Seuraa 
Viestejä45973

Kokoelma Tuomas Leväsen suomentamasta kirjasta!

Eenokin 1. Taivas:
- Pilvet, eetteri ja suuri meri
- Taivaankappaleiden järjestysten vanhimmat ja hallitsijat, ja 200 enkeliä, jotka hallitsevat tähtiä ja niiden taivaan palvelusta, ja lentävät siivillään ja tulevat kaikkien niiden ympärille, jotka purjehtivat.
- Lumen varastohuone
- Kasteen varastohuone, kuin oliiviöljy ja maan kukat
- Monet enkelit vartioivat varastoja, ja kuinka ne sulkeutuvat ja aukeavat.

Eenokin 2. Taivas:
- Pimeys, suurempi kuin maallinen
- Vankeja roikkumassa, vartioituja, odottaen tulevaa tuomiota ja itkevät jatkuvasti.
- Jumalan pettureita, jotka eivät totelleet Jumalan käskyjä, vaan tekivät oman tahtonsa mukaan, ja kääntyivät pois ruhtinaansa kanssa, joka myös on sidottu viidennessä taivaassa.

Eenokin 3. Taivas:
- Näiden paikkojen tuotteet hienoja
- Kukkivat puut ja hedelmät, jotka tuoksuivat makealta, ja niiden kantamia kaikkia ruokia jotka kuplivat tuoksuen
- Puiden keskellä oli Elämän Puu
- Paikka, jossa Herra lepää, kun hän menee paratiisiin; ja tämä puu on sanoin kuvaamatonta hyvyyttä ja tuoksua
- Paratiisi on turmelluksen ja turmeltumattomuuden välissä
- Sieltä lähtee kaksi lähdettä, jotka lähettävät hunajaa ja maitoa, ja niiden lähteistä lähtee öljyä ja viiniä, ja ne hajoavat neljään osaan, ja kiertävät hiljaisen kierroksen ja laskevat Eedenin puutarhaan, turmelluksen ja turmeltumattomuuden välille
- Jokainen paikka on siunattu
- Pohjoinen puoli oli hyvin kamala paikka, jossa oli enlaisia kidutuksia: julmaa pimeyttä ja valaisematonta synkkyyttä, ja siellä ei ole valoa, vaan hämärä tuli, joka liekehtii jatkuvasti ylös, ja tulinen joki virtaa ja koko tuo paikka on joka paikasta tulessa ja joka paikassa hallaa ja jäätä, janoa ja puistatusta siteiden ollessa hyvin julmat ja enkelit pelottavia ja armottomia, kantaen vihan aseita, armotonta kidutusta
- Pohjoinen on valmistettu niille, jotka halveksivat Jumalaa, jotka maan päällä harjoittavat luonnon vastaista syntiä, joka on lasten turmelemista eläimiin sekaantumisen mukaan, taikojen tekemistä, loitsuja ja paholaismaisia noituuksia, ja jotka kehuskelevat pahoista teoistaan, varastamisistaan, valheistaan, panetteluistaan, kateudesta, katkeruudesta, haureudesta, murhasta, ja jotka kirottuna varastavat ihmisten sielut, jotka nähdessään köyhän, ottavat pois heidän tavaransa ja itse rikastuvat, vahingoittaen heitä toisten ihmisten tavaroiden tähden, jotka kykenevät tyydyttämään tyhjät vatsat, antavat nälkäisten kuolla, kykenevät vaatettamaan ja riisuvat alastomat ja jotka eivät tunteneet Luojaansa vaan kumarsivat sieluttomia ja elottomia jumalia, jotka eivät voi nähdä eivätkä kuulla, turhia jumalia, jotka myös rakensivat veistettyjä kuvia ja kumarsivat saastaista käsityötä, kaikille näille on valmistettu tämä paikka ikuiseksi perintöosaksi.

Eenokin 4, Taivas:
- Kaikki auringon ja kuun valojen säteet
- Auringon valo on suurempi kuin kuun
- Sen kierto ja radat on kuin tuuli, joka kulkee ohi ihmeellisellä nopeudella, eikä se lepää päivällä eikä yöllä. Sen kulkua ja paluuta seuraa neljä suurta tähteä, ja jokaisella tähdellä on allaan tuhat tähteä, oikealla auringon kierrosta, ja neljä vasemmalla, jokaisen alla tuhat tähteä, yhteensä 8000 kulkemassa auringon kanssa jatkuvasti. Ja päivällä 15 valtavaa enkelijoukkoa pitää siitä huolta, ja yöllä tuhat. Ja kuusisiipiset laittavat auringon kiertoa ennen sen tulisiin liekkeihin enkelien kanssa, ja sata enkeliä sytyttää aurinkoa ja laittaa sen valaisemaan
- Phoenixit ja Chalkydri, upeita ja ihmeellisiä, joilla on jalat ja häntä leijonan muodossa ja krokotiilin pää. Niiden ulkomuoto on värikäs, niin kuin sateenkaari, ja niiden koko on 900 mittaa, niiden siivet ovat kuin enkeleillä, jokaisella kaksitoista, ja ne pitävät huolta ja seuraa auringolle, kantaen kuumuutta ja kastetta niin kuin Jumala on niille säätänyt. Näin aurinko kiertää radallaan ja kulkee, ja nousee taivaan alla, ja se kiertää maan alle säteidensä valon kanssa taukoamatta.
- Idässä auringon portit, jonne aurinko menee vuodenaikojen vaihteluiden ja koko vuoden kuukausien kierron mukaan, ja päivien ja öiden tuntien mukaan. Ja minä näin kuusi porttia avoinna, jokaisen portin ollessa 61 ja yksi neljäsosa stadiumia (joskus suomennettu ’vakomittaa’ – vajaa 200 m. 61,25*192m =11760m), ja minä todella mittasin ne, ja ymmärsin niiden koon olevan suuren, joiden läpi aurinko menee, ja menee länteen ja sammuu ja nousee läpi kaikkien kuukausien ja kääntyy jälleen takaisin kuudelta portilta vuodenaikojen jatkuessa. Näin koko vuosi tulee täyteen neljän vuodenajan jälkeen.
- Läntisissä osissa kuusi suurta porttia avoinna, vastaavia kuin ne itäiset portit, vastapäätä sitä, mihin aurinko laskee, päivien lukumäärän mukaan 365 ja yksi neljäsosa. Näin se jälleen menee alas läntisille porteille, vetää pois valonsa, kirkkautensa suuruuden maan alle, sillä sen loiston kruunu on taivaassa Herran kanssa ja sitä vartioi 400 enkeliä, sillä aikaa, kun aurinko kiertää radallaan ympäri maan alla ja seisoo seitsemän suurta tuntia yössä, ja kuluttaa puolet ajastaan maan alla. Kun se tulee itään yön kahdeksannella tunnilla, se tuo esiin valonsa ja loiston kruunun, ja aurinko liekehtii enemmän kuin tuli.
- Kun Phoenixeiksi ja Chalkydri alkavat laulaa, jokainen lintu räpyttelee siipiään, iloiten valon antajasta ja he alkavat laulaa Herran käskystä.
- Valon antaja tulee antamaan kirkkautta koko maailmalle, ja aamun vartija ryhdistäytyy auringon säteiden muotoon, ja maan aurinko menee ja ottaa kirkkautensa valaistakseen koko maan pintaa, ja minulle näytettiin tämä laskelma auringon kulusta. Ja ne portit, joista se menee sisään, nämä ovat vuoden tuntien laskemisen suuret portit, tästä syystä aurinko on suuri luomus, jonka kierto on 28 vuotta, ja se aloittaa uudelleen alusta.
- Kuun kierto; 12 suurta porttia kruunattuina lännestä itään, joiden kautta kuu menee sisään ja ulos totutuilla ajoillaan. Se menee sisään ensimmäisestä portista auringon läntisiin paikkoihin, ensimmäisten porttien kautta tarkalleen 30 päivää, toisten porttien kautta tarkalleen 31 päivää, kolmannen tarkalleen 30 päivää, neljännen tarkalleen 30 päivää, viidennen tarkalleen 31 päivää, kuudennen tarkalleen 31 päivää, seitsemännen tarkalleen 30 päivää, kahdeksannen 31 päivää, yhdeksännen tarkalleen 31 päivää, kymmenennen 30 päivää, yhdennentoista tarkalleen 31 päivää, kahdennentoista tarkalleen 28 päivää. Ja se menee läntisten porttien läpi itäisen järjestyksessä ja lukumäärässä, ja tulee täyteen 365 ja yksi neljäsosa päivää aurinkovuodesta, samalla, kun kuun vuodessa on 354, ja siihen liittyy 12 päivää auringon kierrosta, jotka ovat kuun koko vuoden ikä. Näin myös se suuri ympyrä sisältää 532 vuotta. Päivän neljännes jätetään pois kolmeksi vuodeksi, neljäs täyttää sen tarkalleen. Siksi ne otetaan taivaan ulkopuolelle kolmeksi vuodeksi eikä niitä lisätä päivien lukuun, koska ne vaihtavat vuosien aikoja kahteen uuteen kuukauteen kohti täydelliseksi tulemista, kahteen toiseen kohti vähennystä. Ja kun läntiset portit on käyty loppuun, se palaa ja menee itäiselle, valoihin, ja menee näin päivin ja öin taivaallisilla ympyröillä, alempana kuin kaikki muut ympyrät, nopeammin kuin taivaalliset tuulet ja henget ja olennot ja enkelit lentävät – jokaisella enkelillä on kuusi siipeä. Sillä on seitsenkertainen kierto yhdeksässätoista vuodessa
- Taivaiden keskellä aseistettuja sotilaita palvelemassa Herraa, rummuilla ja uruilla, lakkaamattomalla äänellä, suloisella äänellä, suloisella ja lakkaamattomalla ja vaihtelevalla laululla, jota on mahdotonta kuvailla, ja joka hämmästyttää jokaisen mielen, ihanaa ja ihmeellistä on noiden enkelien laulaminen

Viides Taivas:
- Lukemattomia sotilaita, joita kutsutaan nimellä Vartijat, ihmisen kaltaisia, ja heidän kokonsa oli suurempi kuin suurien jättiläisten ja niiden kasvot kuihtuneena, ja niiden suiden hiljaisuus ikuinen, eikä viidennessä taivaassa palveltu
- Nämä ovat Vartijat, jotka ruhtinaansa Satanailin kanssa hylkäsivät valon Herran, ja heidän perässään ovat nuo, joita pidetään suuressa pimeydessä toisessa taivaassa, ja kolme heistä meni alas maahan Herran valtaistuimen luota, paikkaan nimeltä Hermon, ja rikkoivat lupauksensa Hermonin kukkulan harjanteella ja näkivät ihmisten tyttäret, kuinka hyviä he ovat, ja ottivat itselleen vaimoja, ja tahrasivat maan teoillaan, jotka kaikkina aikansa aikoina tekivät laittomuuksia ja sekoituksia, ja syntyi jättiläisiä ja ihmeellisen suuria miehiä ja suurta vihaa. Ja siksi Jumala tuomitsi heidät suurella tuomiolla, ja he itkevät veljiensä tähden ja heitä tullaan rankaisemaan Herran suurena päivänä.
- Puhuivat neljälle riville taivaassa, ja kahden miehen kanssa, neljä torvea soi yhtäaikaa suurella äänellä, ja Vartijat puhkesivat laulamaan yhdellä äänellä, ja heidän äänensä nousi ylös Herran eteen säälien ja rakastaen.

Haanokin 6. Taivas:
- Seitsemän enkeliryhmää, hyvin kirkkaita ja hyvin loistavia, ja heidän kasvonsa loistivat enemmäin kuin aurinko, kimallellen, eikä heillä ole eroavaisuuksia kasvoissa tai käyttäytymisessä tai pukeutumistavassa, ja nämä tekevät säännöt ja oppivat tähtien menot ja kuun muuttumisen tai auringon kierron ja maailman hyvän hallinnan
- Kun he näkevät pahantekoa, he tekevät käskyjä ja ohjeita ja suloista ja kovaäänistä laulua ja kaikenlaisia ylistyslauluja.
- Nämä ovat ne arkkienkelit, jotka ovat enkelien yläpuolella, mitaten kaikkea elämää taivaassa ja maan päällä, ja ne enkelit on osoitettu vuodenajoille ja vuosille, ne enkelit ovat jokien ja merten yllä ja jotka ovat maan hedelmien yllä, ja ne enkelit, jotka ovat yli jokaisen ruohon antaen ruokaa kaikille, jokaiselle elävälle, ja ne enkelit kirjoittavat kaikki ihmisten sielut ja kaikki heidän tekonsa ja heidän elämänsä Herran kasvojen eteen
- Heidän keskellään on kuusi Phoenixia ja kuusi kerubia ja kuusi kuusisiipistä, jatkuvasti yhteen ääneen laulaen yhtä ääntä, eikä ole mahdollista kuvailla niiden laulamista, ja he iloitsevat Herran edessä hänen jalkojensa astinlaudalla.

Adamista 7:nnen 7-10. taivas:
- Seitsemänteen taivaasssa hyvin suuri valo ja tulisia suurien arkkienkelien joukkoja, ruumiittomia joukkoja ja hallituksia, kerubeja ja serafeja, valtaistuimia ja monisilmäisiä, yhdeksän rykmenttiä
- Ioanit valon asemat
- Herra on läsnä, istumassa hyvin korkealla valtaistuimellaan
- Mitä varten on kymmenes taivas, kun Herra on täällä? Kymmenennessä taivaassa on Jumala, heprean kielellä häntä kutsutaan nimellä Aravat (Luomakunnan isä)
- Kaikki taivaalliset joukot haluaisivat tulla ja seisoa noilla kymmenellä askelmalla riviensä mukaan, ja haluaisivat kumartaa Herraa, ja mennä jälleen takaisin paikoilleen ilossa ja onnellisuudessa, laulaen lauluja rajoittamattomassa valossa pienillä ja hellillä äänillä, ylistämällä palvellen häntä.
- Kerubien ja serafien seisoessa valtaistuimen vierellä, kuusisiipiset ja monisilmäiset eivät lähde, vaan seisovat Herran kasvojen edessä tehden hänen tahtonsa, ja peittäen koko hänen valtaistuimensa, laulaen lempeällä äänellä Herran kasvojen edessä: Pyhä, pyhä, pyhä, Herra, sotajoukkojen hallitsija, taivaat ja maa ovat täynnä Sinun kunniaasi!
- Kahdeksas taivas, jota kutsutaan heprean kielellä nimellä Muzaloth (kastelut), joka vaihtaa vuodenajat, kuivuuden, kosteuden, kaksitoista tähtikuviota sen perustuksen ympyrässä, joka on seitsemännen taivaan yläpuolella
- Yhdeksäs taivas, joka hepreaksi on Kuchavim (tähdet), jossa ovat perustuksen kahdentoista tähtikuvion taivaalliset kodit.

10. Taivas!
- Kymmenennessä taivaassa, joka on Aravoth (enkelit) näkyi Herran kasvojen ulkomuoto, niin kuin rauta, joka on laitettu hehkumaan tulessa ja tuotu ulos, päästellen kipinöitä, ja se polttaa
- Herran kasvot ovat sanoinkuvaamattomat, ihmeelliset ja hyvin kamalat ja hyvin, hyvin pelottavat.
- Herran valtaistuin on hyvin suuri
- Vaikea kertoa niiden lukumäärää, jotka seisovat hänen ympärillään, joukkoja kerubeja ja serafeja, enkä heidän taukoamatonta lauluaan, enkä hänen muuttumatonta kauneuttaan, ja kuka kertoo hänen kunniansa sanoin kuvaamattomasta suuruudesta?
- Arkkienkeli, nimeltä Pravuil , jonka tieto oli parempi viisaudessa kuin muilla arkkienkeleillä, joka kirjoitti kaikki Herran teot
- Herra sanoi Pravuilille: Tuo kirjat minun varastohuoneistani ja pikakirjoituksen kynä ja anna ne Eenokille, ja johdata hänelle valitut ja lohduttavat kirjat kätesi kautta.

Tuo koko Eenokin kirja on kokonaisuudessaan:
http://www.apokryfikirjat.com/

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Tuo kuullosta hyvältä trippimatkailulta. Ikään kuin 10:neen eri stageen jaettu annoksen määrä. Entheogeenit on avartavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tässä vaiheessa varmaan kannattaisi laittaa äänestys, aiheeksi jaksatteko lukea 40 senttiä typerää lässytystä tai luetteko edes minun jehovajuttujani.
Laita urpo kerran vielä jeesustarinaa tähtitiedeosastolle..
Vapaasanaosasto löytyy alalaidasta, toivottavasti älyät suunnata viestisi jatkossa sinne, viestiesi tieteellinen sisältä on 0.
Sen verran vielä, vaikka moderointi on väljää, ei täällä uskovaiset ole kauan julistaneet.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Eenokin 2. Taivas:
- Pimeys, suurempi kuin maallinen
- Vankeja roikkumassa, vartioituja, odottaen tulevaa tuomiota ja itkevät jatkuvasti.
- Jumalan pettureita, jotka eivät totelleet Jumalan käskyjä, vaan tekivät oman tahtonsa mukaan, ja kääntyivät pois ruhtinaansa kanssa, joka myös on sidottu viidennessä taivaassa.

Tuo taivas on nykysin varattu politiikoille.

Kolmas taivas on poromiesten taivas.

Aslak
Eenokin 2. Taivas:
- Pimeys, suurempi kuin maallinen
- Vankeja roikkumassa, vartioituja, odottaen tulevaa tuomiota ja itkevät jatkuvasti.
- Jumalan pettureita, jotka eivät totelleet Jumalan käskyjä, vaan tekivät oman tahtonsa mukaan, ja kääntyivät pois ruhtinaansa kanssa, joka myös on sidottu viidennessä taivaassa.
Tuo taivas on nykysin varattu politiikoille.

Kolmas taivas on poromiesten taivas.

Näin olen minäkin ymmärtänyt, mutta tietääkseni varsinkin vanhemmille poromiehille on varattu mahdollisuus käydä numero kakkosessa taitojaan verestämässä. Mukaan annetaan puhdas rätti ettei mene poliitikkojen karvoja hampaiden väliin.

fenomenologi
Tässä vaiheessa varmaan kannattaisi laittaa äänestys, aiheeksi jaksatteko lukea 40 senttiä typerää lässytystä tai luetteko edes minun jehovajuttujani.
Laita urpo kerran vielä jeesustarinaa tähtitiedeosastolle..
Vapaasanaosasto löytyy alalaidasta, toivottavasti älyät suunnata viestisi jatkossa sinne, viestiesi tieteellinen sisältä on 0.
Sen verran vielä, vaikka moderointi on väljää, ei täällä uskovaiset ole kauan julistaneet.

- Kerro ihmeessä "feno" Jeehovastasi, ootko kenties Jahve itte?
+ Ja ei tuossa ollu varsinaisesti Jeesusta muutakuin se seittämennen taivaan Herra on Jeesus, kuten Jesajan Taivaasennoususta käy ilmi - sekin on tuolla Tuomaksen sivustoilla!
* Ja olihan tuossa selkeää tähtitiedettäkin: Eenokki ties jotain auringosta ja kuusta, kuten voitte siit' 4. taivaan kuvauksesta lukkee ite...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat