Seuraa 
Viestejä45973

Maata on ympäröinyt jäävaippa muinoin, kertovat. Mitenkähän se syntyi? Minne se hävisi?

http://home.tiscali.nl/gibbon/iceshields.htm

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

hanion
Maata on ympäröinyt jäävaippa muinoin, kertovat. Mitenkähän se syntyi? Minne se hävisi?
http://home.tiscali.nl/gibbon/iceshields.htm

Niinhän tuolla näköjään sanotaan. Alienitkin liittyvät näemmä asiaan.

I am talking about Ice Shields which are said to have existed from 1,2 million years ago up until the arrival of our Annunaki-friends some 160,000 years¹ ago. I need to speak about these ice shields based on the concepts used in that material, for I cannot use any other source who speaks about these ice shields, as far as I know.

Näemmä nämä Sirianilaiset rakensivat maapallon ympärille jääkuoren 1,2 miljoonaa vuotta sitten ja jäät lähtivät vasta kun ystävämme Annunakit saapuivat 160 000 vuotta sitten.

Nuo ovat köh... satuja aikuisille.

Jääkaudet ovat sitten asia erikseen. Maapallon historiasta tunnetaan useita jääkausia. Edellinen Veiksel-jääkausi alkoi noin 115 000 vuotta sitten ja päättyi noin 11000 vuotta sitten. Laajimmillaan jäätiköt peittivät suurinpiirtein kolmasosan maapallon pinta-alasta Pohjois-Amerikassa ja Euraasiassa. Suomikin oli kilometrien paksuisen jään peitossa.

Jäätiköt syntyvät vedestä. Kun alueella sataa lunta enemmän kuin kesän aikana ehtii sulaa, on lopputuloksena jäätikkö. Tarvitaan siis kylmyyttä ja lumisateita. Viime jääkaudella merien pinta laskikin suurimmillaan 120 metriä veden sitoutuessa jäätiköiksi.

Jäätiköt pienenivät ilmaston taas lämmetessä ja jään sulaessa. Merien pinta nousi ja jään peittämä maa paljastui. Sinne ne jäät katosivat - meriin.

On olemassa teoria Lumipallo-Maasta. Teorian mukaan maapallon on mahdollista peittyä jäähän kokonaan tai melkein kokonaan. Ja on viitteitä siitä, että näin on saattanut käydäkin kryogeenikaudella noin 850–600 (tai 635) miljoonaa vuotta sitten.

Edellistä Veiksel-jääkautta edeltävistä jääkausista kerrotaan lisää vaikkapa wikipediassa: http://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4%C3%A4kausiajat
Ja näemmä kryogeenikaudestakin: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kryogeenikausi
(kumpikin artikkeli on suppea ja lähdeviitteetön, joten suosittelen muidenkin lähteiden lukemista)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ok...mutta olen saanut sen käsityksen, että tässäkin tarkoitetaan paksua sumunkaltaista jääkiteistä rengasvaippaa, joka olisi sijainnut tuolla yläilmakehässä ja kiertänyt maata päiväntasaajan kohdalla tasapainottamassa maan pyörimisliikettä.
Näöltänsä Saturnuksen renkaita muistuttavana.

Maanpintaa peittäneet jääkaudet sitten eri juttu, joita on ollut myöskin niin kuin mainitsitte, ja maata eri suuruisina peittäneenä.

jatkan tutkimista lootusasennossa ...ny se lähestyy taas ...kohta koputtavat keittiön ikkunaan...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat