Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

JUMANKEIKKA... tämä on todella askel täydelliseen Orwellaniaan ...
kun tiedetään kuinka väärin jo nyt poliisivaltuudet saanut verottaja ja
ulosotto käyttää valtuuksiaan ... !!

Suomi harkitsee mahdollisuutta jäädyttää varoja rikosten estämiseksi
16.03.2008 19:26
MTV3/Hanna Ruokangas

Suomi harkitsee uutta varojen jäädyttämisen järjestelmää terrorismirikosten torjuntaan. Tämä tarkoittaisi sitä, että jo ennaltaehkäisevästi voitaisiin epäilyn kohteena olevan kaikki rahaliikenne jäädyttää..

Asiaa selvittävä työryhmä aloittaa työnsä tässä kuussa. Sen perustamisen taustalla ovat kasvavat vaatimukset terrorismin torjunnan tehostamiseksi.

Terrorismin torjunta on Euroopan unionin ykköstärkeysluokassa. Paitsi perinteisiä poliisityön menetelmiä käytetään myös yksilöihin kohdistuvia talouspakotteita. Suomi harkitsee nyt, tarvitaanko lisäksi oma kansallinen varojen jäädytysjärjestelmä.

- Tämä olisi hallinnollista ennaltaehkäisevää varojen jäädyttämistä, joka ei välittömästi liity mihinkään vireillä olevaan rikosprosessiin, Ulkoministeriön oikeudellisen osaston yksikön päällikkö Marja Lehto kertoo.

Nykyisin Suomessa pitää olla oikeuden päätös, ennen kuin ihmisen tilit ja kortit voidaan sulkea. Jos uusi menettely joskus tulee, kynnys yksilöiden omaisuuteen puuttumiseen madaltuu selvästi.

- Se on tavallaan vieras elementti meidän oikeusjärjestelmässä, ja sitä ei ole tähän saakka pidetty millään lailla tarpeellisena, mutta tilanteet muuttuu, Lehto pohtii.

Tilanne on muuttunut sikäli että Suomeen kohdistuu kansainvälinen paine tehostaa terrorismin rahavirtojen torjuntaa. Tämä on yksi syy sille, miksi uusia menetelmiä voidaan tarvita.

- Toiseksi käytännön tilanteet missä Suomessa voisi löytyy varoja, jotka liittyy terroritekojen valmisteluun muissa maissa ja kolmanneksi mahdollisesti kotimaan rikostutkinnan tarpeet, Lehto listaa.

Haasteena on sovittaa tehokas terrorismin torjunta ja oikeusvaltion periaatteet yhteen. Suomi on ollut EU:n sisällä kriittinen jo käytössä olevia mustia listoja ja niihin liittyviä talouspakotteita kohtaan.

- On ihan selviä näyttöjä siitä, että Euroopan Unionin mustille listoille on päätynyt sellaisia järjestöjä, joilla ei tunnu olevan mitään mahdollisuutta päästä sieltä pois, vaikka oma EY-tuomioistuin on todennut, ettei EU-mailla ole sille riittäviä perusteluja, Vihreiden kansanedustaja ja lakivaliokunnan puheenjohtaja Heidi Hautala kertoo.

Sivut

Kommentit (30)

HUOM!

"""- Tämä olisi hallinnollista ennaltaehkäisevää varojen jäädyttämistä, joka ei välittömästi liity mihinkään vireillä olevaan rikosprosessiin, Ulkoministeriön oikeudellisen osaston yksikön päällikkö Marja Lehto kertoo. ""

Mutta hups, otimme sinun rahaliikenteen haltuun, "vahingossa"... Valittaa saa siihen varatuille instansseille kuten hallintooikeudet,(JUTTUJONO saattaa olla noin vuoden mutta ei se haittaa virkamiestä)

DDR on täällä, tässä ja nyt! Kiinan tapaiset sulkulistat netissä jo on käytössä.

http://www.promerit.net (sulkekaa ensi toi...)

Ja mikä luokitellaan terrorismiksi maailmalla? Kiina, USA, Venäjä, Israel, Pakistan jne. jne. sieltä löytyy luokittelumalleja pilvin pimein ja onhan niitä tietysti meilläkin.

Kun globaali taloushiillos kuumenee, tämä voisi olla käyttökelpo askel lakiin suojata maailman rahaeliitin mammona. Turvata samalla valtiota itseään.

VOIDAANKO näin menetellä demokratiassa, noin vain varat jäihin
ilman tuomioistuimen päätöstä .... ???

Tämä olisi hallinnollista ennaltaehkäisevää varojen jäädyttämistä, joka ei välittömästi liity mihinkään vireillä olevaan rikosprosessiin, Ulkoministeriön oikeudellisen osaston yksikön päällikkö Marja Lehto kertoo.

Nykyisin Suomessa pitää olla oikeuden päätös, ennen kuin ihmisen tilit ja kortit voidaan sulkea. Jos uusi menettely joskus tulee, kynnys yksilöiden omaisuuteen puuttumiseen madaltuu selvästi.

ET nyt "Aslak"-hyvä ymmärtänyt asian ydintä ... siis näin voidaan tehdä
kenelle hyvänsä, "Aslakin" pororahoillekin vain siksi, että joku byrokraatti
epäilee ilman todisteen häivääkään sinun suunnittelevan "terro-
rismia", joksi tietenkin voidaan nimetä mikä hyvänsä toiminta tarpeen mukaan ... !!! Tämähän sotii kaikkia oikeusvaltion periaatteita vastaan, sellaisessa viranomaisen on todistettava
sinun tehneen rikoksen, ei sinun todistettava, ettet tehnyt ... !!!

Ennaltaehkäisevä terrorismintorjunta tarkoittaa käsittääkseni sitä että pelkkä epäilys riittää, olet syyllinen ennen kuin tekoa tehdään. Sitä sitten pitäisi todistaa että et ole ollut tekemässä tulevaisuudessa rikosta jota ei ole vielä tapahtunut.

***** hienoa. Täytyy ruveta vaatimaan palkkansa merkitsemättöminä pieninä seteleinä suoraan käteisenä. (Palkan voi kai periaatteessa vaatia aina käteisellä, vaikka sitä ei käytännössä juurikaan tehdä.)

Tietenkin tälläinen laki voisi kenties tulla kysymykseen, jos näyttö olisi tosi kova. Eli esimerkiksi asut jossain soluasunnossa, josta löytyy iso kasa räjähteitä ja CCCP -merkittyjä ydinohjuksia. Mutta siinä tuiskahdetaan jo linnaan, ja tavarakin varikkoon, eli ei siinä enää rahojen jäädutystä tarvita. (Paitsi jos tilillä on enemmänkin kuin työttömyyskorvaus kahdelta kuukaudelta.)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Ihan hyvä laki. Minusta tällasia lakia tarvitaankin torjumaan terroristeja. Ties kuinkamonta somppua nyttenkin lähettelee sossu rahoja alkaidalle.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Tenu Nallepöh, kuulehan se on niin että näitä lakeja syydetään ilmoille vain omien kaitsemiseksi, ei niiden somppupomppujen... Sitähän ne vihreet hallituksessa tekee ja SETAANKAARI demarivirkamiehet ministeriöissä.

Kuulehan myös se, että alkaita saa rahansa suoraan kiristämällä sheikkejä saharassa ynnä muissa ympäristövaltioissa, ei siinä pienet kelan/sossun rahat mitään merkkaa vaikka 50 000 MAMUA niitä täältä sinnepäin postailis.

Käykääpä lukemassa http://www.eok.fi sivustolta mitä kaikkea passiota tässä valtiossa LAIN varjolla/avulla puuhaillaan.

Tuomarin harkintavalta on [size=150:2ig5b1te]ääretön[/size:2ig5b1te] käsite.

JOHAN virallinen Suomi EU:n mukana lähettää 50 miljoonaa euroa
kuukaudessa AlQaidan terroristeille Gazassa, jonka 15 miljoonaisesta
väestä 75% on virallisesti työttömiä, eli aikaa pommien värkkämiseen
riittää, kun EU ruokkii ... !!!

Olen kuitenkin varma, että tuota lakia sorvataan vain, jotta saadaan
Bussen eläkkeen suojaosakin ( 18 eur/päivä ) takavarikoitua¨... !!!

Uskomatonta! Eihän tuollainen voi olla Suomen perustuslain mukaista. Ihminen on syytön kunnes tosin todistetaan, etenkin kun on kysymys epämääräisestä rikoksista nimeltä "terrorismi" , joka määritellään poliittisesti. Jos epäily ei liity rikostutkintaan, niin mikä on perustelu epäilylle? Oikeasti tämän takia EU:n sopimusta/uudissopimusta tulee vastustaa. Onko tällainen mahdollista USA:ssa, jossa sentään yksityistä omaisuutta varjellaan tarkasti?

Ennaltaehkäisevässä terrorismin torjunnassa ei siis epäillyn tarvitse olla syyllistynyt lain mukaan mihinkään rikokseen. Onko hänellä oikeus tietää miksi oli epäilty? Minusta tällainen tuhoaa oikeusvaltion periaatteet ihan totaalisesti. Monet eivät tiedä mitä kaikkea mieletöntä EU:ssa säädetään. On kyllä vaikea uskoa, että tuo olisi mennyt läpi USA:ssa.

EI tietenkään, jos sinun epäillään salailevan jotain, valtio voi lähettää
luoksesi Jack Bauerin, jolla on takataskussa sormileikkuri ... !

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat