Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Neuvostoliitto petti länsiliittolaisiaan monin eri tavoin. Otetaanpa esimerkiksi petos korkeimmalla mahdollisella tasolla - miten USA:n presidentti Rooseveltia ja liittoutuneiden joukkojen ylipäällikköä Eisenhoweria petettiin Venäjän toimesta.

Kannattaa vielä erikseen huomioida, että nimenomaan Roosevelt oli kaikkein venäjämielisin, eli yritti pyyteettömästi tukea Venäjää kaikin tavoin, vieläpä vaimentaen Venäjään kriittisemmin suhtautuneen nglannin pääministeri Churchillin vaikutuksen.

Lainaus:

”Venäjän virallinen historia kertoo, että »Stavka työskenteli kuumeisella kiireellä, peläten että liittoutuneet ehtivät valtaamaan Berliinin ennen neuvostojoukkoja»
.

Yhteen sovitettavaa oli paljon. Berliinin valtauksessa oli mukana 2,5 miljoonaa miestä, 41 600 tykkiä ja kranaatinheitintä, 6 250 panssarivaunua ja moottoroitua tykkiä ja 7 500 lentokonetta. Stalin taatusti nautti siitä, että hän oli keskittämässä paljon voimakkaamman moottoroidun armeijan valtaamaan Saksan valtakunnan pääkaupunkia kuin Hitler oli lähettänyt hyökkäämään koko Neuvostoliittoon.

Huhtikuun 1. päivän tärkeän kokouksen jälkeen Stalin vastasi Eisenhowerin viestiin, joka oli välittänyt tarkkoja tietoja yhdysvaltalaisten ja brittien tulevista operaatioista. Neuvostojohtaja ilmoitti yhdysvaltalaiselle ylipäällikölle, että tämän suunnitelmat »kävivät täysin yksiin» puna-armeijan suunnitelmien kanssa.

Sitten Stalin vakuutti luottavaiselle liittolaiselleen, että

»Berliini oli menettänyt aiemman strategisen tärkeytensä»
ja että neuvostojohto lähettäisi sitä vastaan vain toisen luokan joukkoja. Puna-armeija suuntaisi pääiskunsa etelään yhtyäkseen länsiliittoutuneisiin. Päävoimien eteneminen alkaisi suunnilleen toukokuun toisella puoliskolla. »Mutta tämä suunnitelma voi joutua muutettavaksi, olosuhteiden mukaan.» Se oli nykyajan historian suurin aprillipila.”(Anthony Beevor)

”Roosevelt ja Eisenhower uskoivat vielä helmi- ja maaliskuussa voivansa voittaa Stalinin luottamuksen. Huhtikuun ensimmäisellä viikolla heidän optimisminsa osoittautui virheelliseksi. Kuten jo mainittiin, Eisenhower oli kiistellyssä viestissään 28. maaliskuuta antanut Stalinille yksityiskohtaisia ja tarkkoja tietoja suunnitelmistaan mutta ei ollut saanut mitään vastineeksi. Itse asiassa Stalin oli 1. huhtikuuta tahallaan huiputtanut Eisenhoweria sanoessaan, että Berliini oli menettänyt entisen strategisen tärkeytensä. Silloin Stalin oli väittänyt, että neuvosto-offensiivi voisi luultavasti tulla toukokuun toisella puoliskolla (eikä huhtikuun puolivälissä), että puna-armeija keskittyisi hyökkäämään kauempana etelässä ja kohtaisi Eisenhowerin siellä, ja että vain »toisarvoisia joukkoja» lähetettäisiin Berliiniä vastaan.

Eisenhower ei tiennyt joutuneensa huijatuksi ja ilmoitti lyhytsanaisesti Montgomerylle, että Berliinistä oli tullut »pelkkä maantieteellinen paikka». Kenraali Marshallin voimakkaalla tuella hän ei vieläkään hyväksynyt Churchillin argumentteja, että amerikkalaisten ja brittien »pitäisi kätellä venäläisiä mahdollisimman kaukana idässä». Hän ei millään voinut hyväksyä Churchillin ydinajatusta, että Saksan lipun alla pysyvä Berliini oli pakosta »Saksan ratkaisevin paikka».”(Anthony Beevor)

”Eisenhower ei antanut myöskään Stalinin petkutuksen Puolassa vaikuttaa itseensä. Churchillin pahimmat pelot osoittautuivat oikeiksi, kun NKVD maaliskuun lopussa pidätti ja lennätti Moskovaan Puolan demokraattisten puolueiden kuusitoista johtajaa. Heidät oli kutsuttu neuvottelemaan Zhukovin kanssa ja luvattu turvallisuustakuut. Mutta vaikka Eisenhower oli mennyt Stalinin valheitten lankaan, neuvostodiktaattori oli kaikkea muuta kuin huojentunut. Ehkä hän uskoi peristalinilaisella vainoharhaisuudella, että Eisenhower pelasi kaksinkertaista petosta. Joka tapauksessa hän oli päättänyt saada amerikkalaiset tuntemaan itsensä syyllisiksi. Hän lähetti hyökkäävän sähkeen Rooseveltille 7. huhtikuuta ja piti jälleen suurta meteliä aloitteista, joita saksalaiset olivat Sveitsissä tehneet Dullesin kautta.”(Anthony Beevor)

”Vain Zhukov ja Konjev ynnä muutamat heidän lähimmät kollegansa tiesivät, että koko Berliinin operaation strategiana oli ensin saartaa kaupunki ja pitää yhdysvaltalaiset ja britit loitolla. Mutta edes molemmat rintamankomentajat eivät tienneet, miten tärkeinä Stalin ja Berija pitivät ydintutkimuslaitosten kaappaamista, erityisesti Dahlemissa sijaitsevaa fysiikan Kaiser Wilhelm -instituuttia.

Vielä taistelun aattonakin Stalin pönkitti Moskovassa valheiden kilpeään. Kenraali Reade raportoi toisesta Kremlin istunnosta »vain Eisenhowerille tarkoitetussa» viestissä. Pitkän kokouksen lopuksi, jossa käsiteltiin »toista asiaa» (neuvostojoukkojen tulevaa ryhmittämistä Kaukoidässä japanilaisia vastaan), »Harriman mainitsi saksalaisten ilmoittaneen, että venäläiset suunnittelivat jatkavansa Berliiniin suunnattua hyökkäystä. Marsalkka [Stalin] totesi, että he todella aikovat aloittaa offensiivin; että hän ei tiennyt miten se onnistuisi, mutta pääisku tulisi Dresdenin suuntaan, kuten hän oli jo sanonut Eisenhowerille.»

Stalinin ja hänen lähipiirinsä on täytynyt salata levottomuutensa hyvin. Reade tai Harriman ei kumpikaan vaistonnut, että heille valehdeltiin.(Anthony Beevor) --

Kolme tuntia aikaisemmin Stavkan kello 9:n iltakokouksessa kenraali Antonov oli jälleen kerran tahallaan, totta kai Stalinin ohjeiden mukaan, harhauttanut yhdysvaltalaisia, jotka olivat maininneet saksalaisten raportoineen yleishyökkäyksestä Berliiniä vastaan. Ulkoministeriöön Washingtoniin lähetetty sanoma totesi: »

[Antonov] sanoi, että itse asiassa venäläiset ovat ryhtyneet laajamittaiseen tiedusteluun rintaman keskilohkolla saadakseen selville yksityiskohtia saksalaisten puolustuksesta.»”
(Anthony Beevor)

[size=75:v1qvhbaw]Stalin. Huippuluokan nenästävetäjä.[/size:v1qvhbaw]

[size=75:v1qvhbaw]Roosevelt - hyödyllinen idiootti?[/size:v1qvhbaw]

[size=75:v1qvhbaw]Ylikangas. Uskoo vilpittömänä hölmönä että Stalin lupaus Rooseveltille Teheranissa Suomen itsenäisyydestä (ja muustakin) takasi ettei Suomea haluttaisi vallata.[/size:v1qvhbaw]

Kommentit (3)

Viimeisinä vuosinaan Stalin julkaisi kaksi teoreettista kirjoitusta --

Esimerkiksi Sosialistisen talouden ongelmia -nimisessä julkaisussa hänellä oli paljon sanottavaa rauhan puolesta käytävästä taistelusta. Se oli hänen tavanomainen vetonsa. Hän ylisti "rauhankannattajia" mutta valmistautui itse samaan aikaan sotaan. Näistä "rauhankannattajista" , jotka työskentelivät useissa maissa hänen turvallisuusministeriönsä sateenvarjon suojassa sitä itsekään aavistamatta, hän aikoi muodostaa viidennen kolonnansa tulevan vihollisen selustaan. Myös muista salaisista suunnitelmistaan hän kirjoitti täysin yksiselitteisesti mutta vain asiaan vihkiytyneiden ymmärtämässä muodossa. Hän esimerkiksi sanoi, että

"joissakin maissa rauhan puolesta käytävä taistelu kehittyy sosialismin puolesta käytäväksi taisteluksi". Syväkielellä lause tarkoitti, että "rauhanliike on se foorumi, jonka kautta valmistelemme kapinaa ja vallankumousta".”

On todella hämmästyttävää kuinka Ylikangaskin menit viimeisimmässä kirjassaan tuohon halpaan eli Stalinin länsijohtajille Teheranin kokouksessa antamaan lupaukseen, ettei Suomea valloitettaisi. Tällaisia lupauksia Stalin esitti tuon tuostakin ja jokseenkin kaikissa tapauksissa (eli länsi pannut sitten todella kovaa kovaa vastaan) söi sitten sanansa. Näin esim. Berliinin tapauksessa, jossa Stalin huijasi Rooseveltiä ja Eisenhoweria sillä, ettei se keskitä kuin "toisen luokan sotilaita" Berliiniin. Tosiasiassa Berliini saarrettiin, niin ettei länsivallat päässeet kaupunkiin ja NL pääsi penkomaan Saksan salaiset tutkimuslaitokset (ydinase ym).

Romania piti myös jättää "itsenäiseksi" mutta tuossakin tapauksessa länsi jätettiin vain tapahtuneiden tosiasioiden eteen ja Romania bolshevisoitiin siinä kuin muutkin itä- ja keski-Euroopan maat.

Länsimaiden tutkijoiden enemmistö on pelkkiä hyödyllisiä idiootteja siinä kuin politiikkojenkin enemmistö. Juuri siksi Leninin ja Stalinin kaltaiset tyypit ovat tässä maailmassa vallanhimossaan päässeet niin pitkälle.

ralf64
On todella hämmästyttävää kuinka Ylikangaskin menit viimeisimmässä kirjassaan tuohon halpaan eli Stalinin länsijohtajille Teheranin kokouksessa antamaan lupaukseen, ettei Suomea valloitettaisi....

Ylikangas antoi myös putkimies "Syväkurkku" Holapan huijata itseään tekaistuilla Huhticaust-dokumenteilla. Ihmistä voi kusettaa jos tämä tahtoo tulla kusetetuksi, kuten Ylikangas, -Jokisipilästä nyt puhumattakaan!

-

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat