömies kertoo edellisen lisäksi:
Ollessaan Novo-Nikolaiskin kaupungissa sanoo hän kuulleensa, että toukokuussa 1918 joutuu suomalainen kapinajohtaja Heikki Kaljunen amiraali Koltshakin vangiksi Omskissa. Tämän jälkeen on Kaljunen ollut vangittuna Omskista noin 300 virstan päässä sijaitsevassa Tjukalinskin kaupungissa syksyyn 1919, jolloin punaiset valloittivat kaupungin, päästen Kaljunen tällöin vapaaksi ja matkusti Omskiin. Noppe sanoo Omskissa kesällä 1920 nähneensä Kaljusen kävelemässä yksinään kadulla. Ihonväriltään oli hän muuttunut ruskeaksi ja näytti hyvin laihalta. Päällään hänellä oli hyvä savroonahkainen, sotilasmalliin laitettu puku ja päässä tavallinen lippalakki. Vyössä riippui ampuma-ase, kertojan arvelun mukaan Colt-pistooli ja pitkä puukko. Kaljunen kokosi silloin vapaaehtoista n.s. iskujoukkoa ja oli hänen onnistunut saada siihen liittymään noin 100 miestä kertojan Omskissa ollessa. Myöhemmin nämä hankkeet kuitenkin menivät myttyyn ja tämän johdosta toimiikin Kaljunen nykyisin voimistelun opettajana Omskissa, kuuluen hänen joukkoonsa urheilijoita, uimareita ja pyöräilijöitä. Olipa hän elokuussa 1920 ollut joukkoineen harjoittelemassa Moskovassakin, käyden Kaljunen itse tällä matkalla Pietarissa saakka. Vakuudeksi Kaarlo Makkonen, (ylietsivä)"

6a
[- -]

5
[Ote kortista]
Kaljunen Heikki
Raivolasta. Ottanut haltuunsa punakaartin takavarikoimia väkiviinoja ja kuljettanut niitä Terijoelle.
E.K:n kuul.ptk. 22.10 1919

4
[- -]

3
[Ote kortista]
Mahd. Heikki Kaljunen?
Kaljunen H.
Pankkivaltuutettu Lappeenrannan kaupungin valtuutettu ym
Lappeenrannassa myös Työv. Osuuskaupaun hoitajana (Pol. Ilm.)
Ilm. Viipurin läänin maaherralle 25.10. 1918

1
Ote
Tied os. ark. 444
Pöytäkirja tehty huhtikuun 10 P.nä 1918 Viipuissa Rautatieläisten huoneustossa pidetyssä kokouksessa, jossa oli läsnä Itäisen rintaman ylipäällikkö H. Kaljunen [- -] kokouksessa Kullervo Manner valittiin sotilasdiktaattoriksi.

Kaljunen vangittiin vuodenvaihteessa 1937-1938 Stalinin puhdistuksissa ja sai 15 vuoden tuomion keväällä 1938. Tämän jälkeen hänen vaiheistaan ei ole tietoa.

Jukka Rahja:

Jukka Rahja (1887 Kronstadt – 31. elokuuta 1920 Pietari) oli venäjänsuomalainen seppä ja poliitikko. Jukka oli yksi kolmesta Rahjan bolševikkiveljeksestä, joista varsinkin hän ja Eino Rahja vaikuttivat voimakkaasti Suomen kommunistisen puolueen (SKP) alkuaikojen linjauksiin. Jukka Rahja kuului SKP:n johtajistoon puolueen perustamisesta (1918) kuolemaansa asti. Puolueoppositio murhasi Rahjan elokuussa 1920.

Luonne

Rahjan olemus ei yleensä herättänyt luottamusta suomalaisten työläisten keskuudessa. Hänen arvosteli muita jatkuvasti ylimieliseen tyyliin ja uhkaili tarvittaessa väkivallan käytöllä. Rahjan veljekset tunnettiin myös runsaasta alkoholinkäytöstä ja heidän toimistaan liikkui mitä villimpiä huhuja. Jukka Rahja oli mukana esimerkiksi veljensä salakuljetus- ja valuuttakeinottelupuuhissa Suomen rajalla. SKP:n toisessa edustajakokouksessa 1919 lukuisat edustajat moittivat kovin sanoin Rahjoja korruptiosta. Niin sanottu "rahjalaisuus" sai monia vastustajia varsinkin Suomessa aiemmin toimineista kommunisteista. Esimerkiksi Otto Wille Kuusinen vastusti SKP:n alkuvuosina Rahjojen linjaa, jolla puolestaan oli kannatusta venäjänsuomalaisten keskuudessa.[5]

Murha

Jukka Rahjan loppu oli väkivaltainen, sillä hänet ammuttiin 31. elokuuta niin sanotuissa Kuusisen klubin murhissa, kun oppositiokommunistit Aku Paasin johdolla päättivät ryhtyä vallankumoukselliseen puhdistustyöhön. Rahjan ampui Allan Hägglund. Murhaoppositioksi sittemmin nimetyn ryhmän jäsenet tulivat lähinnä Pietarin punaupseerikoulusta, jota Rahja johti itsevaltaisin ottein. Opposition jäseniä oli ennen tapahtunutta erotettu puolueesta ja vangittu. Kuulusteluissa Rahja oli esimerkiksi ilmaissut valmiutensa ampua Voitto Eloranta, joka myöhemmin (1923) teloitettiin Rahjan murhasta tuomittuna. Elvira Willman-Eloranta koki saman kohtalon pari vuotta miehensä jälkeen.
[img]
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... oRahja.jpg[/img]

Eino Rahja

Eino Rahja (1885, Pietari – 1936) oli venäjänsuomalainen poliitikko, metallityöläinen ja sotilas. Rahja toimi Suomen sisällissodassa punaisten korkeimmassa sotilasjohdossa ja siirryttyään Neuvosto-Venäjälle tappion jälkeen hän liittyi Puna-armeijaan, jossa yleni myöhemmin "armeijakuntien komentajaksi" (komkor). Rahja oli myös syksyllä 1918 perustetun Suomen kommunistisen puolueen johtotehtävissä. Eino oli yksi kolmesta Rahjan bolševikkiveljeksestä, joista tunnetuin (ennen kuolemaansa 1920) oli Jukka. Kolmas Rahjan veljeksistä oli Kuusisen klubin puhdistuksissa haavoittunut Jaakko Rahja (1872-1926)

Vuonna 1927 Rahja erotettiin SKP:n keskuskomiteasta. Hän kritisoi puolueensa johtoa tämän jälkeen ankarasti muun muassa Kustaa Mikko Evän hautajaisissa pitämässään puheessa, jonka keskuskomitea tuomitsi "törkeänä ryhmäkuntalaisuutena". Otto-Wille Kuusinen julisti Rahjan 1930-luvulla "kansan viholliseksi", mikä ei tiennyt hyvää entisille rahjalaisille. Vuonna 1936 kuollut Rahja on haudattu Aleksanteri Nevskin luostarin hautausmaalle Pietarissa.

[size=75:27sm5rx5]Eino Rahja[/size:27sm5rx5]

No joko nyt on murhamiehestä oikeat kuvat?

Saattaa olla, mutta on ihan tavallisen näköinen mies. Ei mikään karikatyyrinen, vittumaisen näköinen bolshevikki. Joten propaganda-arvo laski huomattavasti

Juuri tästä syystä historiaväittelyt ovat lähes aina varsinaisen aiheensa lisäksi myös väittelyjä siitä, kuka ylipäätään saa puhua historiasta. Hallitseva tulkinta saattaa olla saavuttanut asemansa siksi, että se on tutkimuksen keinoin vahvistettu vaihtoehtoisia näkemyksiä vankemmaksi, mutta usein on enemmän kuin historiatieteellisestä pätevyydestä kysymys siitä, että tämä tulkinta on oikeaoppinen, eli nykyhetkessä vaikuttavien hallitsevien arvojen ja ideologioiden mukainen. Hallitsevan tulkinnan haastaminen on vaikeaa ja saattaa käydä tekijälleen jopa kalliiksi.

Markku Jokisipilän aatoksia yllä.

Tämä rafu on nyt innostunut tuomaan palstalle nimenomaan tätä perinteistä "valkosuomen" historiakäsitystä. Mitä tämä palvelee tänä päivänä?

Sigmund

Tämä rafu on nyt innostunut tuomaan palstalle nimenomaan tätä perinteistä "valkosuomen" historiakäsitystä. Mitä tämä palvelee tänä päivänä?

Tämä sinun Jokisippiläsi on myös innostunut tuomaan esiin nimenomaan tätä perinteistä "valkosuomea" vastustavaa historiakäsitystä. Mitä tämä palvelee tänä päivänä?

Jokisippilät ym. saivat köniinsä Huhticaust-hypetyksen kaaduttua omaan mahdottomuutensa, mutta "perhosella" jatketaan myyräntyötä??

-

Sigmund
Juuri tästä syystä historiaväittelyt ovat lähes aina varsinaisen aiheensa lisäksi myös väittelyjä siitä, kuka ylipäätään saa puhua historiasta. Hallitseva tulkinta saattaa olla saavuttanut asemansa siksi, että se on tutkimuksen keinoin vahvistettu vaihtoehtoisia näkemyksiä vankemmaksi, mutta usein on enemmän kuin historiatieteellisestä pätevyydestä kysymys siitä, että tämä tulkinta on oikeaoppinen, eli nykyhetkessä vaikuttavien hallitsevien arvojen ja ideologioiden mukainen. Hallitsevan tulkinnan haastaminen on vaikeaa ja saattaa käydä tekijälleen jopa kalliiksi.

Markku Jokisipilän aatoksia yllä.

Tämä rafu on nyt innostunut tuomaan palstalle nimenomaan tätä perinteistä "valkosuomen" historiakäsitystä. Mitä tämä palvelee tänä päivänä?

Rafulla on yksinkertainen tavoite: totuuden häivyttäminen

Sisällissodassa sai surmansa
yhteensä n. 37.000 (sotasurmat -projekti), näistä

valkoisia n. 5.000

punaisia n. 32.000 (sisältää muut, käytännössä punaisia)

http://vesta.narc.fi/cgi-bin/db2www/sot ... sivu/stat2

Näiden virallisten lukujen ohella todellisuudessa surmattujen punaisten määrä on paljon suurempi myös ao. projektin vetäjän mukaan. NÄitä on vain vaikea selvittää.

NÄmä luvut ralf ja muut haluvat vaientaa ja vääristää. Heillä ei ole edes rohkeutta kohdata totuutta.

Jälkikäteen ajateltuna valkoisten suorittamat puhdistukset koituivat kyllä Suomen ja suomalaisten onneksi. Se oli ennenkaikkea onnenpotku suomalaiselle sosialidemokratialle. Asia on nimittäin niin, että punaisten voitto se vasta tuhoisaksi olisi suomalaiselle sosialidemokratialle tullut.

Vallankumous Venäjällä oli suomalaisen sivistyneistön silmissä rahvaan eläimellisyyden voitto, joka hautasi Venäjällä alle kaiken korkeamman kulttuurin. Sama oli tapahtua myös Suomessa. Ns. "ryssäläisyys" muuttui näin ollen enemmän tai vähemmän primitiivisyyden synonyymiksi. Täysin loogista oli tämän vuoksi myös pitää bolshevismia, eli sen lietsontaa primitiivisyyttä "ryssäläisyytenä" myös silloin kun se ilmeni Suomessa ja suomalaisissa. Paineet asian kieltämiseksi ja pahan poistamiseksi omasta keskuudesta olivat ymmärrettävästi suuria. Taistelu oli myös luonteeltaan armotonta, sitähän käytiin inhimillisyyden puolesta eläimellisyyttä vastaan, joten kyseessä oli antagonistinen ristiriita.

[size=150:24p21dal]Lenin ja hyödylliset idiootit[/size:24p21dal]

Ei suinkaan ollut Stalinin keksintöä, että länsimaita piti pettää, lukekaamme Leniniä:

”Hän oli nähnyt instituutissa myös Leninin viimeisten kirjoitusten luonnoksia, jotka olivat ihmetyttäneet häntä. Ne olivat Leninin neuvoja "kuuromykkien" petkuttamiseksi (kuuromykiksi Lenin nimitti eurooppalaisia kapitalisteja). Annenkov kertoo niiden sisällöstä omin sanoin:

"Voittoja havittelevat kapitalistit kautta maailman haluavat vallata neuvostomarkkinat. Voitonhimon sokaisemina he ovat valmiit sulkemaan silmänsä meidän todellisuudeltamme ja muuttumaan kuuromykiksi. Sillä tavalla saamme heiltä tuotteita ja rahaa perustaaksemme armeijan. Heidän pääomansa avulla teemme siitä täydellisen. Omia velkojiamme vastaan aloitettavaa voittoisaa hyökkäystä varten. Pakotamme kuuromykät tekemään työtä omaksi tuhokseen, mutta sitä ennen meidän on muutettava heidät perusteellisesti kuuromykiksi.".”
Joku Toinen
Sigmund

Tämä rafu on nyt innostunut tuomaan palstalle nimenomaan tätä perinteistä "valkosuomen" historiakäsitystä. Mitä tämä palvelee tänä päivänä?Tämä sinun Jokisippiläsi on myös innostunut tuomaan esiin nimenomaan tätä perinteistä "valkosuomea" vastustavaa historiakäsitystä. Mitä tämä palvelee tänä päivänä?

Jokisippilät ym. saivat köniinsä Huhticaust-hypetyksen kaaduttua omaan mahdottomuutensa, mutta "perhosella" jatketaan myyräntyötä??

-

Mitämitä,

oliko Jokisipilä myyränä kaivelemassa Huhtiniemessä?

Damasio

Rafulla on yksinkertainen tavoite: totuuden häivyttäminen

Sisällissodassa sai surmansa
yhteensä n. 37.000 (sotasurmat -projekti), näistä

valkoisia n. 5.000

punaisia n. 32.000 (sisältää muut, käytännössä punaisia)

Raukkapäivänen, jos haluat todella päästä sisälle vuoden 1918 sodan syihin, siihen tarvitaan jotain muuta kuin ruumiskasojen tonkimista ja uhrien sosiologisen taustan tutkintaa. Siihen kyllä suomettuneisuuden kauden maisterit pystyvät ilman sinuakin.

Aloita vaikka pohtimalla syytä siihen miksi SDP lähti niin tolkuttoman rikolliseen touhuun kuin aseelliseen kapinaan demokraattista yhteiskuntaa vastaan.

ralf64

Aloita vaikka pohtimalla syytä siihen miksi SDP lähti niin tolkuttoman rikolliseen touhuun kuin aseelliseen kapinaan demokraattista yhteiskuntaa vastaan.

K. K.
ralf64

Aloita vaikka pohtimalla syytä siihen miksi SDP lähti niin tolkuttoman rikolliseen touhuun kuin aseelliseen kapinaan demokraattista yhteiskuntaa vastaan.

Hyvä ensimmäinen kysymys on, mitä varten tavallinen kansa koki elämänolonsa niin kurjiksi, että kapina koettiin ainoana mahdollisuuteena.

Vai kaipaatko takaisin 16-tuntisia työpäiviä, torpparilaitosta, äänioikeuden rajoittamista, kirkkoon kuulumisen pakkoa, sosiaaliturvan puutetta, minimipalkalla kituuttamista ja kansanvallan puutetta.

Asetu tavallisten ihmisten asemaan, jos kykenet, niin alat ymmärtää kapinan syitä.

Nuo murhaluvut kertovat myös kapinan syistä paljon. Murhaamisen tavoitteena oli avoimesti nististää oikeuksia vaativa työväenliike ikiajoiksi.

Tavalliset ihmiset nousivat puolustamaan oikeuksiaan, kun eivät nähneet enää muuta mahdolllisuutta. Tämä taitaa olla tosi epämieluisaa kohdata ja tajuta. Tästä myös tuo vimme puolustaa ja ihannoida lahtaamista vielä tänä päivänä.

Ilmeisesti Ralf ja kumppanit olisivat valmiita tekemään saman uudestaan.

D

Ps. mielenkiintoista, että Ralf on myös ilmastomuutoksen kiistämisen kovaääninen edustaja. Onkohan tässä joku linkki?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat