Seuraa 
Viestejä45973

Oireet alkoivat viikko sitten.

Pään verisuonesta alkoi ottamaan kummasti.
Verisuoni tuntui ottavan kalloon kiinni.

Hengittäminen tuntui vaikealta.

Tunne päässä hellitti kun oli kulunut noin 2 tuntia.

Seuraavana päivänä tuli migreeni kohtaus,
joka kesti arviolta 30 min.

Silmissä näkyi kirkkaita valoja ja korvissa kuului surinaa.

Sitten eilen tuli kuumottava tunne otsaan.
Kesti arviolta 6 min, että kuumottava tunne loppui.

Normaalisti olen syönyt, mutta pienempänä, noin
12 vanhana söin enimmäkseen pullaa ja muita rasvaisia herkkuja.

Lääkäriin olen ajatellut mennä.

Missäköhän olisi mahdollinen vika?

Olen 20 vuotias mies ja painan 70kg ja pituutta on 165 senttimetriä.

Sivut

Kommentit (21)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Cosmic-Fairy
Onko sinulla aiemmin esiintynyt migreeniä?

Aikaisemmin ei ole ollut migreeniä, mutta äidilläni ja hänen
äidillään on ollut migreeni kohtauksia.

Joo o lääkäriin menen.

Migreeni on voimakkaast perityvää. Sitä yleensä esiintyy tyypillisemmin naisilla kuin miehillä, mutta ei ole miehilläkään harvinaista.

Migreenipäänsäryn tyypillisimpiä oireita on juuri näköhäiriöt ja siitä n tunnin sisällä kehittyvä helekatinmoinen päänsärky. Jos näköhäiriöt jatkuvat tuntia pidempään, kannattaa lähteä päivystykseen.

"vanhat" migreenipotilaat tuntevat ennakko-oireita jo päivän pari ennen kohtausta. Kannattaa haastatella omia migreenistä kärsiviä lähisukulaisia, kartoittaa millaisia oireita heillä on. Siitä saattaa saada paljon apua.

Käy kurkkaamassa http://www.migreeni.org sivuja, sieltä voisit migreeniin liittyviin asioihin saada lisätietoa!

Seuraa, ettei tule puolioireita. Lähde päivystykseen jos oireesi muuttuvat rajummiksi, tai muuten hälyyttäviksi.
Mutta esim. hemipleegisessä migreenissä on mistä itse kärsin, saan toisen puolen halvausoireita. Lääkäriltäni olen saanut hyvät kipulääkkeet, joiden avulla olen pärjännyt lähes historiallisen hyvin viimeisen vuoden ajan. (aiemmin minulla oli kohtauksia viikottain, ja työkyky kärsi aivan kamalasti, elämänlaadusta puhumattakaan.)

Rusaampi ibubrofeeniannos voisi auttaa kovaan päänsärkyyn (migeeriin) esim 900mg- 1200mg buranaa. Minä en ole lääkäri ja minun ohjeitani ei saa noudattaa tosina. Kerron sen, mitä minulle on opetettu ja miten itse olen pärjännyt.

hyvä että menet lääkäriin!

Kiitokset vastauksista ja linkistä.

Tuli katseltua http://www.migreeni.org ja http://www.poliklinikka.fi
sivuja.

http://www.poliklinikka.fi tuli katsottua aivohalvauksesta.

Lainaus on otettu http://www.poliklinikka.fi/?page=9975558&id=6820201

Yleisin aivoverenvuodon aiheuttaja on verenpainetauti. Subaraknoidaalivuoto puolestaan johtuu useimmiten aivovaltimon pullistuman puhkeamisesta. Muita verenvuotojen riskitekijöitä ovat mm. veren hyytymistä estävä lääkitys, verenvuototaudit, arteriovenoosi malformaatio, aivokasvaimet, pään vammat, tupakointi ja runsas alkoholinkäyttö.
En tupakoi ja alkoholia en juo.

Kolesterolia voi olla liikaa.

Migreenistä tuli luettua

Lainaus sivulta http://www.migreeni.org
Viileä, pimeä ja hiljainen ympäristö lievittää migreenikohtausta. Lepo helpottaa, nukkuminen auttaa. Kylmä kääre vähentää kipua. Tutkittua tietoa näistä hoitokeinoista on sangen vähän, kylmän helpottavasta vaikutuksesta on joitakin tutkimustuloksia olemassa

Kylmä on auttanut migreeniin ja verisuoniin jonkin verran.

Migreenihän on vain nimi oireelle, jonka lääketiede epäilee (erään teorian mukaan) olevan jonkinlainen verisuonten "äkillinen" laajentuma tai vastaava? Se, mistä se laajentuma johtuu, sitä ei lääketiede ymmärrä. Eräs teoria on, että se on osittain geneettinen, mutta silti ei ymmärretä sen laukaisumekanismia. Se siitä geneettisyysteoriasta. Lähellä kolesterolimyyttiä. Selkävaivojakin on sanottu geneettisesti periytyviksi, kuten monia muitakin "sairauksia".

Migreeniä lääkitään tukahduttamalla oireiden aistimus lääkkeillä. Itsekin olen sellaisia menestyksellä nauttinut. Ne turruttaa pään eli tekee siis koko takaraivon hiukan "tunnottomaksi". Näin ainakin itsellä tuntui.

Toinen hyvä hoitomuoto on esim akupunktio, jolla vaikutetaan paremmin siihen migreenin syyhyn mutta myös tuntemuksen turruttamiseen. Ihan kuten hammaslääkäri käyttäis puudutuspiikin sijaan GumEasea (noh ehkä huono vertaus, mutta vilkaiskaapa mikä tuo on. Google auttaa).

Mutta parempiakin keinoja on migreenin syyn korjaamiseksi. Niistä on tutkimuksiakin. Itse olen ollut kohta 3 vuotta ilman migreeniä usean peräkkäisen migreenivuoden jälkeen...

rita
Seuraa 
Viestejä65

Migreeni on hyvinkin mahdollinen syy oireisiisi.

Aivoverenkierron häiriöistä on Wikipediassa seuraavasti: "Ensimmäisinä oireina havaitaan akuuttia eli äkillistä heikkoutta toispuolisen kasvon tai ylä- tai alaraajan alueella, puutuneisuutta, tunnottomuutta, hämärtymistä näössä, puhekyvyn tai puheenymmärtämisen huonontumista, akuuttia ja kivuliasta päänsärkyä, huimausta ja kävelyvaikeuksia. Vakavampia oireita ovat toispuolinen raajahalvaus, tuntohäiriö, puhevaikeuksia, näön menettäminen tai hetkellinen toisen silmän pimeneminen. Jos verenkiertohäiriö on nikamavaltimossa, oireet ovat aivorungossa. Tällaisia oireita ovat huimaus, pahoinvointi, kankeutta puheessa, kaksoiskuvat ja raajojen halvaukset eriasteisina. Verenvuodon ollessa lukinkalvonalaisena ensioireina ovat akuutti päänsärky, tajunnantason aleneminen, niskajäykkyys, oksentaminen sekä mahdolliset, tosin ei kovin yleiset halvaukset. Myös henkinen suorituskyky voi laskea, jolloin on afasiaa eli kielellisiä häiriöitä, muistihäiriöitä, mielialamuutoksia (masennus) sekä tuttujen paikkojen muistamisen ja tahdonalaisten liikkeiden suorittamisen vaikeuksia."
Jos tällaisia oireita oli kohtauksesi aikana, mene ihmeessä lääkärille.

Ris
En tupakoi ja alkoholia en juo.

Ei sulla sitten oo mitään vikana. Lääkärien mielestä kaikki sairaudet johtuvat tupakasta ja viinasta. Viimeksi sanoin lekurille, notta tupakoin siksi että se pitää lääketieteen kehityksen elossa. Jos kaikki maailman ihmiset lopettaisivat nyt tupakoinnin ja viinan juomisen ei maailmassa olisi enää sairauksia. Lääkärit joutuisivat työttömyyskortistoon, koska ei tarvittaisi enää lääkäreitä. He joutuisivat velkaloukkuun asuntolainojensa kanssa. Niihin velkasitoumuksiin ne sitten kääriytysivät ja lämmittäisivät itseään syksyn pimeydessä ellei joku ns. laitapuolenkulkija(hs) polttaisi sitäkin arvopaperia nuotiossa.
Jos ei ole tupakoivaa, joka sairastaa, ei tarvita lääkäriä, joka vittuilee, ei tarvita lääketeollisuuttta, joka ryöstää, ei tarvita apteekkia, jonka rakensi Jussi.

Oot jalo ihminen, hyönteismyrkky*sniff* Meilläkin lähiössä on noita maahanmuuttajalääkäreitä. ne joutais palamaan Venäjälle, Viroon ja muualle kamaliin olosuhteisiin, jos kaikki rupeis yht'äkkiä kunnollisks.

Ei helkkari, saiskos jostain kiskalta vielä röökiä?

Mummo kirjoitti: "Ei helkkari, saiskos jostain kiskalta vielä röökiä?"

Oletko Mummo päättänyt lakkosi? Tannoin kerroit jossakin saitissa lopettaneesi tupakanpolton.

Aiheen avaajalle: Olet niin nuori vielä, etten usko aivohalvauksen olevan uhkanasi. Tuo sairaus on vanhempien ihmisten ongelma ja edellyttää verisuonten vähittäistä kalkkeutumista; aivoinfarkti ja sydäninfarkti ovat veljeksiä.
Käy silti lääkärissä.

Eilen kävin lääkärissä ja verikokeissa kävin tänä aamuna.

Lääkärikin arveli syyksi migreeniä, mutta määräsi myös verikokeisiin.

Täytyy kait mennä jatkotutkimuksiin jos on tarvetta.

Ris
Eilen kävin lääkärissä ja verikokeissa kävin tänä aamuna.

Lääkärikin arveli syyksi migreeniä, mutta määräsi myös verikokeisiin.

Täytyy kait mennä jatkotutkimuksiin jos on tarvetta.


Jos antaa syyksi migreenin, niin muista kysyä mikä sen aiheuttaa. Muutoinhan et osaa sille itse tehdä mitään?

Jos antaa syyksi migreenin, niin muista kysyä mikä sen aiheuttaa. Muutoinhan et osaa sille itse tehdä mitään?Wikipediassa luki tälläistä:

Migreenikohtauksen voi aiheuttaa voimakas tai liikkuva valo. Väsymys tai verensokerin lasku usein edesauttaa migreenikohtauksen tulemista. Voimakkaasta väsymyksestä palautuminen esimerkiksi nukkumalla pitkään voi aiheuttaa herkkyyttä kohtaukselle. Kuumina päivinä myös nestehukka voi jossain tapauksissa laukaista kohtauksen. Migreeniä sairastavalle onkin suositeltavaa kuumina ja aurinkoisina päivinä käyttää aurinkolaseja ulkona niin paljon kuin mahdollista.

Aspiriinista on apua tosin vain ennen kohtauksen alkua.

Toistaiseksi migreeni kohtaukset eivät ole toistuneet jaksollisesti, joten lääkkeitä ei lääkäri määrännyt migreeniin.

Ris
Jos antaa syyksi migreenin, niin muista kysyä mikä sen aiheuttaa. Muutoinhan et osaa sille itse tehdä mitään?Wikipediassa luki tälläistä:

Ihan sama kuin kertoisi että selkäkipu voi tulla joillekin väärästä nostamisesta tai liikunnan puutteesta. Ei se ole yhtään sen parempi syy.

Ris

Toistaiseksi migreeni kohtaukset eivät ole toistuneet jaksollisesti, joten lääkkeitä ei lääkäri määrännyt migreeniin.

Miksi sen pitäisi olla jaksollisesti toistuva, jotta lääkettä saisi?
Itse ainakin sain migreenilääkettä, kun valitin migreeniäni lääkärille. Ei siinä mitään jaksollisuuksia tutkittu eikä edes kyselty... Mutta eihän ne lääkkeet poista itse migreeniä, mutta turruttaa pään.

parantunut
Mutta parempiakin keinoja on migreenin syyn korjaamiseksi. Niistä on tutkimuksiakin. Itse olen ollut kohta 3 vuotta ilman migreeniä usean peräkkäisen migreenivuoden jälkeen...

Saako arvata? Nikamien manipulointi - varsinkin sen yhden - vasta gutaa tekeekin...

Kuinka julkeat ryhtyä jakelemaan ohjeitasi tuntemattomalle ihmiselle ja kyseenalaistamaan häntä hoitavan lääkärin toimenpiteet? Vastaatko huutoosi tosi paikan tullen?

Lepakko
parantunut
Mutta parempiakin keinoja on migreenin syyn korjaamiseksi. Niistä on tutkimuksiakin. Itse olen ollut kohta 3 vuotta ilman migreeniä usean peräkkäisen migreenivuoden jälkeen...

Saako arvata? Nikamien manipulointi - varsinkin sen yhden - vasta gutaa tekeekin...

Suunnilleen noin:
Olli Hakanen, ortopedinen osteopaatti (TEO:n rekisteröimä), fysioterapeutti:
"Perussyy niskaongelmiin on suurimmalla osalla ihmisiä edellä mainittu asento liian runsaasti toteutettuna. Tästä johtuu rintarangan liikkeen väheneminen taaksetaivutukseen ja taaksetaivutus kiertoihin. Myös kylkiluiden joustojen väheneminen niveltymissä selän puolella tapahtuu suht usein. Ylin niskanivel (OA-väli) lukkiutuu useimmiten niin, että seurauksena ovat päänsäryt, huimaukset, korvaoireilu tai muita pään ja kasvojen alueen oireita."
http://www.nikama.fi/nivel.htm

Lepakko

Kuinka julkeat ryhtyä jakelemaan ohjeitasi tuntemattomalle ihmiselle ja kyseenalaistamaan häntä hoitavan lääkärin toimenpiteet? Vastaatko huutoosi tosi paikan tullen?

Ohjeita? Kyseenalaistamaan?
Miksei ne ole neuvoja, vinkkejä tai omia kokemuksia vastaavissa ongelmissa?

Miten sinä julkeat ryhtyä kyseenalaistamaan mun neuvojani, jotka perustuu (useankin) TEO:n hyväksymän ammattilaisen neuvoihin vastaavissa ongelmissa. Kerrotko mikä onkaan koulutuksesi alkaessasi kyseenalaistamaan heidän vinkkejä?

Kiropraktikko:
"Viime aikaisissa tutkimuksissa on todettu yhteys kallonpohjan lihasten jännittymisellä ja päänsäryllä. Myös kaularangan pikkunivelten (fasettinivelten) toimintahäiriöillä on todettu olevan yhteys päänsäryn ja migreenin synnyssä. "
http://www.dckiropraktikko.net/ongelmat.html

Ja heillä kaikilla sama ohje:
"Perussyyhyn kohdistuva hoito on rangan joustojen palauttaminen, nivellukkojen avaaminen, omaehtoisen rangan mobilisoinnin opettaminen sekä muu asiaan liittyvä hoito. Hieronta on myös hyvä hoito, mutta jos sitä tehdään ainoana hoitona jää perussyy hoitamatta ja tulokset näin ollen lyhytaikaisiksi."

Voin antaa parinkin OMT-fysioterapeutin nimet, jotka osaa noita ongelmia suht hyvin korjata. Kaikki kyseisen ammattikunnan edustajat ei toki ehkä ole samaa mieltä. Eikä varsinkaan lääkärit! Sehän riippuu ihan siitä missä on ollut opissa ja mitä on siellä oppinut.

Hieman varovaisuutta kehään ja mielummin sellaisen ammatti-ihmisen hoitoon joka on TEO:n rekisterissä.

Nimimerkki parantunut on ihan tavallinen maallikko.,jolla on kieroutunut
mania mainostaa ja viljellä kaikenlaisia muiden kuin lääkärien tekemiä hoitotoimenpiteitä.

Se että laittaa linkkejä ja kopsailee vieraiden tekstejä, ei tee vielä tavallisesta maallikosta asiantuntijaa.....vaikka itse toista saattaa väittääkkin.

parantunut
...Miten sinä julkeat ryhtyä kyseenalaistamaan mun neuvojani, jotka perustuu (useankin) TEO:n hyväksymän ammattilaisen neuvoihin vastaavissa ongelmissa. Kerrotko mikä onkaan koulutuksesi alkaessasi kyseenalaistamaan heidän vinkkejä?

Eksyt asiasta. Kyseenalaistin sinun asiantuntemuksesi verrattuna lääkäriin, joka hoitaa potilastaan. Tunnet tapausta nettiviestin verran, mutta hoitava lääkäri on itse tutkinut potilaan ja perustaa diagnoosinsa paitsi koulutukseensa myös kokemukseensa.

Tarkkailija
Mummo kirjoitti: "Ei helkkari, saiskos jostain kiskalta vielä röökiä?"

Oletko Mummo päättänyt lakkosi? Tannoin kerroit jossakin saitissa lopettaneesi tupakanpolton.

.....

En ole lopettanut lakkoani, kunhan yritin olla witsikäs.

Tarkoitin, että jos lääkäripula saataisiin Raidin raitistumiskonstilla kääntymään lääkärityöttömyydeksi, niin sen eteen voisin vaikka uudelleen aloittaa, ja lopettaa tupakanpolton.

(Olin samana päivänä kilahtanut tk-lääkärille, ties mille azerbaizanislaiselle tällä kertaa.. Saattapi hän olla vaikka kuinka etevä lääkäri, mutta minkä .... tautta tämmöinen puolikielinen päästetään ihmisiä hoitamaan? Terveyskeskuslääkärin työ jos mikä, on kommunkaatioammatti. Jos ei ymmärrä kuin peruslauseita, jotka on muodostettu suomen kuudensadan yleisimmän sanan sanavarastosta, niin menkööt vaikka labralääkäriksi tai patologiksi.

Ruotsinkielisille potilaille on Helsingissä oma terveyskeskus, jonka kaikki työntekijät puhuvat ruotsia äidinkielenään. Koskahan meille suomenkielisisille taataan omakieliset terveyspalvelut?
Fan också o samma på ryska.)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat