Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Pelit -lehdessä oli Niko Nirvin ohjeet beef jerkyn eli kuivalihan tekemiseen. Innostuin, koska olen aina pitänyt jerkystä mutta hyvää sellaista on vaikea saada. Ostin köntin naudan sisäpaistia, pullon teriyaki-marinadia ja grillaustikkuja. Suikaloin sisäpaistin, annoin lihan marinoitua muovipussissa yön yli, ja aamulla seivästin lihasuikaleet kärjistään grillitikkuihin, ujutin lihat roikkumaan uuniritilään tikkujen varassa, ja laitoin ritilän uunin ylimmälle tasolle. Uunin pohjalle vielä arkki leivinpaperia keräämään tihkuvat marinadit sun muut. Arkin kulmiin mutterit jottei arkki lepata kiertoilman puhaltaessa.

So far so good.

Joo, paitsi että perkele ja sappermentti, kiertoilmauunini lämmönsäätö on alapäästä todella karkea, ja kun huomioni hetkeksi hellitti, uuni pääsi lämpenemään liikaa, ja lihat ottivat ja kypsyivät ja mehut alkoivat tiristä niistä ulos. Hukkaan meni koko tämä eka satsi. Ensi kerralla sitten lämpösäätö niin matalaksi kuin vain saa.

Kellään muulla täällä kokemuksia kuivalihan teosta?

Kommentit (4)

PeterH
Uunin pohjalle vielä arkki leivinpaperia keräämään tihkuvat marinadit sun muut. Arkin kulmiin mutterit jottei arkki lepata kiertoilman puhaltaessa.

Kannattaa ottaa huomioon se että uunin pohja voi kuumentua huomattavasti uunia kuumemmaksi, laita mielummin uunipelti alimmalle tasolle.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat