Seuraa 
Viestejä45973

Oi voi,

Kulttuurienvälinen viestintä...kulttuuriantropologia...ympäristötieteet...tarpeeksi monta vuotta opintopisteitä/viikkoja. Taustaa.

Mikä ihme tätä maata vaivaa? Suomalaiset, jopa suurin osa tapaamistani ns. vapaamielisistä "hipeistä" on niin pirun ahdasmielisiä. Mistä se johtuu?? Monissa Euroopan maissa asuttuani, kun kävelen aamuyöllä, illalla, tai mihin aikaan tahansa kadulla, ja kysyn kohteliaasti ohikulkijalta muutamaa grammaa piristystä, saan sitä helposti ja avuliaasti. Mikä ***vetti siinä on, että vain ja ainoastaan Suomessa törmään liian usein ihmisiin jotka kännipäissään vetoavat siihen, että heillä ei sitä sillä hetkellä ole (vaikka 100 % varmasti on), tai eivät vain halua jakaa nautintoa?? Se ei ole ongelma, ettei heillä sitä ole, vaan se on ongelma, että niin suuri osa heistä antaa ns. kaikenkokeneen kuvan ja ovat niin **tun olevinaan rastoineen tms. rekvisiittoineen (ei todellakaan pahalla rastapäitä kohtaan, pahoittlelen yleistystä). Mutta sitten on niin käsittämättömän vaikea heittää pientä määrää, korvausta tai mukavaa illanviettoa vastaan.

Yksinkertainen kysymys, kuinka suomalaiset, joilla on taskussaan esim. kannabista tms. (huuuu!!!!! Paha, Tabu, anti-normi) voivat olla niin ahdasmielisiä, mutta silti niin nokkavia ja mukamas hallussapitäviä tyyppejä, ja että heille on niin vaikea jakaa hyvää oloa, kun kohteliaasti kysytään, tai tarjotaan kelpo korvausta? Ja kehdataan vielä antaa kuva että on kaikki langat käsissä ja access to everything. Vaikka mitään ei saa sillä hetkellä.

Ei hyvänen aika, miten kulttuuri, jossa mm. shamanismilla tai yleensä luonnonuskonnoilla on vanhat ja arvostetut perinteet, on muuttunut niin käsittämättömän ahdasmieliseksi ja äärimmäisen norminmukaiseksi kulttuuriksi? En edes jaksa kyseenalaistaa niitä kaikkia normeja, joissa suomalaisten on mukava ja niin ***vetin turvallista elää, mutta kyseenalaistan niiden henkilöiden, jotka olevinaan tietävät ja ovat "tajuntaa laajentaneet", tavan käsitellä pilveä ja sen jakamista kanssaihmisille. No ehkä samalla myös kyseenalaistan koko kansakunnan tavan ajatella suurimmasta osasta asioista....

N. neljässä Euroopan maassa asuneena, tekee mieli hieman pohtia suomalaisten tapaa ajatella hauskanpitoa ja miellyttävän olotilan jakamista. Tämä maa yksinkertaisesti ei anna yksilön toteuttaa itseään pienimmässäkään määrin viisaammalla tavalla. En edes jaksa ottaa esille tilastoja alkoholin aiheuttamista tapaturmista/sairauksista, vaan ennen kun muutan ***vettiin tästä ahdasmielisestä ja junttikulttuurista, olisi kiva tietää uteliaisuudesta, miten tiedepalstalaiset selittävät SUUREN OSAN suomalaisten kannabista käyttävien henkilöiden ahdasmielisen suhtautumisen ko. aineen jakamiseen "kollegoille". Ei kyse voi olla siitä, että täällä sitä on niin vähän. Koska tarkoitan niitä henkilöitä, ketkä kasvattavat itse ja kenellä sitä on mukanaan reilusti. Mm. 3 ulkomaalaista (eri maista kotoisin olevat) kaveriani ovat ihmetelleet täysin samaa, sitä miten hankalaa suomalaisilta on saada ainetta joka mahdollistaa totaalisesti toisenlaisen ajattelutavan, miellyttävän olotilan ja toisenlaisen suhtautumisen normeihin ja elämään (tietty riippuen henkilöstä). Kun taas muualla vaikka tietyillä henkilöillä sitä on vähän, he hymyissä suin taputtavat olalle ja toivottavat hyvät illanjatkot sen jälkeen kun ovat tarjonneet savut/sätkän/pussin...ai jumalauta miten arvostan sellaisia henkilöitä ja heidän tapaa ajatella tätä asiaa. Mutta täällä ollaan niin viimeisen päälle "minun minun minun, minulla on mutta en anna, en anna vaikka mikä olisi".

Kuinka monelle (niistä ketkä eivät kasvata pilveä tai viljele sieniä), tulee edes joskus mieleen lähteä mahdollisimman kauas tästä maasta? Useiksi vuosiksi. Suomessä on uniikki luonto jossa piilee niin KÄSITTÄMÄTÖN potentiaalinen tietoisuus siellä, mutta erkaannumme sokeina siitä enemmän ja enemmän. Täytyy sanoa, että melkein itken, kun ajattelen miten liian suuri osa suomalaisista on erkaantunut siitä, mitä meillä on takapihalla. Sitä ei ole monessa muussa maassa.

Huomenta

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Äemänkäki
Seuraa 
Viestejä1161

Suomalaiset ovat vainoharhaista porukkaa. Poliisi on yksi hyvä syy miksi olla hiljaa. Suomalaiset lässyttää kännipäissään mitä sattuu ja siitä sitten koituu harmeja itselleen, vaikka hyvää tarkoittikin "tarjoamalla". Pollethan oikein jahtaavat pilvipäitä, vaikka varmasti olisi parempaakin tekemistä. Ja ulkomailla on paljon vapaampi suhtauituminen pilveen, oli lain säädäntö mikä oli, niin katsotaan ns. "sormien läpi". Suomessa ei oikein ole kulttuuriakaan kyseiselle aineelle (kylmä, ei ennen sähköistymistä paljoa kasvateltu, muuta kuin hyötykäyttöön).

Toinen juttu saattaa olla oma asenteesi muita kohtaan. Joku saattaa tuntea itsensä ahdistuneeksi, kun tuntematon tulee kaveraamaan!

Tiivistettynä voisin sanoa suomalaisen sananlaskun: Kel onni on, se sen kätkeköön! Tuohon kiteytyy monta suomalaista piirrettä.

Kateellista paskaporukkaa kaikki me.

Hmm..kyseenalaistetaan hieman, onkohan tässä nyt omat ennakkoluulot pelissä?
Oletko suorittanut asian tiimoilta matemaattista analyysia?
Eikä kaikki rastapäät ole hampuuseja, eipäs yleistetä / lokeroida pelkän ulkonäön perusteella.
Lisäksi, tuskin käytit tuota sanaa kadulla, mutta jos nyt sellainen hampuusi-rastapää sattuu osumaan kohdalle ja kysyt "piristystä" niin varmasti jäät ilman Ovat melkoisen "piri-vastaisia", väittäisin näin.

Etkä voi olla 100% varma siitä, että heillä sillä hetkellä on jotain mukana, ilman kumihansoja ja anaaliluotausta.
Tai jos hän kännissä on niin tuskin on nautiskellut pilveä lainkaan..

Voihan hänellä olla sitä systeemissään ja/tai kotona, mutta ei taskuissa sen pelon ja kuumotuksen seurauksena, että on tapauksia joissa poliisit ottavat epäilyttävän näköisiä hemmoja kyytiinsä ja suorittavat heille etsinnän, pelkästään sen takia että ovat rastapäitä/hamppulogo-T-paitaisia/rentoja ja hymyileviä tms..
Lokeroimatta poliisejakaan voi silti todeta, että ennakkoluuloja on.. mutta pitäisikö lokeroida suomalaiset ennakkoluuloisiksi? Asiaa pitäisi tutkia.

Väittäisin, ettei rastapäät mitään **tun imagoa/showta ylläpidä, vaan ovat sinut itsensä kanssa,osaavat rentoutua sillä ovat oppineet olemaan välittämättä ennakkoluuloista joita saivat osakseen heti rastojen asennuksen jälkeen. Tämä rento ja vapautunut olemus voi hieman aremman/sulkeutuneemman mielissä näkyä vahvasti ylimielisenä olemuksena.
Rastojen asennus voi siten olla rakentava kokemus. Oppii hyvin ennakkoluuloista ja miten olla välittämättä niistä. Oppii elämään omalla tavallaan, vapaana muiden mielipiteistä ja vaatimuksista ..odotuksista.
Poikkeuksia silti aina löytyy, olemmehan ihmisiä.

Kyllä täällä suomenmaallakin sitä pilveä jaetaan, monet kotikasvattajat ovat kertoneet kasvattaneensa itselleen ja ystävilleen, ilman rahallista vastinettakin.

Yhdyn kyllä viimeiseen teksinkappaleesi. Mutta uskon, että tämä hypermaterialistinen, mielen ja luonnon myrkyttämisen ajankausi päättyy tavalla tai toisella.
Mielestäni Andrew Cohen on oikeilla jäljillä:
http://www.andrewcohen.org/teachings/es ... ements.asp
k

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kutunluu
Seuraa 
Viestejä761

Ehkäpä yksi melko utilitaristinen syy, miksi ganja ja rasta kulkevat käsi kädessä on se, että hiuksien rastoitus vähentää dramaattisesti hiusten rasvoittumista, mitä pössyttely siis aiheuttaa. Yksi skitsoilun aihe vähemmän, siis.

Miksi kuopiolainen hortonoomi ei jaa? Ensinnäkin:

1) Kannabiksen lopputuote eli bloossi+"leafbloweeer..." on yleensä valmista vasta 3-4kk:n päästä---pitäisi olla melko sulava kasvatuslinja, jotta jostakin 300-500g:n (kuivaamatonta) puskasta uskaltaisi/viitsisi antaa. Eikös se puska nyt kasvateta yleensäkin itselle?

2) Vasikka ja paskalakki -dilemma. Kaikista pahin kasvattelun tuoma haitta; kukaan ei ole yleensäkään luotettava. Varautuneisuudesta tulee arkipäivää. Kaikilla on omat unelmansa ja ajankuva nyt vaan Suomessa on kovin sisäänpäinlämpiävä, joten jopa paras kaverikin voi kiinni jäätyään kertoa, mistä hatsinsa sai ja sitten mentiin...

3) Yleinen kannabisvastaisuus-koska se o HUUUuuuUUUMe! Täällä ei ainakaan kannata kysyä ventovierailta moisia aktiviteetteja...

Oikeastaan nuo kaikki johtuu laittomuudesta, mutta minkäs teet? Yrität saada läpi seuraavissa eduskuntavaaleissa jonkun pro-kannabis -henkilön?
He. He. He.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat