Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

STT-AFP uutinen:

Ilmastonmuutos on kiihdyttänyt entisestään jäätiköiden sulamista.

Kolmen viime vuoden aikana jääpeite on ohentunut yli kaksi kertaa aiempaa nopeammin, kertoi jäätiköitä seuraava WGMS-laitos sunnuntaina.

YK:n mukaan miljoonat ihmiset tarvitsevat näitä luonnollisia vesivarastoja saadakseen vettä juotavaksi, maataloudelle, teollisuudelle ja sähköntuotantoon.

Sulamiselle ei raportin mukaan näy loppua. WGMS seurasi lähes kolmeakymmentä jäätikköä yhdeksässä vuoristossa.

Kuulostaa aika pahalta Onko tilanteen paranemista näköpiirissä vai ohentuuko jääpeite olemattomiin??

Sivut

Kommentit (19)

KBolt

HIENOA, kohta pääsee uimaan oikein kunnolla !

Kusessa me pian ollaan. Eipä sitten lapsenlapsia enää välttämättä niin kauheesti naurata.

nopelius

Kusessa me pian ollaan. Eipä sitten lapsenlapsia enää välttämättä niin kauheesti naurata.

Oli miten oli niin tällaiset "uutiset" ovat älyvapaita, tarkoituksena on ilmeisesesti tuottaa ympäristöaktivisteja tyydyttäviä uutisia sen sijaan että niissä oikeasti olisi jotain asiasisältöä. Meinaan tämä "uutinen" ollaan kuultu noin 50 kertaa viime vuoden aikana.

Ilmastonmuutos on kiihdyttänyt entisestään jäätiköiden sulamista.

Tämä lienee fakta.
Kuitenkin on huomattavaa kaiken hysterian ohella, että näin olisi tapahtunut muutenkin. Ehkä kuitenkin hieman hitaammalla aikataululla. Jäät ovat syntyneet ja sulaneet ennenkin. Vain tyhmä ihminen on nyt ajattelemassa että maailmanloppu tulee jos 100:n vuoden aikana luonto muuttuu.

Onko ilmaston lämpenemisellä vaikutuksia vesihöyryn määrään ilmassa?

Olisko jollain tiedossa ilmakehän koostumuksen muutoksista jotain hyvää tilastoa? Kuinka hapen, typen ja veden pitoisuudet ovat viime aikoina muuttuneet?

Happi on mielestäni kiinnostava, kun tarkastelee hyvin pitkällä aika välillä, minkälaisia vaikutuksia kasvien ilmestymisellä, ja sitten eläinten, entä mitenkäs tulevaisuudessa.

Entäs typpi, mistä sitä tulee ilmakehään? Tulivuoren purkaukset jne??

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Nythän oli ennätyskylmää ja silti jäätiköt sulavat?

Ei voi johtua lämpötilan noususta siis - vaan ilman noesta. Dieselautoja vaan lisää ja nokea ilmaan, niin jäätiköistä päästään.

No en nyt tiedä kuinka faktaa tuo hirmu kauhean yllätysnopea sulaminenkaan olisi. Niissä artikkeleissa joissa puhutaan hirmu kauhean yllätysnopeasta sulamisesta mainitaan harvoin mitään globaalista merenpinnan noususta.

Tässä nyt hieman osviittaa että asia saataisiin oikeisiin mittasuhteisiin :

http://nsidc.org/sotc/sea_level.html

Minusta tuo merenpinnan mittaus antaa aika suurella varmuudella oikean kokonaiskuvan asiasta. Ei ne jäätiköt minnekään ihan yhtäkkiä sula.

Lisäksi on välillä hyvä muistuttaa että nykyisillä kulutusmalleilla fossiilisia polttoaineita ei todellakaan vuosisadan loppupuolella enää kuluteta nykyisellä vauhdilla resurssin saatavuuden vähenemisestä johtuen.

DerMack
kyllä hiiltä riittää vielä aikas pitkäks aikaa...

Riittää, samoin öljyä. Mutta jos huomasit niin puhuin saatavuuden heikkenemisestä, en siitä että itse resurssi yhtäkkiä häviäisi. Monet näistä ilmastomalleista perustuvat tietääkseni nykyisiin malleihin jotka perustuvat resurssien käytön kasvuun.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat