Seuraa 
Viestejä45973

STT-AFP uutinen:

Ilmastonmuutos on kiihdyttänyt entisestään jäätiköiden sulamista.

Kolmen viime vuoden aikana jääpeite on ohentunut yli kaksi kertaa aiempaa nopeammin, kertoi jäätiköitä seuraava WGMS-laitos sunnuntaina.

YK:n mukaan miljoonat ihmiset tarvitsevat näitä luonnollisia vesivarastoja saadakseen vettä juotavaksi, maataloudelle, teollisuudelle ja sähköntuotantoon.

Sulamiselle ei raportin mukaan näy loppua. WGMS seurasi lähes kolmeakymmentä jäätikköä yhdeksässä vuoristossa.

Kuulostaa aika pahalta Onko tilanteen paranemista näköpiirissä vai ohentuuko jääpeite olemattomiin??

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (19)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
KBolt

HIENOA, kohta pääsee uimaan oikein kunnolla !

Kusessa me pian ollaan. Eipä sitten lapsenlapsia enää välttämättä niin kauheesti naurata.

nopelius

Kusessa me pian ollaan. Eipä sitten lapsenlapsia enää välttämättä niin kauheesti naurata.

Oli miten oli niin tällaiset "uutiset" ovat älyvapaita, tarkoituksena on ilmeisesesti tuottaa ympäristöaktivisteja tyydyttäviä uutisia sen sijaan että niissä oikeasti olisi jotain asiasisältöä. Meinaan tämä "uutinen" ollaan kuultu noin 50 kertaa viime vuoden aikana.

Ilmastonmuutos on kiihdyttänyt entisestään jäätiköiden sulamista.

Tämä lienee fakta.
Kuitenkin on huomattavaa kaiken hysterian ohella, että näin olisi tapahtunut muutenkin. Ehkä kuitenkin hieman hitaammalla aikataululla. Jäät ovat syntyneet ja sulaneet ennenkin. Vain tyhmä ihminen on nyt ajattelemassa että maailmanloppu tulee jos 100:n vuoden aikana luonto muuttuu.

Onko ilmaston lämpenemisellä vaikutuksia vesihöyryn määrään ilmassa?

Olisko jollain tiedossa ilmakehän koostumuksen muutoksista jotain hyvää tilastoa? Kuinka hapen, typen ja veden pitoisuudet ovat viime aikoina muuttuneet?

Happi on mielestäni kiinnostava, kun tarkastelee hyvin pitkällä aika välillä, minkälaisia vaikutuksia kasvien ilmestymisellä, ja sitten eläinten, entä mitenkäs tulevaisuudessa.

Entäs typpi, mistä sitä tulee ilmakehään? Tulivuoren purkaukset jne??

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Nythän oli ennätyskylmää ja silti jäätiköt sulavat?

Ei voi johtua lämpötilan noususta siis - vaan ilman noesta. Dieselautoja vaan lisää ja nokea ilmaan, niin jäätiköistä päästään.

No en nyt tiedä kuinka faktaa tuo hirmu kauhean yllätysnopea sulaminenkaan olisi. Niissä artikkeleissa joissa puhutaan hirmu kauhean yllätysnopeasta sulamisesta mainitaan harvoin mitään globaalista merenpinnan noususta.

Tässä nyt hieman osviittaa että asia saataisiin oikeisiin mittasuhteisiin :

http://nsidc.org/sotc/sea_level.html

Minusta tuo merenpinnan mittaus antaa aika suurella varmuudella oikean kokonaiskuvan asiasta. Ei ne jäätiköt minnekään ihan yhtäkkiä sula.

Lisäksi on välillä hyvä muistuttaa että nykyisillä kulutusmalleilla fossiilisia polttoaineita ei todellakaan vuosisadan loppupuolella enää kuluteta nykyisellä vauhdilla resurssin saatavuuden vähenemisestä johtuen.

DerMack
kyllä hiiltä riittää vielä aikas pitkäks aikaa...

Riittää, samoin öljyä. Mutta jos huomasit niin puhuin saatavuuden heikkenemisestä, en siitä että itse resurssi yhtäkkiä häviäisi. Monet näistä ilmastomalleista perustuvat tietääkseni nykyisiin malleihin jotka perustuvat resurssien käytön kasvuun.

Lisäksi pyydän kiinnittämään huomiota antamaani aikaskaalaan. Puhuin vuosisadan loppupuolesta. Tässä ote wikipediasta :

At the end of 2006 the recoverable coal reserves amounted around 800 or 900 gigatonnes. The United States Energy Information Administration gives world reserves as 998 000 short tons (equal to 905 gigatonnes), approximately half of it being hard coal. At the current production rate, this would last 164 years.

164 vuotta että koko resurssi olisi lopussa. Jos vaikka katsot paljonko käyttö nousee vuosittain niin voit yksinkertaisella laskulla päätellä että jo näiden arivoiden mukaan hiilen täysi katoaminen ei ole niin kaukana. Minä puhuin tässä siitä että tuotanto rupeaa taatusti pienenemään tämän vuosisadan loppupuolella. Sitä voidaan pitää miltei varmuutena. Lisäksi näitä reservejä on aika karulla tavalla korjattu alaspäin viime vuosina, joten ne eivät ainakaan pessimistisiä arvioita ole.

http://www.worldcoal.org/pages/content/ ... PageID=188

Näköjään täällä oli jo uusimpien kasvulukujen vuoksi pienennetty lukua 147 vuoteen. Näin se talouskasvu edesauttaa resurssien hupenemista.

Mistähän me sitten saadaan käyttökelpoista vettä... ei tule makeaa vettä jäätiköistä eikä enää sada kun kaikki puut kaadetaan poikkeen. Niin no onhan meillä järvet, mutta kyllähän nekin haihtuu vähitellen kuiviksi kun sataminen loppuu. Tänne alkaa ängetä maahanmuuttajia kun vettä ei enää muualla ole.

Toivon totisesti enneemin jääkautta kuin sitä että maasta tulee iso saharan kaltainen kuuma pätsi jossa ei ole kertakaikkiaan mitään elämän edellytyksiä..jos meidän esiisät selvisi jää-kaudesta misei nykyihminenkin..toki nykyajan ihmiset ovat niin pullamössömameroita ettei osattaisi toimia luonnon ehdoilla ilman valmisruokia ja lämmintä sähköllä lämpiävää hökkeliä, mutta onneksi on olemassa vielä joitakin ihmisiä jotka voivat kyetä siihen..

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Tässä olisi tosi kauniita jäävuoria..näyttää ihan kuin olisisvat karkkeja.

Aika nättejä.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Huijausta. Oot ite, TERÄS NALLEPUH käynyt maalailemassa noita Hienoa jälkeä hunajalla kuitenkin. Jääkausi luvassa Lappiin viikonvaihteessa

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat