Seuraa 
Viestejä45973

Jankkaan tästä usein mutta ärsyttää kun kukaan ei oikein osaa kutsua tätä kuluvaa dekadia mitenkään. Puhutaan 2000-luvusta mutta sehän on vuosituhannen nimitys, ei suinkaan vuosikymmenen. 2000-luvun alku on hyvin epämääräinen termi. Kuuluu helpotuksen huokaus kun vuosilukumittariin rapsahtaa 2010, sitä kun voi kutsua helposti kymmenluvuksi tai miksi nyt sitten haluaakaan.

Mutta vielä on pari vuotta tätä vuotta jäljellä ja tulevaisuudessa varmastikin joskus viitataan tähän vuosikymmeneen. Se on vaikeaa kun tälle ei ole edes omaa nimeään. Nollakymmenluku on vähän huono koska nolla ei ole numero (?) ja ensikymmenluku viittaa taas numeroon 1. Miten on aikaisemmin kutsuttu ensimmäisiä vuosikymmeniä ja -satoja?

WTC-onnettomuuteen viitataan tulevaisuudessa että se tapahtui vuonna 2001 mutta ilmastonmuutoshysterian aloitusvuosikymmen onkin hankalampi puheenaihe.

Perusteltuja ehdotuksia, mikä olisi hyvä sana tälle vuosikymmenelle?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Jotain väliä ?
Nibiru tulee 2012 ja tuhoaa ihmiskunnan...
eloonjääneet varmaan keksii uuden kalenterin ja aloittaa ties mistä vuodesta.
Big deal ?
Miettisit(te) enemmin minkävärisiä sukkia pidätte jaloissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilmastonmuutoshysteria alkoi jo 80-luvulla. 90-luvulla oli hiljaisempaa, koska kuviteltiin tuloksia liian pahoiksi. Nyt tällä vuosikymmenellä on herätty tajuamaan, että 80-luvulla oltiin hyvinkin oikeilla jäljillä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat