Seuraa 
Viestejä45973

Mitkä seikat vaikuttavat siihen, että ihminen elää pitkään, voi hyvin ja kokee elämänsä mielekkääksi?

1. Ravinnolla ainakin on merkitystä. Millainen ravinto, miten valmistettuna ja miten nautittuna?

esim. Hapettuminen? rappeutttavat prosessit jne.?

2. Liikunnalla ainakin on merkitystä. Miten pitäisi liikkua, missä, koska ja kuinka paljon? Miksi pitäisi liikkua?

3. Tunteilla ainakin on merkitystä. Mitkä tunteet vaikuttavat terveyteen ja miten? Voivatko esim. negatiiviset tunteet lisätä fyysisesti tuhoavia kemiallisia prosesseja? Miten välttää negatiivisia tunteita ja niiden vaikutusta kehon rappeutumiseen?

Millä muulla on merkitystä otsikon kysymysten suhteen?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (32)

Nyt, kun keskustelu velloaa täällä valtoimenaan, kirjoitan väliin pienen muistuman.

Noin kymmenen vuotta sitten otsikon mukaista asiaa kysyttiin erään lehden sivulla 95-vuotiaalta gruusialaiselta lammaspaimenelta. Hän oli lehden kuvassa nojailemassa pitkään sauvaan takanaan metsikkö ja lammaslauma. Ukko vastasi, että runsas kasvisten ja hedelmien syönti, älyllinen uteliaisuus, jokapäiväinen liikunta ja pari lasia punaviiniä sekä kiipeily lampaiden perässä olivat pitäneet hänet vireänä.

Mielekäs elämä ... pilke silmäkulmassa, kuten esim. Mari Rantasilalla
... Sammy Babizinilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhdellä tutulla (25-35 vuotias) muuttui täysin mustat hiukset täysin hopeanharmaaksi rakennustyövuoden aikana. Siis yksi vuosi kun se rakensi itselleen taloa. Mitä tapahtui? En ymmärrä?
Kolme veljestä harmaantuivat eri tahtia. Vanhin oli 18 vuotta vanhempi kuin nuorin ja toiseksi vanhin oli siitä puolivälistä. Nuorin, jolla oli eniten lapsia, harmaantui ensin, sitten toiseksi harmaantui vanhin, jolla oli toiseksi eniten lapsia (kolme) ja kaksi avioliiittoakin oli ollut. keskimmäinen alkoi harmaantua vasta hyvin myöhäisellä iällä. Hänellä ei ollut yhtään lapsia ja muutenkin melkolailla itseensä keskittyvä helpohko elämä. Miksi näin? Mitä kemiallisia vai mitä muuta tapahtui? En tiedä? Osaatko sinä kertoa?

Tässä olen epäillyt, että huolilla ja haasteilla onlisi jotakin yhteyttä?!

Noihin pitkää, hyvinvoivaa elämää lisääviin tekijöihin liittäisin riittävän unen ja kyvyn rentoutua. Myös runsaat sosiaaliset suhteet korreloivat hyvään elämänlaatuun ja miksei pituuteenkin.

Itse tykönäni pyrin välttelemään lampaiden perässä juoksentelua

Mummo

Ei kultaisella keskitie ajattelulla (Buddha) olisi koskaan syntynyt esim. kuurakettia ... pakko ajatella ja kokeilla kaikenlaista laidasta laitaan.

Elämässä - luovassa ajattelussa - ei tule olla mitään, mikä olisi kielletty.

"lystikäs" kirjoitti:
Ei kultaisella keskitie ajattelulla (Buddha) olisi koskaan syntynyt esim. kuurakettia ... pakko ajatella ja kokeilla kaikenlaista laidasta laitaan.

Elämässä - luovassa ajattelussa - ei tule olla mitään, mikä olisi kielletty.

Kerrankin joku on samoilla linjoilla! Se on tosin rankka tie.

Aushirelehmä on hyvä maidontuottaja vai mitä s&s&s?

Ne tulivat enemmälti Suomeen tietojeni mukaan tuossa 1960 -luvun puolivälissä. Tiedätkö sinä tarkemmin?

Se alkoi syrjäyttää lypsylehmänä silloin Suomenkarjan.

Puutarhanhoito, maanviljelys, metsänhoito, marjastus... niistä on säilynyt nostalgisia muistoja varhaislapsuudesta ja lukioajaltakin vielä sekä Suomesta, että Ruotsista.

"kar1"][quote="lystikäs" kirjoitti:
Ei kultaisella keskitie ajattelulla (Buddha) olisi koskaan syntynyt esim. kuurakettia ... pakko ajatella ja kokeilla kaikenlaista laidasta laitaan.

Elämässä - luovassa ajattelussa - ei tule olla mitään, mikä olisi kielletty.

Käsitin väärin. viimeinen lause voi tarkoittaa, että elämä ja ajattelu pitäisi olla kaikilta osin sallittua, eli mikään ei olisi kiellettyä.

Tai, että elämässä ei saisi ajatella tai tehdä mitään kiellettyä.

Kumpaa tarkoitit?

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

s&s&s please!

Yritä välttää pitkien merkkijonorimpsujen (ilman välilyöntiä siis) lähettämistä. Ne venyttävät tekstilaatikkoa kun ohjelma ei löydä välilyöntiä, jonka kohdalta rivittää. Muutkin viestit käyttävät rimpsun venyttämää tilaa ja lukeminen vaatii vaivalloista kelaamista.

Muutoin arvostan viestejäsi.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Pienet ihmiset elävät pitkään. Arvo Ylppö, Ehrnrooth, naiset yleensä... me pitkät miehet kuolemme nuorempina. Johtuu kai siitä, että meidän solumme ovat jakautuneet useammin kuin pienillä ihmisillä ja siten vanhentuneet...

Ymmärtääkseni Buddha oli luovuuden kannattaja ja siksi oletan, että hän olisi mielissään, jos joku käyttää luovuuttaan ... vaikkapa kuuraketin keksimiseen. Kuuraketin keksijät ovat onnellisia "lapsia". Onni ja hyvä elämä on kärsimyselämän vastaista.

Luovuutensa käyttöön ottaneet ihmiset kehittävät kaikenlaista ... esim. lääkkeitä ja lajikkeita, jotka tuottavat runsaimman sadon jne.

[quote="kar1"] Käsitin väärin. viimeinen lause voi tarkoittaa, että elämä ja ajattelu pitäisi olla kaikilta osin sallittua, eli mikään ei olisi kiellettyä.

> Ajattelu ja myös elämä on kaikilta osin sallittua/vapaata (kts. ympärille, kuka estää ihmistä tekemästä mitä tahtoo ... vaikkapa sotimaan ...eivät lait/säännöt mitään auta ... vankilat ovat täynnä vankeja ja uusia rakennetaan).

Ajattelun tulee olla absoluuttisen vapaa, muutoin luovuus tyrehtyy ... mutta ei jokaisen sukupolven tarvitse keksiä pyörää eli ei nykyihmisen tarvitse ottaa osaa esim. sotaan, tietääkseen/ymmärtääkseen, että siitä syntyy vain kärsimystä itselle/toisille - koko maailmalle - .

s&s&s

Olen minäkin hevosella ajanut maalla. Nimenomaan ajanut.

Mitä se Sid(d)hartha Gautama teki? En muista.

Te asiantuntijat Helsingin kaupungissa osaatte varmaan kertoa lehmistä enemmän. Mikä rotu on paras maidontuottaja. Se lienee Mannerheimintien tärkeimpiä jokapäiväisiä kysymyksiä, sillä Mannerheimintiellä juodaan paljon maitoa.

Tämä herättikin mielenkiintoni: onko Helsingin kaupungin alueella maidontuottajia? Eli millaisia maatalousalueita Helsingin reuna-alueilta löytyy? Ainakin entinen Miina Äkkijyrkkä (muutti kait nimensä udelleen) paimensi suomenkarjaa Helsingin alueella.

Heh-heh; huomasin jälkikäteen, ettei pysy aiheessa! Mutta vapaata keskustelua kannatan.

Melkein kaikki muu, paitsi puutarhanhoito on turhaa, näinhän se on. Tulee aina vain ajankohtaisemmaksi. Tänään levittelin saunanpesien tuhkat kasvimaalle.

Itse olen elänyt Gautaman hengessä kohtuullisesti eli kaikessa en ole niitä keskitien oppeja noudattanut. Muitakaan oppeja en ole kaikessa noudattanut kovin kohtuullisesti. Oikeastaan en ole noudattanut keidenkään oppeja erityistä kohtuullisuutta noudattaen. Näin oppeja kohtuullisesti noudattamatta olen löytänyt oivallisen keskitien olla noudattamatta kenenkään oppeja kohtuullisesti. Jaa jaa.

Evästä on kuitenkin piisannut. Mäyräkoira heräsi ja tuli makuupaikaltaan, toi tohvelit ja nyt antaa tassua. Himpskatti, kaikkea ne siellä Sinebrykoffilla näille opettavatkin.

Muuten olen sitä mieltä, että viriili pitkäikäisyys on vain hyvämuistisuutta; ettei unohda, minkä perässä juoksee. Mummo minulle pisti tuolla takaisin ja oikein ylämummoon; että lampaiden. Minä olin lehtitiedon varassa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat