Seuraa 
Viestejä8241
Liittynyt9.9.2005

[size=150:1w72ydif]Poliittinen vähemmistö väheksyy kansalaisenemmistöä Nato-uskovaisuudessaan[/size:1w72ydif]
[size=75:1w72ydif](Eduskunta keskusteli Naton nopean toiminnan joukoista NRF:stä*) 11.3. ja kansalaisten omistama YLE haki historiasta entisen Suomen Nato-suurlähettilään 12.3. A Studio ajankohtaisohjelmaan vakuuttelemaan, että meillä ei ymmärretä Natoa ja sen realiteetteja - oli kuin rukkasen räimäisy kansalaisenemmistön naamaan)[/size:1w72ydif]

[ ... "usko pyhä ja horjumaton" on pienellä vähemmistöllä USA johteista Natoa kohtaan. USA pyytää yhä uudestaan lisää Nato-maiden joukkoja Afganistaniin. Suomi hakee hurskautta NRF-joukkoihin liittymisestä. Vain Vasemmistoliitto jaksoi kantaa liittoutumattomuuden viittaa ollen vastaan pakkotyöntöä Naton esileikkeihin ... realiteettikokemukset Neuvostoliitosta ovat langenneet otolliseen maahan ... ]

Naton nopean toiminnan joukkoihin liittymistä perustellaan sen humanitäärisellä ominaisuudella. NRF on auttanut Pakistanin maanjäristyksissä, ollut turvaamassa Ateenan Olympialaisia jne ... Toisen maailmansodan jälkeen uudistunut YK - Yhdistyneet Kansakunnat perustettiin ajatukselle - "Ei enää koskaan" - YK:ssa on miltei kaikki maapallon maat mukana.

Entinen Nato-lähettiläs Leif Blomqvist kertoi Suomessa vallitsevan päättäjissä epätietoisuutta Natosta, Naton tavoitteista ja Naton menetelmistä. Blomqvist kertoi aikojen muuttuneen, unohtaen itse, että aika on todellakin muutunut ja mm. USA:n kertoneen, että mikäli eurooppalaiset eivät riittävästi osallistu Naton aktiivitoimintaan - voi se menettää taistelutehonsa ja purkautua. Tämän päivän status ei ole huomisen päivän ehto.

Eurooppa on rakentamassa itsestänsä kolmella tavalla ratkaisevasti erilaista kansalaisten verkottunutta eurooppalaisten kansojen yhteisöä. Vapaa liikkuvuus, vastuu ympäristöstä ja kuluttajan aseman vahvistumista rajattoman rahan markkinakoneistoa vastaan. EU on maailman suurin talous (vielä) - mutta EU on nyt maailman suurin ympäristöaloitteellinen toimija.

Eurooppalaista vastuukotia kansalaisilleen vahvistavat oma kasvava, toki riitaisa itsetunto omista kyvyistä. Eurooppalaiset omaavat jo nyt miltei kaiken sen osaamisen, teknologian ja sosiaalisen kanssakäymisen periaatteet, mitä missä tahansa muualla. Eurooppalaiset kulkevat kohti yhtenäisyyttä muuttuvassa maailmassa, missä suurin uhka on meidän itsemme muuntelema ympäristö. "Ympäristö on aiheestakin muuttumassa ihmiselle vihamieliseksi".

Eurooppalaisten, kuten meidän suomalaistenkin suurin uhka on oma itsemme ja kaikki ne, jotka aikaansaavat suurimmat päästökuormitukset ympäristöllemme. USA ylivoimaisena 100-vuotisena "päästäjänä" toimii vielä tänä päivänä "vilpittömänä" maailmanpoliisina ohjaillen kansainvälisiä operaatioita omien taloudellisten intressiensä mukaisesti...
(mm. Irak - diktaattori Saddam Husseinin aikana maassa vallitsi järjestys... pakolla, mutta USA:n suvereenin valtion kimppuun käymisen jälkeen 150.000 irakilaista on saanut surmansa - kallis hinta tavoitellessa vapaata öljyjakoa ja "demokratiaa").

Suomessa eduskunta kävi depatin Nato-NRF joukoista 1). Perusteltiin humanitäärisin syihin vedoten liittymistä NRF:ään - samaan aikaan kun YK ainoana todellisena kansainyhteisönä kärvistelee rahanpuutteessa. Suomi on saanut mainetta ja jopa kunniaa YK-rauhanturvaamistehtävistä jo Kyproksen 1950-luvun kriisistä lähtien. Olemme YK-tehtävissä olleet todellinen suurvalta kokoomme nähden. Suomi on liian pieni maa hajoittamaan voimiaan Nato-hankkeisiin, EU:n turvahankkeisiin ja YK:n rauhanturvaamistehtäviin - unohtamatta panostamme kehitysapuun.

Suomi sijaitsee maantieteellisesti vedenjakajalla; olemme idän ja lännen rajalla - ja pidämme itsekkin sisällämme vahvoja siteita kumpaankin ilmansuuntaan. Tosiasioita ei käy muuttaminen kaivelemalla historian haamukuvia uhista - on perempikin katsoa mistä olemme riippuvaisia - me tarvitsemme vientä, maksaaksemme tuonnin. Meidän kaupankäynti kohdistuu niin itään kuin länteen - se on realiteetti, joka tuo rahat tulontasaukseemme ja ylläpitää sen myötä inhimillisyyden rapautuvaa käsitettä.

Suomen kansa on "kallupista toiseen" ollut harvinaisen yksimielinen suurelta enemmistöltään - se on: Ei Natolle. Meillä on eduskunnassa vapaan mielipiteen ja ajatuskaavion mukaan sinnikäs pieni vähemmistö, joka ajaa Suomea Natoon kuin käärmettä pyssyyn. Meillä on mediassa sinnikäs Nato-uskovaisten joukko, joka on katsonut omaavansa kansan suurta enemmistöä ohjaavan opettajan roolin oikeudekseen, ... kun kansa kahlaa tämän median mielestä tietämättömyyden suossa.

Näyttää vahvasti siltä, että enemmistöä kohti suunnattu ohjaava käsi ei tiedä todellisuudessa mitä on se realiteetti, joka sitä vastoin on kasvanut kansalaisten laajoihin piireihin kytköksistä mihinkään sotilasliittoihin. Nyt voimme oikeasti sanoa edesmenneen kansalaisvaikuttajan Veikko Vennamon sanoin: "Kyllä kansa tietää" - huumoriako, ehkä niin, mutta onhan myös sanottu, että viisaus asuu kansan syvissä riveissä - ja meillähän todistellaan demokratian kaikkivoipaisuudesta. --- Miksi pieni poliittinen ja mediallinen vähemmistö käy jatkuvasti Nato -hyökkäykseen kansan suurta enemmistöä vastaan?

Miksi Nato-profeetat todistelevat todistamastaan päästyään Naton kaikkivoipaisuutta - vaikka unohtavat maailman kasvavan aivan toisella suunnalla, mistä sotaankin käskevä Nato-tuuli puhaltaa. Miksi Suomi liittyisi sellaisiin joukkoihin, joilla on ekspansiivinen tapa puuttua toisten asioihin?

Kehittyvässä maailmanjärjestyksessä saattaa kunnioitus suvereeneja maita kohtaan muuttua toisten sisäisten asioiden puuttumattomuuden linjaksi. Eurooppalaiset olivat toisten asioihin puuttumisen mestareita ristiretkillä, suurilla löytyretkillä - ristin ja miekan voimalla ja Amerikoiden, Afrikan kuin Aasiankin ryöväysretkillä. Nyt me perustelemme puuttumista toisten asioihin humanitäärisyydellä, ... näinkö huono omatunto meillä on aikaisemmista ryöstöretkistämme?

Kansallisia tragedioita on tapahtunut kaikkialla - osa on selvinnyt niistä itse - kuten USA mustien kansalaisoikeuksien taistelusta, osa ei ole selvinnyt itse - kuten koko Lähi-idän kysymys, jossa suomalainen YK-sotilas on miltei käsite. ---
Lännen ohjaava sekaantuminen Lähi-Itään synnytti edelleen jatkuvan konfliktin jo 1940-luvulta. Juutalais-palestiinalaiskysymystä ei olla kyetty ratkaisemaan millään mekanismeilla, ei edes YK-johteisesti. Sekaantuminen toisten asioihin on valtapyyteellisen johtajaksi haluajan talousrikos - usein aseiden voimalla. Huomenna kansakunnat päättävät itse asiansa - niin dramaattista kuin se joskus saattaakin olla.

On kulunut 90 vuotta siitä, kun veljemme ottivat verisesti yhteen omassa juuri itsenäistyneessä maassamme 1918 - saimme "apua" Saksasta ja Neuvostovenäjältä

Haluammeko me suomalaiset ulkopuolisia sotkeentumaan asioihimme, jossa vaikkapa savolaiset ja pohjanmaan lakeuksia isännät joskus tulevaisuudessa ottavat enempikin yhteen, kuin se huumori, mikä vallitsee näinä rauhallisina kulutusjuhlien päivinä? Haluammeko me nopean toiminnan joukkoja erottelemaan puukkojunkkareita korkkiruuveista - hoidammeko konfliktimme itse, vai otammeko tyynesti vastaan ruotsalaiset, norjalaiset vai luxemburgilaiset nopean toiminnan turvaajat vahvistettuna amerikkalaisilla tai vaikkapa italiaisilla?

Parhaiten kansoja yhdistävä tekijä on kauppa - joko rehellisesti tai vähemmän rehellisesti. Jos me keskittyisimme antamaan parasta laatuamme, osaamistamme, sanassa pysymistä ja selkeitä kaikkien ymmärtämiä myymisen ja ostamisen signaaleja - niin lopputulemana saisimme elää rauhassa ja omilla päätöksillä.

Jokainen hoitakoot itse omat asiansa - tuntuisi se välillä kuinka pahalta tahansa. Vieraita kansalaisia siirtelemällä paikasta toiseen ei ratkaista pitkässä juoksussa mitään - kaikille kansoille on muodostunut omat reviirinsä, joiden sisällä he suvereenisti hoitavat omia asioitaan ja konfliktejaan. Kunnioita lähimmäistäsi kuten toivot itseäsi kunnioitettavan. Viisautta ei ole puuttua toisen järjestykseen, viisautta on antaa kysyttäessä mielipiteitä omasta järjestyksestä.

Luonnonkatastrofit yleistyvät, yli rajojen epidemiat yleistyvät, nälänhätä yleistyy, hätä puhtaasta vedestä yleistyy - globaali hätä yleistyy. Apua voidaan antaa ilman aseita - apua voidaan antaa YK:sta ja mm. Punaisesta Rististä käsin. Keskittäkäämme voimavaramme sellaisiin järjestöihin ja liittoutumiin, jotka eivät aiheuta agressioita autettavissa. Meidän tulisi mieluumminkin täyttää osuutemme kansainvälisten mittareiden mukaisesti aktiivisessa kehitysavussa. Lopuksi omaksi turvaksemme huolehtikaamme riittävästä varustautumisesta niin henkisesti kuin materiaalisesti sellaista kohtaan, joka tulee pyytämättä ja yllättäen.
[size=75:1w72ydif]1) Vasemmistoliiton Lapin oma poika Esko-Juhani Tennilä tuli rehellinen ja tuli sanoneeksi historialliset sanat: "Täällä salissa jokainen tietää mihin tämä johtaa - nyt ollaan menossa Natoon - ovi kerrallaan" --- ei sanatarkka lainaus, vaan asiasisältönä.

LINKKI kuvakertomukseen, missä eduskuntadebatti NRF:stä on taltioitu kuvin:
--- http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28h8o+i ... atti-.html ---[/size:1w72ydif]

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com
http://ilkkaluoma.vuodatus.net

LINKKIKOKOELMA
NRF --- http://www.nato.int/issues/nrf/index.html
NATO --- http://en.wikipedia.org/wiki/NATO

................................
Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-
[ kuvia saa lainata vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä, Copyright by Ilkka Luoma 2005 ]

Kuva 1
--- http://www.panoramio.com/photo/8534930 ---

Teksti
Kutsuttuna ensimmäistä kertaa Suomessa - USAF, eli Yhdysvaltain Ilmavoimien ilmatankkauskone, joka mahdollisti mm. entisen Jugoslavian pommitukset suoraan Yhdysvalloista - kaksi tankkausta välillä - ilmassa. Boieng KC-135 Stratotanker Lappeenrannassa. Takana "vahdissa" Suomen Rajavartiolaitoksen saksalaisvalmisteinen Dornier Do. Tätä ennen viimeiset Dornierit lahjoitti Suomelle 1942 Kolmannen Valtakunnan Herman Göring.
Kuva 2
--- http://www.panoramio.com/photo/8534938 ---

Teksti
Muistoja monille herättävä kuva - edessä 1960-luvulla Suomessa käytössä ollut ranskalainen harjoitushävittäjä Fouga Magister, lyhyesti FM. Ranska irtautui ensimmäisen kerran Natosta jo 1960-luvulla Ranskan silloisen vahvan miehen, presidentti Charles De Gaullen johdolla. Takana Nato-hävittäjä ja ison veljen USA - ilmatankkauskone, joka mahdollisti mm. kaukopommitukset Irakiin Englannista.

Kuva 3
--- http://www.panoramio.com/photo/8534941 ---

Teksti
Suomen Ilmavoimien amerikkalaisvalmisteinen tukialushävittäjäpommittaja, Suomessa ilmataisteluhävittäjä McDonnell Douglas F-18 Hornet - jälkipoltto päällä. 2. maailmansodassa suomalaiset lentäjät olivat osaavia ja mm. Kolmannessa Valtakunnassa arvostettuja maailman huippuihin kuuluvia - perinteet varmaankin velvoittavat. Suomen paras tae on oma puolustus hyvällä joukkuehengellä ja riittävällä tekniikalla.

Kuva 4
--- http://www.panoramio.com/photo/8534944 ---

Teksti
Vastakkainasettelu rauhanomaisesti ja pyydettynä. Nato-maa Ranskan Mirage hävittäjä sekä suomalainen ilmataisteluhävittäjä Hornet - nokat vastakkain. Emme tarvitse Natoa. Torjumme kaikki meille pyytämättä ja yllättäen tulijat, määrätietoisesti - siinä on meidän huominen ja oma turvamme - liittoutumattomuus ja riittävä oma taistelukyky - rahaa säästämättä ja laadusta tinkimättä.

Kuva 5
--- http://www.panoramio.com/photo/8534946 ---

Teksti
Hollantilainen Nato-sotakone - amerikkaisvalmisteinen taisteluhävittäjä General Dynamics F-16 Falcon, yläkierteessä (jälkipotto päällä), mutta onko Nato jo menossa alakierteeseen? Syntyykö huomiselle eurooppalaisten ikioma Nato, omin voimin?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (62)

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Kysymys on mitä suurimmassa määrin pragmaattinen, jota sinun lähestymistapasi ei näytä olevan.

Euroopan yhteinen puolustus perustuu Natoon ja sen standardeihin. Jos Suomi jää tämän kehityksen ulkopuolelle, se merkitsee myös Suomen jäämistä Euroopan puolustusyhteistyön ulkopuolelle. Onko Nato olemassa tai ei, sillä ei ole merkitystä Euroopan puolustusyhteistyön käytännön toimien kanssa.

Itse kannatan Euroopan yhteistyötä myös puolustuksen osalta. Perusteita tälle on. EU-Euroopan pitää pystyä kantamaan vastuu omasta turvallisuudestaan ja se edellyttää kaikkien jäsenmaiden ponnisteluja. EU:n jäsenmaiden yhteistyö myös vähentää muiden vahvojen valtioiden ns. rauhanturvaamisen kautta Euroopalle muodostamia riskejä. Tämä USA-pelottelu ei ole täysin perusteetonta, mutta repäistynä asiayhteyksistä muistuttaa 70-lukulaista vasemmiston rauhanmarssiaatetta, jossa Neuvostoliiton yhdinohjukset Puolassa olivat rauhanohjuksia.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

KGB:n kolme sukupolvea aivopesemä kansa ei ymmärrä omaa parastaan, vaan on "Tukholma syndrooman" kokeneena rakastunut
orjuttajaansa eli ryssään. NATO:on liittymisen voi hoitaa hallitus ilman
kansanäänesystä, eihän sitä tehty EU:n perustuslain hyväksymisen
kohdallakaan, joka vei oikeudenkäytön maasta Brysseliin ?
NATO:on liittymisen voisi oikeastaan ratkaista armeija yksin, sehän koskee Suomen puolustusta !!!

Ilkka Luoma
[size=150:1z0cnro5]Poliittinen vähemmistö väheksyy kansalaisenemmistöä Nato-uskovaisuudessaan[/size:1z0cnro5]

On syytäkin silloin, kun enemmistö on Ilkan tavoin väärässä... 99 % Naton vastustajista on henkisesti Venäjän yliotteessa, vaikkeivät he sitä suoraan myönnäkään - tai aina edes tajua.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8241
Liittynyt9.9.2005
Fëanor
Ilkka Luoma
[size=150:pddxf9jx]Poliittinen vähemmistö väheksyy kansalaisenemmistöä Nato-uskovaisuudessaan[/size:pddxf9jx]

On syytäkin silloin, kun enemmistö on Ilkan tavoin väärässä... 99 % Naton vastustajista on henkisesti Venäjän yliotteessa, vaikkeivät he sitä suoraan myönnäkään - tai aina edes tajua.

....

kuinka "demokratiassa" enemmistö voi olla mielipidekysymyksessä väärässä - mikä on se fakta joka näin kertoo?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Ilkka Luoma
Fëanor
Ilkka Luoma
[size=150:o7o9bqum]Poliittinen vähemmistö väheksyy kansalaisenemmistöä Nato-uskovaisuudessaan[/size:o7o9bqum]

On syytäkin silloin, kun enemmistö on Ilkan tavoin väärässä... 99 % Naton vastustajista on henkisesti Venäjän yliotteessa, vaikkeivät he sitä suoraan myönnäkään - tai aina edes tajua.
....

kuinka "demokratiassa" enemmistö voi olla mielipidekysymyksessä väärässä - mikä on se fakta joka näin kertoo?

Voihan enemmistö olla väärässä vähemmistökysymyksissäkin. Kysymys siinä on vain siitä kohdellaanko kaikkia tasapuolisen huonosti ja väärin. Siihenhän vähemmistösuoja ei ota kantaa. Siis onko päätös väärä, kunhan se on tasapuolisesti väärä Ei tarvittaisi vähemmistösuojalakeja, jos olisit oikeassa, että enemmistö on aina oikeassa.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8241
Liittynyt9.9.2005
sigfrid
Ilkka Luoma
Fëanor
Ilkka Luoma
[size=150:2r749bwu]Poliittinen vähemmistö väheksyy kansalaisenemmistöä Nato-uskovaisuudessaan[/size:2r749bwu]

On syytäkin silloin, kun enemmistö on Ilkan tavoin väärässä... 99 % Naton vastustajista on henkisesti Venäjän yliotteessa, vaikkeivät he sitä suoraan myönnäkään - tai aina edes tajua.
....

kuinka "demokratiassa" enemmistö voi olla mielipidekysymyksessä väärässä - mikä on se fakta joka näin kertoo?
Voihan enemmistö olla väärässä vähemmistökysymyksissäkin. Kysymys siinä on vain siitä kohdellaanko kaikkia tasapuolisen huonosti ja väärin. Siihenhän vähemmistösuoja ei ota kantaa. Siis onko päätös väärä, kunhan se on tasapuolisesti väärä Ei tarvittaisi vähemmistösuojalakeja, jos olisit oikeassa, että enemmistö on aina oikeassa.

...

"Demokratiat" elävät tiedonsaannon suhteen enemmistöltään median varassa - ja Suomessa on vahva edustus Nato-uskovaismediassa, jotka paahtavat täysillä suuren kansan "kimppuun"...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Ilkka Luoma
sigfrid
Ilkka Luoma
Fëanor
Ilkka Luoma
[size=150:1sm3ar05]Poliittinen vähemmistö väheksyy kansalaisenemmistöä Nato-uskovaisuudessaan[/size:1sm3ar05]

On syytäkin silloin, kun enemmistö on Ilkan tavoin väärässä... 99 % Naton vastustajista on henkisesti Venäjän yliotteessa, vaikkeivät he sitä suoraan myönnäkään - tai aina edes tajua.
....

kuinka "demokratiassa" enemmistö voi olla mielipidekysymyksessä väärässä - mikä on se fakta joka näin kertoo?
Voihan enemmistö olla väärässä vähemmistökysymyksissäkin. Kysymys siinä on vain siitä kohdellaanko kaikkia tasapuolisen huonosti ja väärin. Siihenhän vähemmistösuoja ei ota kantaa. Siis onko päätös väärä, kunhan se on tasapuolisesti väärä Ei tarvittaisi vähemmistösuojalakeja, jos olisit oikeassa, että enemmistö on aina oikeassa....

"Demokratiat" elävät tiedonsaannon suhteen enemmistöltään median varassa - ja Suomessa on vahva edustus Nato-uskovaismediassa, jotka paahtavat täysillä suuren kansan "kimppuun"...

Et siis halua ottaa kantaa esittämääsi asiaan onko enemmistö aina oikeassa....

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Jos Natoon menosta äänestellään MIELIPIDEPOHJALTA niin ollaan jo muutenkin niin metsässä olevia idiootteja ettei paremmasta väliä.

Yleensäkin tämä suomen nykytouhu alkaa olla pelkkää mielipidepaskaa. Vähintään jokaisessa äänestystä vaativassa asiassa.

Mielipiteillä ei pitäisi olla mitään tekemistä koko kansaan vaikuttavien asioiden käsittelyssä.

NATO:n vaihtoehtona on jatkaa taas ryssän orjuudessa ... !!!

RYSSÄN rengit siitä pitäisivät ja kirkuvat hysteerisesti NATO:a
vastaan ... !!!

Tulee muistaa, että esim. Uuden-Suomen gallubin mukaan NATO-kannatus oli peräti 70% prosenttia. Putinisti Kimmo Kiljunen selitti syyksi median nuoren lukijakunnan.

Ilkka Luoman jorinat ovat yhtä pitkää kuin leveetä, toisin sanoen ei päätä eikä häntää. Ihmeellisen kauan kuitenkin Tiede-palstalla jaksanut saarnata monologisia päättömyyksiään, varsinkin kun vastaanotto on mitä on.

Huhujen mukaan Ilkka pelkää omien Venäjä-businesten kärsivän NATO-liiton myötä. Siksi apinanraivoisa agitaatio demokratiaa, EU:ta ja NATO:a vastaan, Venäjän eduksi.

Sopivampi foorumi Ilkalle olisi Suomi 24 h tms. Tiede-palstalla valtaosa on valveutunutta ja siksi Tiede.fi - palstalla NATO-kannatus samoilla, noin 70% prosentin lukemilla, valveutuneet kun ovat rehellisiä!

Valitettavasti tunnen itseni jääviksi ottamaan kantaa tuohon Suomen NATO-kysymykseen.
Sen sijaan haluan muutamalla sanalla puuttua Ilkan loppukommenttiin:

Luonnonkatastrofit yleistyvät, yli rajojen epidemiat yleistyvät, nälänhätä yleistyy, hätä puhtaasta vedestä yleistyy - globaali hätä yleistyy. Apua voidaan antaa ilman aseita - apua voidaan antaa YK:sta ja mm. Punaisesta Rististä käsin. Keskittäkäämme voimavaramme sellaisiin järjestöihin ja liittoutumiin, jotka eivät aiheuta agressioita autettavissa.

Olen ohimennen tarkastellut ”from inside” molempien järjestöjen toimintaa useilla rintamilla ja monissa maanosissa. ICRC (Punaisen Ristin Kansainvälinen Komitea) ei juuri kersku julkisesti maailman massamediassa saavutuksillaan puhumattakaan yksityiskohtaisesti tehtävistään. Kriisien osapuolet kaikeksi onneksi ovat osoittaneet hämmästyttävää kunnioitusta ja yhteistyöhalukkuutta molempia kansainvälisiä organisaatioita kohtaan.
Kuitenkin pinnan alla etenkin ICRC:n raportit ovat liikkuneet tiukkaan tahtiin Sveitsissä sijaitsevaan päämajaan.

Henkilökohtaisesti uskon, että tuo Ilkan mainitsema ”Punainen Risti” oli ratkaisevasti myötävaikuttamassa Väli-Amerikan rauhoittamiseen Costa Rican presidentin, Oscar Ariaksen, iskettyä oivallisen loppuniitin verisille tapahtumille Escipulas II:ssa. AK-47-Kalashinokov vaihtui ministerien ja kansanedustajien salkkuihin, ja YK (kanadalaiset ja ruotsalaiset - missä olivat suomalaiset?) saapui jälkijunassa totemaan asearsenaalin joukkotuhon. Ja noista päivistä lähtien paikallisissa kinkeripiireissä on vallinut rauha, veljesrakkaus ja harmonia: ” joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu.”

Kuitenkin pinnan alla kuohuu (kuohui), mutta joitakin päiviä sitten pidetty suorastaan emotionaalinen huippukokous – ” Grupo de Río” – Dominikaanisessa tasavallassa osoitti liikuttavalla tavalla, että aseiden käytön sijasta keskinäinen debatti johtaakin yllättäen ennalta asetettujen rauhanomaisten tavoitteiden yläpuolelle.

Natoon vai ei?
Koetetaan kestää sentään vuoteen 2012 saakka, sillä Maya-intiaanien suuri kalenteri päättyy tuohon vuosilukuun.
Mitä tuon jälkeen?
Maya-inkkareiden shamaanit toteavat yhä, että tuolloin alkaa ”ikuinen rauha” maailmassa. Tilastolliseti itse näen, että maa repeää jo kolmannen kerran allani tuon 40 vuoden rytmin seurauksena, mutta eräällä maalla on myös tuolloin valmis ydinase.

Toivotan kaikille Nato-intoilijoille ja vastustajille ”ikuista Maya-rauhaa”.

jumalauta
KGB:n kolme sukupolvea aivopesemä kansa ei ymmärrä omaa parastaan, vaan on "Tukholma syndrooman" kokeneena rakastunut
orjuttajaansa eli ryssään. NATO:on liittymisen voi hoitaa hallitus ilman
kansanäänesystä, eihän sitä tehty EU:n perustuslain hyväksymisen
kohdallakaan, joka vei oikeudenkäytön maasta Brysseliin ?
NATO:on liittymisen voisi oikeastaan ratkaista armeija yksin, sehän koskee Suomen puolustusta !!!

Mikä palava kiire sinulla on liittyä natoon? me ollaan kahden kiven välissä eikä voida luiskahtaa mihinkään. Jos usa hyökkää venäjä puolustaa jos venäjä hyökkää usa puolustaa. Kumpikin pitää toisen hyökkäystä suomeen uhkana (jos ei uhkana niin muista syistä sitten) vai eikö busse luotakaan suuren ja mahtavaan usaahan?

HooFoo
Seuraa 
Viestejä813
Liittynyt30.9.2006

Jos johonkin kumartaa, niin toisaalla pyllistää. Siksi pidänkin selkäni suorassa . Jotkut tahot kuvittelevat, että USA:n rakkina on kivempaa kuin Neukkujen. Minä taas pitäisin Suomen edelleen puolueettomana välitysmiehenä maailmassa, kun tännekkin asti ollaan selvitty.

Historia joka tähän puolueettomuuteen johti, ei ehkä aina ollut kunniakas, mutta lopputuloksessa ei minusta ole mitään hävettävää. Pienellä valtiolla ei aina ole varaa paasata suu vaahdossa kunniasta (kenen ja millaisesta kunniasta?), sillä reliteetit on aina otettava huomioon ja 5 miljoonaa kansalaista ja Suomen olemassaolo on tärkeämpää kuin äärioikeistolainen tai -vasemmistolainen pullistelu ja puhkunta. Suomi on jo EU:jäsen ja voi osallistua Euroopan puolustusyhteistyöhön.

Suomen imago maailmalla on arvostettu neutraali, puolueeton rauhantekijä, ja maailmanpolitiikassa tarvitaan puolueettomia, selkä suorana seisovia maita neuvottelijan ja välittäjän rooliin. NATOssa Suomi olisi vain mitätön rivirakki, jota ruvetaan pitämään USA:n vasallina.

Ei hukata hyvää Paasikiven-Kekkosen linjan perintöä pelkästään kokoomuksen Kekkos-traumojen ja "meillä ei pelätä"-uhoomisen vuoksi.

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface

Suomen on lopulta liityttävä joko Natoon tai Venäjään, ei se sen monimutkaisempaa ole. Suomi ei ole puolueeton maa, Suomi on jo osa EU:ta. Mitään "eurooppalaista puolustusta" ei ole olemassa muualla kuin Suomessa käytävässä höperössä keskustelussa. Euroopan keskeiset maat kuuluvat Natoon ja loput suunnittelevat liittymistä. USA ei ole kiva liittokumppani, mutta sitä on verrattava tässä suhteessa Venäjään. Sulhaset ovat siinä, eikä muita tule, joten siitä vain Suomi-neito valitsemaan.

Suomi ei voi pitkässä syöksyssä säilyttää uskottavaa puolustuskykyä yksinäisenä sutena, rahat eivät riitä.

HohoFoo
Jos johonkin kumartaa, niin toisaalla pyllistää. Siksi pidänkin selkäni suorassa . Jotkut tahot kuvittelevat, että USA:n rakkina on kivempaa kuin Neukkujen. Minä taas pitäisin Suomen edelleen puolueettomana välitysmiehenä maailmassa, kun tännekkin asti ollaan selvitty.

Historia joka tähän puolueettomuuteen johti, ei ehkä aina ollut kunniakas, mutta lopputuloksessa ei minusta ole mitään hävettävää. Pienellä valtiolla ei aina ole varaa paasata suu vaahdossa kunniasta (kenen ja millaisesta kunniasta?), sillä reliteetit on aina otettava huomioon ja 5 miljoonaa kansalaista ja Suomen olemassaolo on tärkeämpää kuin äärioikeistolainen tai -vasemmistolainen pullistelu ja puhkunta. Suomi on jo EU:jäsen ja voi osallistua Euroopan puolustusyhteistyöhön.

Suomen imago maailmalla on arvostettu neutraali, puolueeton rauhantekijä, ja maailmanpolitiikassa tarvitaan puolueettomia, selkä suorana seisovia maita neuvottelijan ja välittäjän rooliin. NATOssa Suomi olisi vain mitätön rivirakki, jota ruvetaan pitämään USA:n vasallina.

Ei hukata hyvää Paasikiven-Kekkosen linjan perintöä pelkästään kokoomuksen Kekkos-traumojen ja "meillä ei pelätä"-uhoomisen vuoksi.

Ei kunniakas? Höpö-höpö!
Koko maailma hymistelee yhä vielä tänäkin päivänä isiemme ja esi-isiemme sankarillista taistelua Goljattia vastaan.

Vaikuttaa jo siltä, ettei enää kaikkialla tarvita neuvottelijoita ja välittäjiä.

Autuaat ovat rauhan tekijät; sillä ne pitää Jumalan pojiksi kutsuttaman.
Siis R1b:n Biblialla: ” Dohatsu dirade baquea procuratzen dutenac: ceren
hec Iaincoaren haour deithuren baitirade.”

Aikaisemmin en maininnut juuri suomalaisten YK-saavutuksista. Nicosiassa tosin tuhottiin eräänä yönä vain yksi ravintola, mutta uusi sukupolvi ei enää muista kenraali Ensio Siilasvuon sankaritekoa Suezin kaupungin ja Kairon välisen valtatien kilometripylvään 101 kohdalla.
Netistäkin valitettavasti löytyi vain yksi espanjankielinen PDF ko. neuvottelusta.

El General Siilasvuo se puso en contacto con ambas partes y éstas convinieron en celebrar una reunión, bajo sus auspicios, a las 13 horas GMT, el 11 de
Noviembre, en el mojón del kilómetro 101 de la carretera de El Cairo a Suez. En la reunión se firmó el siguiente acuerdo129:
"ACUERDO RELATIVO A LA APLICACIÓN DE LAS RESOLUCIONES
338 (1973) Y 339 (1973) DEL CONSEJO DE SEGURIDAD
DE LAS NACIONES UNIDAS”

http://untreaty.un.org/cod/repertory/ar ... rt98_s.pdf

Meidän ikioma Enska hymisteli ”Hemingwayn jäähyväiset aseille” molemmille sodan osapuolille samassa hiekka-autiomaassa, jossa Mooses harppoi pitkin ja joustavin askelin parta hulmuten kohti lainvuorta.
Entä mitä Ahtisaari touhusi Namibiassa? Kosovoon en ota vielä kantaa.

Tuo aikaisemmin mainitsemani huippukokous Santo Domingossa jätti selvän viestin koko maailmalle: ”Emme tarvitse Euroopan Unionia puhumattakaan YK:sta välittämään Kolumbian ja Ecuadorin konfliktissa. Pystymme neuvottelemaan ja saamaan ratkaisun veljeskansojen keskuudesssa.
Ja näinhän siinä lopulta kävi, gracias a Dios.
Kypsyyttä ja neuvotteluhalua ja -taitoa – se on juuri sitä, mitä tarvitaan.

PS. Löytyihän sieltä lopultakin helpommallakin kielellä tuo 101 km:n pylväs ja Enska.

http://www.time.com/time/magazine/artic ... 22,00.html

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat