Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Pidän lampaanlihasta ja lampaista elukoinakin, ovat aika kivoja. Minne lampaat ovat hävinneet? Ennen Suomessakin oli paljon lammastiloja mutta nyt ei lammasta saa kuin pääsiäisenä mummolla ja joskus ravintolassa. Joskus on anopillakin. Vaimoni ei pidä oikein lampaasta eivätkä lapsenikaan - porosta he kyllä pitävät. Sitä kyllä myydään kaupoissa. Kohta tulee påsk joten aihe on akuutti.

Sivut

Kommentit (38)

Lammas on vähän niin kuin Kala tai Poro. Tiettynä hetkenä maistuu oikein laitettuna ja toisena ei. Lampaassa on villan makua.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
KBolt
Nykykebabeissa ei oo grammaakaan lammasta. Eikä siinä ole villan makua jos (kuten itse ilmaisit) se laitetaan oikein.

Osaatko sanoa mitä on nykykebab, ja mitä se sisältää?

Rosvopaisti oikein tehtynä on aivan jumalaisen hyvää. Muuten ei lammas oikein kummoisesti maistu, tai no menee jos ei muuta parempaa lihaa ole tarjolla. Kebabissa menee myös, tosin onko siinä edes paljoa lammasta?

IsoJussi
Seuraa 
Viestejä987
Liittynyt16.3.2005
KBolt
Lemin särä on taivaallista ! Nam !

Kyllä!

Kävin taas pari viikkoa sitten syömässä. Tosin se on tehty uusi-seelantilaisesta karitsasta.

Mutta järettömän hyvää silti.

Same shit, different day...

asdf
Seuraa 
Viestejä11859
Liittynyt16.3.2005
CE-hyväksytty
Osaatko sanoa mitä on nykykebab, ja mitä se sisältää?

Suomen kebabpaikoissa myytävä kebbe on lähes aina naudan jauhelihaa. Lihan lisäksi siinä on mausteita. Pystyy tekemään helposti kotonakin ja lopputulos ei häviä kebabpaikkojen tuotteelle. Saa ainakin maustaa omaan makuunsa sopivaksi.

CE-hyväksytty
KBolt
Nykykebabeissa ei oo grammaakaan lammasta. Eikä siinä ole villan makua jos (kuten itse ilmaisit) se laitetaan oikein.Osaatko sanoa mitä on nykykebab, ja mitä se sisältää?

Se pötkö jota nää uusrättipäät pyörittää pikagrilleissä on nykykebab. raaka-aineet siinä on luujauho, kaikki paskat ruhon osat sekalaisilta elukoilta + mausteet. Ahh...saattaa siinä gramma olla jopa lampaan persettä. YÄK mitä huijausta ja roskaa.

EDIT: asdf kerkes ensteks

asdf
Seuraa 
Viestejä11859
Liittynyt16.3.2005

Juu, mutta itse aiheesta: pidän kovasti lampaan lihasta. Pahaa lammasta en muista syöneeni. Legendat villasukan makuisesta lampaasta juontanevat ajalta, jolloin teurastettiin ruoaksi vanhoja eläimiä, joista ei kunnon villaa saatu. Nuori lammas tai karitsa ovat erinomaisen makuisia. Lampaan fileestä tehtävä ruoka ainakin onnistuu helposti, sitä tuskin saa pilalle, jos on koskaan lihaa kypsentänyt.

Lidlin pakastealtaasta sai ainakin joku aika sitten aivan loistavan makuista lammasta, jotain valmiiksi marinoitua se oli, tarkemmin en muista pakettia näkemättä, vaan eipä siellä vaihtoehtoja ollut kuin se yksi.. Niin uudesta seelannista sekin oli tänne kannettu juu..

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt10.12.2007

Paras mauste lampaalle on tietysti rosmariini.

On perkeleen hyvää. Sisäfilettä saa tuuoreena 20E kilo. (Ulkofile luokkaa 18-19E joten sisäfile on oiva valinta)

Ja ainakaan fileessä ei villa maistu. Jos jos maistuu, mitä sitten?

Parhaan makuinen näistä yleisistä otuksista.

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

slam
Seuraa 
Viestejä2129
Liittynyt11.5.2006
KBolt

Se pötkö jota nää uusrättipäät pyörittää pikagrilleissä on nykykebab.

Entisen työpaikkani vieressä oli "kebab-lihavarasto" Suomen Hervannassa. Tuovat Venäjältä osan roskasta.

Hyvin polkee.

Maahanmuuttajat perustavat siksi pizzerioita ja kebabereita koska yritys on helpompi perustaa kun pyrkiä johonkin sadatta kertaa turhaan töihin tai ei halua siivota konttoreita tai ajaa dösää. Pizzaa nyt osaa kuka tahansa vääntää kun vähän opettelee, sama asia kebabissa. Ruuanlaitto voi olla hienoakin, tietysti, mutta pikaruoka ei vuosien opiskeluja kaipaa. Kebab-pizza on muuten minusta parasta. Kebab oli usein lammasjauhelihaa tai kunnon härkää, joskus 80-luvulla kun sitä alkoi saamaan spudareilta.

Kyllä lammas voi olla epäkelpoakin. Olen usein saanut rustoista lammasta ja karitsa taas on ihan liian mietoa - ei sitä oikein lampaaksi meikäläinen tunnista. Lammas on parhaimmillaan puolivuotiaana mutta kun se syntyyy keväällä Suomessa niin ei pääsiäisen aikaan kotimaista lammasta oikein kannata ostaa. Uusi-Seelanti on maapallon toisella puolella ja siellä ovat vuodenajat käänteiset meihin verrattuna joten sikäläinen lammas on juuri sopivaa nyt Jeesuksen tappojuhlan aikaan. Rosvopaisti on kyllä sikahyvää mutta aika työläs valmistaa. Olen pari kertaa sitä syönyt ja tuota särääkin kerran.

Nykykebab kieltämättä on nautaa.

Mutta kun hieman pyörii oikeissa piireissä niin selviää nämäkin loistavat lammaskebabia tekevät paikat.

Vois käydä taas vaikka viikonloppuna.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat