Seuraa 
Viestejä14139

[size=150:2ubwjfmf]"Aikaansa kutakin" - sanoi keinottelija, kun ansiottomat tuotot leikattiin[/size:2ubwjfmf]
[size=75:2ubwjfmf](HS/kuukausiliite kirjoitti Mauno Koivistosta [3/2008] ~ HS kirjoitti myös kapitalismin romahtavan mahdottomana yhtälönä [9.3. D1 maailmanjärjestysteoreetikko Immanuel Wallerstein] ja ihmisen kyllääntymisestä näyttötalouteen - luonnon tuhoutuessa ympäriltämme)[/size:2ubwjfmf]

[ ... raha juoksee sinne, missä se kasvaa nopeimmin tuottoa ja korkoa. Kaikki talouslait lähtevät tehosta, tuotosta, hyötysuhteesta, jalostusasteesta kuin kustannuksien kavahtamisesta. Ympäristöäkään ei voi raiskata loputtomiin - se kimpoaa omaan ihmisen nilkkaan - lainaamisen funktio*) kiihdytti talouden yli luontaisen mekanismin ... ]

Elämä on aina vaiheistunut. Tavoittelemme suuruutta ja nopeutta. Meidän on saatava lisää entisten päälle, jotta vertailu- eli näyttötalous ympärillemme ei kokisi inflaatiota. Pidemmissä periodeissa on ollut kysymys jalostusasteesta - siis lisää ominaisuuksia vähemmillä kustannuksilla ja määränä enemmän. Tarpeemme on saada kulutus kasvuun kaikkialla.

Nokia haluaa kaikille maapallon ihmisille puhelimet. Kun meillä kaikilla on paikkamme paljastava monitoimipuhelin, seuraavaksi kaikki autot pitää varustaa yhteydenpitovälineillä. Näin maapallo verkostoituu hämähäkin seitiksi, jossa kaaos synnyttänee sotkeentuneen romahduksen ylitehoisena - imaisten sitä ennen kaiken luontoenergian ympäriltämme.

Presidentti Mauno Koivisto on aina ollut karismaattisesti arvoituksellinen johtohenkilö. Helsingin Sanomat väänsi häntä aikoinaan innokkaasti presidentiksi. Koivisto on myös kieltänyt hänen lausuntojensa johdattelevan tulkitsemisen. Kuitenkin häneen luotettiin -vaikka lausunto Viron itsenäistymisestä oli edelleen Virossa herkistelyä aiheuttava. Koivisto kertoo HS/ kuukausiliitteen haastattelussa Englannin matkastaan - se sisälsi paljon näkymiä arvoitusten ratkaisuiksi - pohdintaa idän voimasta (sen kokeneena) ja Saksan kestokyvystä 1944-45. Todennäköisesti Koivisto tarkemmin selittämättä hautaisi myös Nato-haaveet siihen uskovilta.

Koivisto nuorena Englannissa ollessaan ihmetteli vapautta, mikä vallitsi sodan runtelemassa voittajavaltiossa. Vertasi kansandemokratioihin ja kertoi englantilaisille idän olevan suuri ja valloitushaluinen. Pelkäsi tapahtumia ja aprikoi perheenkin perustamista. Koivistolla oli päällimmäisenä ajatus yhteiskunnallisesta debatista, osallistumisesta ja kantaa ottavasta keskustelusta jopa väittelystä. Nythän meillä taas vallitsee talouden lait ja kuluttamisen vertailutalous. Koivisto oli myöhemmin Suomen Pankin pääjohtaja.

Koivisto sai todennäköisesti liftausmatkoillaan Englannissa paljon vaikutteita ja tietovarantoa myöhempiin ilmauksiinsa. Koivistohan oli ns. älykködemari, sataman kasvatti, joka nokkelasti luki itsensä tohtoriksi. Kiihkoton pohdiskelija antoi vähän tarkkoja mielipiteitä, olisiko halunnut sokratesmaiseen tapaan kuuntelijan itse löytävän kysymyksiin vastaukset? Kaksi kautta Koivisto purki Kekkosvaltaa - pitäen kuitenkin itse nyörit visusti halonhakkaajan kämmenissään. Suomessa Koiviston auktoriteettia kasvatettiin työläisen käsistä, jotka olivat jo Turun satamassa parkkiintuneet.

Amerikkalainen kaaosfilosofi Wallerstein ennusti amerikkalaisen maailman talousveturiroolin nyykähtävän, koska rikkaat eivät enää jaksa rikastua ja kuluttaakaan ei voi lajiansa enempää. Kun raha ei enää kerrytä lisää rahaa - on lopputulema väsymys ja herpaannus.

Maapallollinen verkostoituminen hengästyy, koska lisääntyvästi ei voida loputtomiin imuroida kansoja, alueita ja raaka-ainevarastoja. Kaikella on rajansa. Kapitalismin loppu ei ole maailman loppu, vaan uuden alku, jossa koivistomainen yhteiskuntapohdiskelu saa valtaa - kiinnostusalueet vaihtuvat. Rahalle ei enää pidä saada korkoa korolle - varsinkaan toisten tekemästä työstä.

Saamme uutisoinnista - markkinoita ajatellen, "hälyttäviä" uutisia Kiinan Helmijoen alueelta - Guangdong´sta Hongkong´in vierestä, josta Kiinan länsimaalaistyyppinen talouskasvu sai alkunsa Kiinan pienen suurmiehen, edesmenneen presidentti Deng Xiaoping ´in toimesta. Deng kehoitti kansalaisia rikastumaan, mutta varoitti "tuntematonta jokea ylitettäessä varomaan pinnan alla näkymättömissä olevia kiviä". Mitä hän tarkoitti tällä?

Ajaako Kiina "opin vuoksi" ensimmäiseksi vapautetun talousalueensa länsikriisiin nousevine kustannuksineen? **)

Nyt kuitenkin tämä Kiinan ensimmäinen länsimaalaisittain ohjattu talousalue kokee ohjattua palkankorotusta, sosiaaliturvan parannusta, ympäristösuojelukustannusten kohoamista ja raaka-aineiden hintojen nousua, jolloin mm. lännestä tullut raha aloittaa uuden halvemman maan etsimisen. Onko tämä Kiinan keskushallinnon tietoinen ohjaus huomisen uudelle valiintuvalle yhteiskuntalinjalle? Onko kaltaisemme markkinatalous ja demokratia sittenkään se oikea suunta - katsokaamme ulos ja kunnelkaamme uutisia ja omia tavallisen kansalaisen ajatuksia.

Mikä yhdistää Koivistoa, amerikkalaista kerettiläisittäin ajattelevaa tulevaisuusennustaja Wallersteinia ja Kiinan edesmennyttä suurmiestä Dengiä? Se on helppoa - se on muutos, terävä katse huomiseen ja se on uusi vanha järjestys. Koivisto ei halunnut revähtäneitä tuloeroja, Koivisto ei varmaankaan halunnut pörssipelejä, jotka hamuavat toisten tekemästä työstä lisäpääomaa uudelleen sijoitettavaksi tekemättä mitään konkreettista työtä.

Wallerstein viestittää amerikkalaisen maailmantalouden jäävän kuitenkin lyhyeksi taipaleeksi. Amerikkalaisen talouden pitkällä taantumalla on myös vaikutusta sotilaskykyyn - Nato ei saata olla enää nykyisensä huomenna - eurooppalaisilla on edessä oman Eurooppa-Naton syntymä - suomalaisten jättäessä kansan tahdosta turhan USA-Nato -välivaiheen väliin.

Kiinan Deng taas "pitkälle marssille" osallistuneena tiesi, että työ, perhe, suku ja valtio ovat kollektiivisesti ihmisen suurin ylläpitäjä ja yhtenäisyyden luoja, ... mutta silti aloitti länsimaalaisen talouskehityksen - ehkä käytännön opiksi markkinatalouden virheiden ilmaantuessa, jotka jo kolkuttelevat monen maan ovella.

*)
[size=75:2ubwjfmf]Lainaaminen ja siihen liittyvä korko on luonnoton komponentti eliöllisessä jatkumossa. Ihmiskunta kiihdytti huomisen syömisellä energian- ja materiaalien käytön yli sen rajan, jota kutsutaan luonnon kestokyvyksi. "Laina ja lainaaminen on huomisen elämistä tänään syöden ylihuomisen eväät"[/size:2ubwjfmf]

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com

Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-[kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä, copyright by Ilkka Luoma 2005,2006 ja 2007]

Kuva 1
--- http://www.panoramio.com/photo/8490134 ---

Teksti -- Uteliaisuudessaan ja ahneudessaan ihminen kehittää uusia maailmanjärjestyksiä - vanhat kuolevat ja uudet nousevat valaisemaan intoa ja uutteruutta.

Kuva 2
--- http://www.panoramio.com/photo/8490173 ---

Teksti -- Kiinalaista posliinia tuotuna sinne missä kauppa ei käy - väärä paikka, väärä ajoitus. Kiina kasvaa tavallansa hyläten huomenna sen mitä se oppi nopeutettuna meiltä länsimaalaisilta.

Kuva 3
--- http://www.panoramio.com/photo/8490214 ---

Teksti -- Kiinassa ei kohta kannata Kantonin alueella tehdä vaatteita... hinnat, palkat ja kaikki kustannukset nousevat, ympäristö vaatii rahaa, sosiaaliturva vaatii rahaa. Globaali raha lähtee etsimään uutta vaatetehtaan paikkaa - Vietman? Kiinalaisia alusvaatteita maailman miltei lihavimmalle kansalle - sopiiko?

Kuva 4
--- http://www.panoramio.com/photo/8490269 ---

Teksti -- Kiinalainen uusi vuosi - vieraita Pekingistä; tyttö - vieraita lännestä : aasi. Aasi on Kiinassa tärkeä eläin, mutta me ymmärrämme sen aina toisin, ymmärrämmekö väärin?

Kuva 5
--- http://www.panoramio.com/photo/8490300 ---

Teksti -- Presidentti Koivisto oli aatteen ja järjestöjen mies. Satamasta Suomen Pankin kautta Tasavaltamme presidentiksi. Partiolaisten aate herättää mielenkiintoa - siellä ei raha ja talous ole päällimmäisinä, vaan yhteenkuuluvuus, toveruus ja auttamisen henki tarvitseville.

Kuva 6
--- http://www.panoramio.com/photo/8490346 ---

Teksti -- Ilkivaltaa, kapinaa vai herättelyä jostain pahasta olosta, jonka markkinatalouden juoksupyörä on kodeissa, perheissä ja lapsissa aiheuttanut? Heräämmekö - mitä amerikkalainen Wallerstein tarkoittaa uudella maailmanjärjestyksellä?

Kuva 7
--- http://www.panoramio.com/photo/8490372 ---

Teksti -- Samassa kuvassa kohtaa tapahtuma ilkivaltana tai kapinana jotain sellaista kohtaan, jossa kansa on valintojansa tehnyt - missä on mennyt pieleen? Menkää eduskuntaan kuuntelemaan mitä siellä puhutaan, tulelette yllättymään, kuinka pinnallista se on - kuin sirkus muutamille kansalaiskuuntelijoille ja televisiokameroille.

Kuva 8
--- http://www.panoramio.com/photo/8490398 ---

Teksti -- Rajaton raha kohtaa Espoossa Länsiväylän vieressä ja tulevan metron yllä. Aurinko on laskemassa monikansallisten jättiläisten yltä - Nokia, Kone ja Fortum. Tosin Kone on tukevasti suomalaisten käsissä, kuten Fortum valtiomme.

Kuva 9
--- http://www.panoramio.com/photo/8490415 ---

Teksti -- Kiihdytetty länsimaalainen markkinatalous ajaa täysillä vastaan luontoajatusta käyttämällä lainauksella nopeutettua ympäristökulumista kohti hetkeä jolloin iskee todellinen niukkuus ja sota niistä vähistä.

..............................
LINKKI - IMMANUEL WALLERSTEIN
http://fi.wikipedia.org/wiki/Immanuel_Wallerstein

LINKKI - Kiinan Kansantasavallan johtaja DENG XIAOPING [1976 - käytännössä aina kuolemaansa saakka 1997]
http://fi.wikipedia.org/wiki/Deng_Xiaoping

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14139

Aiheeseen liittyen - Suomen attac ´in tapahtuma viikonloppuna (sopii aloituksen debattitiivistykseen - en ole jäsen, tämä siis ei ole mainos... ) - copyyn oli lupa --- tässä:

Attacin koulutuspäivä sekä vuosikokous 15.-16.3.2008 Helsingissä

Suomen Attac järjestää yhteistyössä Helsingin yliopiston Attacin kanssa
jälleen tapahtumaviikonlopun Helsingissä. Lauantain teemana
on "Toisenlainen Eurooppa on mahdollinen" ja sunnuntain teemana "10 vuotta
altermondialismia - mikä on liikkeen tulevaisuus?"

Lauantain osuus on koulutuksellisempi ja kiinnostavia keskusteluja käydään
pienryhmissä. Päivän aikana perehdytään toisenlaisen Euroopan
mahdollisuuksiin.

Sunnuntaina on keskustelutilaisuuden lisäksi Attacin vuosikokous, jossa
valitaan uusi hallitus sekä käsitellään muut vuosikokousasiat.

Ohjelma:

********* 15.3. lauantai / Uusi ylioppilastalo *************************

Avaus: Mannerheim-sali klo 11-12.30

Avauskeskustelu toisenlaisesta Euroopasta, Attacin toiminnan sekä
eurooppalaisen yhteistyön esittely. Alustajina Mikko Sauli, Anita Kelles
sekä otto Bruun.

Ryhmät: Pienryhmät eri teemoilla 13-15.30

Perusteemat tutuiksi
Liikkeen strategiat Euroopassa
Toimintaorientoitunut kansansivistysliike; kesäyliopiston ideointi sekä
eurooppalainen kesäyliopisto
Talousrikollisuus ja verorahojen pakeneminen

Lopetus: Mannerheim-sali klo 15.30-16.30

Yhteenveto ja infoa Euroopan sosiaalifoorumista Malmössä

Yhteinen illanvietto Ravintola Bullmanissa klo 17.30 alkaen (Fleminginkatu
21 B, 00500 HKI)
Mikäli et osallistu koulutuspäivään, mutta haluat osallistua illanviettoon,
ilmoittaudu ennakkoon aila.pervonsuo@welho.com

********** 16.3. sunnuntai / Vanha ylioppilastalo ***************

Musiikkisali / Vanha ylioppilastalo

12-13.30 Paneelikeskustelu

"10 vuotta altermondialismia - mikä on liikkeen tulevaisuus?"

Keskustelua johdattaa Ranskan Attacin johtokunnan jäsen Maël Theulièr, Mikko
Sauli ja muita altermondialisteja. Puheita moderoi Mika Rönkkö.

13.30-14 Tauko
14-14.30 Nimien tarkistus
14.30-17 Vuosikokous

MUUTA:

Koulutuspäiviin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lisätietoja antaa:

Tiina Hiltunen
tiina.hiltunen@helsinki.fi, 0400 799 615

Viestiä saa vapaasti lähettää eteenpäin.

***********************************************************************

[size=75:28gkohv4]ATTAC pähkinänkuoressa

ATTAC (Association pour une taxation des transactions financières pour
l'aide aux citoyens, Yhdistys pääomavirtojen verottamiseksi kansalaisten
hyväksi) on 1990-luvun lopulla alkunsa saanut kansalaisliike. Attac oli
yksi ensimmäisistä tuolloin syntyneistä globalisaatiokriittisistä tai
vaihtoehtoista globalisaatiota ajavista liikkeistä. Attac kritisoi talouden
globalisaation epäkohtia. Tarkemmin ottaen Attac on rahoitusmarkkinoiden demokraattista valvontaa ja demokraattisia rahoitusjärjestelmiä vaativa kansainvälinen liike. Emme vastusta globalisaatiota, emmekä pidä puhumista globalisaatiosta ilman sen tarkempia määreitä hedelmällisenä. Liike toimii nykyään n. 50 maassa, ja sillä on yli 80.000 jäsentä

Mitä ATTAC ajaa?

Attac ajaa oikeudenmukaisempaa ja tasapuolisempaa globalisaatiota. Suomen ATTACin kolme pääteemaa ovat valuutanvaihtoveron toteuttaminen, veroparatiisien sulkeminen ja kehitysmaiden velkojen mitätöinti.
Valuutanvaihtoveron, eli ns. Tobinin veron tarkoitus on tehdä lukemattomiin valuuttakriiseihin johtanut globaali valuuttakeinottelu kannattamattomaksi.
Keinottelun synnyttämät valuuttakriisit johtavat taloudellisiin kriiseihin
tai syventävät niitä ratkaisevasti. Veron tuottoja voitaisiin käyttää
demokraattisesti esimerkiksi YK:n vuosituhattavoitteiden rahoittamiseen,
globaaliin sosiaalipolitiikkaan tai aidosti vakauttavan valuuttarahaston
rakentamiseksi. Lisää valuutanvaihtoverosta...

Veroparatiisit ovat myyneet valtiosuvereniteettinsa kansainvälisen
suurpääoman vaatimuksille. Kehitysmaat menettävät siirtohinnoittelun ja
muun vastaavanlaisen veronkierron seurauksena jopa 500 miljardia
Yhdysvaltain dollaria vuosittain. Veronkiertoteollisuuden toiminta siirtää
verotaakkaa keskiluokan ja köyhempien kansanosien maksettavaksi yritysten ja varakkaiden yksityishenkilöiden sijaan. Kehitysmaat joutuvat käyttämään valtavia summia länsimailta otettujen velkojen maksamiseen. Entisten diktaattorien ottamat velat toimivat nyt länsimaiden keinona pitää kehitysmaat vallassaan. Köyhät maat joutuvat käyttämään niin suuren osan bruttokansantuotteestaan velkojen korkojen maksuun, ettei köyhyyttä pystytä poistamaan ilman velkojen mitätöintiä. Lisää kehitysmaiden veloista...

Näiden kolmen pääteeman lisäksi ATTAC on kiinnostunut yleisemminkin
globalisoituvan markkinatalouden porsaanrei'istä ja valtakysymyksistä.
ATTACin tarkoituksena on tuoda vaihtoehtoja yksityistämisvimman
ilmentämälle uusliberalismille globaalissa mittakaavassa. ATTAC haluaa
uudenlaista globaalia demokratiaa ja markkinatalouden asettamista oikeaan kehykseensä. Yksityistämisien ja demokratiavajeen lisäksi ATTAC on kritisoinut mm. vapaakauppa-ajattelun pohjalta tehtyjä kauppapoliittisia epäonnistumisia, yhtiövaltaa, yksityisten eläkerahastojen lisääntymistä julkisten kustannuksella sekä useiden multilateraalisten instituutioiden epädemokraattista toimintaa.

Miten ATTAC toimii?

ATTAC pyrkii lisäämään kansalaistietoisuutta talouden globalisaatiosta ja
sen eri prosesseista. Toimintaamme kuuluu säännöllinen julkaisutoiminta
niin painettuna kun internetissäkin. ATTAC jakaa jäsenilleen säännöllisesti
Hiekanjyvät-lehteä. Ylläpidämme internetissä uutis- ja keskustelufoorumia sekä sähköpostilistoja. Näiden lisäksi työryhmät julkaisevat sivuillaan temaattista materiaalia. ATTAC ottaa myös kantaa ja osallistuu ajankohtaisiin keskusteluihin kannanotoin ja kirjoituksin.
Kuten monet uudet yhteiskunnalliset liikkeet, ATTAC pyrkii julkisen tilan
ja uusien poliittisten tilojen, kuten sosiaalifoorumien käyttämiseen.

Suomen ATTAC

Suomessa ATTAC toimii erilaisissa ryhmissä. Työryhmät ovat sisältöä
tuottavia temaattisia ryhmiä, jotka toimivat valtakunnallisesti.
Paikallisryhmät toimivat paikallistasolla levittäen materiaalia ja
järjestäen erilaisia tilaisuuksia. Johtokunta on ATTAC ry:n
vuosikokouksessa valittava hallitus, jonka tehtävänä on pitää huolta
järjestön linjauksista ja taloudesta sekä yleisemmin koordinoida toimintaa.

ATTACilla on Suomessa noin 1.100 jäsentä (4/2006).[/size:28gkohv4]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14139

Filosofisesti ottaen koko pankkisektori lainoineen ja korkoineen on luonnoton ilmiö - juuri missään luonnossa ei syödä huomista ylihuomisen ongelmaksi. - Lainaaminen kiihdyttää kulutusta --- se kasvaa koko ajan, koska lainamäärät kasvavat - siis lainapääoma ... Hollannissa jopa 160% vuosiansioista - Suomessa mentiin juuri yli 100 prosentin ...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14139

Isot pojat ovatkin palkkakuopassa - kuinka sitten keinottelijat, pitäisikö heille perustaa edunvalvontaryhtiliike turvaamaan vakaa ja progressiivinen ansioiden nousu ?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14139
jumalauta
JAHAS, "Ilkka" on näitä terrorijärjestö "Attacin" miehiä...se
selittääkin ... !!!

.....

JAHAS, sitä ei sitten olla luettu attac ´in sääntöjä ja periaatteita ...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
jumalauta
JAHAS, "Ilkka" on näitä terrorijärjestö "Attacin" miehiä...se
selittääkin ... !!!.....

JAHAS, sitä ei sitten olla luettu attac ´in sääntöjä ja periaatteita ...

KARKOITTAMISEENI moisesta riittää, kun tiedän Luimuojan siihen
kuuluvan .. !!!

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14139

Poliisi paljasti yli 50 miljoonaa huijatun kansalaisilta netti win to win operaatioissa - olisiko kansankin keskuudessa pientä pelaamisen, keinottelun ja ahneuden makua ...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14139

Koko läntinen markkinatalousmaailma on ajautumassa vaikeuksiin - uusi talouden vääntö ja voima syntyy Aasian jättiläisvaltioista ja pienistä tiikereistä - "aikaansa kutakin sanoi keinottelija kun ansiotonta tuottoa leikattiin ... "

Mutta kuinka Kiina kollektivistisena maana ottaa vastaan oman pankki- ja pörssikriisin - ovat kuitenkin toistensa seurailijoita...?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14139

juuri nyt on pörssissä menossa hiljaisesti omaisuuden uudelleen jakoa, on halpaa ja liian kallista - siis myydään ja ostetaan, mutta mistä tuo lisäostovoima tulee keinottelijoille (sijoittajille) - no, se tulee viime kädessä suuren kansan karttuisasta kädestä....

Haluatko olla mukana tukemassa "isojen poikien" sijoituspelejä?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14139

Kansakuntien sota syntyy siitä, kun lopullisesti paljastuu keinottelijoiden rahanlähde itse kansasta. Tämän tajuamiseen menee hetki...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä14139

Kansalaiset lähtivät näihin pyramidihuijauksiin isoisten perässä - mikäs sen mukavampaa kuin tempaista jostain ja paljon - tekemättä mitään. Me vain unohdamme yhden asian:

Ei ole mitään, joka syntyy tyhjästä - sen tekee oikeasti aina joku ja lopulta se tekijä on aina peruskuluttaja tavallisen kansan parista.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat