Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Oireet alkoivat viikko sitten.

Pään verisuonesta alkoi ottamaan kummasti.
Verisuoni tuntui ottavan kalloon kiinni.

Hengittäminen tuntui vaikealta.

Tunne päässä hellitti kun oli kulunut noin 2 tuntia.

Seuraavana päivänä tuli migreeni kohtaus,
joka kesti arviolta 30 min.

Silmissä näkyi kirkkaita valoja ja korvissa kuului surinaa.

Sitten eilen tuli kuumottava tunne otsaan.
Kesti arviolta 6 min, että kuumottava tunne loppui.

Normaalisti olen syönyt, mutta pienempänä, noin
12 vanhana söin enimmäkseen pullaa ja muita rasvaisia herkkuja.

Lääkäriin olen ajatellut mennä.

Missäköhän olisi mahdollinen vika?

Olen 20 vuotias mies ja painan 70kg ja pituutta on 165 senttimetriä.

Sivut

Kommentit (21)

Heti lääkäriin tutkittavaksi! Kyseessä voi olla pian iskevä aivohalvaus tai muu vakava tilanne, joten nopea hoito on elintärkeää.

Cosmic-Fairy
Onko sinulla aiemmin esiintynyt migreeniä?

Aikaisemmin ei ole ollut migreeniä, mutta äidilläni ja hänen
äidillään on ollut migreeni kohtauksia.

Joo o lääkäriin menen.

Migreeni on voimakkaast perityvää. Sitä yleensä esiintyy tyypillisemmin naisilla kuin miehillä, mutta ei ole miehilläkään harvinaista.

Migreenipäänsäryn tyypillisimpiä oireita on juuri näköhäiriöt ja siitä n tunnin sisällä kehittyvä helekatinmoinen päänsärky. Jos näköhäiriöt jatkuvat tuntia pidempään, kannattaa lähteä päivystykseen.

"vanhat" migreenipotilaat tuntevat ennakko-oireita jo päivän pari ennen kohtausta. Kannattaa haastatella omia migreenistä kärsiviä lähisukulaisia, kartoittaa millaisia oireita heillä on. Siitä saattaa saada paljon apua.

Käy kurkkaamassa http://www.migreeni.org sivuja, sieltä voisit migreeniin liittyviin asioihin saada lisätietoa!

Seuraa, ettei tule puolioireita. Lähde päivystykseen jos oireesi muuttuvat rajummiksi, tai muuten hälyyttäviksi.
Mutta esim. hemipleegisessä migreenissä on mistä itse kärsin, saan toisen puolen halvausoireita. Lääkäriltäni olen saanut hyvät kipulääkkeet, joiden avulla olen pärjännyt lähes historiallisen hyvin viimeisen vuoden ajan. (aiemmin minulla oli kohtauksia viikottain, ja työkyky kärsi aivan kamalasti, elämänlaadusta puhumattakaan.)

Rusaampi ibubrofeeniannos voisi auttaa kovaan päänsärkyyn (migeeriin) esim 900mg- 1200mg buranaa. Minä en ole lääkäri ja minun ohjeitani ei saa noudattaa tosina. Kerron sen, mitä minulle on opetettu ja miten itse olen pärjännyt.

hyvä että menet lääkäriin!

Kiitokset vastauksista ja linkistä.

Tuli katseltua http://www.migreeni.org ja http://www.poliklinikka.fi
sivuja.

http://www.poliklinikka.fi tuli katsottua aivohalvauksesta.

Lainaus on otettu http://www.poliklinikka.fi/?page=9975558&id=6820201

Yleisin aivoverenvuodon aiheuttaja on verenpainetauti. Subaraknoidaalivuoto puolestaan johtuu useimmiten aivovaltimon pullistuman puhkeamisesta. Muita verenvuotojen riskitekijöitä ovat mm. veren hyytymistä estävä lääkitys, verenvuototaudit, arteriovenoosi malformaatio, aivokasvaimet, pään vammat, tupakointi ja runsas alkoholinkäyttö.
En tupakoi ja alkoholia en juo.

Kolesterolia voi olla liikaa.

Migreenistä tuli luettua

Lainaus sivulta http://www.migreeni.org
Viileä, pimeä ja hiljainen ympäristö lievittää migreenikohtausta. Lepo helpottaa, nukkuminen auttaa. Kylmä kääre vähentää kipua. Tutkittua tietoa näistä hoitokeinoista on sangen vähän, kylmän helpottavasta vaikutuksesta on joitakin tutkimustuloksia olemassa

Kylmä on auttanut migreeniin ja verisuoniin jonkin verran.

Migreenihän on vain nimi oireelle, jonka lääketiede epäilee (erään teorian mukaan) olevan jonkinlainen verisuonten "äkillinen" laajentuma tai vastaava? Se, mistä se laajentuma johtuu, sitä ei lääketiede ymmärrä. Eräs teoria on, että se on osittain geneettinen, mutta silti ei ymmärretä sen laukaisumekanismia. Se siitä geneettisyysteoriasta. Lähellä kolesterolimyyttiä. Selkävaivojakin on sanottu geneettisesti periytyviksi, kuten monia muitakin "sairauksia".

Migreeniä lääkitään tukahduttamalla oireiden aistimus lääkkeillä. Itsekin olen sellaisia menestyksellä nauttinut. Ne turruttaa pään eli tekee siis koko takaraivon hiukan "tunnottomaksi". Näin ainakin itsellä tuntui.

Toinen hyvä hoitomuoto on esim akupunktio, jolla vaikutetaan paremmin siihen migreenin syyhyn mutta myös tuntemuksen turruttamiseen. Ihan kuten hammaslääkäri käyttäis puudutuspiikin sijaan GumEasea (noh ehkä huono vertaus, mutta vilkaiskaapa mikä tuo on. Google auttaa).

Mutta parempiakin keinoja on migreenin syyn korjaamiseksi. Niistä on tutkimuksiakin. Itse olen ollut kohta 3 vuotta ilman migreeniä usean peräkkäisen migreenivuoden jälkeen...

rita
Seuraa 
Viestejä65
Liittynyt30.4.2005

Migreeni on hyvinkin mahdollinen syy oireisiisi.

Aivoverenkierron häiriöistä on Wikipediassa seuraavasti: "Ensimmäisinä oireina havaitaan akuuttia eli äkillistä heikkoutta toispuolisen kasvon tai ylä- tai alaraajan alueella, puutuneisuutta, tunnottomuutta, hämärtymistä näössä, puhekyvyn tai puheenymmärtämisen huonontumista, akuuttia ja kivuliasta päänsärkyä, huimausta ja kävelyvaikeuksia. Vakavampia oireita ovat toispuolinen raajahalvaus, tuntohäiriö, puhevaikeuksia, näön menettäminen tai hetkellinen toisen silmän pimeneminen. Jos verenkiertohäiriö on nikamavaltimossa, oireet ovat aivorungossa. Tällaisia oireita ovat huimaus, pahoinvointi, kankeutta puheessa, kaksoiskuvat ja raajojen halvaukset eriasteisina. Verenvuodon ollessa lukinkalvonalaisena ensioireina ovat akuutti päänsärky, tajunnantason aleneminen, niskajäykkyys, oksentaminen sekä mahdolliset, tosin ei kovin yleiset halvaukset. Myös henkinen suorituskyky voi laskea, jolloin on afasiaa eli kielellisiä häiriöitä, muistihäiriöitä, mielialamuutoksia (masennus) sekä tuttujen paikkojen muistamisen ja tahdonalaisten liikkeiden suorittamisen vaikeuksia."
Jos tällaisia oireita oli kohtauksesi aikana, mene ihmeessä lääkärille.

Ris
En tupakoi ja alkoholia en juo.

Ei sulla sitten oo mitään vikana. Lääkärien mielestä kaikki sairaudet johtuvat tupakasta ja viinasta. Viimeksi sanoin lekurille, notta tupakoin siksi että se pitää lääketieteen kehityksen elossa. Jos kaikki maailman ihmiset lopettaisivat nyt tupakoinnin ja viinan juomisen ei maailmassa olisi enää sairauksia. Lääkärit joutuisivat työttömyyskortistoon, koska ei tarvittaisi enää lääkäreitä. He joutuisivat velkaloukkuun asuntolainojensa kanssa. Niihin velkasitoumuksiin ne sitten kääriytysivät ja lämmittäisivät itseään syksyn pimeydessä ellei joku ns. laitapuolenkulkija(hs) polttaisi sitäkin arvopaperia nuotiossa.
Jos ei ole tupakoivaa, joka sairastaa, ei tarvita lääkäriä, joka vittuilee, ei tarvita lääketeollisuuttta, joka ryöstää, ei tarvita apteekkia, jonka rakensi Jussi.

Oot jalo ihminen, hyönteismyrkky*sniff* Meilläkin lähiössä on noita maahanmuuttajalääkäreitä. ne joutais palamaan Venäjälle, Viroon ja muualle kamaliin olosuhteisiin, jos kaikki rupeis yht'äkkiä kunnollisks.

Ei helkkari, saiskos jostain kiskalta vielä röökiä?

Mummo kirjoitti: "Ei helkkari, saiskos jostain kiskalta vielä röökiä?"

Oletko Mummo päättänyt lakkosi? Tannoin kerroit jossakin saitissa lopettaneesi tupakanpolton.

Aiheen avaajalle: Olet niin nuori vielä, etten usko aivohalvauksen olevan uhkanasi. Tuo sairaus on vanhempien ihmisten ongelma ja edellyttää verisuonten vähittäistä kalkkeutumista; aivoinfarkti ja sydäninfarkti ovat veljeksiä.
Käy silti lääkärissä.

Eilen kävin lääkärissä ja verikokeissa kävin tänä aamuna.

Lääkärikin arveli syyksi migreeniä, mutta määräsi myös verikokeisiin.

Täytyy kait mennä jatkotutkimuksiin jos on tarvetta.

Ris
Eilen kävin lääkärissä ja verikokeissa kävin tänä aamuna.

Lääkärikin arveli syyksi migreeniä, mutta määräsi myös verikokeisiin.

Täytyy kait mennä jatkotutkimuksiin jos on tarvetta.


Jos antaa syyksi migreenin, niin muista kysyä mikä sen aiheuttaa. Muutoinhan et osaa sille itse tehdä mitään?

Jos antaa syyksi migreenin, niin muista kysyä mikä sen aiheuttaa. Muutoinhan et osaa sille itse tehdä mitään?Wikipediassa luki tälläistä:

Migreenikohtauksen voi aiheuttaa voimakas tai liikkuva valo. Väsymys tai verensokerin lasku usein edesauttaa migreenikohtauksen tulemista. Voimakkaasta väsymyksestä palautuminen esimerkiksi nukkumalla pitkään voi aiheuttaa herkkyyttä kohtaukselle. Kuumina päivinä myös nestehukka voi jossain tapauksissa laukaista kohtauksen. Migreeniä sairastavalle onkin suositeltavaa kuumina ja aurinkoisina päivinä käyttää aurinkolaseja ulkona niin paljon kuin mahdollista.

Aspiriinista on apua tosin vain ennen kohtauksen alkua.

Toistaiseksi migreeni kohtaukset eivät ole toistuneet jaksollisesti, joten lääkkeitä ei lääkäri määrännyt migreeniin.

Ris
Jos antaa syyksi migreenin, niin muista kysyä mikä sen aiheuttaa. Muutoinhan et osaa sille itse tehdä mitään?Wikipediassa luki tälläistä:

Ihan sama kuin kertoisi että selkäkipu voi tulla joillekin väärästä nostamisesta tai liikunnan puutteesta. Ei se ole yhtään sen parempi syy.

Ris

Toistaiseksi migreeni kohtaukset eivät ole toistuneet jaksollisesti, joten lääkkeitä ei lääkäri määrännyt migreeniin.

Miksi sen pitäisi olla jaksollisesti toistuva, jotta lääkettä saisi?
Itse ainakin sain migreenilääkettä, kun valitin migreeniäni lääkärille. Ei siinä mitään jaksollisuuksia tutkittu eikä edes kyselty... Mutta eihän ne lääkkeet poista itse migreeniä, mutta turruttaa pään.

parantunut
Mutta parempiakin keinoja on migreenin syyn korjaamiseksi. Niistä on tutkimuksiakin. Itse olen ollut kohta 3 vuotta ilman migreeniä usean peräkkäisen migreenivuoden jälkeen...

Saako arvata? Nikamien manipulointi - varsinkin sen yhden - vasta gutaa tekeekin...

Kuinka julkeat ryhtyä jakelemaan ohjeitasi tuntemattomalle ihmiselle ja kyseenalaistamaan häntä hoitavan lääkärin toimenpiteet? Vastaatko huutoosi tosi paikan tullen?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat