Seuraa 
Viestejä45973

Tästä aiheesta tuntuu olevan aika paljon väärinymmärrystä. Vastaa miten tiedät, älä lunttaa netistä ja besserwisserit voivat pitää tietonsa omanaan.

Sivut

Kommentit (44)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
salai
Seuraa 
Viestejä8204

Sopimuskysymys, joten sovitaan tälleen loogisesti:

Valovuosi on se ajanjakso, jona valo ehtisi tyhjässä avaruudessa noin 9,46 × 10^15 metrin päähän, jos lähtisi nyt heti kotiapäin vitomaan.

Lesserwisser.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Kyllähän tämä naurattaa, kun on imonelle tsestäänselvyys, mutta monesti näkee valovuotta käytettävän väärin. Mutta kun sitä käytetään paljon. Luulisi, että kun ihminen ei tiedä mikä se on niin jättäisi käyttämättä. Mutta kai se kuulostaa hirmu pitkältä ajalta kun siinä on se vuosi -sana. Se kuitenkin tiedetään, että se on iso astonominen yksikkö ja sitä käytetään kuvaamaan jotain todella suurta.

Valovuosi on välimatka, jonka valo kulkee yhdessä vuodessa, noin 9,46 biljoonaa kilometriä.

Valovuosi on se aika, kuinka kauan menee että Bushin hallinto muuttuu inhimilliseksi.

Valovuosi on se matka, joka ihmiskunnalla on taivallettavaan ennen täydellistä harmoniaa.

Valitettavasti ekalla kerralla vastasin väärin. Veikkasin, että valovuosi on matka. Oikea vastaushan on, että tässä kysymyslauseessa valovuosi on subjekti. Valolla itselläänhän ei aikaa ole edes olemassa, kun se fotonina kiitää valonnopeudella. Huomasinpas ansasi, jota et ehkä itsekään huomannut.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Kuun vuosi Maan suhteen on lyhyempi kuin Maan vuosi Auringon suhteen, joten Kuusta katsottuna valovuosi on n. 12: toista osa Maan valovuodesta.

"Sitä kuusta kurkottaminen jonka juurella asunto."

Lierikki Riikonen

scifissä olen joskus törmännyt tähän.

"hän oli nukkunut valovuoden" tai "hän oli odottanut rakastaan valovuoden"

Eli, yksinkertaisempaa olisi ollut vain kirjoittaa, VUODEN.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat