klo 18:12 | 15.3.2008
mikä ihmeen chili tämä on ?
DRIED CILLI / capsium annuumlinn (piment)
super nopee hyökkäys...
ja polttaa mulla.. posket.. huulet...
vaikka en edes syönyt vaan lääpin itseäni typeränä
käsillä joilla siemeniä näistä otin...
olin kyllä pessyt pariin kertaan
kädet.. ei auttanut..
onko tietoa.. ?
Ei tuo ole mitenkään epänormaalia, itsekin kasvattanut chilejä ja jos niitä hiukankaan käsittelee ilman hanskoja niin se on menoa, ei lähde irti vaikka pesisi kymmenen kertaa. Jos sitten kajoaa naamaansa niin kuolee. En kyllä tiedä mitä lajia nuo minun ovat, mutta eivät varmaan edes niitä kaikkein tulisimpia.
くそっ!
Paremman efektin saa, kun syö jotain hapurilaista tai vastaavaa, niin että tulinen kastike leviää naamalle. Syömisen jälkeen suun voi pyyhkiä, mutta kun sen jälkeen lämmittää saunan ja astuu ovesta sisään, niin tuntuu kuin astuisi raudansulatusuuniin.
Eivät C. annuumit ole tulisimpia, vaan tulisimmat lajikkeet kuuluvat lajiin C. chinense. Mutta kyllä annuumeistakin löytyy aloittelievalle harrastajalle jäykkiä lajikkeita. Ostin habanerojen puuttuessa rasian rawit-chilejä. Eilen sitten panin noita reilummanpuoleisesti pariin ateriaan, ja nyt se polttelee poistuessaan niin vietävästi.
Olen jonkun verran kiinnostunut Chilin kasvattamisesta. Kävin tänään oikein ostama tollaisia palkoja. Mitä noilla sitten pitäisi tehdä?
itte joutusin sairaalaan jos moisia söisin...
Ne pitää syödä. Ota pari siementä ja laita kukkapurkkiin. Siitä se lähtee.
onnistunut on niinkin että noista
siemenet multaan...
ikkunalaudalla kun näkyy jotain...
ja kun ilmat antaa myöten niin siihen sun rinteeseen...
kasvaa...
Nauroivat sitten vielä päälle. prkl. Kyllä shampanja virtas sen jälkeen. Olen erittäin varovainen nyt tollaisien patukoitten kanssa. [size=75:3o3597de]Ei oo shampanjaa.[/size:3o3597de]
noista vihreistä ei sitten kannata siemeniä ottaa, ne kun eivät ole valmiita vielä eli eivät idä
ja kädet voi puhdistaa vaikka ruokaöljyllä (ja öljyt saa pois saippualla) kapsaisiini kun on rasvaliukoista
ei se tieto salaista ole, onpahan vaan erilaisia rehuja kuin normi petuniat
KIITOS...
Mikä on maailman voimmakkain mauste. Voihan se olla joku paprikankin juttuja? Meen ja tuhoan ne viljelyspellot. Niin pahoja oli mun kokemukset
Lisäisin tähän vielä, että alkoholikin neutraloi kapsaisiinia. Normaali olut ei riitä, mutta kun on 40 % viinaa, niin pitäs aika tehokkaasti neutraloitua.