Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
Delfiinin uskotaan pelastaneen kaksi matalikolle ajautunutta pikkukaskelottia Uudessa-Seelannissa. Pullonokkadelfiini pystyi ilmeisesti ohjaamaan kaskelotit takaisin ulapalle Pohjoissaaren itärannikolla.

- En ole koskaan kuullut mistään tällaisesta. Se oli uskomatonta, sanoi pelastusyritykseen osallistunut Malcolm Smith.

Smithin mukaan näytti siltä kuin delfiini olisi kommunikoinut kaskelottien kanssa. Hän oli itse koettanut auttaa kaskelotteja mutta turhaan.

Valaat eksyivät alkuviikosta hiekkasärkän ja rannan väliin, josta ne eivät osanneet suunnistaa pois. Alueelle vuosittain rantautuvista kymmenistä valaista suuri osa joudutaan lopettamaan.

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /03/622694

Voiko olla tottakaan? Delfiinien älykkyyttä on kyllä arvioitu kerta toisensa jälkeen paremmaksi ja paremmaksi, mutta kuinka fiksuja otuksia ne loppujen lopuksi ovatkaan. Ovatko delfiinit kykeneviä kokemaan tunteiteita? Ja jos käden taitoja ei oteta huomioon niin kummalta löytyy enemmän kapasiteettia, simpanssilta vai delfiiniltä?

Kommentit (12)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

No olen kuullukkin sanottavan että delffiinit ovat ulkoavaruudesta peräisin ja ne tarkkailevat meitä. Myöskin pelastavat meidät avaruusaluksilla kun suuri tuho koittaa maapalloa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
Aslak
Ja jos käden taitoja ei oteta huomioon niin kummalta löytyy enemmän kapasiteettia, simpanssilta vai delfiiniltä?Minusta se tuntuu toisinhans siltä , että delfiinit hakkais älykyyvessä mennen tullen monet tänne kirjoittelevat ,,,"tiedemiehet" .

Kysyin yhdelta tutulta delfiinilta Jenkeista ja vastaus oli:
"Kveak Kviik Keveek Kiik! Kviike, kviik ? Kviik kviik! .
KVEEKAIIK! "

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Näkemiin ja kiitoksia kaloista.

Perehdyin vähän asiaan ja selvisi semmoisia asioita että älykkyydeltään delfiinit sijoittuvat suunnilleen kotieläimien ja kädellisten välimaastoon. Lajien keskinäistä älykkyyttä on ilmeisesti aika vaikea vertailla. Esimerkiksi kissat ja koirat ovat molemmat toki älykkäitä, mutta vaan kovin erilaisilla tavoilla. Ja tästähän on tainnut olla artikkelikin ihan Tiede-lehdessä jos oikein muistan.

Delfiinien älykkyyttä on joissakin paikoissa ilmeisesti jopa liioiteltu, koska kommunikointia ääntelemällä on pidetty ihmiskeskeisestä näkökulmasta älykkään lajin merkkinä. Delfiinit ovat sitäpaitsi luonnostaan leikkisiä ja veikeän näköisiä jotka ovat omiaan lisäämään positiivisesti ennakko-odotuksia. Ihminen ja delfiini ovat kuitenkin niin erilaisia lajeja, että yhteistä säveltä ei muodostetakaan ihan niin helposti kuin vuosituhansien jalostuksen läpikäyneeseen koiraan, jonka sosiaalinen älykkyys totta tosiaan on hyvin pitkälle kehittynyttä. Koirillahan on taipumusta tunnetilojen vaihteluun kuten ihmisilläkin. Esimerkiksi omistajansa menettänyt koira saattaa masentua ja lopettaa syömisen. Delfiinien "moraalikäsitykset" ovat täysin erilaisia kuin ihmisillä. Niiden pääasiallinen ajanviettotapa on kutakuinkin syödä mahdollisimman hyvin, nussia aina kuin mahdollista ja leikkiä kaikki se aika mikä jää jäljelle. Toki ihmisetkin tätä tekevät mutta pitävät edellämainittuihin toimintoihin pääasiallisesti keskittyvää ihmistä nautinnonhaluisena hedonistina. Ihmisluonto vaatii haasteita ja käsille tekemistä.

Delfiinejä käytetään mm. autististen lasten kuntoutuksessa, ja villit delfiinit saattavat aika spontaanisti hyökätä leikkimään ihmisten kanssa. Delfiinienhän on havaittu tykkäävän laivojen keula-aallolla ratsastamisesta, ja hain hyökkäyksen kohteeksi joutuneet ihmiset ovat joskus pelastuneet delfiinien toimesta. Hassuja otuksia. Ei mitään ihan tyhmiä, mutta muistuttavat ajatusmaailmaltaan enemmänkin Casanovaa kuin Leonardo Da Vincia. Aika jännää!

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Liittynyt4.10.2007
Aslak
Ja jos käden taitoja ei oteta huomioon niin kummalta löytyy enemmän kapasiteettia, simpanssilta vai delfiiniltä?Minusta se tuntuu toisinhans siltä , että delfiinit hakkais älykyyvessä mennen tullen monet tänne kirjoittelevat ,,,"tiedemiehet" .

Tämäkin pitää hyvin paikkaansa. Itsekin olen delfiini. Tunnen kaksi muutakin delfiiniä tällä foorumilla. Siksi vastauksissani voi joskus kestää vähän aikaa. Pahoittelen.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Ihmisriepu on semmonen pikkusielunen otus, joka käyttää enimmäkshen vain sitä pikkuaivoa. Tiijjättähän te , että ihmisellä on isot ja pienet aivot ?

Pikkuaivot on fossiilinen jäännös sukulaisiltamme apinoilta.
No jaa oletta kyllä melkosija paviaaneja, ainaki osa.

Sensijhan delfiineillä on ihmisten aivoja isomat aivot, mie ny muista
montako kuutiotuumaa isommat noli, ko panin senki tievon muisthin nuihin pikkuaivhoin , ja siellä son tallennuskapasiteetti täyttyny.
Pitäs hommata ulkopuolinen tallennin.

Virus ja tiedemiesturva ja torjuri, delfiini pärjää ilman niitäki.
Senku vetelee tonnikalla ja lohta naamhan, nusasee ko seki tilasuus kohalle sattuu, ja senku leikkii vain. Ja katto rietasta elää sammaa päivää ko mekki.
Hullupaljon työtä tekkee, viisas pääsee vähemmällä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat